Dodaj do ulubionych

Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym

13.11.20, 22:12
Ostatnio natrafiłam na piękny obraz (łabędzie) w lumpeksie. Rozmiar 80cm x 80cm. Czy to drogo? Czy ktoś tutaj kolekcjonuje lub wyszywa takie obrazy?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:15
      Drogo, 100x100 byłoby taniej.
      • sad.77 Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:16
        150 zl *
        • ga-ti Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:19
          Dla mnie 150 zł to drogo. Nie gustuję w takich obrazkach. Ale z drugiej strony doceniam pracę. Kiedyś były modne i niektóre faktycznie były dziełami sztuki. Więc jeśli ten Cię zachwycił to kup. Choć wolałabym od twórczyni, niech zarobi na swojej pracy i talencie.
          • amast Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 23:02
            > Choć wolałabym od twórczyni

Dlaczego twórczyni? Ja znam pana, który takie obrazy tworzy. Nie lubię i nie kupiłabym, ale jak mi czasem pokazuje swoje prace, to naprawdę jest na czym oko zawiesić.
    • qwirkle Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:17
      80 cm x80 cm to rozmiar, a nie cena.
      Podoba Ci się? To sobie kup.
      • sad.77 Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:19
        Cena to 150zl, rozmiar 80cmx80cm.
        • qwirkle Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:26
          To jak uważasz. To twoje pieniądze.
          Podoba Ci się? Jak upierzesz i uprasujesz - będzie Ci się podobał? Nie zniszczy się?
    • andaba Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:25
      Nie kupiłabym nawt gdyby kosztował 10 złotych. Dlaczego? Bo taki obraz to cieszy, gdy się go samemu zrobi.
      Więc gotowego bym nie kupiła, natomiast kanwę ze wzorem tak, lubię takie dłubanie. Kiedyś się w to bawilam, osatnia makatkę (raczej płachtę, jest wielkości tapczanu) skończyłam jak byłam w ciąży z najstarszym dzieckiem, od tego czasu nic krzyzykami nie haftowałam. Córka sie tym bawi, ssie mnie, ale nie, NIE nie, druty, szydełko i koraliki mi mają wystarczyć.
    • mama_kotula Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:28
      Tanio, sam koszt materiałów to minimum połowa tej ceny, jeśli używa się materiałów dobrej jakości, a nie chińszczyzny. 80 na 80 to jest wielkie bydlę, wiele godzin pracy.
    • heca7 Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:32
      Sama taki wyhaftowałam wink Jak byłam w ciąży z najmłodszym. Mąż coś takiego zobaczył, spodobało mu się i zapytał czy mogłabym coś takiego zrobić. To usiadłam i zrobiłam. Pierwszy raz w życiu haftowałam haftem krzyżykowym. Obraz oprawiliśmy i sobie wisi już 13 lat.
      Aaaa, Taras kawiarni nocą- Van Gogha. Czyli nic wyszukanego wink
    • makurokurosek Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 13.11.20, 22:58
      Uwzględniającej czas jaki należy poświęcić na jego wykonanie to jest to cena śmiesznie niska.
    • asiairma Re: Obrazy wyszywane haftem krzyżykowym 14.11.20, 08:56
      150 zł to niewygórowaną cena za coś co cię ucieszy. Koszt materiałów jest większy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka