mama303 21.11.20, 17:59 na Netflixie proszę poleście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donica35 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:03 Niewiarygodne Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:07 donica35 napisał: > Niewiarygodne widziałam, dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
donica35 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:14 To może z kategorii nielekkich Line of duty Szpieg? Odpowiedz Link Zgłoś
donica35 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:16 I Jak nas widzą Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:17 donica35 napisał: > I Fauda mój faworyt zaraz po Homeland, widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:16 donica35 napisał: > To może z kategorii nielekkich > Line of duty > Szpieg? tych nie znam, krótki zarys? Odpowiedz Link Zgłoś
donica35 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:26 Rozgrywki w policji, tuszowanie przestępstw, nie chcę zdradzać ale trzyma w napięciu i wbija czasami w fotel. Bardzo dobry dramat. Szpieg - na faktach, o izraelskiej misji szpiegowskiej w Syrii, w latach 60-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:52 donica35 napisał: > Rozgrywki w policji, tuszowanie przestępstw, nie chcę zdradzać ale trzyma w nap > ięciu i wbija czasami w fotel. Bardzo dobry dramat. > Szpieg - na faktach, o izraelskiej misji szpiegowskiej w Syrii, w latach 60-tyc > h. zapisuję sobie Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:47 Niewiarygodne sponiewierał mnie, ale ... pozostawił na końcu uspokojoną taką "utuloną", co się rzadko zdarza takim serialom. Odpowiedz Link Zgłoś
serdecznamatka Re: a serial który sponiewiera psychicznie 26.11.20, 19:56 Oj tak. Bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:10 Mur. Bardzo na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:18 skumbrie napisała: > Mur. > > Bardzo na czasie. nie znam, zapisuje sobie Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:24 Pierwsze odcinki oki potem dlugo i nudnawo. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:37 skumbrie napisała: > Mur. > > Bardzo na czasie. Oglądam i polecam. Ostatnio w ogóle przekonuję się do seriali hiszpanskich. Są naprawdę dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:11 Czarnobyl- ja największa optymistka na świecie, nie mogłam dojść do siebie przez kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:18 magdallenac napisała: > Czarnobyl- ja największa optymistka na świecie, nie mogłam dojść do siebie prze > z kilka dni. niezły, widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:24 magdallenac napisała: > Czarnobyl- ja największa optymistka na świecie, nie mogłam dojść do siebie prze > z kilka dni. Nie ma go na Netfliksie Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 20:37 To na HBO ale świetny, to prawda, jak nie jestem fanką seriali, tak ten obejrzałam prawie naraz. Ryje banie, bo kusi mnie obejrzeć ponownie, ale jakoś się boję, zwłaszcza teraz, po co mi dodatkowe doły... Nieźle chora się czułam po tym. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:16 Z kolei moim serialem wszechczasow, serialem, którego nigdy nie zapomnę i który najbardziej mnie poruszył to Penny Dreadful z Eva Green. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:56 Zwłaszcza zakończenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 19:03 Zwłaszcza zakończenie...Jak oni kruwa mogli to tak zakończyć ???? Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 20:24 Chyba nie mogli inaczej, tak to sobie tłumaczę, ale rany, szlochałam jak dziecko.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 20:33 Ja też i był to też jedyny serial, który zostawił u mnie autentycznego kaca filmowego. Przez długi czas nie mogłam zacząć nic innego oglądać, bo ciągle miałam w głowie PD. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 20:56 Miałam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 14:49 Mozesz napisac cos blizej o zakonczeniu? Chodzi o to, ze serial zakonczyl sie smutno czy o to, ze poprostu spieprzyli zakonczenie tak jak np. w "Lost"? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:01 Zakończył się przejmująco smutno, jestem generalnie mało wzruszającą się osobą i nigdy nie płaczę na filmach, czy czytając książki, tutaj podczas ostatniego odcinka szlochałam jak małe dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:08 Jesli tylko zakonczenie mialo sens mimo, ze smutne, to chyba obejrze. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:27 Niestety to było jedyne, sensowne zakończenie. Ja oglądałam PD 5 lat temu i wciąż pozostaje na pierwszym miejscu jako mój ulubiony. Jeśli lubisz mroczną epokę wiktoriańską to gorąco polecam, szczególnie o tej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:33 Dla mnie miało sens, niejako mam wrażenie, że inne rozwiązanie na głównej bohaterki nie wchodziło w grę. Nie mniej jednak było pięknie zekranizowane+muzyka+cytat z pewnego wiersza - całość przejmująco smutna. Serial ma wady i pewne luki w fabule, ale Eva Green... dla niej warto oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:39 I Josh Hartnett i Timothy Dalton... Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:53 Tak, na Josh'a miło popatrzyć Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:20 Breaking Bad, Ku jezioru, w jakimś stopniu francuski serial "Las" (tzn. mnie sponiewierał jako matkę nastoletniej dziewczynki). Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:22 Żaden serial jak do tej pory. Film Złość na pewno....a i dokument Obrzydliwie Bogaty. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:25 Etos - lubię takie ... Odpowiedz Link Zgłoś
zyzus_tluscioch Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:34 Eden Lake ale nie ma na Netflixie Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:29 "Normalni ludzie", chyba na cda jest. Odpowiedz Link Zgłoś
starzystka_gazety Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:30 Czytam książkę o tym tytule - możliwe, że to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: a serial który sponiewiera psychicznie 23.11.20, 14:44 To jest to samo, ale jak dla mnie, o ile książka miała swoją melodię i rytm, o tyle serial mnie znużył i nie skończyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 23.11.20, 14:59 Tak, to na podstawie książki. Mnie nie znużył, przeciwnie - bardzo mnie poruszył, okropnie bolesne było to dla mnie przeżycie. Książka mi sie podobała, ale serial mimo, ze dość wierna adpatacja, zachwycił. Chyba dzięki rewelacyjnemu aktorstwu głównej pary. Bonus - zajefajny soundtrack i Irlandia w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: a serial który sponiewiera psychicznie 25.11.20, 23:15 Oesu. Jak mnie się to nie podobało... Panna w ogóle nie umie grać, a gościa chciałam zdzielić torebką przez łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:32 Na hbo chyba The Act Koszmar koszmar emocjonalnie ciężki do udźwignięcia tym bardziej że na faktach Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:45 Nie serial ale film, sponiewierał mnie psychicznie "mother!" z jennifer Lawrence, straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:55 barbibarbi napisała: > Nie serial ale film, sponiewierał mnie psychicznie "mother!" z jennifer Lawrenc > e, straszne. słyszałam że niezły. zapisuję Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:55 Black mirror Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 14:35 Black mirror się pi mnie przejechał. Nie obejrzałam wszystkich sezonów. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: a serial który sponiewiera psychicznie 23.11.20, 14:43 Obejrzałam pierwszy odcinek i więcej nie miałam ochoty. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: a serial który sponiewiera psychicznie 23.11.20, 15:19 A szkoda. Zobacz Nosedive pierwszy odcinek trzeciego sezonu a innym okiem spojrzysz na FB i Insta 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:55 The Fall, o ile u was jest Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 18:59 Manhunt Unabomber Ostre przedmioty (ale to HBO) Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 19:01 Trochę będę spoilerować. "Bloodline" - dla kogoś, kto jak ja jest "kozłem ofiarnym" z toksycznej rodziny, pierwszy sezon może być mega trudny. Dalej trochę lepiej, ale też niełatwo. Generalnie świetne studium takiej rodziny z rodzicem toksycznym/narcystycznym i drugim przyzwalającym, dziećmi, które mają tam różne role. I w zależności od roli inaczej się opisuje, to co im się zdarza w życiu: te lepsze dzieci - są w porządku, tylko czasem przytrafiają im się złe rzeczy, czasem im coś nie wyjdzie. Kozioł ofiarny - nawet, jak mu dobrze idzie, to wszyscy to traktują jako tymczasowe, a jak się potknie - o, to taki naprawdę on jest! Doświadczyłam w życiu i aż mnie bolało, jak oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 19:56 aguar napisała: > Trochę będę spoilerować. > "Bloodline" - dla kogoś, kto jak ja jest "kozłem ofiarnym" z toksycznej rodziny > , pierwszy sezon może być mega trudny. > Dalej trochę lepiej, ale też niełatwo. Generalnie świetne studium takiej rodzin > y z rodzicem toksycznym/narcystycznym i drugim przyzwalającym, dziećmi, które m > ają tam różne role. I w zależności od roli inaczej się opisuje, to co im się zd > arza w życiu: te lepsze dzieci - są w porządku, tylko czasem przytrafiają im si > ę złe rzeczy, czasem im coś nie wyjdzie. Kozioł ofiarny - nawet, jak mu dobrze > idzie, to wszyscy to traktują jako tymczasowe, a jak się potknie - o, to taki n > aprawdę on jest! Doświadczyłam w życiu i aż mnie bolało, jak oglądałam. zaciekawił mnie Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 20:46 aguar napisała: > Trochę będę spoilerować. > "Bloodline" - dla kogoś, kto jak ja jest "kozłem ofiarnym" z toksycznej rodziny > , pierwszy sezon może być mega trudny. > Dalej trochę lepiej, ale też niełatwo. Generalnie świetne studium takiej rodzin > y z rodzicem toksycznym/narcystycznym i drugim przyzwalającym, dziećmi, które m > ają tam różne role. I w zależności od roli inaczej się opisuje, to co im się zd > arza w życiu: te lepsze dzieci - są w porządku, tylko czasem przytrafiają im si > ę złe rzeczy, czasem im coś nie wyjdzie. Kozioł ofiarny - nawet, jak mu dobrze > idzie, to wszyscy to traktują jako tymczasowe, a jak się potknie - o, to taki n > aprawdę on jest! Doświadczyłam w życiu i aż mnie bolało, jak oglądałam. Świetny jest Bloodline Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 19:05 Ostre przedmioty na HBO. Mocny. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 20:39 Dark. Ale to trzeba chyba lubić takie klimaty. I może nie do końca poniewiera, tylko wykręca mózg do góry nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: a serial który sponiewiera psychicznie 23.11.20, 15:10 Dark wykręca? Mózg??? Dla mnie ten serial to kategoria "meeeeh, next please!!!". I to jeszcze nawiazujący do "Stranger Things", zresztą też beznadziejnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: a serial który sponiewiera psychicznie 25.11.20, 23:14 No to piszę, rzecz gustu, trzeba lubić takie rzeczy. Ze "Stranger Things" nie ma nic wspólnego, totalnie inny klimat, nie wiem gdzie te nawiązania widzisz 😛 ST owszem, beznadziejne, nie dałam rady obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 20:42 Zdecydowanie Years and Years. Dystopia z prawdziwego zdarzenia. Nie pamiętam jednakże czy to Netflix, czy inny serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 21.11.20, 20:44 Jednocześnie ostrzegam, że jest ciężki i zdecydowanie odradzam osobom, które źle znoszą covid crisis, bo będzie bardzo triggerował. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 13:23 Niesamowity serial! Owszem, ciężki, ale zakończenie jest mega! Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: a serial który sponiewiera psychicznie 23.11.20, 14:45 Jak nie przepadam za serialami, to Years and Years jest świetny i jak najbardziej wart polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 14:06 ludzikmichelin4245 napisał(a): > Zdecydowanie Years and Years. Dystopia z prawdziwego zdarzenia. Nie pamiętam je > dnakże czy to Netflix, czy inny serwis. Chyba inny, bo nie znalazłam na Netfliksie Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 14:11 HBO GO. Faktycznie ponury i niestety coraz bardziej proroczy. "Black Mirror" to przy tym niemal optymistyczna wizja przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: a serial który sponiewiera psychicznie 25.11.20, 22:21 Dzięki za polecenie.....robi wrażenie. Nie mogę przestać o nim myśleć. Ryje psyche niewątpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 26.11.20, 11:34 Zdecydowanie tak. Straszy ale i bawi, dobry jest po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 13:46 Marcella. Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 14:47 Czyj to dom na netfix......horror mini serial. Na początku taki niby zwyczajny horror, duchy i te sprawy, ale ma drugie dno. Dla mnie to bardziej dramat psychologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: a serial który sponiewiera psychicznie 26.11.20, 09:47 A jaki tytuł w oryginale? Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 14:50 Jeszcze swiezo obejrzany..dobrego dnia Veronico, polecam obejrzeć do końca mimo może trochę zbyt schematycznego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:00 Filmy Siódmy kontynent, 1989...i dlugo nic Benny's Video Ginący świat, 2015 Requiem dla snu Downloading Nancy Odpowiedz Link Zgłoś
starzystka_gazety Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 15:28 Nie znam seriali, polecam filmy: Funny Games albo 120 dni Sodomy. Choć nie wiem czy są na Netlixie. Odpowiedz Link Zgłoś
bang_bang30 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 22.11.20, 17:48 Zaginięcie Madeleine Mccann. Nie chodzi o samą Maddie, ale również inne podobne historie przedstawione w serialu. Musiałam dozować sobie odcinki, bo byłam po nich roztrzęsiona. Black mirror - dla niego kupiłam netflix Niewiarygodne The act Ostre przedmioty Porwana w biały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
argentea Re: a serial który sponiewiera psychicznie 23.11.20, 14:34 Detektyw. Luther Długa noc Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: a serial który sponiewiera psychicznie 26.11.20, 03:51 nie serial a film - może pora z tym skończyć. to dopiero ryje banie.... 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: a serial który sponiewiera psychicznie 26.11.20, 11:36 Oj tak, ma klimacik Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: a serial który sponiewiera psychicznie 27.11.20, 01:45 .. i przypomniał mi się drugi w tym typie - Zabicie Świętego Jelenia. kurkablada kurkablada. never again... ever... 😲😒 a seriali co mnie wykręcało psychicznie, to mi sie przypomniało Pachnidło. niemiecki, kryminalny, te detektyw to miałam ochotę kopnąć w ..... i spuścić ze schodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama