alfa36 29.12.20, 18:52 Będzie w przyszłym roku czy nie? Gdzieś słyszałam, że zamrożone, ale nie wiem, czy dotyczy szkół czy ośrodków doskonalenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_fish Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 19:03 Nie wiem. Ale szkolenia stacjonarne to coś, na co czekam.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 19:11 Moim zdaniem nie dotyczy to szkół, ale pewności nie mam: "Zamrożono pieniądze na doskonalenie nauczycieli, według projektu w budżetach wojewodów wyodrębnia się środki na wspieranie organizacji doradztwa metodycznego na obszarze województwa, w łącznej wysokości 12.400 średnich wynagrodzeń nauczyciela dyplomowanego. Pod uwagę będzie brana wysokość wynagrodzenia nauczyciela dyplomowanego z stycznia 2018 r. (tak samo było w 2020 r.). Czytaj więcej na Prawo.pl: www.prawo.pl/oswiata/budzet-na-oswiate-w-2021-podwyzki-zajecia-i-doskonalenie,505427.html Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 19:19 Może i dobrze, kto by chciał być szkolony wg wytycznych tego Czarnka. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 19:21 Ja się szkolę wg potrzeb, nie wytycznych. Najwyżej będę sama finansować. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 19:34 Wiadomo, ale rozumiesz, że muszę ulać nieco jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 19:44 Rozumiem całkowicie. I bardzo się cieszę, że w "mojej działce" nie ma podstawy programowej. Ani podręczników. Nie będzie w czym grzebać. 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 30.12.20, 00:23 Czarnka to chyba odwołają, przecież Wyborcza pisała, że cały świat protestuje Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 23:19 Według wytycznych to nie, ale studia podyplomowe są drogie. A tu straszą brakiem dofinansowania. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 23:23 Brakiem, czy zamrożeniem na poziomie z 2018? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 23:54 No tak, zamrożenie na poziomie z 2018 r. Wcześniej, wydawało mi się, że była mowa, że wcale ma nie być środków na doskonalenie, ale być może chodziło o to, że nie będzie ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Dofinansowanie dokształcania nauczycieli 29.12.20, 23:40 Nic nie wiem na ten temat. Nie otrzymaliśmy takiej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama