cudko1 30.12.20, 15:22 o przekąski się rozchodzi 😊 wasze top ten poproszę 😉 pomysł na danie główne jest ale problem z przegryzkami 🤔🤔 pomożecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 15:27 Kandyzowane owoce, bo zostaly ze swiat. I musza zostac zjedzone, bo od 2.01 wdrazam diete i zadnych slodkosci w domu ma nie byc ! Suszone sliwki zapiekane w ogonowce. Albo w baleronie, albo w wedzonce. Zalezy, co chlop kupi. Nie wiem, czy to liczyc jako danie, czy jako przegryzke - grzyby w ciescie. Zostaly z grzybowej. Mix orzechowy. Slone palcokruchy. Do barszczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 16:11 Ja pamiętam te palcokruchy z dzieciństwa. Podasz przepis ? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 17:17 tereso napisała: > Ja pamiętam te palcokruchy z dzieciństwa. Podasz przepis ? Niestety nie znam, nie robie sama. Kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
lucky80 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 15:28 sajgonki warzywne caprese makaron razowy na zimno też po azjatycku z przyprawami a na główne danie - steki, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 15:28 Dopiero co był taki wątek, było miliard świetnych przekąsek i sałatek oraz moje niesmiertelne śliwki zawinięte w plaster boczku wedzonego, przekłute wykałaczką i upieczone. bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 15:44 Grzanki z kozim serem i konfiturą z fig Figi w szynce parmeńskiej/boczku z serem plesniowym/kozim- pieczone Szaszłyki caprese (pomidorek koktajlowy, mala kulka mozzarelli, listek bazylii, może być jeszcze czarna oliwka) Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i dressingiem malinowym Paluchy z ciasta francuskiego z pesto i serem Paluchy z ciasta francuskiego z parmezanem Pierozki ze szpinakiem i fetą (opcjonalnie boczek) Roladki z c ciasta francuskiego z pieczarkami i żółtym serem Pieczarki faszerowane i pieczone Odpowiedz Link Zgłoś
nuka_2 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:43 Danielu, ale mi ochoty na takie jedzenie zrobiłaś. Zawsze jak podajesz propozycje kulinarne, trafiasz idealnie w mój gust. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:51 A tam, mogę być i Danielem. To są moje smaki, miło mi, że Twoje też Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:44 nuka_2 napisała: > Danielu, ale mi ochoty na takie jedzenie zrobiłaś. Zawsze jak podajesz propozy > cje kulinarne, trafiasz idealnie w mój gust. Daniela powinna mieć zakaz pisania o takich pysznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 21:48 daniela34 napisała: > Grzanki z kozim serem i konfiturą z fig > Figi w szynce parmeńskiej/boczku z serem plesniowym/kozim- pieczone > Szaszłyki caprese (pomidorek koktajlowy, mala kulka mozzarelli, listek bazylii, > może być jeszcze czarna oliwka) > Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i dressingiem malinowym > Paluchy z ciasta francuskiego z pesto i serem > Paluchy z ciasta francuskiego z parmezanem > Pierozki ze szpinakiem i fetą (opcjonalnie boczek) > Roladki z c ciasta francuskiego z pieczarkami i żółtym serem > Pieczarki faszerowane i pieczone O matko, aż mi ślinka poleciała. Weź Ty wystaw się na jakiejś akcji charytatywnej. Może być WOŚP. Obiad z danielą34 to byłby hit. Dla introwertyków może być tylko catering. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 22:10 To by byl jakiś pomysł. Mam syndrom bezdzietnej matki karmicielki- kocham ludzi karmić Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 15:58 Sajgonki, krewetki w tempurze, chorizo i rapaholin Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 21:47 U mnie Terpichol . Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 17:13 Ponieważ my unikamy śmieciowego jedzenia, to któregoś roku w ramach atrakcji dla dziecka właśnie zorganizowałam wieczór filmowy z fast foodami. I się przyjęło na tyle, że córka teraz tego właśnie oczekuje co roku. Będą więc: Hotdogi, parówki zasmażane z żółtym serem, wegeburgery, popcorn, chipsy i orzeszki. Do picia Coca-cola w tradycyjnych buteleczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 18:18 U mnie jako danie główne będzie bogracz. Przekąski - grzanki z bagietki z masłem czosnkowym albo ziołowym, sałatka (makaron, kurczak, ananas, curry), kabanosy, jakieś warzywa marynowane typu baby corn, ogórki, marynowane patisony i nachosy z salsą. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:15 U mnie zażyczyli sobie....zwykłe, tradycyjne, robione na bagietce zapiekanki😀. Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:26 Tatar, deska serow, kabanosy,salami, papryka, ogorki, grzybki marynowane, sledzie i jakies przegryzacze typu orzeszki, chipsy Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:30 -Bigos na ciepło. - Chleb upiekłam. Pasta jajeczno-pieczarkowa na chlebek. -Jest wędlina z wędzarki (szynkę już wczoraj sparzyliśmy) i serki wędzone w ziołach, i w innych przyprawach. -Zrobię sałatkę: ryż, kurczak grillowany, papryka konserwowa, (ananas, jeśli mam w domu, specjalnie an zakupy biegać nie będę) , majonez. -Wino, Desparados, nalewka z aronii. Sok pomarańczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:36 solejrolia napisała: > -Bigos na ciepło. > - Chleb upiekłam. Pasta jajeczno-pieczarkowa na chlebek. Do tej pasty podsmażasz pieczarki? Jak doprawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:32 boczniaki pibil dwa rodzaje taco: jeden z kalafiorem w panko i aioli drugi jakiś klasyczny Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 19:55 My tradycjonaliści - będą szaszłyki kurczakowe, boczek ze śliwką wędzoną, deska mięsiw: karkówka, szynka wędzona, baleron, marynowana pierś z kaczki, kurczak wędzony, marynaty : cebulka, gruszka w occie, grzybki w occie, papryka konserwowa, koreczki, roladki z łososiem, kanapki z krakersów, tort kanapkowy, śledź z kurkami, śledź z żurawiną, żurek, flaki, bigos, pierogi z mięsem, tort węgierski, szarlotka, lody, kruche ciasteczka. No i wino, wermut, piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 22:00 leia33 napisała: > My tradycjonaliści - będą szaszłyki kurczakowe, boczek ze śliwką wędzoną, deska > mięsiw: karkówka, szynka wędzona, baleron, marynowana pierś z kaczki, kurcz > ak wędzony, marynaty : cebulka, gruszka w occie, grzybki w occie, papryka konse > rwowa, koreczki, roladki z łososiem, kanapki z krakersów, tort kanapkowy, śledź > z kurkami, śledź z żurawiną, żurek, flaki, bigos, pierogi z mięsem, tort węgi > erski, szarlotka, lody, kruche ciasteczka. No i wino, wermut, piwo. Jprdl. To menu weselne? Nie wierzę że ten post to na serio 😀😀 Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 31.12.20, 23:18 Ale wypas! Fajne menu, tylko kto w Sylwestra je tort? Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.n.i Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 20:40 Zamówiłam sushi. Oprócz tego zrobię jutro jajka faszerowane pieczarkami, tartę z czerwoną papryką, fetą i oliwkami i kupię bagietkę na kanapeczki z serem pleśniowym, czerwonymi winogronami i brzoskwinią z puszki. W tym roku robię, żeby się nie narobić, a jedziemy do szwagra na działkę już o 14. Może potem jeszcze ze szwagierką coś wymyślimy i razem zrobimy. Powyższy zestaw lubiany przez dzieciaki (no, dzieciaki, 20-latka, 16-latek i 9-latka. 20-latki nie będzie .) Nic nie smażę na patyczkach, nic nie nadziewam, etc. Tarta z gotowego ciasta francuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
czarne-jagody Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 21:00 Bigos na ciepło, sałatka selerowa, wędliny i później domowa pizza. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 21:08 Zainspirowana forum, zrobię sałatkę z piersią kurczaka, kukurydzą, ananasem, majonezem i nie wiem jeszcze z czym oraz niewiem czy pierś najpierw ugotuję i pokroję, czy najpierw pokroję i usmażę 😉 Będą też paszteciki z pieczarkami z francuskiego ciasta, ciasto zostało z Wigilii, więc trzeba zrobić, żeby się nie zmarnowało, do tego barszcz z kartonu 😉 Imprezujemy sami z dziećmi, więc nie szalejemy, do tego szampan i przegryzki typu sery, warzywa, owoce, ciasto drożdżowe i może jeszcze jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 30.12.20, 21:56 tradycyjnie juz 'raclette' i wlasne bagietki Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 31.12.20, 18:10 Pomidorki koktajlowe z bazylia i serem, mini burgery, quiche, tarty , paszteciki. Warzywa do przegryzania z humusem i innymi sosami, paluszki, precelki, owoce. Ciasto francuskie na 1000 sposobow. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 31.12.20, 18:14 Bardzo dużo ogólników biorąc pod uwagę godzinę posta... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 31.12.20, 18:15 >quiche, tarty , Quiche, tarty i zapiekanki na kruchym spodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 31.12.20, 18:17 Syn poszedl na imprezę (mała, tylko 5 osob). Siedzimy sami. Zadzwoniłam do kilku ulubionych sushi, ale wszędzie do wczoraj przyjmowali zamówienia. Mam w lodówce fois gras, burrate, san Danielle, parmezan... ale nie chce mi się układać. Zjemy więc faworki i tarte cytrynowa od Bliklego. I obalimy butelkę wina. Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 31.12.20, 18:23 Sączymy winko,przegryzając orzechami i pleśniowymi śmierdziuchami 😉za jakiś czas wjadą na stół krewetki na masełku z czosneczkiem pietruchą i chrupiącą gorącą bagietką -zapite winkiem ofkors 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: jeszcze nie ma wątku-menu sylwestrowe.. 31.12.20, 18:31 Krewetki były u nas wczoraj. Tez na masełku, z chili, czosnkiem i kolendrą. Nie jadamy pietruszki, poza rosołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama