swiezynka77 11.11.20, 09:36 Czy można uznać, że ta osoba już nie zaraża? Na test ani teleporadę się nie załapała bo nie da się dodzwonić do przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wapaha Re: 2 tygodnie po utracie węchu 11.11.20, 09:41 Utrata węchu w przebiegu covid może trwać nawet kilka miesięcy. Wskazówką jest czas, który minął od pierwszych objawów ( bo czas zarażania jest najpewniejszy 2 dni przed i 5 dni po wystąpieniu objawów, ale okienko to przedłuża się do 10 dni )Teoretycznie- nie powinna zarażać, praktycznie covid jest nieprzewidywalny. Najłatwiej jesli samopoczucie jest dobre, z zachowaniem zasad ddm, udać się do lab i zrobić prywatnie test serologiczny (52zł) Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: 2 tygodnie po utracie węchu 11.11.20, 10:40 co da taki test na tym etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: 2 tygodnie po utracie węchu 11.11.20, 10:43 Test na przeciwciała. Dodatnie igg i ujemne igm swiadczy o przebytej infekcji. Wg badań bezobjawowi i skapoobjawowi zarażają do 10 dni, przy ciężkim przebiegu nawet 21. Ja bym uznała, że po dwoch tyg. jeśli była tylko utrata wechu to juz nie zaraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama