panikara_28 25.11.20, 22:54 Zmierzyłam się jak Bóg przykazał, wchodzę w tabelę rozmiarów, widzę swoje wymiary, ale ni chu chu nie wiem jaki mam rozmiar.. ktoś coś się orientuję jak się wyznacza rozmiar? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katriel Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 25.11.20, 23:24 Wiesz co, patrzę na tę tabelę rozmiarów w Ulli Popken i nie bardzo widzę, gdzie masz problem. Powiedziałabym, że rozmiar się wyznacza normalnie: mierzysz się, sprawdzasz jakiemu rozmiarowi to odpowiada, i już. Ale może ja czegoś nie zauważam. Podaj jakieś przykładowe problematyczne wymiary, to zobaczymy, jakiemu rozmiarowi to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
panikara_28 Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 10:33 Widzę wymiary w cm, ale obok nie jest napisane, jaki to rozmiar. Jesli ktoś może mi tu wkleić skrina na rozmiary spodni to będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 08:27 Po największym mającym znaczenie obwodzie. Spodnie po obwodzie bioder. Bluzka po biuście a sukienka powinna być po. biuście ale sprawdzamy obwód bioder bo przy sylwetce gruszka trzeba będzie zdecydować który obwód ma większe znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 09:40 Moja koleżanka , która ma figurę jabłko czyli duży brzuszek i kupuje ubrania w Ulla Popken przede wszystkim bierze pod uwagę obwód w pasie. Odpowiedz Link Zgłoś
panikara_28 Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 10:34 Jest zadowolona? Ja z klepsydry stałam się jabłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 11:26 Tak, to nie są tanie ubrania, kupuje głównie rzeczy bazowe, tylko tam znajduje pasujące jeansy i spodnie. Ma kartę stałego klienta, korzysta z różnych promocji i rabatów. Odpowiedz Link Zgłoś
panikara_28 Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 10:34 Wiem, ale obok cm nie ma podanego rozmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 10:56 No jak nie ma? Trzy są nawet, dla różnych wzrostów. Masz tego skrina: Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 11:04 Dokładnie. Normalny rozmiar podany jest zwykle dla wzrostu 167-174 i u Ulli Popken zaczyna sę od rozmiaru 42. Odpowiedz Link Zgłoś
panikara_28 Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 11:20 Dziękuję! Ja na komórce nie mam podanych obok rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 11:30 Faktycznie, na komórce ta tabela jest podzielona na pół i prawa połowa, zamiast obok, wyświetla się pod spodem. Zupełnie bez sensu, po prostu mają schrzanione na stronie. Ale w sumie w razie czego da się użyć tej tabeli, tylko trzeba sobie palcem odliczyć że np. czwarty rozmiar od góry to bedzie 48. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 22:18 i po co weszlam na strone! goraczki zaraz dostane! Odpowiedz Link Zgłoś
piszaca.zza.swiatow Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 23:08 Te rozmiary to i tak jakieś dziwne są, chyba coś zawyżone. Jakiś czas temu miałam w normalnej rozmiarówce zazwyczaj rozmiar 42 (dół) i góra czasami nawet 46... Poszłam do Uli i co się okazało: ich spódnica 42 prawie że mnie spadła, musiałam ją zwężać, bluzka koszulowa 44 pasowała za to super Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ulla Popken, no oszaleje zaraz! 26.11.20, 23:18 Ulla Popken to sklep dla kobiet z nadwagą i może mieć nie tylko własną milszą dla oka klientek rozmiarówkę, ale także specyficzne, bardziej luźne kroje, bo u kobiet z nadwagą tłuszczyk rozkłada się mniej równomiernie i trudniej wpasować się w rozmiary z tabeli. "Duże" kobiety często też takie bardziej pojemne kroje preferują, a Popken słynie do tego z bardziej zachowawczego, zakrywającego stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama