grey_delphinum 01.12.20, 21:25 Chodzi mi o coś delikatnego, bo syn trochę alergiczny. Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kjmk7 Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 21:28 Selsun blue. Jak dla mnie jest najlepszy na łupież. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 21:35 nam dermatolożka poleciła Stieprox, nie jestem tylko pewna, czy nie był na receptę Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 21:45 Dziękuję! Rozumiem, ze znajdę te szampony w aptece, nie w drogerii? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 21:48 W aptece lub nawet na allegro są. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 21:56 Generalnie każdy z tych szamponow, poleconych w wątku jest niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 22:02 Plus jako drugi szampon do stosowania przy takich problemach polecam ten: www.notino.pl/bioderma/node-szampon-do-wszystkich-rodzajow-wlosow/p-76034/?gclid=CjwKCAiA8Jf-BRB-EiwAWDtEGipoxWxtgnd0IK-Wu7JJ0LCK8aq_YlwAzZVl_mAcsd-L0EUu9kZKnRoCTj8QAvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 21:55 Paraderm z dziegciem ( Uwaga-brzydko pachnie) , polecony przez dermatolog, syn tez trochę alergiczny. mocny, tłusty łupież zniknął. Tak wiec polecam Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 22:02 nastaw się, że może trzeba będzie przetestować kilka, zanim znajdziecie właściwy szampon; z doświadczeń na moim synu - najpierw stieprox do opanowania (na receptę, wysokie stężenie substancji aktywnej); potem już zamiennie vichy, uriage DS Hair (tu są dwa szampony, które stosuje się zamiennie - jeden z substancją p/łupieżową, drugi balansujący), ostatnio kupiłam siarkowy mineralny Sulphur (zapach niezbyt, ale syn mówi, że działanie ok) w opinii syna uriage jest najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 22:25 Pirolam. Syn poleca Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 01.12.20, 22:27 Dziękuję za tyle propozycji. Jutro ruszam na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Szampon antyłupieżowy dla nastolatka 02.12.20, 07:49 Np. Ducray, Kerium (La Roche Posay). Większość szamponów tzw. drogeryjnych przeznaczonych do zwalczania różnych problemów (łupież, świąd, łojotok, wypadanie włosów itp. itd.) wcale nie leczy problemu, a jeszcze dodatkowo podrażnia skórę i silnie, brzydko pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama