candy16 29.12.20, 01:11 Proszę zajrzyjcie na tę stronę fdds.pl/petycja/ Może uda się coś zmienić w kwestii obostrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabinatka Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 01:33 Nie uda się. Są petycje, apele lekarzy, psychologów, psychiatrów, nauczycieli że konsekwencje dla dzieci są straszne a rzecznik rządu pytany o to powiedział wyraźnie, że oczywiście że te restrykcje będą miały bardzo poważny wpływ na psychikę dzieci i trzeba się liczyć z tym, no ale my musimy troszczyć się o seniorów. Także sorry , ale dzieci dla tego rządu znaczą mniej niż zero. Dzieci można poświęcić w ofierze, liczą się tylko starzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 02:07 Też na to zwrocilam uwagę. "No niestety ale musimy chronić starszych". Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 05:24 sol_13 napisała: > Też na to zwrocilam uwagę. "No niestety ale musimy chronić starszych". A ci starsi mają na wszystko wywalone. Świat się dla nich zatrzymał, a oni mają w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 06:01 A prosili kogoś o taką ochronę? Też bym miała w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 30.12.20, 02:52 Nie obchodzi ich albo obchodzi. Ale rozumiem, że póki choć jeden ma czelność się nie przejmować, to mu nie popuścisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 09:37 To jest straszne. Przecież dzieci właśnie powinno się chronić bo one są przyszłością... Jestem mega wkurwiona. Moje oczywiście wychodzą w ciągu dnia, sama je zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 15:11 Ja swoich też wywalam na dwór, do sklepu itp. w normlane godziny a nie po nocy. Na całe szczęście nikt im nie odmówił obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 08:00 A mógłbyś ktoś wytłumaczyć co do ochrony starszych mają wyjścia dzieci na dwór? Żyjemy w jakiejś paranoi, wiadomo że do zarażenia trzeba być w bliskim kontakcie przez dłuższy czas, a zachowujemy się jakby wirus swobodnie latał w powietrzu i atakował ludzi niczym komar. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 08:32 Elektorat PiS żyje mitem wielopokoleniowych rodzin pod jednym dachem - to raz. Dwa - dzieci usadzić łatwo, sporo ma durnych i niedbających rodziców, sporo też jest uzależnionych od gier więc z własnej inicjatywy nie wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 09:35 Sk.. yny. Nie zapomnijmy im tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bluea.nne Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 15:58 Słyszałam. To jest coś nieprawdopodobnego. Chory zakaz. Do 16 nie bo....Ale po 16 już tak. Czyli co, wirus działa do 16? Te obostrzenia są tak głupie, że brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 30.12.20, 02:48 chronią swoich wyborców ch..e. młodzi nigdy na nich nie zagłosują. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 30.12.20, 12:26 Raczej państwo z dykty i tektury. Starsi ludzie po prostu umierają i nie ma dla nich pom9cy. Wszystko pozamykane. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 08:27 To nic nie da, idą na łatwizne, bezyślna dodatkowo, najłatwiej jest walnąć w dzieciaki, które wg ich nie stanowią zadnej specjalnej wartości. Jak wczoraj uslyszlaam, ze dzieciaki maja szlaban na chodzenie w dzień zeby chronić seniorów to myslalam, ze padne. Kiedy zrozumieja ze powinno byc inaczej, wirus bedzie z nami jeszcze wiele lat i nie ma wyjsca, niech seniorzy sami sie chronią, a nie koszmarnie wysokim kosztem innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 08:39 Seniorzy niech się chronią sami, albo szczepią czy ograniczają kontakt, jeśli mają lęki. Szalona geriatria niszczy dzieciom życie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 13:14 Bo seniorzy mają coś do powiedzenia w sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 08:43 Nie zrozumieją, jedyna szansa to oderwanie od koryta, ale to marna nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 08:34 Po wuj wam te petycje? Zakaz jest bezprawny. Co policja zrobi? Zamknie dzieciaka, da mandat?. Weźcie to olejcie i pozwólcie dzieciom być zdrowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 08:37 Część niestety się przejmuje. Ciekawe czy forumka, która wiosną wyprowadzała dzieci tylko w nocy, jak agresywne psy, już się uspokoiła. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 08:42 Podpisane. Jedyne co mozna to nagłasniać bezsens tego gdzie się da. Im więcej będzie się o tym mówić tym szybciej się wycofają w obawie przed kolejnymi spadkami w sondażach. Inna rzecz, ze jest to coś co coraz więcej osób ma głęboko, zaraz do tego dojdą inne obostrzenia, które ludzie będą mieli gdzieś. Tak pięknie rząd podważa zaufanie do siebie na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 30.12.20, 02:54 Ematka w ogóle wygląda poza granice kraju? Popatrz sobie*, jakie demonstracje są w innych państwach, gdzie nie rządzi PiS. Ludzie mają nową normalność gdzieś i się na nią nie zgadzają. *Poczytaj. Możliwie w oryginale albo po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 09:37 Osobiście-podpisując tę petycję czułabym , że tym samym sankcjonuję durny przepis Tak jak nie dokonuję apostazji-bo tym samym poddkresliłabym wartość chrztu i organizacji, do której mnie przypisano Tak samo jak nie piszę deklaracji o niechodzeniu na religię- bo podpisując dałabym dowód że akceptuję taki stan rzeczy Tymczasem zakaz przemieszczania się poniże 16lat jest durny, bezpodstawny i wbrew konstytucji Tak samo jak bycie wierzącym i członkiem kościoła jest WOLĄ a nie zależne od jakiegoś papierka i przepisu Tak samo jak religia w szkole jest przedmiotem dodatkowym i nikt nie ma prawa zbierac deklaracji o niechodzeniu na nią Pierdole ich Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 09:41 Możesz zmienić już teraz. Pozwól dziecku wyjść na podwórko, na spacer cokolwiek poza domem. Co ci, albo dziecku zrobią? Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 11:01 Nie przejdzie, ludziom to na rękę. Bombelki przynajmniej w domach siedzą, nie szwendają się nigdzie, nie trzeba pilnować, czy czegoś głupiego nie robią, nóg nie połamią - to głos pewnej pani. A to jej małżonka - wreszcie ktoś się wziął za gówniarzy i ustawił ich trochę, nie siedzą z piwskiem w dołkach ( to o okolicznym skateparku ) I jeszcze głos ministra edukacji - "kochany bracie, kochana siostro, ludzie umierają setkami na koronawirus, i to, co robimy, nie jest dlatego, że nam się podoba, bo nam się nie podoba, ale dlatego, żeby uchronić społeczeństwo przed umieraniem i tylko po to to robimy ". A więc władza tego chce i wierny suweren zadowolony. Ale podpisałam, dla samego podpisania Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 11:12 Powtarzam: sk...syny. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 11:13 A z tym piwem to dziesięciolatki siedzą? Zakaz jest do 16 roku życia, więc nastolatki mogą sobie zgodnie z prawem w dołkach siedzieć (tylko pić nie ma jak, bo trza w maseczce). Moich trudno z domu wyrzucić, jak nie chce im się ruszać to wyskakują z argumentem prawnym, ale jak się wynudzą to z psem wychodzą, za widoku, trudno, biorę wszelką odpowiedzialność na klatę, bo to durnota całkowita. A moi seniorzy sami o siebie dbają, się izolują, a na pewno nie pchają się w skupiska dzieciaków, na dołki nie chodzą 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 11:37 nie wnikałam kogo pan miał na myśli, bo to by znaczyło, że jakiś sens w tym jest. Ale jego zdanie nie jest odosobnione, słyszałam już coś w tym stylu od matki na zebraniu - dobrze że będą siedzieć, przynajmniej człowiek spokojnie do roboty pójdzie. to było o 14 latkach Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 11:45 O ile w czasie lekcji online to ma jakiś tam sens, choć w tym domu to można spać albo grać zamiast na lekcji siedzieć, to uzasadnienia w czasie ferii nie pojmuję zupełnie. I chyba lepiej, że się będą włóczyć w ciągu dnia, niż po ciemku. My nie przestrzegamy za bardzo, jak nastolatki chcą wyjść to niemal klaszczę uszami z radości, ale na naszej wsi nie widziałam policji ganiającej za małolatami. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 11:56 W Warszawie też nie ganiają młodzieży. Kaczora pilnują Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 15:02 1. Skąd 16 teraz - przecież było że do 18 rż 2. Młodego z kumplem wyposili dzisiaj z Zabki MOŻECIE PRZYJŚĆ PO 16 Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 15:10 Ja bym na twoim miejscu narobiła dymu gdzie się da i nagłosniła tą sytuację. A na pewni poszłabym z awanturą do owej Żabki i zgłosiła sytuację do wyższej Żabkowej instancji. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 18:51 cku napisała: > Ja bym na twoim miejscu narobiła dymu gdzie się da i nagłosniła tą sytuację. A > na pewni poszłabym z awanturą do owej Żabki i zgłosiła sytuację do wyższej Żabk > owej instancji. Nie chciałam robić dymu, bo jeszcze znalazłby się nadgorliwiec który by zgłosił że dzieci na dworze są Przykazałam przykładne zachowanie się , nie bicie i nie w...wianie sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 30.12.20, 13:21 No nie, ale to dym robisz fachowo - szanowni państwo, poszłam z synkiem na spacer, mam lekki katarek, więc nie chcę wchodzić do sklepu, wysłałam zdrowe dziecko, a tu takie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 19:51 wapaha napisała: > 1. Skąd 16 teraz - przecież było że do 18 rż > 2. Młodego z kumplem wyposili dzisiaj z Zabki MOŻECIE PRZYJŚĆ PO 16 > Masakra jakaś. Ale oni w tych Żabkach to ogólnie przesadzaja, mnie pani nie wpuscila do pustego sklepu bo byla 10:04. A ja zapomnialam o tych durnych godzinach dla seniorów. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 18:53 Z piwem siedzą 14 latki?? Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 20:57 Nie chce zakładać nowego wątku , może ktoś sie wypowie jak sprawa wygląda gdybym chciała wysłać 13 latka autokarem lub pociągiem na ,, ferie ,, do rodziny 150 km ? Czy mogą sie czepić ? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Zakaz przemieszczania się poniżej 16. lat - 29.12.20, 21:04 Mogą nawet bez zakazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama