lilia-anna 22.12.20, 22:35 Lata 80/90. Opowieść o manekinie zabranym z wystawy - jest scena pakowania go do bagażnika auta - który zamienia się w żywą dziewczynę. Wujek Gugiel nie pomaga, a że ematka wszystko wie... Będę wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cichadziewuszka Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 22.12.20, 22:43 Może ten? www.filmweb.pl/film/Manekin-1987-96538 Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 22.12.20, 22:45 Nie, ale dzięki za dobre chęci Google też mi najpierw ten podpowiedziały, ale to nie to; klimat nie ten. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 22.12.20, 22:56 A druga część? youtu.be/J1oy_TQ9tyE W końcówce trailera jadą samochodem z manekinem Odpowiedz Link Zgłoś
olkkaa_99 Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 22.12.20, 22:45 Polski/zagraniczny?Mam serial z manekinem, którego szukalam 15 lat i pomogli mi ludzie z forum na filmwebie (3 lata od zalozenia watku, do poprawnej odpowiedzi! 😂). To bylo Finders Keepers jakby co, ale nie pasuje do twojego opisu. Spróbuj napisac cos wiecej - w którym roku, na jakim kanale tv, dla dzieci czy dla doroslych raczej? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 22.12.20, 22:49 Nie pamiętam, czy polski, czy też nie... Raczej dla dzieci/mlodziezy, bo oglądałam go jako małe dziecko, więc rodzice musieli zaaprobowac Film, nie serial - może teatr tv...? Kanał pewnie 1 lub 2 - nic innego nie było, gdy byłam dzieckiem (mam 41 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
olkkaa_99 Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 22.12.20, 22:53 Polecam wątek "szukam filmu/serialu" na filmweb. Oni znajdą wszystko. Mi sie udalo odnaleźć "moj" serial pamietajac jakies szczatkowe info, zero fabuły, ale kluczowa okazala się informacja, ze byl emitowany w ferie zimowe, do czego drogą dedukcji forum jakos doszlo, ja o tym nie wiedzialam, bo majac 6 lat nie miałam jeszcze ferii. Odpowiedz Link Zgłoś
lavendova Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 22.12.20, 23:02 Mechaniczna Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 23.12.20, 05:20 Tak! To ten tytuł! Dziękuję Wam Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 23.12.20, 05:39 Ps Pamięć jednak jest zawodna, ale coś mi się kolatalo w głowie, że nie chodziło o miłość damsko-męska, tylko raczej... hmm... rodzicielska...? Pamiętam scenę, gdy lalka uczyła się mówić "kocham cię" takim mechanicznym głosem Ale widzę, że spektakl nie do obejrzenia (nawet wątek kiedyś tutaj o tym był, okazuje się). Przepadł jak kamień w wodę. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 23.12.20, 11:10 > Pamiętam scenę > , gdy lalka uczyła się mówić "kocham cię" takim mechanicznym głosem Początkowo myślałam, że absolutnie nie widzialam tego, o co pytasz. Ale tu mi zaczęło coś jakby świtać w głowie. No i w tym czasie oglądałam wszystko dla dzieci i młodzieży w tv, więc pewnie i to. Myślę, że Maleszka to dobry trop. Odpowiedz Link Zgłoś
geigo Re: Film? Teatr Telewizji? Szukam 22.12.20, 23:04 Może chodzi o "Mechaniczną Magdalenę" Andrzeja Maleszki (chociaż to nie był manekin, tylko lalka i została zabrana z laboratorium, a nie wystawy). Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama