cku 21.11.20, 18:02 W tej chwili limit osób na prywatnych domowych spotkaniach to 20. Teraz będzie 5. Czyli bez odwiedzin na święta. Tu są projekty ustaw: www.gov.pl/web/koronawirus/nowe-zasady-bezpieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cruella_demon Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:07 Teraz będzie 5. 😂😂😂 I myślisz że ktoś się do tego zastosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:08 Oczywiście że nie. Tak jak teraz da się wyegzekwować wszystko inne- limity w komunikacji, maseczki, siedzenie seniorów w chałupie. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:08 Więcej: czy sami pisowcy się do tego dostosują? (Pytanie retoryczne, nie trzeba odpowiadać ) Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:11 W każdej z tych ustaw jest drobnym drukiem "nie dotyczy pis" Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:30 Będziemy się upychac w samochody , żeby pod domem gospodarzy jak najmniej stało i żeby się niek nie przywalił. A w gosciach na wsi samochody się w stodole pochowa Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:34 Ma nie dotyczyć osób wspólnie mieszkających. Wystarczy się czasowo zameldować Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:45 A jak ktoś do rodziny pociągiem jeździ, to zatrzymają? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:47 miruka napisała: > A jak ktoś do rodziny pociągiem jeździ, to zatrzymają? Pociągi odwołają przecież Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:36 Luz, mamy małą rodzinę, w sumie jest nas pięcioro, bez psa i kota. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:37 I co, żołnierz do kontroli w każdym domu, jak szpitalu..? Haha. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:39 Pięć ?! A co jak ktoś ma jak moja znajoma 6 dzieci? Trójkę należy oddać do sierocińca, czy jak. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:44 Nie dotyczy osób mieszkających razem Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:47 Czyli para może zaprosić trzy różne osoby czy jedną trzyosobową rodzinę, ale czteroosobowej już nie może? Jak to tam jest ujęta? W GB zdaje się operują "gospodarstwami domowymi" nie osobami? Dobrze kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:52 Czyli chcąc odwiedzić teściów jedno dziecko musimy zostawić w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 19:08 To najmniej lubiane, życie. Odpowiedz Link Zgłoś
grrruuuu Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:40 Nieźle, czyli musimy kogoś wyrzucić z domu na święta? PiS nienawidzi dużych rodzin... Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:44 Nie, pis się o nas troszczy i to jak. Ty wyrzucisz nadmiar swych dzieci, ale ktoś będzie miał szansę na dobry uczynek świąteczny i przygarnie zbłąkanego wędrowca. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:53 Można się od razu umawiać na ematce Jakby co to ja mogę przyjąć dwójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:56 black.emma napisała: > Można się od razu umawiać na ematce Jakby co to ja mogę przyjąć dwójkę. To nawet może się opłacać, ja do każdego mogę dołożyć oo misce pierogów i rybe po grecku Siostra się zapowiedziala, muszę miejsce zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:45 No ale to chyba nie tylko u nas? Właśnie poczytałam trochę serwisy i w innych krajach też liczą się ze świętami przez zoom... Nie wiem, jak ludzie do tego tam podchodzą, pewnie też niektórzy planują bunt. Mimo to mam wrażenie, że Polacy buntowanie się przeciwko zasadom mają niejako we krwi. Swojego stosunku do PiS nie ukrywam, ale akurat ograniczenie spotkań w święta głupie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:45 Ojej to w wigilie policjant przebrany za Mikołaj będzie sprawdzał ile osób siedzi hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 20:02 Trzeba będzie cicho kolędy śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:46 To jest tak chore, że nie chce się wierzyć, że może być prawdziwe Gotowanie żaby I wszyscy się na to godza Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:48 Niech dobrze zrozumiem intencje rządzących Jesli mam trójkę dzieci to samotnej matki nie mogę wpuścić na wigilię? Zaiste chrześcijańskie Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:50 Rodziny z czwórka dzieci oddają jedno do domu dziecka? 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 18:55 Dokwaterują jedynakom. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.becher Re: A jednak zwiększenie rygorów 21.11.20, 20:59 Frapujący jest punkt o wydarzeniach sportowych - maks 250 uczestników, zakaz biegania i jazdy na rowerze. Czyli pozostaje futbol, koszykówka, boks, zapasy... Zapomnieli zakazać chodu sportowego. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: A jednak zwiększenie rygorów 22.11.20, 12:36 Ja sie zastanawiam czemu biegi i rower sa bardziej niebezpieczne epidemiologicznie niż boks i zapasy... Odpowiedz Link Zgłoś
trilllian Re: A jednak zwiększenie rygorów 22.11.20, 12:40 w koszykówce i piłce nożnej też się przecież biega Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama