kocynder Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:13 Will Smith niestety nie. Ale x razy inżynierowie z platform naftowych, lekarze wojskowi itp. Zwykle wdowcy z dziecięciem. Raz czy dwa bez progenitury. Zakochani wprost nieprzytomnie. Aż do prośby o pożyczkę albo temu podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:20 Wdowiec z dzieckiem? Najgorsza możliwa kombinacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:47 Nienienienie! Bo ty nie rozumisz. On taki jest rzetelny i wrażliwy! Żona go odumarła (zwykle na raka) a on, biduś, sam z dzieciątkiem, dzieciątko jest w internacie, a on na tej tam wojnie czy platformie żeby na byt zarobić i ukoić smutki, ale był uczuciowo jak zamrożony a dopiero jak mnie zobaczył to go olśniło itd... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 17:00 Jasne, jasne, trzymanie dzieciątka w internacie kosztuje pierdylion dularów, a on będzie mi wzdychał, jaka jego ś.p. żona była wspaniała. Nie ze mną te numerki! Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:34 Ty z nimi gadasz, czy tak od razu z tą prośbą w pierwszej wiadomości wyjeżdżają? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:53 Nie, wcześniej jest kilka połączeń neutralnych, wiem od znajomej Zarzekała się że ten jest inny, widać że porządny człowiek. Założyłam się z nią że najdalej na 4 spotkaniu będzie mowa o pieniądzach. Przegrała... Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:41 Gadam, bo mnie śmieszą. Zwłaszcza, jak przedstawiają się np jako lekarz wojskowy na misji w Afganistanie, a fotki profilowe zmienia co dzień i to na np robione w miejscu, ewidentnie łatwym do zidentyfikowania, bez bycia Indianą Jonesem. Ale zwykle jest x połączeń (np via messenger) neutralnych, po kilka dziennie, typu gadki o ulubionym kolorze, filmach itp. Najwytrwalszy coś ze dwa tygodnie pruł historię, zanim wyskoczył z tajemniczym planem super-duper inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 15:47 Przyznam szczerze, że zazdroszczę wolnego czasu. Ja ostatnio ledwo mam czas do własnej matki zadzwonić, a gdzie dopiero gadać na messengerze z nieznanymi mi ludźmi... Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 08:46 Odpowiadam średnio na co trzecią czy czwartą wiadomość. I nie, nie zdarzyło się, żebym choć pomyślała o "pomaganiu", zwłaszcza finansowym. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 16:13 Skąd Wy ich bierzecie? Serio pytam. Do mnie żadni aktorzy, lekarze, żołnierze nie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 16:55 Sami zaczepiają Odpowiedz Link Zgłoś
pieknyksiaze Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:14 Ale widziala go. Ciekawe w jakim jezyku rozmawiali? Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 00:39 W uniwersalnym języku miłości Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:18 backup_lady napisała: > Tekst linku Ale o co jej chodzi? Przecież zostały jej diamenty. S. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:19 Will Smith jeszcze nie, ale wdowiec z Arizony (dlaczego to zawsze jest wdowiec???) osatnio ze dwa dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:54 no jak to dlaczego, konkurencji brak, potrzebuje pocieszenia... to kobiety zaślepia Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:26 Nie, ale za to generałów amerykańskich na pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:33 Generałów, inżynierów naftowych (czy ktoś się lapie jeszcze na petrodolary???), wdowców dzieciatych i bezdzietnych. Dostalam też spadek amerykański (nawet adwokat do mnie napisał, chcial tylko 40% tego spadku). Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 15:48 Jak kiedyś naprawdę dostaniesz spadek to pomyślisz że to oszustwo i Ci przejdzie koło nosa Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 20:01 Wiesz co, swoich przodków do 4 pokolen wstecz mam mniej więcej ustalonych i że tak powiem, zlokalizowanych. Tak że spadek w Stanach mi raczej nie grozi. A układ 50% dla mnie, 40% dla prawnika, 10% na "charity" powoduje, że mam w głowie natychmiastowe dzwonki alarmowe Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 09:21 I ty tego spadku nie przyjełaś? Glupia!😆 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 10:39 No głupia ja ale nie przyjęłam. Nawet mi się szczerze mówiąc nie chciało korespondować z tym amerykańskim adwokatem dla żartu. A sprawa była pilna, bo pieniądze już, już miały przejść na własność rządu federalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:54 do mnie pisali rozmaici Mr Conare z ogromnym spadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:37 Do diabla, a do mnie ani aktor, ani general (nawet major nie), ani inzynier, ani ksiaze... moze powinnam zmienic poczte Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:44 A masz konto na fb? Spadek i Will Smith to rzeczywiście raczej poczta, ale ci wszyscy wojskow z Iraku to raczej fb. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:46 Nie mam. I dla wojskowych z Iraku nie zaloze. Trudno, ominie mnie w zyciu to i owo, odzaluje Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:58 No tak, ja założyłam lata temu ze względów zawodowo-uczelnianych i tak już zostałam. Generałowie amerykańscy to skutek uboczny, ale ja leniwa jestem, wiec zaproszen od nich nie akceptuję i z nimi nie gadam. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 15:02 Wystarczy powylaczac parę opcji wyszukiwania i pokazywania znajomych i już żodyn nie napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 15:05 35wcieniu napisał(a): > Wystarczy powylaczac parę opcji wyszukiwania i pokazywania znajomych i już żody > n nie napisze. Mówisz? Może. Choć same zaproszenia mi w niczym nie przeszkadzają, usuwam i tyle. Mam zasadę, że przyjmuję tylko zaproszenia od osób, które znam w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:51 Widzisz ile tracisz rozrywki? Rozumiem, że ty nie z tych co to sznurem za mundurem, ale może dla inżyniera z platformy naftowej? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 14:13 kocynder napisała: > Widzisz ile tracisz rozrywki? Rozumiem, że ty nie z tych co to sznurem za mu > ndurem, ale może dla inżyniera z platformy naftowej? > NIE. Gdyby byl inzynierem od odnawialnych zrodel energii, to moze... *rozmarzona* Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 14:22 Wymagająca się trafiła... Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 20:10 Ja mam konto i żaden generał ani Will Smith do mnie nie pisze tzn. raz na jakiś czas zaprasza mnie do znajomych jakiś afrykańsko brzmiący facet, ale to chyba nie jest żaden bogaty wdowiec (zaraz ich kasuję, może to błąd ) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:57 Hmm, tak się zastanawiam, co koleś musiałby mi naopowiadać, żebym uwierzyła, że ktoś taki jak Will Smith osobiście prosi o pomoc przypadkową osobę przez fb, zamiast zlecić załatwienie swoich spraw odpowiednim ludziom. No i że niby kwity rozwodowe w Polsce? Wtf????? Do mnie żaden aktor nie pisał, ale kiedyś dostałam maila od jakiegoś arabskiego księcia, kilka razy trafił się spadek z Ameryki, a ostatnio mój mąż dostał zwykły, papierowy list od świadków Jehowy 😄. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:51 > No i że niby kwity rozwodowe w Polsce? Wtf????? To jest zamierzony sprawdzian, jesli ktos lyknie taki haczyk to jest znakomita ofiara i wtedy wydobywa sie grube dzialo. Innym sprawdzianem jest celowe robienie bledow ortograficznych, stylistycznych, badz prezentowanie ewidentnie podrobionych dokumentow "panstwowych" ze zla flaga. To sa zawodowcy i maja wyprobowane metody. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 18:56 nie no wiadomo, ze tak to działa i nie robią tego amatorzy. jednak o ile jestem w stanie sobie wyobrazic, ze jakaś samotna babka może sie zakochać w samotnym żołnierzu na misji w dzikim kraju, o tyle Will Smith potrzebujący papierów rozwodowych z Polski, to dla mnie naprawdę totalna abstrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 12:58 a skad 100 % pewnosci ze to nie will smith? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:02 E, na Willa Smitha bym nie poleciała. A generały i wdowce nie chcą mnie... 😄 Ale z to Ireny i Stanisławy proponują mi seks, tak że ten.. Dziwnie Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 15:52 Każdemu wg potrzeb😝 Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 17:39 Mi tez. I randki. Oraz powiekszenie penisa. Bedzie z tym ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 16:16 Może i jakiś Will Smith. Nie jednemu psu Burek. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:08 Will Smith nie pisał, ale kilka razy jakiś książę z niewielkiego afrykańskiego kraju, za każdym razem inny, z niewiadomych przyczyn mam powodzenie wśród arystokratów z tamtych rejonów. Piszą też prawnicy zmarłych miliarderów, również z jakichś egzotycznych miejsc. Ostatnio jeden twierdził, że noszę to samo nazwisko, co jego zmarły pracodawca, w związku z czym mogę ubiegać się o spadek po nim. Mam podwójne nazwisko, pierwszy człon raczej rzadki, to interesujące, że jakiś zamorski miliarder nosił takie samo. Co do Willa Smitha - niedawno jakaś kobieta z USA pozwała Brada Pitta o oszustwo finansowe i matrymonialne, gdyż podobno pożyczył od niej sporą sumę i się jej oświadczył, przez internet (a jakże). Sprawy zaszły tak daleko, że pani nawet zdążyła poinformować pracowników o swoim rychłym zamążpójściu. Pracownicy ponoć wierzyli i nie mniej niż niedoszła panna młoda są zaskoczeni, że ślubu jednak nie będzie. A cóż mieli kobiecinie powiedzieć? Gdyby moja szefowa chwaliła się w firmie, że wychodzi za znanego aktora, to też bym udawała, że łykam kit. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:14 jowita771 napisał: Gdyby moja szefowa chwaliła się > w firmie, że wychodzi za znanego aktora, to też bym udawała, że łykam kit. Ja też 😆😆😆 rozglądając się dookoła z niejakim niepokojem i na wszelki wypadek wychodząc z pokoju tyłem, żeby się plecami nie odwracać do szefowej, ale udawalabym że wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:21 Na fb mnie nawet wariaci nie zaczepiają, a na pocztę dostaję tylko oferty powiększenia sobie penisa, providentów, ubezpieczeń i masę innego nudnego spamu Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:28 O tak, też kiedyś dostałam maila z super atrakcyjną oferta powiększenia penisa 😂. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 11:20 i co, polecasz? Bo nie wiem czy skorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:24 Nie mam konta na FB i widzę jakie "ciekawe" rzeczy mnie omijają Na komisariacie w Lublinie musieli pękać ze śmiechu. Weź i zgłoś coś takiego- dzień dobry, przyszłam zgłosić oszustwo. Zostałam oszukana przez Willa Smitha Taa a potem kazał jej patrzyć na takie urządzenie i błysnął światełkiem Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:30 Chyba właśnie zapomniał błysnąć światełkiem, bo wtedy by nie pamiętała, że mu tyle kasy wysłała 😁. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:33 Eee tam Will Smith filmik z kotem dużo lepszy 😻 Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 21:45 Prawda? Policja w Jaworznie to ma szczęście 😁 - od 3 dni uśmiecham się do tego filmiku 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:42 Różni mnie zaczepiali i olewałam, ale po któryms wątku na ematce zainteresowal mnie ten schemat i postanowiłam spróbować. Długo nie musiałam czekać, napatoczył się jakis żołnierz amerykanski. Zaczęliśmy gadać. Ja nie wiem jak te kobiety się nabierają, ten gość nawet specjalnej gadany nie miał, a nawet zdarzało sìę, ze był niezbyt miły, no naprawde czekałam na ciekawy rozwój sytuacji, ale z nim się ciężko rozmawialo. Zero polotu, poczucia humoru. Słaba rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:50 Ematka wiadomo, super rozsądna i nigdy, przenigdy nie dałaby się nabrać cwaniakowi. Tymczasem nawet nie jest świadoma, że w połowie umów, które podpisała z telekomem/bankiem/dostawcą prądu i gazu znajdują się klauzule niedozwolone, zabezpieczające korporację kosztem klienta w razie niekorzystnych zmian na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 14:46 Analogia trafna jak rządy PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 13:58 Komentarze na gazecie - bezcenne “ Will Smith nawiązał kontakt z panną z Lubelszczyzny i upoważnił ją do odbioru diamentów. Dzień jak codzień w powiecie chełmskim. Co mogło pójść nie tak?” Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 00:35 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 09:26 Ja też się zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 14:18 Do mojego męża napisała kiedyś jakąś azjatycka superlaska. Przeglądamy zdjęcia profilowe: super laska, trochę mniej ale nadal super, laska bez super, zwykła dziewczyna, niezbyt ładna dziewczyna a na ostatnim, najstarszym.. facet :p Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 09:27 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 14:18 Lublin - Czarnej, KUL... Czy trzeba coś jeszcze dodawać? Pod artykułem bardzo trafny komentarz: Tego pana powinno szukać Ministerstwo Edukacji Narodowej, nie policja. Po ustaleniu tożsamości należy wręczyć mu medal "Zasłużony dla polskiej edukacji" - za uczenie tłumoków jedyną skuteczną metodą: przez kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 02.12.20, 23:26 Nie generalizuj, w Lublinie co prawda kilka sztuk myslacych, ale pare nas tu jest. Natomiast promotorow regionalnych mamy po byku, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 14:23 Widziałam kiedyś program o tych amerykańskich wdowcach z Afganistanu. Jedna babka, holenderka wynajęła jakiegoś syper-duper detektywa i znalazła tego "żołnierza" ( a raczej kilku) w jakiejś afrykańskiej wiosce. Byli bardzo zdziwieni jak ją zobaczyli:p Babka na odnalezienie tego, kto ją oszukał wydała drugie tyle ale mówiła że było warto Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 14:44 O jaaaaa To znaczy przykro, że babeczka straciła kasę, ale żeby łykać aż takie brednie? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 14:56 Do mnie napisał książę, i bankowiec, który chciał ze mną robić interesy na grube miliony dolarów- temu nawet odpisałam i dopytalam, ile tysięcy dolarów powinnam przelać, by interes nam wypalił😉, dostałam nr konta, poprosiłam o współwłasność konta (jak spółka to spółka), albo o upoważnienie, ze załatwimy to przez konsulat, ale pan już mi nie odpowiedział😀. Może pojechał na platformę i zarabia te brakujące kilka tysięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 22:40 no to słabo, są tacy, którzy naciągnęli oszusta na koszty bankowe Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 15:32 Ochrystusie... Taka głupota jest nie do wiary po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
smaczna_zupa Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 16:03 Do mnie napisała kobieta nad grobem stojąca, która zdecydowała właśnie mnie uwzględnić w swoim testamencie i zapisać mi kilkaset tysięcy euro (po moich 10 zdjęciach na Instagramie od razu zauważyła, że jestem wyjątkowo dobrą osobą). Potrzebowała jedynie wszystkich moich danych, kopii paszportu i 300 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 16:33 Do tej pani powinien teraz napisać prawnik Willa Smitha i przekazać, że oburzony tak perfidnym oszustwem z wykorzystaniem swojego wizerunku aktor proponuje jej rekompensatę pod warunkiem ,że uiści drobną opłatę skarbową czy coś w tym rodzaju... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 16:34 do mnie nie piszą, za to na pocztę męża (którą traktuję też jak swoją) napisała, uwaga: wdowa po kadfim i to nawet kilka razy, zachęcając do odbioru gotówki ukrytej przez jej męża, gdy jeszcze był przy władzy... no i jak można się nie nabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Głupich nie sieją. Czy do Was też pisał Will 01.12.20, 16:54 Do mnie pisali różni delikwenci, ale od razu blokowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama