bardzo.cicho 07.11.20, 08:00 www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,26483415,aleksandra-chromik-od-34-lat-zajmuje-sie-uposledzona-corka.html#s=amtp_pnHP_related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bardzo.cicho Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 08:12 Słowa: wyrok na kobiety w pełni oddaje obraz sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 08:22 Straszne. W ubiegłym tygodniu późnym wieczorem był film na którymś chyba publicznym kanale o matcev ktora opiekuje się 40letnią Elą chyba z zespołem Downa. O ich codzienności i o tym, jak ta córka przygotowywana jest na pójście do takiej fundacji i mieszkania tam, żeby po śmierci matki miała swoje miejsce. Nie mogę znaleźć tego filmu, ale był przejmujący. Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 11:29 Nie "wszystko dla mojej córki" przypadkiem? Widziałam reklamę tegoż w TV PiS jako propagandę za życiem Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 11:42 Nie, to nie to. To byl polski dokument , matka po 80tce, corka gdzieś 40 lat, może ponad. Nie wiem w jakim celu tvp to puściła- próbowałam to znaleźć na programie tv 1 i tv2 z ubieglego tygodnia, ale nie mogę. Może to jednak na czymś innym leciało. Mogę tylko powiedzieć że niekoniecznie przesłaniem było że wszystko za życiem. Byla to w sumie pogodzona z życiem pani, ale też pełna goryczy, że tak to zycie upłynęło ale bez realizacji marzeń- nie wnuków, nie ma komu nawet mieszkania przekazać, musi zostawić chore niesamodzielne dziecko na pastwę innych ludzi, szykuje się do umierania - ale bez spokoju .... I taka czarnosc w tym filmie była. Chociaż jednocześnie dużo ciepla, miłości i godnej podziwu radości życia. W ostatnim poście na instagramie Takiego Dziecka jest w tym klimacie smutny post. Też z takim żalem za utracona przyszłością.... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 12:56 Wszystko dla mojej córki na TVP 1. Oglądałam. To jest prawdziwy dramat i tych matek i tych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 14:07 Czyli to jednak taki tytuł? Dzięki dziewczyny. Jak patrzylam to pod tym tytułem wyświetlał mi się jakiś amerykański film. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 11:25 są takie matki, tysiące matek, no ale ktoś ma poczucie spełnionej misji, jednocześnie powierzając opiekę nad swoimn upośledzonym dzieckiem innym osobom i pracując na bardzo dobrze płatnych kartonowych posadach objętych po znajomości niech mi ktoś powie, co taka ***** może wiedzieć o prawdziwym życiu matek upośledzonych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo.cicho Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 11:56 Przy okazji można zadać sobie pytanie, czy chcialbyśmy się urodzić chore, niesamodzielne, całe życie zależne od drugiego człowieka, wymagające poświęcenia od naszych matek i porzucenia marzeń o normalnym domu naszego rodzeństwa. Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo.cicho Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 11:58 Jesteś za życiem to nie abortuj, a innym pozostaw wybór Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 19:22 co tam prolajferskie gnidy? nie chce wam sie czytac czy boicie sie komentowac Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 08.11.20, 08:40 Weszłam ostatnio na wielodzietnych i tam jedna kretynka anty-choice pisała, że ją denerwują matki niepełnosprawnych, które głośno mówią, że trzeba najpierw zapewnić dobre życie tym niepełnosprawnym, którzy już są. Idiotka pisała, że to egoistki i zachowują się, jakby dzieci już urodzone były ważniejsze od tych, co się dopiero urodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 08.11.20, 10:11 życzę tej idiotce wszystkiego najgorszego, może jak ją coś złego spotka to jej się przewartościują priorytety Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 09.11.20, 15:51 Aż sobie znalazłam ten wątek i te wypowiedzi i tam jest więcej perełek, które pokazują, że oprócz fanatyzmu jest jeszcze inna motywacja. Kasa, misiu, kasa. Złe matki dzieci niepełnosprawnych protestują, narzekają, domagają się kasy i w ogóle nie myślą o zdrowych i wielodzietnych. A ktoś inny dopisał, że w czasie strajkuje niepełnosprawnych wielodzietni się martwili, żeby im 500 plusa nie zabrali. Co by nie mówić to jest grupa, która bardzo zyskała na polityce społecznej rządu. No i jak zacznie się poruszać temat pomocy dla niepełnosprawnych i ich rodzin to może się okazać, że kołderka jest za krótka i skoro chcemy żeby się te dzieci rodziły to powinna być jakaś korekta w transferach społecznych. No i tutaj jest konflikt interesów. Więc powinno się rodzić i siedzieć cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 07.11.20, 23:11 Pierwsza myśl, jaka mi się nasuwa: tą dziewczyną i jej matką, a także wszelkimi poważnie niepełnosprawnymi, powinno się zająć państwo. To samo mówiłam przez ostatnie dwadzieścia lat. Pomoc przy myciu, pracownik społeczny, co się da. I nie na żaden drugi koniec tęczy, tylko na tamten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 08.11.20, 00:19 państwo woli pomagać nierobom, oni przecież bardziej potrzebujący Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 08.11.20, 08:23 Nieroby pójdą do urny w ramach zapewnienia sobie profitów na kolejne lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 09.11.20, 21:11 Jeśli ten nierób to ja, to żaden profit mi nie grozi, ani ze strony PiS-u, ani PO, ani innych partii, które rządziły. Jeśli inni - ich los za PiS-u był taki sam jak za PO. Pińcet należy się za dzieci czy za pracę? Partia ma być u władzy, wedle ematki, inna, ale pińcet ma zostać? Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 08.11.20, 00:17 przepraszam moderacjo możesz zablokować tę osobę? weszłam na forum na chwilę i co i raz natrafiam na te kwiatki w wykonaniu tego nowego trolla. przecież on tu tylko po to tu jest, nic poza obrażaniem innych nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Wywiad z matką upośledzonego dziecka 08.11.20, 07:32 lubie jak wyborcy Konfy z bezsilnosci tluka w nocy w klawiature i pikawa im od tego wysiada 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama