chlodne_dlonie 26.11.20, 14:39 Mam na myśli upieczony na zakwasie chleb - czy w torebce papierowej i do zamrażarki, czy jeszcze do torebki foliowej włożyć..? Mam taki spory, którego zjedzenie zajmie mi samej min tydzień, stąd pytanie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniesia331 Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 14:51 Ja tylko w foliowej. Natomiast po wyjęciu z zamrażarki trzeba go wyjąć z folii, bo może zamknąć Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 16:12 W foliowej doskonale mrożą sie też bajgle (piekłam z doskonałego przepisu z "White Plate". Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 14:54 Porcjuję, wkładam do foliowych woreczków do mrożonek i do zamrażarki. Wyjmuję kilka godzin przed przewidzianym spożyciem, i po rozmrożeniu przekładam do płóciennego worka na pieczywo (a ten do blaszanego chlebaka). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 15:40 "Porcjuję" tzn. kroję na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości bochenka), nie na kromki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 16:15 Ja w kromkach mroże tylko chleb żytni, ten po rozmrożeniu jest ok. Inne w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 14:54 W papierze mi się właśnie źle mrozi, jakby wysycha? O dziwo nie najlepiej też się mrozi w kromkach, one potem są jakieś takie wilgotne po odmrożeniu. Moja metoda to cały chleb (lub połówki) w folię. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 16:09 W kromkach jest super, o ile po rozmrożeniu idą prościutko do tostera. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 15:21 Dzięki Dziewczyny, na ematkę zawsze liczyć można Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 16:13 W fiolowej i w foliowej sie rozmraża...inaczej będzie suchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 16:18 chleba zakwasie nie moge robic, ale zapas bajgli czy bagietek pakuje prozniowo i wtedy zamrazam chleb tostowy (wiem, ematka nie je takiego badziewia ale ten jest idealny pod katem skladu) wrzucam caly w oryginalnym opakowaniu w tej samej piekarni co tostowy kupuje czasami na zakwasie (jest z dodatkiem miodu i nie bardzo nam pasuje), kroje na kromki, pakuje prozniowo i zamrazam w porcjach Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ..jak mrozicie chleby..? 26.11.20, 19:04 w torerbkach foliowych, gotowe komki, w malych pocjach, zeby wyjmowac tylko tyle ile potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama