chlodne_dlonie 03.01.21, 09:56 Polećcie coś, co się Wam sprawdza, proszę 😊 Naczytałam się w innych wątkach o ich zbawiennym działaniu na skórę twarzy a i stymulację porostu włosów i też chciałabym spróbować - co warto kupić..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 09:58 Jeżeli mówisz o tych kwarcowych czy jadeitowych to one nic nie robią, po prostu niektórzy lubią takie smyranie więc jest jakiś tam relaks i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:03 A są jakieś które coś robią? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:08 No tak, ale nie te które po prostu smyraja tylko te, które przy tym faktycznie jakoś działają na skórę, czyli np. te z igiełkami do mikrodermabrazji, albo masazery-szczoteczki do peelingu. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:28 Jak chodzi o masażer szczoteczkę Foreo, to mam, robi tyle tylko, że dobrze oczyszcza. No i te wibracje są dość przyjemne, i można sobie zatoki oczyścić przykładając do łuku brwiowego. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:30 No do tego jest stworzona żeby oczyszczać. Co więcej miałaby robić. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:02 Polecasz defmaroller do domowego użytku? Yyy... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:10 Kto, ja? Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:43 No napisałaś, że te coś dają. No ale nieważne, może źle się zrozumiałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:58 No mówię że w przeciwieństwie do zwykłego kawałka kamienia mogą coś zrobić bo są bardziej inwazyjne, niektórzy lubią. A kamień to kamień, no tu ciężko liczyć na cud Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:07 No nie, gua sha robi drenaż limfatyczny (o ile ktoś umie stosować). Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:43 Jakieś instrukcje gdzieś, coś? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 19:48 Instrukcje do czego?? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:30 Wygląda się jak po liftingu i tygodniu w spa, jakbyś w życiu nie miała nawet pół problemu. U mnie uwydatniają się kości policzkowe, nawet nie podejrzewałam, ze je mam. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:41 A to nie, nic takiego tam nie nastąpiło na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:02 Mam dwa, taki jadeitowy i różowo-kwarcowy. I taki malutki różowo złoty z Makeup Revolution do okolic oczu. Zbawiennego wpływu nie odnotowałam poza tym, że masaż jest bardzo przyjemny. W związku z czym przyłączam się z pytaniem jak taki masaż wykonywać bo może ja coś źle robię? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:04 No ale co miałby robić kawałek kamienia. Jak ktoś lubi jego dotyk na twarzy to będzie mu przyjemnie i tyle, to nie robi niczego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:29 Podobno jakaś joga twarzy czy coś... nie wiem. Dlatego pytam. Przyjemne to jest faktycznie, chłodne, zwłaszcza pod oczami. Może trochę zmniejsza opuchliznę poranną. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:11 Na opuchliznę poranna najlepszy jest ziip, obrzęk limfatyczny znika natychmiast (mam problem z obrzękami, gdy bolą mnie nerki). Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:45 Hm? A coś więcej, jakieś linki? Zlip? Pierwsze słyszę, google milczy... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:56 ziip napisała, nie zlip. Też nie znam ale google znajduje z łatwością. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:56 Nie milczy, proszę: www.cultbeauty.co.uk/ziip-beauty-nano-current-skincare-device.html Drogie te zabawki, eh. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 18:33 Zbiorczo. Teraz widze, dzieki. Chyba czas zaczac uzywac okulary na komorce... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 01:53 No drogie, ale warto polować na promocje - o ile oczywiście cena promocyjna jest do przeskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 02:12 Promocja z 200 Euro na 180 za krem? Nawet, jesli mnie stac, to sa jakies granice absurdu. Zaden kosmetyk nie jest dla mnie wart takich pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 10:36 No dla Ciebie nie, ale moze dla kogos jest (dziewczyny z forum kupiły i są zachwycone). Każdy z nas ma swoje granice, czasami żałujemy, ze je przekroczymy a czasami sie cieszymy. Dla mnie to tez było niekomfortowe. Biorąc Jeszcze pod uwagę, ze ciagle eksperymentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 01:51 Dziewczyny już wkleiły, od siebie dodam - używam go kilka tygodni i jestem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 05.01.21, 20:41 A ty wiesz, że jak bolą cie nerki i masz opuchliznę pod oczami to powinnaś lecieć pędzikiem do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 05.01.21, 21:21 A co robi kawałek dłoni lub cała dłon?? A jednak masaże działają...zapewne odpowiednio stosowany ten kamyk działa. NIkt nie mowie, ze te kamienie są cudowne i zaczarowane. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:20 Clarisonic mia smart Są różne nakładki do masowania różnych okolic Rewelacja ślą mnie Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:25 Kup roller z iglami. Weź na początek na mniejsze 0.25. Do tego serum, na twarz, dekolt i jedziesz Ważne, żeby regularnie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:04 To nie są igły a blaszki, , rozrywają skore w kształcie V i prowadzą w przyszlosci do przebarwień. Na przerywanie ciągłości skory chodzi sie do wykwalifikowanych osób, które używają dermaPENOW z igłami, które wbijają sie pionowo w skore. Wbijają, precyzyjnie a nie maja - powtórzę - blaszki, miażdżące skore. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:27 Akurat na moim są małe igły, więc może mówisz o czymś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:30 To pokaz ten swoj Tzn. napisz firmę swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:34 Mam taki i nijak blaszek tam nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:35 Nie chce mi się link wkleić. Mam Z yasumi Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:35 No bo je widac dopiero gdy sie rozłoży. Podasz nazwę? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:38 Niestety Twój dermaroller to blaszki. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:38 Na tej grafice widzisz różnicę, gdy dermaroller ma igły. A większość to oszustwo i gdy rozłożysz te krążki to oczom Twoim okazałyby się blaszki. Zaraz odszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:40 Teraz.widze na rysunku, a ja durna jak na razie po dekoldzie jeździła, bo chciałam.miec ładny Na twarzy jeszcze nie Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:43 Tak wyglada czesc rozłożonego dermarollera. No, to blaszki. / Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:48 Nie przejmuj się, najważniejsze, że nie zdążyłaś zrobić sobie krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:43 Jezu, kto wpada na pomysł, żeby samodzielnie przerywać ciągłość skóry jakimś ostrym ustrojstwem..? Dobrze, że zamieściłaś tę grafikę. Lyapko sobie kupię, razem z matą do akupresury, na którą czaję się od jakiegoś czasu. Moja skóra lubi mocne doznania, szczoty z agawy to takie pieszczoszki mizianki Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 04:36 primula.alpicola napisała: > Jezu, kto wpada na pomysł, żeby samodzielnie przerywać ciągłość skóry jakimś os > trym ustrojstwem..? > Dobrze, że zamieściłaś tę grafikę. > Lyapko sobie kupię, razem z matą do akupresury, na którą czaję się od jakiegoś > czasu. Moja skóra lubi mocne doznania, szczoty z agawy to takie pieszczoszki mi > zianki Kto wpada, kto wpada- zdesperowana kobieta wpada . Naczyta się, naoglada i pyk- próba. Ja też kocham mocne doznania. Moją skórę trzeba gnieść, szarpać i prawie za kark, jak kota, podnosić przy masażu ) O, muszę odnaleźć szczotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 09:13 Mocne doznania, ok Ale jednak bezkrwawe. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 04:30 thank_you napisała: > Na tej grafice widzisz różnicę, gdy dermaroller ma igły. A większość to oszustw > o i gdy rozłożysz te krążki to oczom Twoim okazałyby się blaszki. Zaraz odszuka > m. O żesz, faktycznie, że to tak dziala... kurczę. Czyli lepiej nie używać rollera? A takie mikro przerwanie skóry nawet trefnym rollerem nie ma jednak i tak jakiegoś dobrego działania na wytwarzanie kolagenu? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 10:23 Nie ma i moze doprowadzić do przebarwienie przyszlosci. Jesli chcesz robic Take zabiegi w domu (czego nie pochwalam) to DermaPen i kartridż po jednym użyciu do śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 10:32 Nie ma bo jak widzisz przerwanie ciągłości skory jest niekontrolowane, to mikro poszarpanie. DermaPen jest Ok, yo robią w gabinetach. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 16:25 Źle napisałam - ma, oczywiście, że fibroblasty będą pobudzone, ale tkanka będzie bliznowaciała i w tym miejscu pojawią się przebarwienia, czyli będą skutki uboczne przy nikłym efekcie terapeutycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 16:23 ale sa dermarollery z iglami, najczesciej to firmowki gabinetowe a nie noname z aliexpress mam taki, w ktorym igly, powtarzam igly (igielki) sa wtopione w gume, zadnych blaszek i nie rolujesz przeciez do krwi, smyrasz tylko Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 16:26 Dlatego nadmieniłam, że na grafice jest dermaroller z IGŁAMI a mimo to bezsensownie wbija się pod kątem i pod kątem wychodzi - powinno się używać dermapenów, które wbijają się pionowo - wtedy jest mniejszy uraz. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 16:27 Zresztą zrób sobie test - pojeździj po skórce od banana dermarollerem ( z igłami ) i dermapenem - zobaczysz różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 19:31 bo to nie tak, ze jezdzisz sobie jak chcesz po twarzy, jesi robisz to zgodnie ze sztuka/instrukcja i masz bardzo cienkie, krotkie igly to nie ma wbijania pod katem uzywam environa juz... 15 lat tzn nie caly czas tego samego oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 20:18 To jak jeździsz rolką, że wszystkie igły wbijają się pionowo? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 20:20 Ale już pomijając to - przebijasz skórę igłą a nie szarpiesz ją blaszką udającą igłę, więc luz. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 05.01.21, 21:17 thank_you napisała: > Ale już pomijając to - przebijasz skórę igłą a nie szarpiesz ją blaszką udającą > igłę, więc luz. Ale w takim razie nie ma różnicy czy roller ma igły czy blaszki - tak czy inaczej rozszarpuje skórę, bo kolec jest wbijany pod kątem. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 05.01.21, 21:55 Igła wkłuwały sie w skore równo to tak jak gojenie rany klutej i szarpanej, oczywiście na tej samej głębokości. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 20:23 poszukaj instrukcji environa albo dermia solution, no i doswiadczenie, w kazdym razie u mnie sie sprawdza, nie mam pocietej twarzy, nie mam przebarwien ale oczywiscie masz prawo miec inna opinie Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 20:35 Ale ja nie mam innej opinii - przeczytaj jeszcze raz co napisałam - że WIĘKSZOŚĆ rollerów do twarzy nie ma igieł a BLASZKI i że to przez blaszki są przebarwienia, bo to szarpie skórę powodując NIEKONTROLOWANE mikrourazy. I na grafice dermaroller ma igły, tylko że dermarollerów z igłami używa może promil kobiet (environ znam) - reszta w błogiej nieświadomości robi sobie długofalowo krzywdę. Nie rozumiesz tego? I wciąż nie wiem jakim cudem coś na kole w trakcie rolowania jest wbijane pionowo, ale ok. Odpowiedz Link Zgłoś
olkkaa_99 Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 05.01.21, 21:28 Kiedys przez taki masaż igłami dorobiłam się wysypu giga trądziku wszystko było czyste, umyte , wypażone, no ale napewno nie sterylne... i poszlo. Leczylam antybiotykiem przez kilka tygodni. Nie mialam ani jednego pryszcza na twarzy przed tym "zabiegiem", roler poszedl do kosza. ostrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:33 Też jestem ciekawa i liczę na to, że może thank_you się wypowie. Pod wpływem jej postów okleilam sobie wczoraj na noc twarz plastrami, budząc przy tym niepokój domowników Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 10:59 😳 zaciekawilas mnie...dasz linka do tego wątku z plastrami? Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 11:59 forum.gazeta.pl/forum/w,567,171028006,171028006,Kosmetyki_Lancome.html#p171043871 Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:03 Trochę trzeba się przekonać, ale mniej więcej tam gdzie jest o retinolu. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:09 Okleilas sie na noc w prewencji zmarszczkowej czy próbowałaś liftingu? Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:19 Nie wiem 😆 Chyba jedno i drugie - przede wszystkim żeby nie pogłębiał się bruzdy nosowo-wargowe. Lifting to chyba ba czole sobie zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:23 *pogłębiały Zrobiłam to wszystko na czuja, ale chyba miałam trochę mniej zgniecioną twarz rano. Tak mi się wydaję... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:19 Jeśli dobrze przykleilas, to musiałaś miec mniej zagnieceń. Ja przyklejam duży plaster na czoło (tendencja do poziomych zmarszczek); wzdłuż miejsca gdzie moj tworzyć sie bruzdy i liftinguje policzek, aby nie opadał. Tylko używaj delikatnych taśm. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:27 Dzięki, dziś zrobię to tak jak opisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:29 To moja autorska metoda 😂 Także próbuj! Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:43 A takie frownies? To chyba już w latach 90 na amerykańskich filmach były? Czy to coś innego? Na marginesie, uwielbiam czytać twoje kosmetyczne porady Thank_you. Ciekawa jestem za to twojego makijażu, co i jak używasz. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:56 Coś kiedyś słyszałam o takich plasterkach, ale na moje bruzdy by to nie pomogło (w sensie spania), bo ja śpię na brzuchu lub czasami na boku, a co za tym Idzie - przyciskam policzek. To co ona ma na bruździe, to ja mam przyklejony plaster o wymiarach 2 cm na 6 cm Oczywiście na noc. A lifting w ciągu dnia praktykuję teraz z videokursem, wcześniej próbowałam odtworzyć to, jak mnie obklejali po Kobido. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:57 Mój makijaż. Nie chcesz wiedzieć. Jestem duchem niespokojnym, który ma swoich ulubieńców, ale nie byłabym sobą, gdybym ciągle nie szukała czegoś nowego, co często kończy się tym, że gorsze zastępuje lepsze, bo o lepszym zdążyłam zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 16:40 I tak jestem ciekawa! Pamiętam jak kilka lat temu pisałaś o czymś taki od Rihanny. Takim błyszczącym mazidle na nogi, alke byłam chyba akurat w ciąży i temat mi się rozmył. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 10:30 Oj nie przypominaj, kocham złocace Sie ciało 😂 Nawet SUP musiałam myć bo sie błyszczał 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 11:12 Mam jadeitowy, bez żadnych igieł, kupiony a dyszkę w rossman. Jak mi się zdary obudzić się z opuchniętą twarzą czy tam oczami masuję sobie gębę takim zimnym i pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:07 To ja pisałam, używam wałków Lyapko. Roluje nimi skore głowy (codziennie, to lepsze niż wszelkie wcierki których używałam), twarz (do twarzy mam węższy) i ciało. Mnie to w ogóle nie boli, moj maz ledwo daje wyrolować sobie skore głowy. Ale ja jestem przyzwyczajona do szczotkowania na sucho i podszczypywania twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:17 Czy podszczypywaniem zlikwidowalas bruzdy nosowo-wargowe? Myślałam, że tego nie da się zlikwidować inaczej niż wypełniaczami, których nie zamierzam stosować. Ja zaczęłam je rozcierać, ale nie wiem czy to dobra technika. Będę wdzięczna za wskazówki, jeśli to nie tajemnica zawodowa Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:12 Bruzdy nosowo-wargowe madry lekarz usuwa podnoszeniem policzka. ))) Bo bruzda to wynik opadania policzka (lub jak u mnie takiego kształtu twarzy). Bruzdę zlikwidowałam masażami twarzy, masażami wewnątrz ust, podnoszeniem policzka i rozładowywaniem bruzdy i mięśni wokół. Podszczypywanie jest istotne przy peptydach, poza tym podszczypywana cera jest ładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:13 Tak, taki - są rożne rozmiary. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 18:57 Dzięki Powiedz jeszcze, proszę, czy po masażu skóry głowy wcierasz coś jeszcze w skalp..? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 19:48 Nie, robiłam eksperyment i nic już nie wcieram. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 20:00 OK, znaczy czysta oszczędność Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 20:10 Oj tak, ale oczywiście można stosować wcierki, nie wiem ktora metoda będzie dla Ciebie najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:08 Możesz coś więcej o tych walkach napisać? Wygooglałam sobie i widzę, że one mają takie jakby gwoździe? To przebija skórę czy to tylko taki mocny masaż? Takiego przebijającego skórę bym nie chciała, ale masaż hardcore mogłabym sobie zafundować. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:15 Nie Wolno przebijać skory. To są takie tępo zakończone igły, bez szans na uszkodzenie skory, sile nacisku dozujesz sama. Ja na ciele lubie wręcz mocny ucisk, na twarzy rolluje z rożnym naciskiem. Ale moj maz juz twarzy nie da dotknąć i mówi, Że to go boli, jednocześnie patrzy na mnie jak na UFO, gdy sie tak beznamiętnie roluje. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:29 No właśnie w życiu nie odważyłabym się sama masować jakimś ustrojstwem, które mi nakłówa czy przebija skórę. Mam w domu taka twardą piłeczkę z wypustkami do masażu i lubię taki mocny masaż. Wałek z metalowymi wypustkami dałby pewnie mocniejszy efekt, ale to może być coś jak najbardziej dla mnie. Dziękuję 😊. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:39 Tak, też używam tych piłeczek - języków, są super. Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:38 mam taki szeroki do ciała - jest fajny ale moja regularność a raczej jej brak nie powoduje , ze widzę efekty;P a ten do twarzy , ktory używasz daje widoczne efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:53 Nie, to nie są widoczne efekty a nastawienie na długofalowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:46 no to ja sobie zdaję sprawę;P .Zakładając długofalowe działania, regularność , rozumiem, że efekt jest? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 19:47 Tak - najlepszym i widocznym gołym okiem dowodem są moje baby hair. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 21:18 Jak długo rolujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:09 Używam tez gua sha i tych jadeitowych rollerow, ale od kiedy mam ziipa, to tych ostatnich coraz mniej (do tej pory było tak, ze nakladalam maseczkę w płachcie i masowałam twarz tym jadeitowym rollerem, to nie daje nic poza relaksem). Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:13 Zeby masaż twarzy był skuteczny trzeba rozciągać miesnie, czyli - wiedzieć, gdzie są miesnie. masażem twarzy można dokonać liftingu, a nawet zmienić kształt twarzy (odchudzić, zmniejszyć czoło itp.). Tkanki można przesuwać. )) Takie cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:16 Ha!! Widzę, że muszę głębiej wejść w temat Podrzucisz jakiegoś linka może..? Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:39 Liczyłam, że znajdę gdzieś w necie rodzaj ściągawki które partie twarzy jak masować - taki instruktaż dla początkujących 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 10:26 Ja nam książki, setki obejrzanych tutoriali i dziesiątki masaży u maaaazystow, ale jęli chodzi o ściągawkę, to ostatnio Azjatycki Cukier wydał ebooka, upiłam go i jest fajny, taki wlasnie podstawowy, wiec polecam kupić i na pewno zauważysz różnice choćby po takich masażach. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:47 Ja mam obawy, że jednak cera naczynkowa i długi masaż twarzy ot nie najlepsze połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 12:51 Też się tego trochę obawiam. Tak samo rolera z igłami. Odpowiedz Link Zgłoś
helena31 Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:03 no właśnie ja się też obawiam . Widzę , że jesteście w temacie - słyszałam wręcz o spektakularnych efektach masażu KOBIDO . Ktoś może potwierdzić , zaprzeczyć ? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:07 Ja chodzę na Kobido od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:20 Pewnie zależy u kogo. Miałam okazję obserwować efekty po całej serii i hm... Nie widziałam żadnych. Ale moze teraz się ta osoba będzie wolniej starzeć albo co Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:53 Może ktoś nie umiał masować, po Kobido jest natychmiastowy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:19 A tego to nie wiem czy umiał, może i nie umiał ale efektu żadnego nie było widać chociaż opinie w Internecie to miejsce ma spoko. A jaki ten efekt miałby być? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:10 Myśle, ze wręcz jest wskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:11 Takie rozgrzewanie skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:17 AUTOMASAŻ – WSKAZANY CZY SZKODLIWY? Bardzo, bardzo wskazany. Masaż mięśniowo-powięziowy twarzy i szyi, a także delikatny masaż limfatyczny, czyli masaże, które wykonujemy same na sobie na zajęciach Yogattractive gimnastykują i uelastyczniają ściany naczyń krwionośnych. Po dwóch miesiącach regularnego automasażu staje się to widoczne. Trzeba jednak pamiętać, że kruchych naczynek, tych gotowych już do pęknięcia, nic nie uratuje. Czy będziesz chuchała na nie, dmuchała i smarowała one i tak pękną. Pękną też przy zwykłym myciu czy demakijażu. Naczynia podlegają jednak wymianie i regeneracji. Masując te nieco osłabione i te nowe, wzmacniasz je i uelastyczniasz. A więc masaż jest inwestycją w przyszłość Twoich naczynek. Można powiedzieć, ze moj jeden policzek jest „naczynkowy” - regularnie zarozowiony, choć biorę rutinoscorbin i stosuje auriderm - żadnych skutków ubocznych. Wysyłam tez moja mamę na Kobido - ona ma cerę ewidentnie naczynkowa, cała twarz, regularnie zamyka naczynka - tez nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:47 Dzięki. W najbliższych (wielu?) miesiacach i tak się nie wybieram, ale mam czas na zastanowienie. Na razie zostaje klasyczne "aktorskie" - a,e, i,o,u,y Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:50 Ale ja masuję twarz codziennie. To nie tylko masaże u specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:53 wiesz, skoro twierdzisz , że masaż może zmienić twarz to ja się boję swojej dotknąć ze swoim talentem manualnym - strach pomyśleć co bym stworzyła! Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:59 Haha. Może męża zapytam, czy inaczej w moim przypadku równa się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:00 Mój przyjaciel - lekarz, gdy mnie zobaczył po kilku miesiącach pracy nad bruzdą zapytał u kogo byłam i co robiłam. )) Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:07 Roler zamówiony, plastry są, retinol jest. Teraz "tylko" odrobina wytrwałości 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 10:38 U mnie najbardziej spektakularnym efektem jest lifting brwi i powiek. Całe czoło podciągnęlo mi się do góry. Aż za bardzo bo wyglądam na ciagle zdziwiona. Nad bruzdami i chomikami ostro pracujemy. Ale jak na moje uzależnienie od wypełniaczy idę na rekord. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 10:43 Mówisz o masażach, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 15:30 To może opiszesz dziewczynom podpinając się pod post startowy? Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 04.01.21, 16:13 Nie chce mi się. Już w którymś z wątków opisywałam. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:31 To ja może nie do końca w temacie ale bardzo polecam Wam jogę twarzy. Podeszłam do tego bez szczególnej wiary w sukces, raczej dla eksperymentu, a efekty mnie zaskoczyły Dość powiedzieć, że HIFU jak dla mnie nie ma podjazdu do jogi w kwestii podkreślania owalu twarzy. To jest dla mnie absolutne odkrycie ostatnich tygodni. Teraz czekam na jeżyki do masażu, które też mają czynić cuda Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:40 Jak się uczyłaś? Znasz jakieś kanały na you tube? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:13 uczyłam się z YT. Są dwie babeczki, które właściwie pokazują bardzo podobne ćwiczenia: www.youtube.com/watch?v1mxU3tLpWY&t=6s i jeszcze: www.youtube.com/watch?v=FB44XUGVVus&t=718s Bardzo polecam zapoznać się z ich ćwiczeniami. Efekty widać bardzo szybko Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:23 Ja robiłam z tą pierwszą. Efektów nie widziałam ale jest sympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:35 może nie masz co korygować? Ja widzę efekty jeśli chodzi o owal twarzy. Co ciekawe przystępując do ćwiczeń, w ogóle nie miałam zamiaru podciągać owalu. Chciałam popracować nad mięśniem okrężnym oka, po wujowo zrobionym botoksie... A to bęc Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:41 Oj mam. Może po prostu przypadek beznadziejny bywa i tak Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:48 więc to może nie jest kwestia mięśni a skóry? To jeszcze z własnego (niemałego już) doświadczenia - polecam mezoterapię igłową osoczem i fibryną bogatopłytkową. Z różnych wypróbowanych przeze mnie tortur, to faktycznie robi konkretną robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:51 Myślę że raczej kwestia genów, nigdy nie miałam ładnego owalu i w ogóle mam nieciekawe rysy, więc to raczej to. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:38 proszę pamiętaj jednak o systematyczności - przynajmniej dwa razy dziennie. I do tego masaż, ze szczególnym uwzględnieniem mięśni obniżających kąciki ust. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:59 Hhmmm, przynajmniej dwa razy dziennie, kolejny obowiązek Czarno to widzę, ale obejrzę i podejmę próbę. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 17:14 Hexella, kurde, zamiast ćwiczyć tyłek, to oglądam filmy z yt. Jak to było? "Albo tyłek albo twarz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 17:20 o nienienie... nie ma kompromisów. Ja z zawziętością ćwiczę oba oblicza Nawet jak mi siłownię zamknęli utrudniam życie sąsiadom miarowymi podskokami A autorce tego powiedzenia coś nie poszło, bo i jedno i drugie...kontrowersyjne Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 19:03 Przypisuje się je Catherine Deneuve. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 19:08 oj, to ja słyszałam w wykonaniu Magdy Gessler. Do Catherine Deneuve nie ośmieliłabym się czynić uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 13:40 Jak się ćwiczy jogę twarzy? Czuję, że chomiki są mi pisane. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 14:17 Nie wiem na ile u Ciebie problem jest poważny, ale ćwiczenia, które linkuję powyżej, naprawdę dają efekty. Ja robię całe zestawy przynajmniej dwa razy dziennie. Czasem siedząc przy kompie, jadąc autem. Wygląda się przy tym niewyjściowo ale dla rezultatów warto Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: ..rolery/masażery do twarzy..? 03.01.21, 15:55 Dzięki, spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś