lovestoned 31.12.20, 10:10 Chcialabym zjesc sledzia w smietanie. Mam takiego sledzia w occie z kawalkami cebuli i nie wiem jak z tego zrobic sledzia w smietanie. Musze moczyc ? Czy zmieszac tylko ze smietana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tereso Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 10:21 Śledź matiasy pokrojony na to cebulka w piórach, na to śmietana wymieszana że startym jabłkiem i startym żółtym serem Odpowiedz Link Zgłoś
lovestoned Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 10:56 Dziekuje, ale ja znam mniej wiecej przepis ale to chyba chodzi o takie swieze sledzie. Jak mam polaczyc smietane ze sledziami w occie, moczyc je tez? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 11:15 ja bym wymoczyła, lubię smak octu w śledziach, ale warto, żeby nie był to jedyny smak w tym daniu Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 11:17 To też bym wymoczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 11:52 W Brazylia Browar podali mi kiedyś śledzia na małych gorących placuszkach kartoflanych, dobre było, choć nie za bardzo brazylijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 11:55 Śledź w occie to pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 12:01 $ledzie bym przela£a na durszlaku,a cebulę trzeba przynajmniej sparzyć Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 11:58 Podobają mi sie odpowiedzi w tym wątku, dwie na temat, reszta to radosny strumień świadomości Czasem robię z octowego, jeśli nie mam matjasów, nie moczę, ale dodaję do śmietany starte jabłko, żeby zrownoważyć ocet Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 12:08 Jeżeli ostrzejsze, bez moczenia, z dodatkową sparzoną cebula i jabłkiem, ja wolę drobna kostkę niż starte. Jeżeli na słodko - sos śmietanowo - ananasowo - mandarynkowy, owoce z puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
molnarka Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 13:34 Śledzie w occie będą niesmaczne. Powinny byc matiasy. Ale skoro sie upierasz to wymocz konkretnie zeby tego octu sie pozbyc. U mnie śliedxie w śmietanie (cebulka + jabłko) je się z gorącymi ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 14:25 Zrobiłam matiasy i w occie były smaczniejsze zdecydowanie. Tak samo było z kaszubskimi wszędzie piszą matiasy a ja zrobiłam w occie też były lepsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 14:46 Tak, ja też robię takie z octu, matjasy solone są zawsze dla mnie za słone po wymoczeniu. Dodaję jajko, groszek (może być ugotowany mrożony), cebulę lub pora. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Sledz w smietanie- jakie opcje? 31.12.20, 15:02 kaszubskie to zawsze z octowanych śledzi się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama