slonko1335 02.11.20, 22:42 Tym razem domowników osoby zakazonej skrocenie do 7 dni od końca izolacji zakazonego.. dziennikustaw.gov.pl/DU/2020/1931 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kora.bez.loginu Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 01:08 Dzięki!! Na ematkę można liczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
mus_tang1 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 09:39 A niech to! Jeden dzień, i byłoby trzy dni krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 09:43 Ostatnie dotyczyło osób które już miały nalozoną kwarantannę więc ludzę się że to też...będę dzisiaj próbować dodzwonić się gdzieś... Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 10:22 Tak, też dotyczy. Właśnie miałam kolejną telewizytę, przy okazji mnie poinformowano, że moja izolacja bez zmian (nałożona kilka dni temu), a ich będzie krótsza o te 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 10:49 Super Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 11:42 Słonko, a u mnie w sanepidzie powiedzieli, że trwających kwarantann nie będą skracać bo "kto by miał to robić". Info od znajomej. Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 11:46 U mnie w ogóle rodzina nie ma decyzji o kwarantannie. Lekarz poinformował, że jak potrzebują potwierdzenia, to wtedy kontakt z sanepidem i wydadzą papiery, teraz już na te 10+7. Jak ktoś miał nałożone 10 + 10 to musi mieć jakoś te 10 odwołane. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 11:51 Nikt nas nie sprawdził do tej pory. Mojej kwarantanny nigdzie nie ma wpisanej w żadnym systemie. Mam ich w pompie jakby co będę pokazywać nowe rozporządzenie że się na nim oparłam jak nie odpiszą na maila ... Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 12:09 No to masz podarowane 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 11:52 No to może dlatego. Ale to powinno być jednakowo dla wszystkich, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 12:06 Powinno w rozporządzeniu być jasno i wyraźnie zapisane czy dotyczy obecnych kwarantanny czy tych od jakiejś tam daty nałożonych a nie każdy sobie jak chce interpretuje. To jest jakaś porażka kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 12:08 Powinno to wiele rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 09:42 Widzę, że liczą na to, że wirus się coraz szybciej ujawnia 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 09:44 niech się przestaną w końcu wygłupiać i dadzą ludziom żyć: objawowi (nieważne - covid czy niecovid) niech siedzą w domu, reszta normalnie do pracy i OTWARTYCH szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 10:32 Kuźwa, to ile ten domownik ma siedzieć na tej kwarantannie, bo przestałam ogarniać? Dłużej niż osoba zakażona? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 10:38 tak dłużej bo może się zarazić przez cały okres choroby zakażonego a objawy mogą wystąpić po kilku dniach dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 10:41 Tak, następnego dnia od zakończenia izolacji chorego zaczyna się kwarantanna domowników- obecnie ma być 7 dni, nie 10. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 12:33 Ciekawe kto i kiedy doszedł do wniosku, że już po 7 dniach jest ok. I można łazić. A to dotyczy tylko domowników? Inne osoby z kontaktu nadal 10 dni kwarantanny? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 12:38 Weź pod uwagę że domownicy siedzą najpierw 10 dni izolacji zakazonego plus te 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 12:40 Bo pewnie jakby się mieli zarazić, to może niekoniecznie ostatniego z 10 dni, jakie spędzą z chorym od czasu testu na + (przecież przedtem też zarażał). Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 11:47 Niestety, tak. Były chory idzie w świat, potencjalnie chorzy jeszcze siedzą w chałupach. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 17:31 Moja rodzina właśnie tańczy z radości Od jutra wreszcie są wolni! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 17:52 Znaczy obejmuje tych co sa juz na kwarantannie? Tez bedziem tanczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Najnowsze rozporzadzenie-znowu zmiana w kwara 03.11.20, 18:21 A cholera ich wie... Moi i tak nie mają oficjalnej kwarantanny, bo Sanepid się nami ani razu nie zainteresował, siedzą trzeci tydzien dobrowolnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama