livia.kalina 18.12.20, 20:50 To jest tak głupie, że można by się śmiać ale to jest wiceminister sprawiedliwości.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malia Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 20:59 Ale to tylko taki żart? Co to jest????? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:05 mamotoja.pl/przemoc-domowa-wobec-kobiet-minister-nie-chce-scigac-oprawcow-by-nie-dokladac-pracy-policji,aktualnosci-artykul,30617,r1p1.html Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:11 tvn24.pl/polska/sciganie-kazdej-przemocy-z-urzedu-wiceminister-sprawiedliwosci-marcin-romanowski-mogloby-to-zablokowac-dzialanie-policji-4778927 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:12 o k....., nie wiem jak skomentować Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:16 W sumie to tyle dobrze, ze przyznał, ze to wielki problem w Polsce. Kilka dni temu na komisji twierdził, że wzrost liczby tego typu przestępstw w Polsce "jest nieistotny". Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:18 Tak jak zrobiłaś. Ja bym co prawda napisała: Co za ch... ! Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:17 Tak nas przyzwyczaili do obniżania standardów że nawet już nikt afery nie robi. Ja tego nie rozumiem, jak PiS był w opozycji to siedzieli w mediach non stop i nadawali na rząd. Jak teraz PiS sam się podkłada i opowiada takie bzdury i padają bezczelne słowa, to nikt z opozycyjnych partii tego nie podchwytuje, nie nagłaśnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 22:09 masz wogole pojęcie, że większość mediow jest pod kontrolą pis? sama rob aferę. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 22:22 A próbują chociaż? Jest kilka aktywnych posłów w sprawach kobiet, ale to tyle. Zresztą jak PiS nie rządził, to też nie miał mediów, a mimo to umieli się do nich przebić. Jak to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 12:55 "Brakiem stronniczości" innych mediów niż publiczne, który polegał na zapraszaniu osłów z PIS, a ci, gdy im ktokolwiek dał głos, nie pozwolili sobie go odebrać. Nie wiem czy oglądałaś jakieś programy publicystyczne na TVN 24. Ja przestałam, bo tego się nie dało obejrzeć spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.light Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 16:58 Masz rację TVN24 to propaganda lewicowa nie da się tego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 18:38 Gogolog, chyba nie oglądasz tvn-u?? Ogarnij się bo przestaną ci płacić! Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 13:07 Już dawno pisałem, że celem istnienia PO i tych wszystkich KODów jest dbanie o to, by PISowi włos z głowy nie spadł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:22 Aż mu życzę przemocowej żony... Co za choooj.. Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:28 Jakiej żony, Romanowski to spocony incel-celibatariusz z Opus Dei. Od dawna też np. sufluje narrację o wypowiedzeniu konwencji stambulskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:36 Zwłaszcza to było obrzydliwe przy okazji procedowania ustawy o natychmiastowej izolacji sprawców przemocy. W sejmie demonstracyjnie Kaczyński z PiSem zagłosowali za, opozycja wylewnie dziękowała z mównicy za tę łaskę, a już chwilę później w senacie ordosiury i opusdeje z Romanowskim na czele gardłowały za wypowiedzeniem konwencji, bo instrumenty do zwalczania przemocy już mamy najlepsze na świecie, a stambulskiego dżędera nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 20:10 o to to To jest clou tego o czym pisze w swojej książce Klementyna Suchanow "To jest wojna" , premiera tej ksiązki odbyła się w marcu 2020 Odpowiedz Link Zgłoś
gronostajka Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:34 ja nie wiem, jak oni sobie łączą te kropki. Z jednej strony jest ten przekaz prawactwa, że w polskich rodzinach, to cud miód i orzeszki, polska kobieta, to szacuneczek i całujemy rączki. Przemoc domowa i gwałty to hehe, proszę sobie spojrzeć na lewacki Zachód, bo my takie ładne, okrągłe statystyki. Dzieci chronione od początku, tzn. od samej myśli dwójki dorosłych o ciupcianiu itd., itd. Wszyscy się kochamy, nasz naród honorowy, ale jak przychodzi co do czego, to by w tym kraju miodem i mlekiem płynącym, organa ścigania by na zakrętach nie wyrabiały od szukania sprawców przemocy. No ale, jak policja jest od pałowania bab i pilnowania domu prezesa, a prokuratura od namierzania błyskawic i poszukiwania sprawców ciężkich obrażeń uczuć religijnych, narodowych i pomnikowych, to na pozostałe sprawy czasu już nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 18.12.20, 21:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:59 >Idź się utop. To przekaz do bliźniego przed Bożym Narodzeniem, w tym twoim wspaniałym protestanckim kościółku? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 01:32 livia.kalina napisała: > w tym twoim wspaniałym protestanckim kościółku? Ale że lewaczka oskarża kogoś o protestantyzm? Hahahaha Serio, nie wierzę że masz jakiekolwiek wykształcenie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 02:13 Dramatisia, jak zwykle, nie rozumie słowa pisanego. Jedno zdanie, ale złożone, nie proste, i przerasta? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 10:25 Jak rozumiem, według twoich definicji, lewaczką jesteś ty. Oskarżasz sama siebie o protestantyzm? Bo ostatnio się nim chwaliłaś. Pewnie nie jest łatwo tak się samej że sobą naparzać? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika [...] 19.12.20, 12:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 16:10 Nie głupiątko, to wyłącznie twoja projekcja i prawdopodobnie twoje własne zdanie, że "wszystkie samotne matki to dziwki". Znam wiele samotnych matek i żadna nie jest dziwką. To tylko ty jesteś żałosną hipokrytką, strażniczką CUDZEJ moralności, która się bardzo lekko prowadzała i zrobiła sobie dziecko z "jakimś ch*jem" co sama napisałaś. Ja nawet tego kogoś nie znam, to skąd mam wiedzieć, kto to jest? Sama o sobie psiałaś, ze nie jesteś katoliczką, tylko chrześcijanką. Mnie to lotto ale na twoim miejscu zaczęłabym się martwić, jak już sama nie pamiętasz, kim jesteś. Psychotropów życiu nie brałam ale to bardzo znamienne, że jak się zaczynasz motać, to od razu przychodzą ci na myśl psychotropy. Ale widzę, że już cię trochę wychowałam i potrafisz napisać post bez bredzenia o "lewackości". Brawo ja! Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 18:12 livia.kalina napisała: > Nie głupiątko, to wyłącznie twoja projekcja i prawdopodobnie twoje własne zdani > e, że "wszystkie samotne matki to dziwki". Znam wiele samotnych matek i żadna n > ie jest dziwką. To tylko ty jesteś żałosną hipokrytką, strażniczką CUDZEJ moral > ności, która się bardzo lekko prowadzała i zrobiła sobie dziecko z "jakimś ch*j > em" co sama napisałaś. Ja nawet tego kogoś nie znam, to skąd mam wiedzieć, kto > to jest? Kobieto, nic o mnie nie wiesz poza trzema zdaniami, które kiedyś tam napisałam, a które bynajmniej nie mówiły o tym, że "bardzo lekko się prowadzałam", ani nie mówiły o tym, że zrobiłam sobie dziecko z "nieznajomym" jak to imputujesz w innych swoich wypocinach. Logiczne jest zatem, że musisz mieć w mózgu jakiś wykoślawiony stereotyp samotnej matki, skoro go na mnie projektujesz. A ten kto nie płaci na dziecko alimentów jest oczywistym ch.jem i moze się nim okazać nawet po 20 latach wzorowego małżeństwa. Nadal też czekam na cytaty z moich wypowiedzi wskazujące, że jestem strażniczką cudzej moralności, ale raczej się nie doczekam, bo wrażenie, że moralizuję i nakazuję ludziom jak mają żyć zalęgło się tylko w twojej głowie, pod wpływem szkodliwych stereotypów i uproszczeń co do obrazu kazdego, kto krytykuje lewacką obłudę. > Sama o sobie psiałaś, ze nie jesteś katoliczką, tylko chrześcijanką. Zwyczajnie łżesz. Nie potrafię sobie wyobrazić dlaczego ktoś miałby ordynarnie łżeć oraz wymyślać jakieś popierdo..ne historie o tym, że ktoś się "lekko prowadzał", więc wnioskuję, że po prostu masz jakieś zaburzenia postrzegania rzeczywistości, ewentualnie cierpisz na mitomanię i musisz brać leki. Zmień lekarza, bo nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 18:24 No widzisz, dramatisiu. A wystarczyło, żebyś trzymała się tematu wątku, zamiast obrażać innych piszących. Za trudne do ogarnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 18:36 Widzę, ze nauczyłam cię nowego wyrazu:"projekcja". Dramatysiu- jest dla ciebie nadzieja. Popracuję nad tobą jeszcze kilkadziesiąt lat i istnieje taki scenariusz, ze zaczniesz w końcu myśleć i napiszesz coś do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 19:01 livia.kalina napisała: > Popracuję nad tobą jeszcze kilkadziesiąt > lat Wypisywanie w internecie bzdur i łgarstw o innych ludziach nazywasz jakąś "pracą"? Dzieci wiedzą, że lubisz łgać, czy to tajemnica rodzinna? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 19:23 A twoja rodzinka z dzieckiem na czele wiedzą że zawsze bronisz przemoc owców, gwałcicieli i pedofili a NIGDY ich ofiar? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 20:18 No ale przecież twoim zdaniem wypisywanie bzdur i łgarstw to fundamentalna zasada wolności słowa, a jak komuś się nie podoba, to niech się procesuje. Coś się zmieniło?... Odpowiedz Link Zgłoś
gronostajka Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 22:20 jak chcesz jakiegoś topielca w swoim otoczeniu, to skieruj swoje życzenie do siebie samej/samego. Chciałabym żyć w bańce, ale się nie da, bo moim krajem rządzi banda oszołomów w koalicji z inną bandą oszołomów, a w kolejce jest niby "opozycja": banda szurów z bandą konserwatywnych, ale trochę mniej i w ładniejszych garniturach, nieudaczników, więc niestety doskonale widzę, jakie jest podejście do ścigania przemocy, do zapobiegania przemocy i jaki jest stosunek do ofiar przemocy (płci każdej). Tak, wiem najpierw wspominają o alkoholizmie, co im się chwali, a potem idą wspominać, że kobiety muszą się szanować, żeby mężczyźni ich szanowali. Potem puszczą parę bączków, że przemoc to dlatego, że brak ślubu sakramentalnego, antykoncepcja i feminizm, a na końcu zatańczą kankana w rytm "prowokowała i ojciec mnie bił, ale wyrosłem na porządnego człowieka ". Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 08:04 1000/1000 Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 21:47 Dlaczego głupie? Zgodne przecież z lewicową linią głoszącą, że nie można wymagać od państwa przestrzegania prawa, by byłoby to zbyt kosztowne, to trzeba na 2 tygodnie pozbawiać właścicieli nieruchomości prawa własności. Przecież jesteście same z motywów tego prawa zadowolone, więc o co chodzi? Tak, nie mają kasy, więc spełnią te wasze lewackie postulaty. Czego jeszcze płaczesz? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 22:02 O, znowu o lewackości! Jak nie masz nic do napisania, to zawsze coś o lewackości. A już ją zdefiniować? Czy sypianie z byle kim (konkretnie jak sama go nazwałaś z "ch*jem") i robienie sobie dziecka z jakimś przypadkowym przyrodzeniem jest lewackie czy też konserwatywne? Bo doprawdy można się pogubić. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Żeby policja się nie przepracowała... 18.12.20, 22:04 Nie Dramatisiu. Pisowski minister wprost powiedział że nie będzie chronić kobiet z urzędu bo by było za dużo roboty. Czyli jednocześnie przyznaje że skala tych przestępstw, nawet ta zgłaszana jest duża, oraz mają kobiety w dupie. Najwyżej umrze skatowana przez faceta. Ale czego ja się spodziewam po kobiecie która własne dziecko prędzej podsunie gwalcicielowi niż na gałciciela doniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 09:20 Czemu mnie nie dziwi, że obrończyni gwałcicieli przylazła do tego wątku i bredzi o lewactwie. A coś na temat może? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 09:31 Prawde powiedzial,milicja jest zajeta sciganiem 14latkow za udzial w prostestach i robieniem kotlow.Z reszta sami lamia rece i wala palami. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Żeby policja się nie przepracowała... 20.12.20, 08:59 Ale on nie protestował! Tylko przekazał dalej link na temat protestu Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 09:36 Odkąd mam sąsiada byłego policjanta (jest na emeryturze, facet 38lat) nic mnie nie zdziwi, jeśli chodzi o tę grupę zawodową. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 10:39 Poziom: przedszkole. I oni rządzą 40 milionowym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 13:08 30 milionowym i spada. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 18:21 Wg GUSu 38,35. To jednak bliżej do 40 niż 30. Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: Żeby policja się nie przepracowała... 19.12.20, 23:27 Co za @#@:%)@#£. Ale żaba już ugotowana i ludzi już nic nie rusza. Gdzieś ostatnio leciał wywiad z Jerzym Hausnerem o lockdawnie i jego konsekwencjach dla gospodarki. Klasa, wiedza, kompetencja i merytoryczna dyskusja- aż przysiadłam z wrażenia, bo zapomniałam już prawie, że tak może wyglądać rozmowa z politykiem w polskiej TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama