panna_lila 24.12.20, 16:43 Teść miał wyjść między 13tą a 14tą...do tej pory wypisu brak😕 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palacinka2020 Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 18:58 Caly dzien czekania to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 19:21 Daj ludziom żyć, wiesz co się dzieje w wigilie w szpitalach? Nikt celowo sobie pracy nie rozwleka... Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 19:22 Bardzo zabawne .... Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 20:43 No, zabawa po pachy. Do tego kawusie, wycieczki na kanary na koszt big farmy i seksy w zabiegowym. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 25.12.20, 14:16 I to wszystko w Wigilię? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 25.12.20, 14:28 To się nazywa dobry time management. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 19:22 Ja w wielki piątek planowo i 9.00. Wyszłam o 16.00. Mama przed miesiącem od 10.00 do 20.30 czekała. Sama, na krześle. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 22:08 Czemu czekała na krześle? Ja bez wypisu nie opuszczam sali, skoro mnie nie wypisali że szpitala, to mam prawo do łóżka - zawsze to wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 20:15 Absolutnie zawsze tak jest. Trzeba przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 20:19 Zabrać teścia do domu na wigilie , wrócić po wypis. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 20:32 Dostałam kiedyś zdrowy opr od lekarza za taką akcję. Plus na wypisie znalazła się adnotacja, że pacjent opuścił szpital nie odebrawszy wypisu. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 20:34 Ale co to wiezienie? Ze pozwolenie trzeba mieć? Mówisz lekarzowi ze zabierasz rodzica do domu na wigilie, skoro nie ma czasu wypisać papierów. A adnotacje sobie może w dupę wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 20:40 Nie można sobie ot tak zabrać pacjenta bez zgody lekarza, bo wielu pacjentów naprawdę jeszcze trzeba przed samym wypisem zbadać, obecnie, zaczekać na jakiś wynik. Nie mówiąc już o takich drobiazgach jak dalsze skierowania, recepty i zalecenia lekarskie, których odebranie trzeba POKWITOWAĆ przy odbieraniu wypisów. Zdarza się, że wiadomo, że pacjenta wypisuje się w świetnym stanie, czy razem ze znanym nam opiekunem „stan od lat bz”, to wtedy można powiedzieć, żeby wpadli jutro po wypis. Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 25.12.20, 09:44 Bycz pliz. Niektórzy lekarze wręcz sami proponowali, ze wypis doślą poczta, albo żeby przyjechać po odbiór do sekretariatu. Jakby mi ktoś 3 godziny kazał na korytarzu czekać na papierek i robił mi jeszcze problemy, ze bez wypisu nie mogę wyjść, to bym z pewnością dość dobitnie wyraziła co o tym myśle. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 25.12.20, 14:22 No ja sobie sama tak wracałam i ledwo dotarlam do domu bez gleby na chodniku tak mi się zrobiło słabo (a do szpitala miałam 200 m). Jedno co mi towarzyszylo w drodze do domu to świadomość, że jak coś mi się teraz stanie (a lekarz powiedział, żebym przyszla sobie po wypis jutro) to nici z ubezpieczenia i jeszcze powiedzą, że to moja wina, bo uciekłam ze szpitala. Także raczej nie proponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 21:26 Rok 2015, Sylwester, ja wypis ze szpitala 11:20, mój noworodek 19:40. Tyle można czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 21:39 Miałam podobnie, choć w Wielkanoc, czekałam dobrych kilka godzin. W międzyczasie na oddziale noworodkowym umierały po kolei skrajnie wcześnie urodzone trojaczki. Ich mama leżała na sali obok mnie. Straszne to było 🙁 Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 24.12.20, 21:54 Ja bym zabrała do domu, a przyjechała później po wypis. 3 lata temu tak zrobiłam, bo chciałam zdążyć na jasełka syna w przedszkolu. Wyszłam o 9, po wypis przyjechałam ok 16. Przecież to wigilia. Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: ile można czekać na wypis ze szpitala? 25.12.20, 11:31 Zdarzało mi się po wypis jechać po kilku dniach,, bo lekarze się z papierami obrabiali dopiero na dyżurach (jeśli były spokojniejsze). Ale to się dowiaduję zawsze na miejscu, jakie panują zwyczaje w danej jednostce. Jak miałam wypisy później, to np. recepty czy tam coś dostawałam do ręki od razu, żeby można było kontynuować leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama