olena.s 06.01.21, 13:31 na pocztę? skargakobiet.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
animalny-animals Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 13:35 Ja się wybieram. Zamówiłem na allegro płyn do chłodnicy z odbiorem na poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra.fal Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 13:35 Bardziej chodzi wam o wysłanie skargi czy o zablokowanie poczty dla emerytów tak aby odczuli wasz strajk? Odpowiedz Link Zgłoś
trilllian Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 13:42 O, następna kopiejka wpadła za antagonizowanie kobiet i emerytów Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 14:48 Oczywiście blokowanie poczty to nie jest antagonizowanie kobiet i emerytów. Co innego dostrzeżenie problemu - ani chybi ruski troll Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 14:50 Organizatorzy piszą, ze emerytki są wykluczone ze Skargi Kobiet, bo są za stare. Ale to oczywiście nie jest antagonizowanie i dzielenie Odpowiedz Link Zgłoś
trilllian Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 16:41 Tiszka jak zwykle przybiegł na dźwięk kopiejek i sam ze sobą biedny musi gadać Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 14:24 Fajna stronka Skarga Kobiet. Nie wątpię, ze tą istotną sprawą zajmie się Partia Kobiet, główna siła polityczna reprezentująca polskie kobiety oraz ugrupowanie Obywatele RP, główny przedstawiciel obywateli RP. Jak tam Strajk Kobiet, wszystko jak zwykle super? Bo ostatnio media poświęcają im tyle uwagi co Partii Kobiet. Na szczęście ze Skargą Kobiet to "zupełnie inna sytuacja". Czekamy na kolejne to i tamto Kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 14:33 Organizatorzy piszą, ze trzeba wydrukować 67 stron i zapłacić 20 złotych za przesyłkę. Przewiduję wielki sukces akcji Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 14:41 Bardzo ważna informacja. Tak jak Partia Kobiet i Strajk Kobiet chętnie przyjmowały wsparcie mężczyzn i innych "osób bez macicy", tak Skargę Kobiet według organizatorów zgłosić może jedynie, cytuję, "osoba z macicą". Mam nadzieję, ze ten drastyczny przypadek transfobii zostanie odpowiednio napiętnowany w środowisku. Warto też odnotować różnorodność stanowisk u lewaków na temat tego, czy tylko kobiety zachodzą w ciążę. Jak widać, mamy w lewactwie również nurt konserwatywny i twarde stanowisko, ze tylko kobiety zachodzą w ciążę. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 14:36 nie, nie wybieram się nie wiem co wspólnego ma z tym UE, to przecież polskie matki [głównie] wychowują polskich chłopców Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 14:47 Co to znaczy "któraś się wybiera na pocztę"? Olena, Ty w ogóle patrzysz co linkujesz? Hasło inicjatywy to "wszystkie idziemy na pocztę", czyli wszystkie idziecie na pocztę. Żeby tylko poczta wyrobiła z tymi milionami przesyłek Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:20 No ale chyba znasz ich akcje ? Będzie tak samo jak sylwester pod domem Jarosława zgłosiło się 15 000 a przyszło pięć osób..... Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 14:56 Mieszkam na stałe zagranicą. W innym wypadku bym wysłała.... Ale powiem siostrze... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:22 Nie widzę żadnego ograniczenia żeby ktoś z zagranicy nie mógł brać udziału ....chcieć to móc Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:29 Udział z zagranicy jest zabroniony, chyba że planujesz wrócić do Polski. Oczywiście można to obejść: mieszkasz za granicą, podejmujesz decyzję o powrocie do Polski, drukujesz 67 stron, wysyłasz, rezygnujesz z powrotu do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:19 I znowu jakaś akcja na którą trzeba wydawać pieniądze tak jak „wysokich obcasach” .....gdzie te czasy kiedy straykowanie nie kosztowało i Strójkować można było za darmo.....eh Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 16:33 "znowu jakaś akcja na którą trzeba wydawać pieniądze tak jak „wysokich obcasach”" Warto zauważyć, ze nie każdy ma drukarkę, więc do 20 zł za przesyłkę dochodzi średnio 20-25 złotych za wydrukowanie 67 stron Skargi, razem ponad 40 zł Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 16:40 Nie widziałam równie taniego pisma o tak wielu stronach, pamiętaj, że najniższa opłata sądowa w Polsce to 30 zł Ale rozumiem, że jak się żyje z pisania postów na forach, to mogą być duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 16:47 A z czego żyją kobiety które miałyby wysyłać te tomiszcza? I co z greeningiem ? To jeden z waszych postulatów przecież - dlaczego teraz wezwanie do produkowania makulatury ? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 16:58 Myślę, że każda z czego innego. Ja pracuję w biurze. A makulatura ma nieco inne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:25 mężczyźni i kobiety w wieku niereprodukcyjnym są wykluczeni z tej akcji. Do tego 69 stron papieru... Wspieram strajk kobiet całym sercem, ale ta akcja nie wzbudza mojego entuzjazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:31 "mężczyźni i kobiety w wieku niereprodukcyjnym są wykluczeni z tej akcji." Najwyrazniej lewaki uwazaja, ze ciaza to problem wylacznie kobiet w wieku reprodukcyjnym. Do tego drukowanie tylu stron... Czy mozna zorganizowac cos jeszcze durniejszego? To sie jeszcze okaze, wiec tymczasem trzymam kciuki za pomyslowosc lewakow. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:42 Według organizatorów Skargę Kobiet mogą złożyć osoby, które mogą zajść w ciążę. Moim zdaniem nie jest wyjaśnione, czy Skargę Kobiet mogą podpisywać lesbijki. Z petycji wykluczone są także kobiety, które chciałyby zajść w ciążę, ale nie mogą. Co z kobietami, które nie wiedzą na 100%, czy mogą zajść w ciążę, bo nie próbują? Co z kobietami, które nie wiedzą, czy jeszcze mogą zajść, a regulamin wyklucza kobiety, które utraciły możliwość? Zdumiewająco chaotyczny i sprzeczny wewnętrznie regulamin jak na "grupę prawniczek" Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:45 Czy Skargę mogą podpisywać kobiety samotne, które nie mogą zajść w ciążę, bo nie mają z kim? Ten regulamin to ewidentny bubel Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:48 Tiszka, jakoś nie przekonuje mnie Twoja troska o kobiety wykluczone z akcji Po prawdzie jednak akcja jest dla mnie kontrowersyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:45 Pierwsze zdanie "masz wpyływ". Całą kasę wydali na prawniczki i zabrakło na korektorki? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 15:51 "Wyraziłyśmy obywatelski sprzeciw, na co rząd odpowiedział agresją i przemocą" "Polskie kobiety" już nie pamiętają, ze dziesiątki razy zapewniały, ze "to jest wojna". Okazuje się, ze to jednak nie była wojna. Całość przekazu spójna jak siedemnasta wersja wydarzeń rektora Gacionga Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 16:00 Organizatorzy niech pomyślą jak się czują kobiety, które nie popierają Partii Kobiet, Strajku Kobiet ani Skargi Kobiet. Odmawiacie im prawa do identyfikowania się jako kobiety? Kim one są Waszym zdaniem? Przy czym idzie o znakomitą większość kobiet. Może dość tych manipulacji? Może wystarczy upowszechniania krzywdzących seksistowskich stereotypów, ze kobietami najłatwiej manipulować? Jak na razie nawet na ultrapostępowym forum nikt nie wyraził chęci wydrukowania Skargi, to mówi samo za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Któraś się wybiera w tych dniach 06.01.21, 16:07 Na znak żalu, że sam musisz sobie odpowiadać, by podnosić wątek, zrobię to jako pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama