kachaa17 29.12.20, 11:01 Dość często? I jak to pracodawca odbiera? Ja się często miotam z decyzjami i czasem 2 razy zmieniam termin. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 11:04 tak I jak to pracodawca odbiera? nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 11:10 Ale co? Po prostu akceptuje tą nową decyzję i nic nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 13:25 A co ma powiedzieć? Raz pani z działu hr (nowa) poszła się poskarżyć na mnie, że informuję o urlopie na 2-3 dni przed, szef spojrzał na nią „wszyscy tak robią, proszę się przyzwyczaić”. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 11:10 Zdarza się od czasu do czasu, tyle że u mnie nie trzeba wypisywać urlopu na pół roku do przodu. Jak na to pracodawca? Dobrze, zwłaszcza że zazwyczaj mam już plan kto mnie będzie zastępować. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 11:17 Zdarza. Jest to upierdliwe, bo trzeba osobno wnioskować do kadr o odwołanie i muszę to robić ja, więc pracodawcy nic do tego. Moi klepią bez mrugnięcia okiem wszystko co wpada do systemu nawet jak normalny urlop się bierze na jutro. Sama tak robię moim pracownikom. Nie nadużywamy tego przywileju i zastępstwo zawsze jest zorganizowane, a ważne spotkania poprzesuwane. Jak się nie zostawia pracodawcy z ręką w nocniku, to przecież żadna zmiana urlopowa to nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.light Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 12:55 wystarczy dogadać się z osobą zastępującą i nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 14:06 Dlatego doceniam pracę w małych firmach. Wszędzie do tej pory ustalałam termin urlopu miesiąc-dwa przed i jedynym warunkiem było dogadanie się z współpracownikami, żeby miał kto zastąpić. A jak odwoływałam/przekładałam na inny termin to musiałam się dostosować do kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 14:11 U mnie luz. Ja musze sie tylko dogadac z 2 osobami ale nie robiny zadnuch ustalen, planow urlopow itp w styczniu tylko jak zbliza sie sezon urlopowy. Przez 20l nie mialam z tym problemow Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Czy zdarza wam się zmieniać termin urlopu 29.12.20, 14:18 Ja zmieniam tylko jeżeli w danym czasie muszę np odpowiedzieć pilnie na maila czy telefon- dzwonię, że będę musiała załatwiać sprawę więc cofam urlop. Z wyjazdów czy innych nigdy nie rezygnuję. Pracodawca nijak nie patrzy, rozumie, że jak mam myśleć o pracy to nie urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama