magata.d 21.11.20, 15:31 Czy istnieje kalendarz adwentowy z czekoladkami z gorzkiej czekolady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marszawka Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 15:44 O, właśnie miałam o to samo pytać. Może któraś z Was przetestowała jakiś konkretny i może polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 15:45 W ogóle to tak. W Polsce oczywiście wybór mniejszy. Był Lindta, ale teraz już na all nie widzę. Trochę późno, co fajniejsze już wyprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 16:04 Rok temu Lindt miał na pewno - były tam czekoladki i pralinki z ciemnej czekolady. Kalendarze były do kupienia w większych sklepach, ludzkość wcale się na nie rzucała, można było je kupić w grudniu. W tym roku jeszcze nie widziałam, ale pewnie dopiero teraz zaczynają wystawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
starzystka_gazety Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 16:39 Lindt był w empiku stacjonarnym w promo. Albo jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 16:56 Ale to jest taki rodzaj z ciemną czekoladą, nie że każdy Lindta. Odpowiedz Link Zgłoś
starzystka_gazety Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 17:04 Niestety, standardowy, misiowo-pralinkowy Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 22:51 No właśnie, tam są różne, nie tylko z gorzkiej. Kupiłam w empiku. Poszukuje takiego tylko z gorzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 23:39 Jeszcze raz: Lindt ma różne kalendarze, m.in. tylko z gorzką czekoladą. Nie wiem tylko, czy nadal dostępne, bo to przez net (chyba zasadniczo nie na polski rynek one są). Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 16:12 Kiedy kalendarz adwentowy pojawił się w Polsce? Kościołowi nie przeszkadza ten protestancki wynalazek? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 17:06 Chyba nie przeszkadza i mysle ze juz 50 lat temu byly. Ja na pewno wspominam ze w latach 80tych byly Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 17:07 To sie nazywalo kalendarz mikolajkowy dostowalo sie na mikolajki Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Gorzka czekolada, kalendarz adw. 21.11.20, 22:59 pani_tau napisał(a): > Kiedy kalendarz adwentowy pojawił się w Polsce? > > Kościołowi nie przeszkadza ten protestancki wynalazek? Nie wiem, kiedy się pojawiły. Nie pamiętam, żebym miała jako dziecko. Sama kupuję dla dziecka. Jak znajdę z gorzkiej czekolady to kupię dla mnie i męża, bo mamy ochotę. Nie wiem, czy przeszkadza to kościołowi, nie interesuje mnie ta instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama