primula.alpicola 31.12.20, 13:44 Lubicie bąbelki? W jakiej formie, samo wino, czy może koktajle? Ja lubię najbardziej samo wino musujące, jednak chętnie wypiję Mimosę i Kir Royale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:51 Rozumiem, że saute? Czy mieszasz koktajle? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:04 Pivo to teraz, po obiedzie. A na Sylwestra Właściwego będzie whisky z bąbelkami. (O północy kieliszek szampana.) Dobrze, że mi przypomniałaś, nastawię wodę na lód. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:07 Ależ proszę. A ja sobie wystawię na balkon wszystkie komponenty. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:11 Balkon, jak najbardziej. Mimo to zamrożę trochę wody. Nie będę przecież dudlił duszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:16 Zamrażaj, ja mam kilogram gotowca z Dino. Masz lodówkę, która sama robi lodziki? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:17 Nie mam. U mnie lodziki robi się tradycyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 17:21 krwawy.lolo napisał: > Nie mam. U mnie lodziki robi się tradycyjnie. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 17:22 Ha ha Chce taką lodówkę, która robi lodziki, ale stara nie chce się popsuć, uhhh. Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:51 Ja to wiesniak- bimber z cola😅 Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:53 Prosecco lub wytrawne wino musujące. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:53 My do polnocy dojedziemy na browarach, potem strzele z jakiegos taniego niemieckiego wina musujacego z promocji w lidlu, dzieciaki piccolo. Potem dalej pojedziemy browarami. Chlopaki dodatkowo chyba ginem pogonia, bo tonic sie chlodzi na balkonie... Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:54 Kiedyś lubiłam, teraz nawet nie chciało mi się kupować. Najbardziej jednak lubię czerwone wytrawne wino. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:55 lubię najbardziej samo wino musujące, ale własnie wypiłam mimosę, kieliszeczek.Sok ukrywam w lodowce rpzed dziecmi, bo by mi wypiły a mam w planach jeszcze jeden kieliszek Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:03 Wyrodna matka Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:14 jak im się bardzo zachce soku(czytaj jak mnie przyłapią, ze mam), to jest opcja, że ktoś pojdzie do piwnicy i przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:56 Podobnie. A zwłaszcza Kir Royale lubię i mam z nim związane miłe wspomnienia a i jeszcze wino musujące ze zmiksowanymi truskawkami i bellini Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:01 "miłe wspomnienia " Opowiadaj Bellini dostałam niegdyś w upalny dzień na plaży, ale wtedy nie miałam pojęcia, że to Bellini, ot, prosecco ze zmiksowaną brzoskwinią. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:08 Nic wielkiego, ale Kir Royale piłam sobie w lutym w Barcelonie siedząc w pełnym słońcu w kawiarnianym ogródku. Było pięknie a ja byłam bardzo szczęśliwa 😃 bo akurat płynęłam na fali rozmaitych sukcesów i wielkich planów Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:17 Mam podobnie z tym Bellini Dobrze że są w życiu Momenty Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:47 To jest idealna nazwa. To byl Moment. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:55 He he, a ja miałam podobny moment w Barcelonie, ale z miseczką jakichś kompletnie dziwacznych owoców morza . I bardzo kwaśnym białym winem. Ale lykalam to wszystko dzielnie, bo chciałam pokazać moim turystom, jaka to jestem obyta . Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:02 Kwaśne białe wino też było, na targu ale ten relaks w pełnym ślubu i ciepełku w lutym to będę dlugo wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:02 Słońcu!!! Dlaczego ślubu? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:25 Głodnemu chleb na myśli? Challenge na 2021 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 16:57 Eee, nie. Ja mało ślubna od zawsze jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:08 Ja mam prawie takie samo wspomnienie z Barcelony z kwietnia sprzed 7 lat- ja i moja przyjaciółka siedzimy na plaży i popijamy mimosy, kontemplując jak nam się fajnie życie ułożyło. Uwieczniłyśmy nawet ten moment na zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:58 Nie rób Aperol spritz, powinno być „spits”, kilka razy miałam być modna i piłam to na imprezie, boziu, jaki po tym kac... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:03 Ile wypiłaś..? Jeśli to traktujesz jako aperitivo, 1-2 kieliszki, to kaca nie ma. Bardzo lubię, swoją drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:06 Nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 13:59 Ja chyba dzisiaj whisky. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:01 Myśmy dostali w prezencie skrzynkę Moet Chandon, więc w tym roku będzie luksusowo Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:08 Litrami bym mogla... niekoniecznie moet. Naibardziej przeszkadza mi w tym alkohol. Ale żadne bąbelki bezalkoholowe nie mają tego smaku, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:25 Ja w ogóle lubię wszystkie prosecco, cavy oraz lekkie drinki na nich bazujące, ze wstydem się jednak przyznam, że Dom Perignon kompletnie mi nie podszedł- zmęczyłam jeden kieliszek, a resztę przeznaczyłam na mimosy. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:13 U mnie jak zwykle przegląd lodówki -prezenty, łapówki, dowody wdzięczności i wygrane zakłady. Swoją drogą, marzę o powrocie czasów, kiedy jako łapówka funkcjonowały jaja, kury i gęsi. Skąd pomysł, że zrobiłabym coś dla szampejna? Co to ja, rosyjska striptizerka? Ale taka prawdziwa kura rosołowa... dziecko mam, rosół kocha... Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:07 Cava, różowa. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:08 Tylko cola zero. Nie spotkałam jeszcze alkoholu który by mi smakował. No chyba ,ze tak wymiwszany z dodatkami, ze nie czuć jego smaku. To wtedy co za różnica i można sobie alkohol darować. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:10 Lubię Trzy prosecco chłodzą się na balkonie, w planach hugo i aperol. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:18 O, też dobre, tylko ze nie mam syropu z kwiatów bzu. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:25 Igristoje. Jako zakaska do wodki. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:27 Kozacko Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 14:56 koktaili raczej nie pijam no chyba że za koktail uznamy żubrówkę z sokiem jabłkowym(ale też nie za często) piję albo białe wino(i może być musujące, czemu nie?) albo piwo(najbardziej lubię grzane zimą, inaczej od października piwa nie spożywam aż do późnej wiosny) czerwone wino wybieram, jak już nic innego nie ma wódki raczej nie tykam, pod żadną postacią na dziś nie wiem, co będzie serwowane, do wyboru mamy bezakloholowego shwepsa, będzie robił za szampana(bo jest w szampańskim kolorze i ma bąbelki) albo piwo, bo zrobiliśmy wyprawę do centrum, gdzie jest jedyny sklep z alkoholem dla obcokrajowców w wielomilionowej metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:00 sovietskoje igristoje Nawet jest u mnie w sklepie pod domem. A tak na serio to frizzante albo zielone wino. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:23 berber_rock napisał(a): > sovietskoje igristoje > Nawet jest u mnie w sklepie pod domem. dawaj adres sklepu ! U mnie tylko russkoje igristoje, a teraz wypic sowietskoje to szpan Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:19 lubię białe wytrawne. Może być z bąbelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:23 Chłodzi się białe wino. A na toast o północy martini asti. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:33 dziś prosecco i białe wino, ale cave też bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 15:43 Tradycyjnie vino veritas 😈 Z bialych lodowkuję : Saint Joseph, Sancerre i Petit Chablis Z czerwonych wietrzę : Crozes-hermitage i Coteaux de Trcastin (les adhemar et domaine de rosiers) Bąbelki : oprócz ruinart o północy, wyjęłam skrzyneczkę ulubionego quenardel I tradycyjnie, skonczymy n’a L’ours blanc (champagne + wyborowa) 😬 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 16:03 A na ile osób impreza, hmmm..? Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 16:15 3 generacje będą : Starzy, sztuk 8, na gorze Młodzi, sztuk 14, na dole Nastolatkowie (maturalni) sztuk 6, na piętrze Wszystko zgodnie z procedurami sanitarnymi bo na 3 tys m2 Oczywiście nasz wkład alkoholowy nie będzie jedyny 😬, ale trzeba wziąć poprawkę ze „nationalité oblige » 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 17:53 ingryd napisała: > I tradycyjnie, skonczymy n’a L’ours blanc (champagne + wyborowa) 😬 Hi, hi, nie tylko ja mieszam babelki z procentami Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 16:47 Lubimy cavę z sokiem pomarańczowym. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa-fira Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 16:50 Wytrawne, słabe bąbelki- szampan, prosecco, cydr, białe musujące. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 16:51 Nie lubię alkoholi musujących, w tym szampanów. Musująca to może być cola czy oranżada. Nie wiem jeszcze co otworzę w okolicy północy - stawiam na oranżadę i/lub gin z tonikiem i/lub czerwone wino wytrawne, które wygląda obiecująco. Raczej nie whiskey bo mi się nie będzie chciało robić tak jak lubię. Raczej nie likier - otwarty, ale mam za dużo słodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 17:01 Nie lubię win musujących, ja przy bialym polwytrawnym, maz z kolega przy whisky, prawdziwy szampan stoi jiz dobre pare lat i nikt nie ma ochoty🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Szampan, cava, prosecco- jakie opcje? 31.12.20, 17:20 U mnie tak stoi sliwowica... Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama