pasquda77 23.11.20, 10:28 Muszę kupić w ciemno, a opisy niewiele mi dają. Lubię zapachy intensywne, nie owocowe... który zapach lubi Emama? Za opinie o szkodliwości świec z góry dziękuję 😁 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:33 O, a są szkodliwe? Nie wiedziałam. Nie, żebym się tym jakoś szczególnie interesowała, bo choć wiele zapachów mi się podoba, jak wącham w sklepie, to nie mogę ich stosować w pomieszczeniach, bo ból głowy gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:38 Dla mnie żadna z tych świec nie pachnie po rozpaleniu, tzn. nigdy nie czułam żadnego zapachu Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:47 My mamy w pracy cytrynowy i jak najbardziej pachnie po rozpaleniu, dlatego nie zapalamy niestety Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:53 To były pierwsze świece pachnące po rozpaleniu na jakie trafiłam, dlatego jestem im wierna od 20 lat, chociaż podobno są już lepsze firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 11:16 Jakie są te lepsze, zdrowsze, nie rakotwórcze? YC bardzo lubię i używam często. Pocieszam się, że na sporej powierzchni, często wietrzonej.... Ale jeśli znacie jakieś nieszkodliwe świece równie ładnie pachnące, to będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 11:21 Całkiem nieszkodliwych nie ma, zaleca się, jak już, używać niezbyt często i przy otwartym oknie (a najlepiej na tarasie, jak ktoś ma). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:52 daniela34 napisała: > O, a są szkodliwe? > Nie wiedziałam. Większość jest rakotwórcza (a te co nie, to przynajmniej alergenne). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:59 No to w każdym razie mnie ani moim domownikom nie zaszkodzą (mogą mi być wdzięczni). Źle toleruję zapachy nawet w salonach kosmetycznych, sklepach itd., świece, dyfuzory itd. Tyle, że tam przebywam krótko. Taka Zara Home to tylko na zasadzie: wpad-wypad Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 11:01 Niby też tak mam, ale wyjątek to świece YK i flakony zapachowe z ZH właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 11:10 Staram się nie palić zbyt długo i po paleniu wietrzę. Bo tak zupełnie zrezygnować? Niechętnie Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Yankee candle który zapach? 30.11.20, 21:02 Zrobiłam research, bo faktycznie, te parafinowe, to słaby wybór. Otóż świece sojowe, w większości polskiej produkcji, które znalazłam na allegro, to między innymi: Bonnie Eco Life Candela Scent Yush Yope Polskie Świece Hagi Candle Factory MYS HC Mokosh Tymus Cztery Szpaki Miodowa Mydlarnia Natura Love Widzę tu duży potencjał prezentowy oraz ratowniczy dla Polskich manufaktur w ciężkich czasach. Będę testować po kolei, zima długa i ponura. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Yankee candle który zapach? 24.11.20, 08:08 Ja lubiłam Yankee przez lata ostatnio albo to mój punkt widzenia albo pachną gorzej. Może kupiłam starsze, nie wiem. Czasem w TK max kupuje DW mam jedna „świąteczna” i pachnie ładnie. W każdym razie jakie inne polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:42 Ja używam wosków i kocham fresh cotton. Lubie tez babeczkowy. Ale to naprawdę jest sezonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:43 Mój ulubiony zapach do którego często wracam, to pink sands. Ale nie jest intensywny, jest ciepły i ładnie wtapia się w dom. Może weź świąteczne zapachy? Co roku kupuję coś świątecznego kierując się tylko nazwą, prawie zawsze trafiam idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:51 Rzeczywiście opisy są mylące, pink sands jest opisane jako floral i fruity, a ja lubię nuty waniliowo piżmowe, chętnie z czymś ostrym, lekko przełamane kwiatem lub świeżością Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:47 Evergreen Mist ostatnio palę, drzewa iglaste. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:47 To tak jakbyś pytała o ulubione perfumy - każdy ma inne. Ja lubię zapachy "zimowe", korzenne, spożywcze, z cynamonem, wanilia itd. Sporo jesiennych (dyniowych) czy światecznych mi się podoba. Szukaj kolekcji na teraz, czytaj opisy, ogladaj recenzje na YT. I kup na poczatek tanie woski na wypróbowanie, a dopiero potem duża świece. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 10:50 Lubię Pink Sand i Lemon Lavender. O, i Fresh Cut Roses! Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 11:02 Nie pomagacie 😂 Miałam nadzieję, że będzie przewaga jednego konkretnego zapachu. Mam wiśniową, dostałam w prezencie, ale ona śmierdzi mi chlorem, nie ma szans żebym ją wypaliła do końca. Doczytam jeszcze o jesiennych zapachach 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 11:06 joanna05 ma rację, trzeba to powąchać. Albo kup kilka wosków na próbę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Yankee candle który zapach? 23.11.20, 21:43 ten mam, jest dla mnie fajny www.potejstronielustra.pl/2017/12/wedding-day-yankee-candle.html. I jeszcze soft blanket. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Yankee candle który zapach? 24.11.20, 05:12 Bardzo intensywna, nie owocowa jest np. Cappuccino Truffle - w kwadrans po zapaleniu dom pachnie jak fabryka czekoladek z własną palarnią kawy. Ja jestem raczej fanką zapachów typu Sea Salt&Sage, Lemongrass&Ginger, Turquoise Sky i mój ulubiony All Is Bright. Nie lubię słodkich, kwiatowo-pudrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: Yankee candle który zapach? 24.11.20, 07:05 Najbardziej chyba lubię midsummer,s night, a najbardziej uniwersalna jest see salt&lavender. Ta druga dobrze sprawdza się (jak wszystkie lawendowe) latem na tarasie - odstrasza komary. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Yankee candle który zapach? 24.11.20, 07:14 Bardzo lubię ich woski , swieczuszki też. Niestety mogę tylko na chwilę zapuszczac zapach. Po chwili mam mdłości i ból glowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama