takie.rzeczy1 20.11.20, 13:07 Czy po IP z poczty Gmail można ustalić miasto z którego wysłany został mail? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wtop.ek Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 13:29 Jasna. Np. moje IP wskazuje na Władywostok. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 13:53 Nie ukrywa. wielokropek przy wiadomości > Pokaż oryginał.>Ctrl + F>okno wyszukiwania> wpisać received: from voila Odpowiedz Link Zgłoś
takie.rzeczy1 Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 14:02 Ale IP wskaże miasto czy raczej lokalizację typu Polska ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 14:08 miasto, moje ip wskazuje na Władywostok, czasami na Tiranę Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 15:29 Wiem jak się znajduje nadawcę i z tego korzystam. Gmail akurat jest jedną z poczt, która to ukrywa. Nie widzisz oryginalnego IP nadawcy mającego pocztę na gmailu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Lokalizacja IP. 24.11.20, 18:47 bialeem napisał: > Wiem jak się znajduje nadawcę i z tego korzystam. Gmail akurat jest jedną z poc > zt, która to ukrywa. Nie widzisz oryginalnego IP nadawcy mającego pocztę na gma > ilu. Ja mówię to do Google Home: "Hey Google". Sprawdź mi skąd został wysłany ten mail i on sprawdza. Nie znałaś tego? Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Lokalizacja IP. 22.11.20, 00:15 > wielokropek przy wiadomości > Pokaż oryginał.>Ctrl + F>okno wyszukiwania> wpisać received: from Mnie się w tym miejscu wyświetla adres i IP serwera pocztowego google w Pensylwanii. Nie wiem, jak miałoby to pomóc w namierzeniu nadawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 13:38 Wystarczy na swoim kompie właczyć VPN i nic nie namierzysz. Ma to każdy dobry program antywirusowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 13:55 No to ja mam kiepskiego antywirusa, chociaż znanego i płatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 15:24 wtop.ek napisał: > No to ja mam kiepskiego antywirusa, chociaż znanego i płatnego. No to może wykupiłaś tańszą wersję🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Lokalizacja IP. 22.11.20, 00:11 Jaki to antywirusy mają vpn w składzie? I dlaczego antiwirus ma mieć vpn? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 16:03 W twoim przypadku nie tylko to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 15:30 takie.rzeczy1 napisała: > Czy po IP z poczty Gmail można ustalić miasto z którego wysłany został mail? Jeśli ktoś nie zrobił żadnego obejścia i jest normalnie "widoczny", to nie tylko miasto, ale i dzielnicę. Oczywiście są metody, by udawać, że się pisze z Władywostoku czy Tirany siedząc w Piekarach Śląskich 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 16:06 I należy pamiętać, że przynajmniej niektóre darmowe VPNy są przezroczyste dla służb w rodzaju ABW, ABC i co tam PIS ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 16:01 To zalezy, czy ktos sie celowo ukrywa czy nie. Ale nawet jesli nie, to moze zalezy od tego jak duze to jest miasto. Moje jest male i u mnie wskazuje czesto okoliczne miejscowosci, ale daleko nie odbiega i w zasadze zawsze w tym samym kierunku sa odchyly, nigdy w druga strone. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Lokalizacja IP. 20.11.20, 22:55 Moje jest spore i prawie zawsze gugiel sugeruje okoliczne miejscowości. Pozwoliłam się zlokalizować mapom Google, szukając czegoś w mieście, i teraz gugiel utrzymuje, że mieszkam w Lesie Bielańskim (jednak spory kawał od tego, czego szukałam). Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Lokalizacja IP. 21.11.20, 23:15 Nie żebym oczekiwała, że mieszkańcy innych miast będą wiedzieli, o co chodzi. Po prostu ubawiło mnie, że gugiel lokalizuje mnie w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Lokalizacja IP. 22.11.20, 00:28 Moje IP wskazuje Łódź, bo stamtąd mam dostawcę netu, a nigdy nawet w Łodzi nie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama