marinette.wue 05.01.21, 22:59 1. Choroba jest na tyle groźna że warto. 2. Boicie sie utraty tzw. przywilejów np.podroze samolotem, dostęp do sluzby zdrowia. 3.To jedyny sposob aby zahamować pogłębiającą się ruinę gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:01 1. Chce zmniejszyć prawdopodobieństwo, że zachoruję. 2. Jeśli bym zachorowała, to mam większe szanse na lżejszy przebieg. 3. Chcę podróżować i czuć się w miarę bezpiecznie w pracy. 4. To jedyny sposób, żeby zahamować epidemię i wszystkie jej skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:07 "3. Chcę podróżować" Polaków po komunizmie i praniu mózgów w III RP można naprawdę byle czym straszyć, ale ciekaw jestem jak zabronicie podróżować Francuzom, a oni nie zamierzają się szczepić. Niezaszczepieni Niemcy, Francuzi, Amerykanie będą siedzieć w domach, a szczepieni Polacy i Rumuni będą swobodnie jeździć po całym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:11 "3. Chcę podróżować" I ciekawe jak Unia sobie poradzi bez masowej taniej siły roboczej z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 10:06 No nie do konca. Mieszkam w Belgii i tutaj tez sie ludzi straszy brakiem mozliwosci podrozowania. Wstyd mi to przyznac, ale na mnie akurat to dziala bo: - mieskzam w nieswoim kraju i chce miec prawo sie z niego wydostac i moc wrocic tu, gdzie mieszkam - w tym kraiku mozna sie udusic: granica jest 100 km od mojego domu i nie wyobrazam sobie zycia na takiej przestrzeni Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Chcecie się szczepic bo? 08.01.21, 01:16 > - w tym kraiku mozna sie udusic: granica jest 100 km od mojego domu i nie wyobr > azam sobie zycia na takiej przestrzeni To co tam robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:02 Głównie punkt 3. Konsekwencje kompletnego zawalenia gospodarki mogą być także, że Covid to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Chcecie się szczepic bo? 08.01.21, 02:31 Rzecz w tym, że w krajach, w ktorych dawek szczepionki jest więcej, organizacja lepsza i panika mniejsza nikt nie zamierza po wyszczepieniu tych dawek otwierać gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:05 Bo się to uprzywilejowane "celebryckie tałatajstwo" zaszczepiło to nie mogę być gorsza! A co!!! (Sarkazm) Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:06 Nie wymiguj się sarkazmem Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:06 A nie wiem ale juz przechorowalam, praktycznie bezobjawowo, tylko rozwolnienie, maz sie troche dluzej meczyl, dziecko jeden dzien, temp. 37,4. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:08 4. Nie chcecie. Liczycie na to, że entuzjaści wyrobią żądane 60% i władze dadzą wam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:15 Bez zmuszania nie ma szans na 60%, nawet gdyby program szczepień wyrobił organizacyjnie, a oczywiście nie da rady. Polska w Unii nigdy nie miała nic do gadania, ale na szczęście w innych krajach ludzie też się nie chcą szczepić, a najbardziej we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 10:09 Jak to nie ma? Myślałam, że w PL to już wszyscy chcą się szczepić? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 11:51 To dlaczego boli was tak mocno d..a, ze są ludzie, ktorzy z wlasnej woli chcą, np celebryci? 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Chcecie się szczepic bo? 08.01.21, 02:41 Pewnie zazdrość, że i za pozowanie z tym placebo płacą grubą kasę, a zwykła Kowalska będzie musiała za darochę. Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszka Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 23:45 taki-sobie-nick napisała: > 4. Nie chcecie. Liczycie na to, że entuzjaści wyrobią żądane 60% i władze dadzą > wam spokój. Czy to znaczy, że nie zaszczepisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:21 Just for fun - taki trend w latach 20tych XXI wieku, don't you know BTW, juz tak completely seriously - moj Sredni i jego girlfriend dostali dzis pierwsza dawke - radosc w rodzinie ogromna - jest nadzieja Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:31 Jesteś w stanie napisać coś bez dorzucania języka angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Chcecie się szczepic bo? 08.01.21, 02:43 Nadzieja na drugą dawkę? Oby się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Chcecie się szczepic bo? 08.01.21, 02:42 To dbaj o zdrowie, nie przeciążaj organizmu,np. termicznie, a co ma do tego szczepionka na przeziębienie? Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:25 A ja normalnie bym się szczepiła, ale już mam wszystko w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:29 ludzikmichelin4245 napisał(a): > A ja normalnie bym się szczepiła, ale już mam wszystko w dupie. Jak bardzo poprosisz to pewnie i tam Ci good nurse moze jab zaaplikowac Good luck! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:37 Bo nie chcę zachorować na covid i nie chcę zarazić innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tarsyliaa Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 09:15 kryzys_wieku_sredniego napisał(a): > Bo nie chcę zachorować na covid i nie chcę zarazić innych. Akurat ani jednego ani drugiego szczepionka Ci nie gwarantuje. Po szczepionce równie dobrze możesz zachorować jak i zarażać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 23:10 To po co ta szczepionka? Odpowiedz Link Zgłoś
srebrnarybka Re: Chcecie się szczepic bo? 07.01.21, 00:36 Równie to nie, tylko z minimalnym prawdopodobieństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chcecie się szczepic bo? 05.01.21, 23:39 marinette.wue napisała: > 1. Choroba jest na tyle groźna że warto. > 2. Boicie sie utraty tzw. przywilejów np.podroze samolotem, dostęp do sluzby zd > rowia. > 3.To jedyny sposob aby zahamować pogłębiającą się ruinę gospodarki. Bo nie chcę zachorować na koronę a szczepionka chroni przed tą śmiertelną chorobą. Czyli 1? S. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 08:05 marinette.wue napisała: > 1. Choroba jest na tyle groźna że warto. Nie jest grozna wiec to szczepienie nie ma sensu. > 2. Boicie sie utraty tzw. przywilejów np.podroze samolotem, dostęp do sluzby zd > rowia. Miejmy nadzieje ze do tego nie dojdzie. Jednak martwi mnie okreslanie jako przywileje normalnego zycia oraz tak naprawde praw czlowieka. Prawa stay sie przywilejami od tak poprostu. To jest prawdziwa tragedia. > 3.To jedyny sposob aby zahamować pogłębiającą się ruinę gospodarki. Nie, to nie jest sposob. To politycy to zrobili i oni powinni to zatrzymac ale to nie jest ich plan. Nie chce tej szczepionki, zaszczepie sie tylko jesli bede do tego zmuszona. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 11:21 Nie, skąd, w ogóle nie jest groźna. Ty przeszłaś lekko, tak? No więc nie jest groźna. W szpitalach leża symulanci, na cmentarzach kukły. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 13:34 elinborg napisała: > W szpitalach leża symulanci, na cmentarzach kukły. ludzie umierają z 1000 różnych przyczyn, teraz doszła 1001. Nie widzę powodu, żeby specjalnie zajmować się nią akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 13:35 Sprostowanie - ona twierdzi, że lekko przeszła. Gdyż diagnoza była bez testów. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 11:47 Foliara i do tego syndrom Górniak Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Chcecie się szczepic bo? 08.01.21, 02:45 Prawa stay sie przywilejami od tak poprostu. To jest prawdziwa tragedia. To nie tragedia, to celowe działanie twórców Pandemii. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 08:17 Nie chcę w zasadzie. Jestem już na liście i zaszczepie się tylko z powodu odpowiedzialności społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 09:48 1 + 3 + fakt, że nie rozniosę tak po rodzinie i znajomych, część z nich się nie zaszczepi bo nie może Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 09:57 Chciałam się zaszczepić (i zaczepiłam się), bo uważam, że skoro ta sytuacja (pandemia i związane z nią ograniczenia) mi nie pasuje to jest to jedyne rozsądne wyjście. Nie będę też musiała czekać teraz na to, że się zarażę i liczyć, ze przejdę lekko. Ta szczepionka daje mi dużą mozliwość, że właśnie przejdę lekko. Jeśli w ogóle. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 10:12 Ja akurat nie za bardzo chcę, na szczęście byłabym gdzieś pod koniec kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 12:44 "Bo chcę normalnie żyć." Myślisz, ze to koniec? Zgoda to będzie początek, zaraz będziesz miała sto kolejnych wymagań, co musisz zrobić, żeby normalnie żyć. Nikt nie zrezygnuje z wykorzystywania Ciebie i zarządzania Tobą, skoro się na to zgadzasz Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 11:33 Ze względu na seniorów w rodzinie, czy na starszego ode mnie męża palacza🙄 Poza tym nie jestem gorsza od Jandy 😀 A najważniejsze, że u mnie firma działała, żadnego postojowego i siedzenia w domu nie było, więc niech inni też normalnie do roboty chodzą 😛 Tak na poważnie to covid zebrał w rodzinie śmiertelne żniwo, więc nie jest to taka trochę cięższa grypa 😪 Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 11:42 Szczepię się, bo muszę, mam choroby przewlekłe. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 11:59 Bo żyć chce normalnie. Kupić sobie spodnie z mierzeniem w sklepie, rozebrać dziecko w przedszkolu, zamiast je wrzucać w drzwi, iść do knajpy, umówić się do lekarza, pójść na rehabilitację, urodzić dziecko i mieć odwiedziny męża w szpitalu. Ot zwykle życie. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 12:06 Nowe konto i dalsza część ankiety? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 12:12 A po jaką cholerę .Zrobię testa i po bólu. Moja strategia. Otworzyć szpitale i przychodnie dla wszystkich pacjentów. Leczyć wszystkie choroby -prawie, jak zwykle, tylko lepiej -czyli z należytym podejściem lekarzy do każdego chorego. Zastosować na szerszą skalę amantadynę i powołać doktora Bodnara na min. Zdrowia Otworzyć gospodarkę i szkoły- i funkcjonować normalnie-ewentualnie z dobrej woli politycznej zliberalizować znacznie system podatkowy i uelastycznić system oświatowy.. To wystarczy - by pokonać medialną pandemię.I amen. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 12:47 taniarada napisał(a): > A po jaką cholerę .Zrobię testa i po bólu. Moja strategia. > Otworzyć szpitale i przychodnie dla wszystkich pacjentów. Czyli ci z covidem będą leżeć z tymi ze złamanymi nogami? Może na jednej sali? > Leczyć wszystkie choroby -prawie, jak zwykle, tylko lepiej -czyli z należytym p > odejściem lekarzy do każdego chorego. A jest nienależyte? > Zastosować na szerszą skalę amantadynę i powołać doktora Bodnara na min. Zdrowia Bzdura! Stosować na szerszą skalę witaminę C (oczywiście tę lewoskrętną) i powołać Ziębę na ministra zdrowia. > Otworzyć gospodarkę i szkoły- i funkcjonować normalnie-ewentualnie z dobrej w > oli politycznej zliberalizować znacznie system podatkowy i uelastycznić system > oświatowy.. Idźcie i zarażajcie się! > To wystarczy - by pokonać medialną pandemię.I amen. A co z pandemią? Tą realną? Ze szpitalami zapchanymi chorymi na covid? Z brakiem respiratorów, maseczek, tlenu, łóżek szpitalnych, lekarzy... S. Odpowiedz Link Zgłoś
a-bara Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 13:05 Covid wyciął mi z życia ponad miesiąc, z czego tydzień całkowicie. Samej izolacji miałam 21 dni. Pogotowie było 3 razy, saturacja na poziomie 90, duszności, ból mięśni trudny do wytrzymania. Nie chcę powtórki. Mam małe dzieci. Widziałam ich strach. Mam nadzieję, że dzięki szczepionce nawet jak powtórnie zachoruję, to przejdę łagodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Chcecie się szczepic bo? 06.01.21, 13:28 Bo rozumiem że choroby zakaźne przenoszone są bardzo szybko i zagrażają sporej części ludzi, głównie tym słabszym. Myślenie że mnie to nie dotyczy jest infantylne bo być może w momencie zakażenia ktoś może być w słabszej kondycji nawet jak nie ma chorób współistniejących. Takie choroby jak gruźlica czy polio to historia właśnie dzięki szczepieniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama