jeszcze_blizniaki 04.11.20, 08:49 Na Pinokia, Maliniaka? Czarnka? Nie wiem, jaki adres mam podać do faktury... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grey_delphinum Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 08:53 Na siebie, w końcu dostajesz 500plus... Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 12:46 Na które odprowadza podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
hildegarda-z-plocka Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 15:23 ja tez odprowadzam a nic nie dostaje Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 18:04 Ja to samo. Płacę podatki, pracuję ponad 25 lat uczciwie, mam 2 dzieci studentów i nie dostałam ani złotówki z 500 +, chyba raz się załapałam na 300. Kupowałam wszystkie podręczniki dla 2 dzieci przez całą edukację. Z moich podatków ktoś inny korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 08:55 Dla rodzica, mniej niż miesięczne 500+ na kamerkę wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 08:55 Możesz wypożyczyć ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:16 anika772 napisała: > Możesz wypożyczyć ze szkoły. 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Taki sam na jaki wysyłasz 04.11.20, 09:05 fakturę za ołówki i zeszyty. Naprawdę, to jest żałosne - rodzice zdziwieni, że dziecko potrzebuje przyborów szkolnych... 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Taki sam na jaki wysyłasz 04.11.20, 09:08 Spokojnie, robię rekonesans, co myślicie Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Taki sam na jaki wysyłasz 04.11.20, 09:19 jeszcze_blizniaki napisała: > Spokojnie, robię rekonesans, co myślicie Skoro tak, to doprecyzuję: jeszcze przed covidem wiecznie miały problem ze wszystkim, co dziecko powinno mieć zakupione ich zdaniem "przez szkołę" (cyrkiel,koszulka na wf w kolorze białym, bilet do muzeum itd.) te same osoby, które teraz, na zdalnym, też mają największy problem - z internetem, kamerką, możliwością odsyłania zadań. Dziwnym trafem to rodzice tych dzieci, które nigdy przenigdy nie cierpiały na niedostatek netu w (obowiązkowo wypasionych, a jakże) smartfonach, gdy potrzebowały zamieszczać filmiki w socialmediach czy gadać (także w czasie lekcji) na komunikatorach. Wtedy też w tym sprzęcie działała im zarówno kamera, jak i mikrofon. Takie cuda. Czy też raczej, trawestując, po czynach priorytety poznacie. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Taki sam na jaki wysyłasz 04.11.20, 09:24 Kamerka nie jest przyrządem niezbędnym. U mnie w robocie są ludzie, co na spotkaniach łączą sie bez niej i żyją i nikt ich nie zamierza dokupowania kamerek zmuszać. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Taki sam na jaki wysyłasz 04.11.20, 09:38 na całe szczescie sa szkoły, ktore są tego samego zdania i nie wymagają kamerki. sama absolutnie nie widzę potrzeby jej zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Taki sam na jaki wysyłasz 04.11.20, 13:26 joanna_poz napisała: > na całe szczescie sa szkoły, ktore są tego samego zdania i nie wymagają kamerki > . > sama absolutnie nie widzę potrzeby jej zakupu. No widzisz, a u mnie na podstawie senne zapytanie czy dziecko musi mieć kamerkę, dostałam odpowiedź, że nie. Ale w trakcie nauki, każdy z nauczycieli czepiał się o brak kamerki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Taki sam na jaki wysyłasz 04.11.20, 11:33 profes79 napisał: > Kamerka nie jest przyrządem niezbędnym. U mnie w robocie są ludzie, co na spotk > aniach łączą sie bez niej i żyją i nikt ich nie zamierza dokupowania kamerek zm > uszać. > No widzisz, u mnie w robocie spokojnie można się obyć także bez stroju na wf i ekierki - co to ma wspólnego z wyposażeniem dziecka w przybory do nauki w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Taki sam na jaki wysyłasz 04.11.20, 09:43 Tak, to prawda, zwłaszcza w czasach 500+ i wyprawki 300+. Wiem, nie pokryje to wszystkich wydatków, ale nawet przed 300+ można było rozlozyc zakupy wyprawkowe w czasie. Moja mama tak robiła, gdy byłam dzieckiem, zwłaszcza że nie było wtedy wyprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 09:41 U nas w szkole średniej było info na librusie, że jak ktoś nie ma warunków lub sprzętu to może przyjeżdżać do szkoły. Szkoła mu udostępni pomieszczenie i sprzęt. Nie wiem jak to w praktyce wygląda bo moje dziecko nie było zainteresowane. Ale wszystko wskazuje na to, że jak Cię nie stać na kamerkę to szkoła pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 09:58 U nas mozna wypożyczyć laptopa do domu,przez moment syn korzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:00 U nas było info o tabletach zakupionych przez kuratorium. Szkoła dostała przydział: trzy sztuki. Szkoła podstawowa, w każdym roczniku po kilka klas. Dyrekcja puściła prośbę o "stare niepotrzebne" laptopy/ tablety. Nie dałam. Zołza jestem. Mój obecny sprzęt ma już parę lat a na poprzednim to już net ledwo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 09:48 Wyslij temu co za zeszyty olowki i inne narzedzia zwykle wysylasz Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 10:51 W Warszawie nie jest konieczna kamerka. Przyszło takie rozstrzygniecie z kuratorium. Chyba w całej Polsce jest podobnie. Nauczyciele się z tego nie cieszą, bo podobno im jakoś wygodniej z kamerkami i nie informują rodziców, że prawo mówi jasno - kamerka nie jest konieczna, nie wolno wymagać i wyprowadzać konsekwencji za jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 10:54 Czyli być może ktoś cię oszukał i bezprawnie wymusił na tobie zakup kamerki. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:00 Ja bym chciała, zeby mój syn musiał być "na kamerce" - zawsze to większa mobilizacja do pracy i ogólnego ogarnięcia się. Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:03 Ostatnio na FB widziałam ogłoszenie jakiegoś ucznia: kupię najgorszą kamerkę jak jest możliwa, musi działać ale ma dawać jak najbardziej chałowy obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:22 Nie wygodniej, a widzą czy uczeń siedzi przy lekcjach, a na sprawdzianie nie przepisuje z książki leżącej obok/nie podpowiada rodzic siedzący obok. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:43 Gadanie do monitora jest koszmarnym doświadczeniem. Gadanie do ludzi - nawet ich obrazków - jest ok. Czasem widać jakiś odzew, ruch głową, uśmiech.. jest relacja. Z monitorem nie ma relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:11 Kamerki są tanie, kup z 500+ czy 300+ Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:29 mia_mia napisał(a): > Kamerki są tanie, kup z 500+ czy 300+ 200 Zeta to tanio? Tylko po to, żeby przez jakiś czas używać jej do lekcji zdalnej? Niektórzy mają ważniejsze rzeczy do ogarnięcia za tą kasę. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 15:42 Nie 200 zł tylko coś poniżej 10 zł za kabel, który połączy smartfona z laptopem. Smartfon może działać jako całkowicie satysfakcjonująca kamerka. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:18 asia_i_p napisała: > Nie 200 zł tylko coś poniżej 10 zł za kabel, który połączy smartfona z laptopem > . Smartfon może działać jako całkowicie satysfakcjonująca kamerka. > Wiesz, na stanie nie mamy dodatkowego smartfona. Dziecko zostaje samo w domu i musi mieć z nami kontakt. Więc tak średnio, żeby jednocześnie jego telefon był kamerką. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:31 Nie sądzę, żeby to blokowało możliwość odebrania telefonu w razie potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:22 W laptopach są wbudowane kamerki. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:19 z 500+ z 300+ z ulgi podatkowej z własnej pracy dziadówo pierońska! Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:24 Tania kamera to 30-40 zł. Za kamerę może robić też telefon, wystarczy odpowiednia aplikacja i podłączenie telefonu przez USB do komputera. A tak w ogóle to rzeczywiście dziadowanie Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:19 wtop.ek napisał: > Tania kamera to 30-40 zł. > > Za kamerę może robić też telefon, wystarczy odpowiednia aplikacja i podłączenie > telefonu przez USB do komputera. > > A tak w ogóle to rzeczywiście dziadowanie Chyba w matrixie żyjesz. Tiaaaa...i będzie kompatybilna z teams ... Aha . Takie rzeczy tylko na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:47 Teams oczywiście na liczydle odpalasz, bo ani lapka ani telefonu ani tabletu w domu... Oczywiście, należy kupić koniecznie osobną kamerę w cenie wyższej niż wszystkie powyższe sprzęty razem wzięte 😂 Komu ty chcesz wcisnąć te kocopały, ludzie naprawdę wiedzą, jak się używa netu i jakie możliwości ma sprzęt bynajmniej nie z najwyższej półki 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:53 Jakiś czas odpalałem służbowe teamsy na stacjonarce, pozbawionej kamery. Co więcej; kamerę miałem w domu tylko dlatego, że podebrałem ją matce, która od czasu przesiadki na laptopa kamery nie potrzebowała - ale sama kamera raz, że nieco uciążliwa w działaniu a dwa - ma tyle lat, że cud, że cokolwiek wyświetla. Gdyby nie to to na pewno nie leciałbym do sklepu po zakup kamery potrzebnej mi jak zęby w tylnej części ciała. Odpalenie kamery przez telefon też wymaga jakichś tam kombinacji pomijając już fakt, że telefon służy do dzwonienia a nie do robienia za mobilne centrum nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:53 iwoniaw napisała: > Teams oczywiście na liczydle odpalasz, bo ani lapka ani telefonu ani tabletu w > domu... no u mnie syn "odpala" na komputerze stacjonarnym, bez wbudowanej kamery. (nauki na telefonie to nawet sobie nie probuję wyobrazac..) Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:20 joanna_poz napisała: > iwoniaw napisała: > > > Teams oczywiście na liczydle odpalasz, bo ani lapka ani telefonu ani tabl > etu w > > domu... > > no u mnie syn "odpala" na komputerze stacjonarnym, bez wbudowanej kamery. > > (nauki na telefonie to nawet sobie nie probuję wyobrazac..) O dokładnie. U nas to samo. Ale niektórym ematkom trudno sobie wyobrazić, że są urządzenia bez wbudowanej kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:16 iwoniaw napisała: > Teams oczywiście na liczydle odpalasz, bo ani lapka ani telefonu ani tabletu w > domu... Oczywiście, należy kupić koniecznie osobną kamerę w cenie wyższej niż w > szystkie powyższe sprzęty razem wzięte 😂 Komu ty chcesz wcisnąć te kocopały, l > udzie naprawdę wiedzą, jak się używa netu i jakie możliwości ma sprzęt bynajmni > ej nie z najwyższej półki 😂 Aleś ty głupia🤦 Biedaczko nigdy nie widziałaś pc ? I monitora bez kamery? Współczuję. No tak. Tylko smarfonik z wbudowaną kamerką. Współczuję wąskich horyzontów. 🤣 Pewnie należysz do wąskich specjalistek. Jak te wszystkie nauczycielki, którym dzieci muszą odpowiadać, w które okienko kliknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:23 No w tym wypadku jednak to nie jej trzeba podpowiadać, w które okienko kliknąć. Uczeń najczęściej ma smartfona, smartfon ma jakieś wejście, usb mini albo usb c. Komputer ma wejście USB, nawet mocno starszawy PC je ma. Kupujesz kabel USB - USB mini albo USB - USB c, jeżeli jakimś cudem go nie masz. Ściągasz na telefon stosowną aplikację i stawiasz telefon na biurku, opierając go o książki, jeśli nie masz stojaka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:35 dziennikaktywnosci napisał(a): > > > Aleś ty głupia🤦 > Biedaczko nigdy nie widziałaś pc ? I monitora bez kamery? > Współczuję. > > No tak. Tylko smarfonik z wbudowaną kamerką. > Współczuję wąskich horyzontów. > > 🤣 > Pewnie należysz do wąskich specjalistek. > Jak te wszystkie nauczycielki, którym dzieci muszą odpowiadać, w które okienko > kliknąć. Dobrze, żeś ty mądra, z szerokimi horyzontami i potrafisz do PC użyć wyłącznie kamery za 200+PLN. 😂 Nie to co wszyscy nieporadni i głupi, którzy sobie radzą bez ponoszenia kosztów w cenie wielogodzinnych rehabilitacji 😂 i nawet kamery smartfona potrafią użyć do czegoś więcej niż zrobienie sobie selfiaczka. No to płacz i płać, noblesse oblige 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:55 "kompatybilna" z Teams????? Buahahahahahaha...... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:23 wtop.ek napisał: > "kompatybilna" z Teams????? > > Buahahahahahaha...... Kolejna idiotka mądrzejsza nie z support Microsoft. support.microsoft.com/pl-pl/office/moja-kamera-nie-dzia%C5%82a-w-aplikacji-teams-9581983b-c6f9-40e3-b0d8-122857972ade Poczytaj sobie. Może poszerzysz horyzonty. Zewnętrzne kamery często nie współpracują z teams. Ale jak się tylko smartfona w wbudowaną kamerą widziało.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:28 Czytam i widzę podawane rozwiązania na sytuacje, kiedy nie działają. Czyli przed dojściem do wniosku, że jedynym wyjściem jest nabycie laptopa, warto jednak spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:32 By the way, EpocCam (apka na telefon przekształcająca go w kamerę internetową) współpracuje ze Skypem, Teamsem i Zoomem. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:37 Nie musisz złotówki wydawać. Idź do szkoły, ta biednym dzieciom zapewnia za darmo sprzęt do zdalnych: tablet/laptop. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:41 Na firmę tatusia Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 11:58 Dane domu dziecka, tam nauczanie zdalne ogarniają. Kilkudziesięcioma złotymi ludziom Dudę zawracać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:17 Też musiałam kupić.... Do niczego więcej nieprzydatną. Za tą cenę mąż miałby 3 godziny rehabilitacji . Ale cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:38 Przepłaciłaś Jest bezpłatna aplikacja droid cam w telefonie , dobrze się komórkę ustawia i już - telefon robi za kamerę. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:50 Taka tania jest rehabilitacja? dziennikaktywnosci napisał(a): > Też musiałam kupić.... > Do niczego więcej nieprzydatną. > > Za tą cenę mąż miałby 3 godziny rehabilitacji . > Ale cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:26 niemaznaczenia napisał(a): > Taka tania jest rehabilitacja? > > dziennikaktywnosci napisał(a): > > > Też musiałam kupić.... > > Do niczego więcej nieprzydatną. > > > > Za tą cenę mąż miałby 3 godziny rehabilitacji . > > Ale cóż.... 100 zł kosztuje, więc "prawie"3 godziny. Chciałaś mi dowalić tym pytaniem? Czy okazać swoją wyższość? Pocieszylaś swoje ego? To masz żałosne życie w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:24 Ale przewrotność ematkowa się tu ujawniła. W wątkach o nauczycielach były ataki, że jak to?? Z własnego sprzętu oraz internetu mają korzystać?? Z jakiej racji?? To pracodawca powinien zapewnić sprzęt! Nie ma sprzętu, nie ma świadczenia pracy. Ale jak uczeń ma wywalić 200 zł na kamerkę, to już insza inszosć. No tak Mój ból jest większy niż Twój. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:49 Tak tak, 200 zł za kamerkę 😂 To konieczna konieczność, nie ma ani tańszych kamerek, ani kamerek wbudowanych w sprzęt używany tak czy owak do łączenia z netem, szkoły też nikomu nie pożyczą 😂 Biedactwo 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:32 iwoniaw napisała: > Tak tak, 200 zł za kamerkę 😂 To konieczna konieczność, nie ma ani tańszych kam > erek, ani kamerek wbudowanych w sprzęt używany tak czy owak do łączenia z netem > , szkoły też nikomu nie pożyczą 😂 Biedactwo 😂 A po co mi kupować jakieś gówno ?? Sprzęt używany z wbudowaną kamerką?? Moje dziecko ma dobry pc i dwa monitory bez kamery wbudowanej. Ma kamerkę od ps, która świetnie działa w innych aplikacjach np.zoom, ale szkoła używa teams. Sam Microsoft w swoim supporcie pisze o problemach z kompatybilnością - chodzi o sterowniki, których obecnie już nie ma. Bo nie do wszystkiego są support.microsoft.com/pl-pl/office/moja-kamera-nie-dzia%C5%82a-w-aplikacji-teams-9581983b-c6f9-40e3-b0d8-122857972ade Ale iwoniaw jest najmądrzejsza. Ośmieszasz się swoją ignorancją. I jeszcze wyjeżdża z tym używany sprzętem. Nie to jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:41 dziennikaktywnosci napisał(a): > Ośmieszasz się swoją ignorancją. > > I jeszcze wyjeżdża z tym używany sprzętem. > Nie to jest problemem. > Przecież od początku o tym piszemy, że nie sprzęt jest tu problemem, tylko twoje żenujące pieniactwo - dobrze, że wprost to potwierdziłaś, przynajmniej niektóre zobaczą, że podpowiadanie rozwiązań typu "wyjeżdżanie z używanym sprzętem" czy "kupowaniem badziewia" (czyli nowego, ale taniego osprzętu) to nie w tym wątku 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 13:50 Jakie 200 zł??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:26 niemaznaczenia napisał(a): > Jakie 200 zł??? A srakie. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 20:03 Czyli zapłaciłaś 200 zł za coś co można kupić za 50? Brawo ty Frustracja z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
hildegarda-z-plocka Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 15:31 tak, dokładnie tak jest. narzędzia do pracy ma zapewnić pracodawca. a jeśli chodzi o ucznia, to państwo zapewnia darmową edukacje a wyprawkę trzeba sobie kupić. na początku to byłą pomoc- darmowe podręczniki. teraz ludzie już stali się tak roszczeniowi, zę gdy ołówek trzeba kupić czy mazaki to już pomstują na "rzekomo darmową edukacje" .no sorry, dzieci to koszty. teraz koszty mniejsze niż kiedykolwiek w dziejach, bo nie trzeba wybierać, które z gromady 8 pójdzie do płatnej szkoły, bo szkoły są bezpłatne, podręcznik nie kosztuje pensji przeciętnego robotnika oraz państwo zapewnia: darmową naukę, darmowe ubezpieczenie, często darmowe przejazdy komunikacją miejską(lub półdarmowe), dla biednych jeszcze obiady, szmal na wyprawkę, 500+ i do tego ulgę podatkową. a jak dziecko chore lub na zdalnej to jeszcze płatną opiekę. i do tego "odpoczynek" w ciąży i płatny urlop macierzyński. serio mi się ulewa już tą roszczeniowością i tym, że niektórzy myślą, że wszystko się należy. to wasze dzieci więc sami o nie dbajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 16:36 hildegarda-z-plocka napisała: > tak, dokładnie tak jest. narzędzia do pracy ma zapewnić pracodawca. a jeśli cho > dzi o ucznia, to państwo zapewnia darmową edukacje a wyprawkę trzeba sobie kupi > ć. na początku to byłą pomoc- darmowe podręczniki. teraz ludzie już stali się t > ak roszczeniowi, zę gdy ołówek trzeba kupić czy mazaki to już pomstują na "rzek > omo darmową edukacje" .no sorry, dzieci to koszty. teraz koszty mniejsze niż ki > edykolwiek w dziejach, bo nie trzeba wybierać, które z gromady 8 pójdzie do pła > tnej szkoły, bo szkoły są bezpłatne, podręcznik nie kosztuje pensji przeciętne > go robotnika oraz państwo zapewnia: darmową naukę, darmowe ubezpieczenie, częst > o darmowe przejazdy komunikacją miejską(lub półdarmowe), dla biednych jeszcze o > biady, szmal na wyprawkę, 500+ i do tego ulgę podatkową. a jak dziecko chore lu > b na zdalnej to jeszcze płatną opiekę. i do tego "odpoczynek" w ciąży i płatny > urlop macierzyński. serio mi się ulewa już tą roszczeniowością i tym, że niek > tórzy myślą, że wszystko się należy. to wasze dzieci więc sami o nie dbajcie. A nie ulewa Ci się jak państwo wali kasę w Rydzyka? Bo mi się bardziej wtedy ulewa. Dzieci to przyszłość. A wyedukowane dzieci tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
marinette.wue Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 18:25 W kazdym kraju jest tak ze jak chcesz lepszej edukacji dla dziecka to inwestujesz w zajecia, sprzęt. Etc Odpowiedz Link Zgłoś
hildegarda-z-plocka Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 19:40 no na to mi się jeszcze bardziej ulewa, to fakt. ale ludzie pomstujący na to, że trzeba wydać jakiś włąsny hajs na edukacje dziecka też mnie wkurzają. tak, lepiej na dzieci niż na nierokujacych alkoholików, rydzyka i znajomych królika oraz przepieprzenie w spółkach skarbu państwa. ale fajnie by było, jakby może ludzie docenili to, że dostają tyle rzeczy za friko. i że dostają o tyle wiecej od pracujących bezdzietnych. a nie tylko krzyczeli jeszczejeszczejeszcze należy się i robili afere, ze trzeba coś dziecku kupić na potrzeby szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 20:22 Ale wiesz, że obowiązek zapewnienia sprzętu pracownikowi wynika z przepisów prawa a obowiązku zapewnienia kamerki uczniowi w żadnych przepisach prawa nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
marinette.wue Re: Na kogo faktura za kamerkę dla ucznia? 04.11.20, 18:19 Gdzie ta nędza...? Zawszw znajdą sie gów...burzanie ktorzy mają oroblem z nabyciem np kamerki czy jakichś pomocy dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama