panna_lila 28.11.20, 21:00 po 20 latach stoję przed wymianą płyty, bo mi się palnik chyba wypalił Jaką polecacie, jakaś konkretna firma? Czy lepsza taka ze stalową ramką czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koronka2012 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 21:28 Zdecydowanie bez, łatwiej czyścić. A gdzieś ty w ogóle taką z ramą widziała? Popatrz czy układ palników ci odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 21:51 np. tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:39 Miałam jeszcze dwa miesiące temu z ramką. I do tego białą, lakierowaną. Co za porażka. Po 20 latach z ramki oblazł lakier miejscami więc wyglądało obskurnie bo pod spodem była czarna. A poza tym weź to domyj. Teraz mam indukcję wklejoną równo z blatem. I jestem zadowolona. Żadnych więcej ramek Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 21:34 Jak masz kupować indukcyjna to absolutnie nie zaluj na pola rozszerzane i o roznych ksztaltach. Ja kupilam najtansza i ja klne codziennie jak mi przy wiekszej patelni smazy tylko srodek. O ja durna, ze mi sie nie chcialo doczytac Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 21:38 whirlpool ma takie nie za miliony, czyli ok 1500zl, calacresztacfirm zacte pola rozpoznajoce kształt naczynia każe sobie slono placic. Sama mm tradycyjna 4 polowa indukcje i tez dobrze dziala, tylko trzeba rozmiar pol dopasowac do swoich naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 21:36 kup indukcje i najlepiej plyte z frezami po kazde stronie a przynajmniej z 3 stron. Jesl cos upada na krawedz, jest lagodniejszy upadek, no i plyta lagodnie przechodzi w blat. Dobrze to wyglada zwlaszcza gdy plytai blat w pdobnym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 21:55 a w czym indukcja jest lepsza od ceramicznej? no i do indukcyjnej musiałabym wymienić chyba garnki, a mam ich trochę Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:16 czyszczenie, a w zasadzie jego brak. Indulcja po zdjeciu garnka bardzo szybko sie wychladza i nawet nesli cos przywarlo to gabka do naczyn od razu schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirkabella Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:26 Indukcyjna jest lepsza we wszystkim garnki emaliowane przeważnie działaja, podpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:41 Wiesz ja mam garnuszek emaliowany Olkusza. I myślałam, że po wymianie na indukcję nie będzie się nadawał. A on gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 21:58 Bralabym z ranka, mam bez i mnie wkurza ze jak cos wykipi to zaraz leci na blat + wlazi mi cos ciagle pod krawedz, musze wykalaczka czyscic, a tam pod spodem sa jakies silikony ktore pewnie uszkadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:10 Serio? Ja mam bez ramki w swoim mieszkaniu, gdzie mieszkam, i nic mi pod żadną krawędź nie wchodzi, nie wiem, o czy ty w ogóle piszesz. Fakt, jak wykipi, to wszędzie jest mokro, ale absolutnie nic mi nie zalega. Do innego mieszkania kupiłam ostatnio dwupalnikową gorenje z ramką, ale brak mi doświadczenia, bo jeszcze nie jest zamontowana. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:17 No nie wiem, nigdy Ci sie sol nie rozsypie po drodze do garnka? Jakas przyprawa nie spadnie? Moze ja jestem wyjatkowo niezdarna... Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:31 Weź sobie wypełnij tę szczelinę czarnym silikonem, problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:00 ceramiczna to nieporozumienie, indukcję bierz Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:02 Nie kazdy ma warunki na indukcje, ja np. nie mialam trzeciej fazy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:11 Też nie mam, mam zmostkowane, oszczędność jest, to mi wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:17 nie musi byc 3 faza, duzo plyt jest po prostu na 230v Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:28 indukcja na 230 to nędza w użytkowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:31 Indukcja na 230V to jak porshe z silnikiem diesla. Odpowiedz Link Zgłoś
mirkabella Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:35 Czyli "nie mam, ale się wypowiem" Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:40 no wlasnie nie, działa świetnie o ile boostera na wszystkich polach na raz nie potrzebujesz Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:55 booster na wszystkich polach to i na sile nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:03 o ematko! co to jest booster? ja chcę obiad dla rodziny ugotować Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:07 opcja turbo - woda gotuje się w kilka sekund Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:10 o to coś dla mnie poszłam poczytać o tych płytach indukcyjnych i czytam w jakiejś opinie, że "nie jest głośna" - to kuchnia może być głośna? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:17 może, czasem buczą - im większy palnik i moc zadana, tym bardziej buczy, zwłaszcza jak masz kiepskie garnki. Ikea buczy. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:21 ikea 365+ plus nie buczy, przynajmniej na mojej plycie Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:28 ja mam boscha jakiegoś Odpowiedz Link Zgłoś
mirkabella Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:28 Ja też nie mam. Indukcja dziala, podobno ma zmniejszoną moc, ale i tak działa milion razy szybciej niż zwykła cenramiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:05 Ja niedawno wymieniałam na indukcję bez ramki. Dla mnie ważne jest żeby była najszersza i jasna. Kupiłam taka na której zmieszczą się duże patelnie obok siebie Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:17 co to za model, jaka firma? najczęściej widzę czarne a tu taka miła odmiana Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:20 AEG. Szyba mi pękła po tygodniu używania bo miała przyjechać teściowa i z nerwów spadł mi ciśnieniomierz na bok płyty. Ale okazało się ze mamy ubezpieczony dom plus szkło w domu i wymienili w ramach tego ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:23 OPIS PRODUKTU Nowoczesna, stylowa i efektywna tak najkrócej można opisać płytę marki AEG HK884400FS. Użytkownik ma do dyspozycji zaawansowane funkcje a intuicyjne sterowanie wraz z kolorowym wyświetlaczem Maxisight™ to pełna przyjemność. MaxiSense® możesz postawić naczynia tam, gdzie zechcesz Płyta z niezależnym sterowaniem Bezramkowa z dodatkowym wykończeniem krawędzi Kolorowy wyświetlacz Maxisight™ Direct Access: dotykowa technologia sterowania Położenie elementów sterujących: z przodu po środku Indukcyjne pola grzejne z funkcją dodatkowego zwiększenia mocy Wykrywanie obecności garnka Strefa lewa przednia: indukcyjne, 2300/3200W/210mm Strefa lewa tylna: indukcyjne, 2300/3200W/210mm Strefa prawa przednia: indukcyjne, 2300/3200W/210mm Strefa prawa tylna: indukcyjne, 2300/3200W/210mm Funkcja automatycznego szybkiego grzania Funkcja Stop and Go Blokada ustawień Zabezpieczenie przed dziećmi Zabezpieczenia płyty: automatyczny wyłącznik Sygnał dźwiękowy z opcją wyłączenia Timer Funkcja EcoTimer™ Kontrola OptiHeat 3-stopniowa funkcja kontroli ciepła pozostałego Łatwa instalacja dzięki systemowi zatrzasków Kolor srebrnyWymiary w zabudowie - panel [mm] x750x490 Wymiary (S x G) [mm] 780x520 Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:39 w mojm ubezpeczeniu wymieniaja sprzet do 7 lat uzywania w ramach stanadrdowego ubezpeiczenia na wyposażenie mieszkania, z ubezpieczenia szybowego na plyte korzystalam po uplywie 7 lat sprzetu Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 22:19 jaki to producent, malo plyt jest fazowanych, ja mam Teke sprzed kilku lat, ale teraz juz nie robia a szukam dla rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:14 to od razu zapytam, bo to będzie wymiana bez wymiany blatu, czyli trzeba dopasować nową kuchnię do obecnej dziury. Jak się do tego zabrać? Jak poprawnie wymierzyć otwór? Nie wyjmę starej, bo muszę z niej korzystać dopóki nie przyjdzie nowa, a żeby kupić nową muszę podać wymiary Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:23 zmierz od środka wymiary otworu, zakladam, ze masz pod pod plyta jakas szufladę albo szafke? Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: płyta ceramiczna, jaką polecacie? z ramką czy 28.11.20, 23:21 Nie polecamy płyt ceramicznych, żadnych. Polecamy wyłącznie płyty indukcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama