fandorina 20.12.20, 15:48 A to dobre , kardynał Dziwisz przebacza Polakom. wiadomosci.wp.pl/don-stanislao-kard-stanislaw-dziwisz-przebaczam-6588302929083168a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malia Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 15:52 chyba przepraszam miało być. Ale to bez znaczenia, dobrze, że pokazują, gdzie mają swoje owieczki Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 15:54 uffff... od razu mi lżej na sercu Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 15:56 a młodym jego poczucia, odczucia wiszą, chcą mieć swój świat. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 15:55 Ufff, gdyby mi nie przebaczyl, to bym ze zgryzoty spac nie mogla. Ze tez na taka swolocz nie ma kary. Umrze toto opasle, unurzane w dobrobycie, zadowolone z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 17:45 fornita111 napisała: > Ufff, gdyby mi nie przebaczyl, to bym ze zgryzoty spac nie mogla. Ze tez na tak > a swolocz nie ma kary. Umrze toto opasle, unurzane w dobrobycie, zadowolone z s > iebie. Czy ktoś pamięta wspomnienia aktora, Tadeusza Plucińskiego, który wyznał, że pierwszy w życiu stosunek seksualny odbył w wieku 13 lat z matką swojego kolegi? Zostało to wówczas odebrano jako zabawna ciekawostka i nie przypominam sobie, by kogoś to oburzało. Odgrywanie dzisiaj moralnego wzmożenia jest podszyte żałosnym fałszem i obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 17:49 Sorry, pedoojczulku, dzisiaj ze spolecznym przyzwoleniem trzynastolatka/trzynastolatki nie przelecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:13 Chciałabym, żeby poszedł siedzieć zanim zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:59 Ja też, bo nie liczę, że zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 18:59 Ogłosiłby się więźniem sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 12:45 To, że wciąż by nie pojął. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 14:51 Jest mi doskonale obojętne z jakim pojęciem będzie siedział w pudle. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 14:55 On ma czyste sumienie, bo nieużywane. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 17:46 jowita771 napisał: > Ja też, bo nie liczę, że zrozumie. > Niezbadane są wyroki Pana trollik.Nie wiadomo kto pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:14 Ten koleś ma 3 pomniki w : - Raba Wyżna - Zakopane - w Rokicinach Podhalańskich A dodatkowo jest uwaga uwaga szkoła im.Dziwisza w Kazaniacach k.Lubawy , woj. warm.-mazurskie Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:44 popr. szkoła jest w Kazanicach a nie Kazaniacach www.racjonalista.pl/kk.php/s,1355 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:19 Czuć prawdziwego ducha bożego narodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:19 Ależ oni są niewyobrażalnie pyszni. Ale bardzo dobrze, niech się kompromitują dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:20 Bardzo miło z jego strony. Tak po chrześcijańsku. A powaznie, to jak można robić Parodie z własnej religii... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 19:54 Wystarczy byc bezczelnym biskupem. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 20:44 Najwidoczniej. Ale biskupem powinien zostać kapłan wybitny, także moralnie... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 10:45 Proszę bardzo: arcybiskup Neapolu, co się mafii nie kłania. Albo choćby aktualny biskup Rzymu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 12:19 Ta, a z naszego podwórka? Co do tamtych, nie wiem, nie mówię po włosku, nie jestem w stanie zweryfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 12:48 Akurat wypowiedzi biskupa Rzymu (papieża) są w paru językach publikowane. Z naszego: choćby śp. kardynał Grocholewski. Wyszyński, Macharski. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 12:49 A z żyjących: Janocha, Depo. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 14:59 Ten wybitny biskup Rzymu jest sprawnym pr-owcem, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 15:06 Z Wyszyńskim i Depo to chyba żart? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 16:50 Wyszyński, ten nienawidzący kobiet cham??? Chyba sobie żartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 16:52 Ta, znam go, pamiętam modlitwy o jego kanonizację, jakoś utknęły. Nawet obrazek z jego ryjem kiedyś mieliśmy w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 17:31 Ale poziom reprezentujesz, naprawdę. Coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 22.12.20, 07:59 Wyszyński nie został beatyfikowany przez covid. W czerwcu mieli to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 22.12.20, 08:02 No tak. 5. 06. chyba miały być uroczystości. Ja się pytam, w którym miejscu był antykobiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 23.12.20, 11:02 annajustyna napisała: > No tak. 5. 06. chyba miały być uroczystości. Ja się pytam, w którym miejscu był > antykobiecy? Obawiam się, że w wielu. Takie patriarchalne zgrupowania religijne są antykobiece z definicji - to już niezależnie od religii i wyznania. Wyszyński raczej nie wyrastał mentalnie powyżej swojej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Parodia? 21.12.20, 17:48 annajustyna napisała: > Bardzo miło z jego strony. Tak po chrześcijańsku. A powaznie, to jak można robi > ć Parodie z własnej religii... Cały ciąg bzdur, jedna za drugą, ale zatrzymajmy się przy ostatniej - "kobiety prawie nigdy nie gwałcą dzieci". To prawda, że w dużej większości aktywnymi sprawcami przestępstw seksualnych na dzieciach są mężczyźni. Kobiety dopuszczają się takich czynów rzadko, chociaż częściej niż się wydaje. Do większości czynów zwanych potocznie pedofilskimi dochodzi w najbliższym otoczeniu dziecka, czyli przede wszystkim w rodzinie. W wielu takich przypadkach kobieta wie, lub się domyśla, czego się dopuszcza jej mąż, partner, brat albo syn i z jakichś powodów jego zachowania toleruje. Niekiedy sama w nich uczestniczy. Przed sądem stają głównie mężczyźni i to mężczyźni siedzą w więzieniach, ale stopień demoralizacji mężczyzn i kobiet jest w społeczeństwie podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Parodia? 21.12.20, 17:52 Ale po co tu piszesz rzeczy wyrwane z kontekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
maribel2 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:47 Dziwisz przebacza Polakom, ale Polacy nie przebaczają Dziwiszowi. Ofiary winny żądać, aby kardynał odpowiedział karnie. Moralność i przyzwoitość hierarchowie, nie wszyscy, mają tam, gdzie słońce nie dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada [...] 21.12.20, 17:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 17:53 No to co chce nam przebaczać? Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:55 Pycha kroczy przed upadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 16:57 Myślę o Wojtyle i Dziwiszu źle, mówię to głośno i nie zamierzam przestać. O przebaczenie nie proszę. Panie Dziwisz, wy3,14erdalaj razem ze swoim przebaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 15:11 Dołączam się z pełnym przekonaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 17:00 Bez wzajemności, swoje winy powinien odpokutować w więzieniu i umrzeć w zapomnieniu, może i tym razem Watykan się wyrobi z pozbawieniem tytułów, zanim przejdzie pod jurysdykcję Lucyfera. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 17:15 Bardzo pozytywny artykul. Widzę, że ta Polska jest inna niż ta, którą była kilkadziesiąt lat temu - była zachwycona papieżem, zachwycona jego nauczaniem - mówił kard. Stanisław Dziwisz. Przyjemnie jest uslyszec, ze dzisiejsza Polska jest inna, i ze nawet zanurzony w calosci w przekonaniu o wlasnej zajebistosci i niedotykalnosci Dzwisz to zauwaza. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 17:20 Prawda, że miło? To nie jest jakieś niszowe podejście, nawet tam dotarło, super! Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 17:45 Gulbinowicz niestety nie zdążył przebaczyć Polakom . "Flaszka" może zdąży wybaczyć Polakom . Prałat , ten prałat tez nie zdążył nam wybaczyć . Tylu prałatów i kardynałów pokrzywdzonych przez Polaków . www.racjonalista.pl/kk.php/s,1355 Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 18:28 Niestety tamten został rzucony na pożarcie kiedy już mu klepki odpadły. Psu na budę ... Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 17:49 niech sp***dala ze swoim przebaczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 18:47 Też mnie to dzisiaj podniosło na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 19:22 Narozrabiał i gada że się nie gniewa. Poziom przedszkolaka złapanego przez rodziców na podpaleniu dywanu. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 19:57 Łaskawy, ludzki pan .... A tak na poważnie to mam w du.ie twoje wybaczenie Dziwisz Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 20:17 A może to nie pycha, tylko demencja? Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 20:28 Wojtyła został biskupem w 1958 a papieżem po 20 latach . Czy przez te 20 lat biskupstwa stosował w praktyce watykańską instrukcję Crimen Salutationis ? Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 20:45 popr. , mógł stosować instrukcję Crimen Sollicitationis przez 16 lat a nie przez 20 lat gdyż instrukcja pochodzi z 1962 roku a biskupem został w 1958 roku www.racjonalista.pl/kk.php/s,676/q,Tajna.instrukcja.watykanska.Crimen.Sollicitationis..polskie.tlumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 21.12.20, 07:30 Pytanie nie brzmi- czy wiedział i aktywnie ukrywał pedofili, bo nie wierzę, ze nie. Pytanie brzmi- czy tylko ukrywał, czy sam gwałcił dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 22:19 Jaki wspanialomyslny. Chusteczke poprosze, bo sie poplacze ze wzruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Kardynał Dziwisz przebacza. 20.12.20, 22:54 łojeżukolczasty , a biskupa Jana Szkodonia jak krzywdują " Po zakończeniu wstępnego dochodzenia kanonicznego w Watykanie, proces bp. Jana Szkodonia wkroczył obecnie w fazę karno-administracyjną w Polsce - informuje kwartalnik "Więź". Krakowskiemu biskupowi pomocniczemu zarzuca się molestowanie seksualne osoby małoletniej. Taki proces jest w Polsce prowadzony po raz pierwszy." - Onet 26.06.2020 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada [...] 21.12.20, 14:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Co za brednie 21.12.20, 21:49 annajustyna napisała: > Wręcz szkodzą. Na razie to ksiądz Zaleski przedstawił zarzut. A do uwodnienia winy, to jeszcze daleko. Ja np. ostatnio slyszalam, że p. Iksiński zdefraudował ogromne pieniądze pracując na Ukrainie. Ale na razie prokurator postawił mu zarzuty. I dlatego Iksiński pozostaje niewinny. No to cyk zasada domniemania niewinności nie dotyczy księży katolickich? Wystarczy wrzasnąć "pedofil" i już można chwytać za kamień. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Co za brednie 22.12.20, 00:44 Zdefraudowanie pieniędzy porównujesz do pedofilii? Chyba nikt cie dawno nie ***********, a ty tęsknisz. Rzyg, rzyg, rzyg tani radku! Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama