fibi00 03.01.21, 20:01 W jakim wieku wasi synowie zaczęli się golić i czym- maszynką jednorazową, wielorazową czy może elektryczną? Jak myślicie, jaka maszynka byłaby najlepsza przy cerze trądzikowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 20:03 Na pewno najstarszemu kazałam się ogolić jeszcze w podstawówce, bo ciągle mi się wydawało, że ma brudny dziób. Poza tym nie mam pojęcia, ani kiedy, ani czym. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 20:04 14 lat, normalną maszynką o kilku ostrzach z lidla. Natomiast trądziku nie ma, więc ryzyka podrażnienia brak. Odpowiedz Link Zgłoś
oceandream Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 20:10 Mój zaczął w 7 lub 8 klasie ale tylko pod nosem. Wybrał sobie jednorazówki gilette. Golił się raz na kilka dni🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 20:18 oceandream napisał(a): > Mój zaczął w 7 lub 8 klasie ale tylko pod nosem. Wybrał sobie jednorazówki gil > ette. Golił się raz na kilka dni🙂 No właśnie mojemu synowi lekki wąsik sypnął się pod nosem (za 5 miesięcy skończy 14 lat). Ale nie jest jeszcze mocno widoczny więc na razie chyba jeszcze zostawi go w spokoju. Ja uważam że jak już będzie bardziej widoczny to lepiej go zgolić a z kolei mój mąż uważa że nie, że lepiej jak najpóźniej bo jak zacznie się golić to już będzie musiał się golić cały czas 🤦. Odpowiedz Link Zgłoś
oceandream Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 20:45 Mój sam chciał bo mu nie rosły równo tylko w niektórych miejscach i miał takie placki. Teraz robi to naprawdę raz na kilka dni a na policzkach nic tzn.broda nie rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 21:21 Mój maz tego samego zdania. Mam w domu 15 sto latka. Odpowiedz Link Zgłoś
oceandream Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 22:00 Dziwne! Chyba najważniejsze jest samopoczucie osoby która źle się czuje ze "szczeciną pod nosem". Córce która będzie chciała się ogolić pod pachami lub ogolić nogi np. w 8 klasie też powiecie "poczekaj bo będziesz musiała już ciągle" A dziewczyny pisały że ich córki goliły nogi i pachy dużo wcześniej i żadna nie powiedziała "nie rób bo bedziesz musiała ciągle" Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 22:17 Mój syn sie źle z tym nie czuje, podejrzewam , ze jak by chciał zgolić to by ojca o pozwolenie nie pytał. Dodam, ze goli pachy, latem bo mu te włosy przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
oceandream Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 04.01.21, 07:48 🙂 Mój też o pozwolenie nie prosił! Te kłaczki co mu rosły byly faktycznie brzydkie i źle się z nimi czuł. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 04.01.21, 08:44 oceandream napisał(a): > 🙂 > Mój też o pozwolenie nie prosił! Tu nie o pozwolenie chodzi tylko o "dobrą radę". Jak ja zobaczyłam zdjęcia mojego męża z młodzieńczych lat to perfidnie mu powiedziałam że dobrze że się wtedy nie poznaliśmy bo ten wąsik miał obrzydliwy! A on, że mama mu powiedziała żeby go nie golił bo potem to już cały czas będzie musiał się golić. Wiadomo, jeden i tak zgoli a drugi posłucha mamy/taty i będzie chodził z taką szczeciną pod nosem... Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 22:13 17 lat sporadycznie jednorazówką podkradaną od taty. Potem już własne jednorazówki. Na Mikołaja już na studiach dostał elektryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
oazaspokoju22 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 22:17 Mój syn zaczął w wieku 13 lat ale tylko pod nosem. Minęły 2 lata i brody nadal brak. Goli jeszcze pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 22:24 19 latek - jeszcze niegolony, bo nie ma zbytnio czego (na twarzy). Zapas jednorazówek firm kilku czeka Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 22:52 iberka napisała: > 19 latek - jeszcze niegolony, bo nie ma zbytnio czego (na twarzy). Zapas jedn > orazówek firm kilku czeka Serio??? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 03.01.21, 23:09 Serio, nad górną wargą koperek a broda .....no nijak nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 04.01.21, 00:11 W 7-8 klasie, nie pamiętam dokładnie. Ale bardziej brodę niż wąs, bo mu rosły jakieś takie pojedyncze kłaczki w różnych miejscach. Teraz goli się co kilka dni (siedzi w domu, więc z zarostem chodzi, gdyby jeździł do szkoły pewnie by golił się częściej, systematyczniej). Próbował elektrycznej, ale chyba bardziej mu pasuje manualna, gillett chyba fusion, woli piankę od żelu. Najlepiej pozwolić nastolatkowi wypróbować różne specyfiki, by dopasował sobie to, co mu odpowiada. Zapytaj (Ty albo mąż) młodego, czy chce się golić, co on o tym sądzi, czy sam sobie kupi, czy wy mu kupicie golarkę, piankę itp. Przecież nie będzie golił się ojca golarką. A może jemu nic nie przeszkadza i podoba mu się tak, jak jest? Nie wiem, jaka teraz jest moda wśród małolatów Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 04.01.21, 11:36 Prawie 15 lat, wąs stał się już tak widoczny że śmiesznie wyglądał. Czestotliwość na razie około raz na 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 04.01.21, 11:39 14,5 jak zaczął od czasu do czasu używać jednorazówki. Teraz ma 15,5 i dostał elektryczną brauna pod choinkę, taki sobie prezent zażyczył Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Golenie- w jakim wieku wasi synowie... 04.01.21, 17:30 16 lat, zwykła maszynka Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama