geez_louise 20.11.20, 17:51 Na Netfliksie poproszę. Jakiś taki okład na stres i nieszczęścia ogólne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bi_scotti Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 17:56 22 seasons of Midsomer Murders Enjoy. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 12:29 Kocham, ale na polskim netflixie nie ma. Trzeba przeskoczyć na angielski albo amerykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 17:53 Nie denerwuj mnie. Nie ma na polskim netflixie. A chetnie bym sobie pierwsze sezony przypomniała... Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:00 grace i frankie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:58 Właśnie miałam też zaproponować. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaptysia78 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 15:05 Mnie on sponiewierał psychicznie, tzn. początkowe odcinki fajne i faktycznie jest to kilka godzin bardzo przyjemnego oglądania, ale tak od mniej więcej ślubu tych gości to cały "ciepły humor" polega na tym, że co chwile ktoś robi cos żenującego przy założeniu, że widz uzna, że to po prostu zabawne i urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:05 Niestety chyba nie Netflix ale All creatures great and small z 2020 roku. Oj, jak mi to dobrze zrobiło na nastroj. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:54 daniela34 napisała: > Niestety chyba nie Netflix ale All creatures great and small z 2020 roku. Oj, j > ak mi to dobrze zrobiło na nastroj. Idę zapolować, chcę i potrzebuję tego! Super, że mi o tym przypomniałaś Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:56 Polecam 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
xantostrephomonas Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:10 Grace and Frankie🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:47 uwielbiam, utarzsamiam sie z pijaca Grace Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:00 piesiedwa napisał(a): > uwielbiam, utarzsamiam sie z pijaca Grace Pijaca czy nie, Grace jest moja idolka też - uwielbiam ja. Tak prawdziwa, cudowna, okropna, nieznośna, wspaniała zarazem, że nie da się nie kochać Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:30 a mnie wkurzało w tym serialu że to Frankie miała zawsze rację a Grace była "sztywna" i przestałam oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:37 Mnie w ogole wkurzyly pierwsze 2 episodes - soooooo conventional sooooo boring Wiec chociaz kocham miloscia wielka i wiele wybaczajaca Sam Waterston, nie dalam rady dluzej ... nawet dla niego Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:14 Queer Eye! Oaza szczęśliwości, różowych t-shirtów, pięknych chłopaków o dobrych serduszkach, które w kilka dni odmieniaja facjatę, fryzurę, garderobę i chatę rednecków z południa Stanów. Nic lepszego nie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:03 O tak, chłopaki z Queer Eye z najgorszego doła wyciągną 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:26 wspomniany Grace i Frankie Emily w Paryzu Good Witch Lucyfer Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:46 mysiulek08 napisała: > wspomniany Grace i Frankie > Emily w Paryzu > Good Witch > Lucyfer > > No weź, Emily to może wkurzyć zdrowo, to takie głupiutkie, że aż zęby bola. Choć ciuszki Lily śliczne. Good Witch jednak chyba zbyt słodkie, nie dałam rady zmóc więcej niż 2 odcinków, sam lukier... Good place lepsze, The Kaminsky method jeszcze lepsze. Lucyfer taki se jak dla mnie, znudził i nie dałam rady zmóc, ponoć w kolejnych seriach robi się mniej sztampowo. Brooklyn 99 - o, to jest plasterek-pocieszacz! albo One Day at a Time z Rita Moreno, miniarcydziełko. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:32 mialo byc glupie przeciez Kaminsky tak ale jednak tam jest smierc w tle Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:35 jeszcze moze byc Hollywood Gambit Krolowej Ania nie Anna Shitsel Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:46 mysiulek08 napisała: > jeszcze moze byc > Hollywood > Gambit Krolowej > Ania nie Anna > Shitsel No weź, na duchu miało podnosić! GK 3 x zaczynałam i nie mogłam przejść dalej, bo scena z samochodem itd. mnie blokowała (warto było, jasne, ale to jest ogólnie raczej depresyjne dość jednak). ania okropna niestety, nic wspólnego z ksiażka nie ma, festiwal politpoprawności ahistoryczny, zupełnie niestrawny, ech, szkoda, bo fajni młodzi aktorzy w głównych rolach. No i też - megasmutnawe, ci nieszczęśni Indianie, osierocone dzieci, śmierć, choroby, nieszczęścia, no łzy co pół odcinka. Nie pocieszy. Chyba nie o takie pocieszacze serialowe chodzi? O ciepłe, miłe, dobrze kończace się historie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:56 no to nie wiem jak cie zadowolic ale na szczescie de gustibus non est disputandum Gambit jest pieknie zrobiony, Ania rowniez, to daje odpoczynek oczom, tak jak Hollywood dla mnie akurat i Good place i One day byly nie do przejscia ale pewnie za malo wysublimowana jestem Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:02 mysiulek08 napisała: > no to nie wiem jak cie zadowolic > > ale na szczescie de gustibus non est disputandum > > Gambit jest pieknie zrobiony, Ania rowniez, to daje odpoczynek oczom, tak jak H > ollywood > > dla mnie akurat i Good place i One day byly nie do przejscia ale pewnie za malo > wysublimowana jestem > no zrobione pięknie, pełna zgoda, dużo urokliwych scen Tylko niekoniecznie podnosza na duchu przecie, raczej smutne to sa historie. One day... nie jest przecie wysublimowane, to sitcom, tylko madry i kochany bardzo... No rola abueli to godna Oscara jest, ale to jednak tylko komedyjka rodzinna jest, ciepła i serdeczna. Jej twórcy maja wg mnie serce we właściwym miejscu i tyle, podoba mi się też, jakie tam sa kobiety (różne! po prostu). ale zupełnie to nie jest wymagajaca produkcja, ot, urocza błahostka z wieloma zabawnymi scenami. Good place niektórych nie śmieszy, mnie do pewnego momentu - bardzo, ale ostatniej serii wciaż nie obejrzałam, to też nieidealna komedia. Ma dobre momenty, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:05 moze to wynika z tego, ze nie znosze sitkomow Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 21:43 Ja myślałam po pierwszym obejrzeniu, że Ania jest ahistoryczna, a potem poczytałam. Tak, w Charlottetown była czarna społeczność. Tak, błądząc po swoich lasach Ania miała pełne szanse wpaść na przedstawicieli First Nation i tak, takie szkoły dla nich istniały. I przestałam się zastanawiać, w co grają scenarzyści, a zaczęłam zastanawiać, w co do diabła pogrywała Montgomery. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 22:43 asia_i_p napisała: > Ja myślałam po pierwszym obejrzeniu, że Ania jest ahistoryczna, a potem poczyta > łam. Tak, w Charlottetown była czarna społeczność. Tak, błądząc po swoich lasac > h Ania miała pełne szanse wpaść na przedstawicieli First Nation i tak, takie sz > koły dla nich istniały. I przestałam się zastanawiać, w co grają scenarzyści, a > zaczęłam zastanawiać, w co do diabła pogrywała Montgomery. Jasne. Tylko że prawdziwa ania i Maryla raczej miałyby - niestety - ciemnoskóre służace, niż przyjaciółki, i nie opiekowałyby się ich dziećmi jak własnymi. I dla mnie przyjaźń z indiańska dziewczynka też brzmi mocno cukierkowo i współcześnie. Montgomery "nie widziała" innych ras, jak typowa biała kobieta w tamtych czasach, nic dziwnego, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaptysia78 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 15:09 joanna05 napisała: > Jasne. Tylko że prawdziwa ania i Maryla raczej miałyby - niestety - ciemnoskóre > służace, niż przyjaciółki, i nie opiekowałyby się ich dziećmi jak własnymi. I > dla mnie przyjaźń z indiańska dziewczynka też brzmi mocno cukierkowo i współcze > śnie. No właśnie. Ani Gilbert by nie "adoptował na brata" karaibskiego kumpla z galer. Ani ów kumpel - no była tylko jedna scena to sugerująca, gdyby serial był kontynuowany to wątek by się pewnie rozwinął - nie mógłby nawiązać romantycznej nici porozumienia z panią Stacy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaptysia78 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 15:13 mysiulek08 napisała: > mialo byc glupie przeciez > > Kaminsky tak ale jednak tam jest smierc w tle > > jest, ale ona nie jest jakos tragiczna w wyrazie bo jest na samym początku więc widz się nie ma jak przywiązać, i jest potrzebna bo ta żona przychodzi mu dupę truć jako duch/wizja, no to nie może być żywa. No i pogrzeb z drag queen... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaptysia78 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 15:26 joanna05 napisała: > Lucyfer taki se jak dla mnie, znudził i nie dałam rady zmóc, ponoć w kolejnych > seriach robi się mniej sztampowo. zgadza się, tak jest. Pierwsze odcinki to każdy według tego samego schematu i to jest dość nudne, a potem co prawda dalej średnio co odcinek morderstwo, ale w międzyczasie rozkręca się coraz konkretniejsza fabuła. I cudne role kobiece, zwłaszcza Charlotte. (najbardziej denerwująca i bezbarwna jest główna bohaterka). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 15:31 misiaptysia78 napisała: > zgadza się, tak jest. Pierwsze odcinki to każdy według tego samego schematu i t > o jest dość nudne, a potem co prawda dalej średnio co odcinek morderstwo, ale w > międzyczasie rozkręca się coraz konkretniejsza fabuła. I cudne role kobiece, z > właszcza Charlotte. (najbardziej denerwująca i bezbarwna jest główna bohaterka) > . O, to od której serii polecasz wrócić? Może się skuszę, bo Tom Ellis super, tylko ta fabuła... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaptysia78 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 15:53 A doszłaś do ostatniego odcinka pierwszej? Bo tam Ellis zawiera pewnego rodzaju kontrakt z papą i potem przez nastepne odcinki są jego konsekwencje. A później jeszcze pojawia się wredny brat-bliźniak Lucifera którego gra ten sam aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:48 Rita. Odpowiedz Link Zgłoś
hannamontanna Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:51 Jest na Cda - This is us -Tacy jesteśmy. Pierwszy odcinek mozna obejrzeć jako niezależną całość. Nie głupi i podniosl na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:50 hannamontanna napisał: > Jest na Cda - This is us -Tacy jesteśmy. > Pierwszy odcinek mozna obejrzeć jako niezależną całość. Nie głupi i podniosl na > duchu. No nie wiem. Toż to typowy amerykański wyciskacz łez. Dla mnie to jest czysta manipulacja emocjonalna, masz płakać, kiedy oni chca, i już. Zupełnie nie podnosi na duchu, raczej paskudnie poniewiera, uwiera, gnębi i męczy. Ogrom nieszczęść spadajacych na bohaterów prawie jak w Grey's anatomy - czyli absurdalny. Obejrzałam 1 serię, bo Jack. Dalej nie mogłam, w sumie stwierdzam, że nie pozwole soba tak poniewierać i nie chcę więcej. Przeciwieństwo podnoszenia na duchu to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 16:28 O to to ten serial męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 18:58 Unbreakable Kimmy Schmidt. Cudowny, optymistyczny, dodaje siły. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:22 I oczywiście Jeszcze nigdy, ale to o nastolatkach jest. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:00 Working moms. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:38 norra.a napisała: > Working moms. Oh, yes, yes, yes! Love it Choc w sumie czy tak zupelnie "nie poniewiera" ... hmmm ... kwestia jakie kto ma refleksje Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 12:31 Nie mogę tego oglądać przez tej laski usta. Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby zrąbana operacja plastyczna sprawiła, że nie mogę się skupić na fabule. Z takich lepszy girlfriends guide to divorce, ale też nie ma na polskim netflixie. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 12:07 leni6 napisała: > Dr Martin Tez polecam. Jest jak brytyjski Przystanek Alaska skrzyżowany z Dr Housem. Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 18:12 Potwierdzam. Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:10 Też nie Netfliś, e kiedy ostatnio desperacko potrzebowałam czegoś krzepiącego, Przystanek Alaska był jak zwykle niezawodny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 22:02 O Jezu, ten przystanek Alaska? Sprzed 100 lat? Super był. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 00:58 och, taaaak! Odpowiedz Link Zgłoś
mika.wika Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:11 Pracujące mamy Już nie żyjesz Miłość i anarchia Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 22:26 Już nie żyjesz najlepsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 14:58 A ja to strasznie męczę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 15:20 Czy to dead to me? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:19 Etos bardxo fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:47 Ze starych, niezawodni "Przyjaciele". Z nowszych, ale koreańskich (nie wiem, czy lubisz) "Strong Girl Do Bong Soon" lub "Fight for My Way" Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:51 Słodkie magnolie Ja wprawdxiedalam radę zmoc tylko trzy odcinki, ale właśnie dlatego, że było tak słodko jak w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:49 Shtisel. SFJFF 34 Presents: Shtisel Trailer Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:08 Potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
backup_lady Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:50 High Seas Odpowiedz Link Zgłoś
backup_lady Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:52 High Seas i Death in Paradise Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:53 Lekkie i sympatyczne (choć bardzo amerykańskie) jest Modern Family. Poza tym Doc Martin jeśli lubisz brytyjską prowincję. Dobrze mi się też swego czasu oglądało miniserial Derry Girls - problemy nastolatek z Irlandii lat 90. ubiegłego wieku, sporo humoru i dobrej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 19:55 A z klasyków Friends i Gilmore Girls Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:04 panna.w.paski napisała: > A z klasyków Friends i Gilmore Girls > Oooo, no pewnie - Gilmore Girls to jest pocieszacz idealny I Glee, Glee też koniecznie przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
nimaletko Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 10:38 Uwielbiam Glee, oglądałam z 5 razy Odpowiedz Link Zgłoś
azja_pl2 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 21:48 Derry Girls bye swietny! a ostatnio wciagnelam 5 sezonow Jane the Virgin. Idealny na odstresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 00:23 Świetny serial - zostałam fanką Rogelio. Odpowiedz Link Zgłoś
nimaletko Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 10:39 Rogelio jest boski Serial też świetny, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:05 Grace i Frankie Love Bonusfamilie Rita Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:34 Virgin River Rita Good place Doc Martin Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:39 RITA. Świetny serial o nauczycielce, specyficznej babce z jajami i nietuzinkowym podejściem do pracy i życia. Ostatni sezon można sobie śmiało odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 21.11.20, 06:58 hexella napisała: > RITA. Świetny serial o nauczycielce, specyficznej babce z jajami i nietuzinkowy > m podejściem do pracy i życia. Ostatni sezon można sobie śmiało odpuścić. > Dlaczego odpuścić, jest ok. Jedynie wątek związku jej syna homoseksualnego z miejscowym farmerem w gumiakach (wg mnie ewidentnie nie pasowali do siebie) niestrawny byył trochę Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:50 Emily w Paryżu Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Serial, który nie poniewiera psychicznie 20.11.20, 20:52 The Durrells na HBO, nie dość że pozytywny to jeszcze piękne greckie widoki. Odpowiedz Link Zgłoś