3lato 06.11.20, 13:40 A chciałam uciec gdzieś na szlak zahaczając po drodze o Czechy. Do pracy nie wolno, do szkoły nie wolno. Do restauracji czy kina nie wolno. Lekarza mi odwołali i granice od poniedziałku zamykają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lajtova Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 13:46 Siedź na dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 13:58 milka_milka napisała: > Bo? > Bo przyjemnie jest siedzieć w domu a nie latać gdzieś po świecie nie wiadomo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:50 Dokładnie. Moja mama też mówi, że ktoby tak naprawdę chciał tak latać. Poza tym zawsze można w telewizji obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:08 Bo lajtova się denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 13:51 Możesz, póki co, tranzytem przejechać do Austrii. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 13:58 Bo Polak szmaty na buzi nosić nie będzie, nie schańbi się spirytusem na rękach zamiast w gardle, mszy nie odpuści, jak komuś nie nachucha w szyję zakupy nie będą ważne. I zdziwienie, że nas nie chcą, a kolejne obszary gospodarki zamykane🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
trilllian Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:12 Siebie opisałaś? To może przestań to robić Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 22:29 Swoją rodzinę? Ja takich Polaków nie znam osobiście, a nie jestem zupełnym odludkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:16 To moza czas zastosować sie do zakecen i założyć maseczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:28 Nie schańbi? Dobrze, że ty się, jak zgaduję, regularnie SCHAŃBIASZ 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:29 Fajne słowo - "schańbienie". To taka sytuacja, gdy są goście i nie wyszły schabowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 15:20 Przepraszam, nie uważałam na lekcjach polskiego, a telefon zawiódł😉 Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:53 mia_mia napisał(a): > Bo Polak szmaty na buzi nosić nie będzie, Nosicie te szmatę od wiosny. I im bardziej nosicie tym więcej zakażeń. Może już czas skończyć z tą bajką, że ona was uchroni od złego? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 15:22 Przedstaw wyniki badań, że nie chroni o choćby więcej niż błąd statystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 22:26 Przedstaw wyniki badań, że nie chroni o choćby więcej niż błąd statystyczny. Sama przedstaw, że noszenie maski na pustej ulicy zmniejsza ryzyko zakażenia COVID-19. Gdy rząd nakaże 3x dziennie walić się łopatą po czaszce w ramach profilaktyki antywirusowej, to też będziesz żądać dowodów na małą skuteczność środka? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 02:41 droch napisał: > Przedstaw wyniki badań, że nie chroni o choćby więcej niż błąd statystyczny. > > > Sama przedstaw, że noszenie maski na pustej ulicy zmniejsza ryzyko zakażenia CO > VID-19. A czy zakaz przejeżdżania na czerwonych światłach gdy ulice są puste zmniejsza ryzyko wypadku? To może go znieśmy? S. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 11:41 Dobry przykład, ale z jedną korektą będzie bardziej adekwatny: czerwone światło jest przez cały czas przebywania na skrzyżowaniu. Będzie mega bezpiecznie, bo nikt nie wjedzie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 15:41 No właśnie też chce wiedzieć, wszyscy kosza maseczki A zakażeń przybywa To - cytując mema, co go ostatnio widzialam Przepraszam, kiedy wreszcie maseczki zaczną działać? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 19:58 Nie wszyscy, poza tym całe mnóstwo nosi je źle. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 22:30 A zakażeń przybywa A może jednak powinno to zasiać wątpliwości...? Nie wszyscy, poza tym całe mnóstwo nosi je źle. To akurat prawda, jednorazowa maseczka powinna być zmieniania po zawilgoceniu. Czyli w czasie mgły czy deszczu po mniej więcej 5-10 minutach. Przypominam, że dzięki mądrym decyzjom rządu PiS Polki i Polacy zostali zmuszeni do stania w kolejkach przed sklepami. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 23:13 No i nie z nosem na wierzchu... Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 00:05 kotejka napisała: > wszyscy kosza maseczki Wypraszam sobie, - ja kupuję! Odpowiedz Link Zgłoś
przepyszny_jagielnik Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 00:10 mallard napisał: > Wypraszam sobie, - ja kupuję! Ależ błyskotliwa riposta! A ja do maseczki nie kupuję tylko odcharkuję. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 02:43 kotejka napisała: > No właśnie też chce wiedzieć, wszyscy kosza maseczki > A zakażeń przybywa > To - cytując mema, co go ostatnio widzialam > Przepraszam, kiedy wreszcie maseczki zaczną działać? Cały czas działają i zarażeń jest mniej niż by było, gdybyśmy maseczek nie nosili (piszę o tych, którzy noszą) S. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 11:23 snajper55 napisał: > Cały czas działają i zarażeń jest mniej niż by było, gdybyśmy maseczek nie nosi > li (piszę o tych, którzy noszą) Aha aha... ale wiesz, że w ten sposób to możesz sobie każdą bzdurę wytłumaczyć? Gdyby nie rząd PiS to Polska byłaby już dawno pod zaborem niemieckim.... Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 11:45 Cały czas działają i zarażeń jest mniej niż by było, gdybyśmy maseczek nie nosili (piszę o tych, którzy noszą) To śmiała hipoteza - jeśli dysponujesz szklaną kulą, to czy możesz wywróżyć liczby na najbliższe Lotto? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 22:26 dyzurny_troll_forum napisała: > mia_mia napisał(a): > > > Bo Polak szmaty na buzi nosić nie będzie, > > Nosicie te szmatę od wiosny. I im bardziej nosicie tym więcej zakażeń. > > Może już czas skończyć z tą bajką, że ona was uchroni od złego? > > No właśnie nie "nosicie"! Szmata na brodzie głównie widoczna. Poza tym zrób test. Poproś, żeby Ci ktoś napluł w twarz z maseczką i bez. Jestem pewna, że ta empiryczna lekcja jednak cię oświeci. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 23:20 dziennikaktywnosci napisał(a): > Poza tym zrób test. Poproś, żeby Ci ktoś napluł w twarz z maseczką i bez. > Jestem pewna, że ta empiryczna lekcja jednak cię oświeci. Jednostkowy przypadek niczego nie dowodzi. A mamy już dobre badania porównawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 02:31 dyzurny_troll_forum napisała: > Jednostkowy przypadek niczego nie dowodzi. A mamy już dobre badania porównawcze Tylko dane coś nie takie. Tak wyglądają zarażenia w Szwecji: S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 07.11.20, 02:45 dyzurny_troll_forum napisała: > Nosicie te szmatę od wiosny. I im bardziej nosicie tym więcej zakażeń. Bo wiesz, to jest jak z powodzią. Im wyższe ludzie budują wały z worków, tym bardziej poziom mody się zwiększa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 13:59 Do poniedzialku jest jeszcze duzo czasu. W obecnej sytuacji, to Ty i tak bardzo duzo i z ogromnym wyprzedzeninem wiesz. Wyobraz sobie, ze wyjezdzasz z domu, a przepisy zmieniaja sie kiedy jestes w drodze i na granicy dowiadujesz sie, ze nie masz wstepu. Tak wlasnie bylo w tym roku latem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:26 Przyjaciołom zamknęli Chorwację trzy dni przed urlopem. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:27 To poważni ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:06 My zdążyliśmy przed zamknięciem do Czech. Wrzesień. Wtedy 3 tys zakażeń dziennie tam było. Wahaliśmy się. Ale cieszę się, że zdążyliśmy bo naprawdę potrzebowałam tydzień wytchnienia. Teraz to już tylko las został jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:09 Za tydzień zamkną tez te śmiercionośne lasy. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:28 juz ci pisalam kiedys zabunkruj sie. ogladalas te instruktaze z Wietnamu? Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:52 Nie jesteś dla mnie żadnym punktem odniesienia, żebym słuchać miała rad. Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:46 A jak ma się sprawa w polskich górach? Można iść na szlak i przespać się w jakimś schronisku albo bookingu na dole, czy zamknęli je na równi z hotelami? Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 15:11 Źródlo do czego? Do mojego pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 08.11.20, 20:34 Do rewelacji ze Czechy granice zamykaja. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 14:57 Koleżanka właśnie czeka na informację od właściciela chatki, którą zarezerwowała na weekend pod Rzeszowem. Ma transport ale nie wie czy nocleg też.Właściciel czeka na doprecyzowanie wytycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 22:12 A gdzie się wybierasz? Jeżeli w Bieszczady to sprawa ma się tak Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Sąsiedzi zamykają dla nas granice ☹️ 06.11.20, 22:18 A Doda właśnie wyjechała przed lock downem. Obstawiam Turcję lub Dubaj😉 Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama