hotelowy.boom 07.01.21, 15:00 Ja wybrałem opcję na dwa samochody. Mój duży przyszły suv, no i kolorowe autko dla mojej pani Do tego miejsce na rowery i kącik majsterkowicza jako sanktuarium pana domu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 15:06 Qwady są niebezpieczne, zresztą w tej okolicy nie ma tras Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 15:12 To spokojna okolica, głownie klasa średnia. My cenimy sobie ciszę Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 15:08 Taki średni, coby się mój prywatny Jumbo zmieścił, kolekcja MiGów z demobilu, Eurocopter, Lambo, Bugatti i Humvee. Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 15:12 Na dwa suvy i klunkry samochodowo rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 15:13 Co to są klunkry, szeli? Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:53 A myślałam, że ty z Poznania.... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:33 > > > A myślałam, że ty z Poznania.... jam z krakowa, a wiem, co to s klunkry ... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:35 ja tez wiem co to klunkry i często tego słowa używam. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:52 No dobra, ja z Wawy- co to klunkry?! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:58 klamoty, graty, szpargały. Rozumiesz juz Heco? jak to w warszawskiej gwarze bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 00:41 heca7 napisała: > Duperele? > chyba mniej więcej o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 15:35 hotelowy.boom napisał(a): i kącik majsterkowicza jako sanktua > rium pana domu Najpierw się upewnij czy na pewno jesteś panem domu Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 15:42 Garaż dawno przerobiliśmy na dodatkowe pomieszczenie w piwnicy. Od kilku lat parkujemy pod wiatą. Mieszczą się dwa suv-y. Wiata ma automatyczne drzwi garażowe od razu na ulicę. Nigdy więcej garażu pod domem. Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 15:50 heca7 napisała: > Garaż dawno przerobiliśmy na dodatkowe pomieszczenie w piwnicy. Od kilku lat pa > rkujemy pod wiatą. Mieszczą się dwa suv-y. Wiata ma automatyczne drzwi garażowe > od razu na ulicę. Nigdy więcej garażu pod domem. > Jeśli lubisz skrobać szyby w zimie i wsiadać do lodowatego samochodu (w lecie do piekarnika), to słuszny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:09 Dokształć się z fizyki albo chociaż popodglądaj sąsiadów - pod wiatą nie trzeba skrobać. Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:19 asfiksja napisał: > Dokształć się z fizyki albo chociaż popodglądaj sąsiadów - pod wiatą nie trzeba > skrobać. A może ty nie wiesz co to jest wiata? Wiata to jest dach na oparty na słupkach. Pod wiatą trzeba skrobać szyby w zimie a czasem to nawet śniegu nawieje. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:25 Pod dachem opartym na słupkach nie trzeba skrobać. Mniejsza o fizykę. It's magic. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:32 Mam wiatę na dwa samochody od paru lat. Wiata ma drzwi garażowe podnoszone z jednej strony. Pozostałych ścian nie ma. Nigdy nie skrobałam ani ja ani mąż szyby. Śniegu nie nawiało nam też od lat. Kiedy był taki śnieg w Warszawie?! Nie chcesz nie buduj. My pojeździliśmy sobie po Austrii i Słowenii (ci to piękne wiaty budują), Norwegii i stwierdziliśmy, że skoro oni w Alpach mogą trzymać samochody pod daszkiem na nogach to czemu my w Wawie mielibyśmy je trzymać w murowanym bunkrze?! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:35 Heca, wątek założył troll. A co do wiaty to tylko pytanie czy są drzwi od strony wiaty, żeby suchą nogą wejść do domu jak jest ulewa. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:40 Wystarczająco blisko i pod drzewami więc i tak nie mokniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:56 Wiata moich rodziców nawet tych drzwi nie ma, tylko słupki i też nigdy nie skrobali szyb. Nawet wygodniej im tam parkować, bo w garażu ciaśniej. W dobie podgrzewanych foteli i kierownic, to naprawdę dobre rozwiązanie taka wiata. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:20 >stwierdziliśmy, że skoro oni w Alpach mogą trzymać samochody pod daszkiem na nogach to >czemu my w Wawie mielibyśmy je trzymać w murowanym bunkrze?! pod warunkiem, że masz zawsze dobry akumulator. Skrobanie szyb to przy tym pikus. To, ze dla kogos tańsza jest wiata to nie znaczy, że akurat garaż, albo miejsce garażowe, jest gorsze. Jednych stać na kawalerke a innych na dom pod miastem....Dlatego, że na Słowenii większośc mieszka w kawalerce to nie znaczy, że ja mam sprzedać swój dom i zamieszkać w powyższej. majac miejsce na garaż w życiu nie zamieniłabym go na wiatę. A to dlatego, że garaż to także miejsce na narzędzia, rowery, opony tp. Ja akurat mam miejsce garażowe (więc tylko samochód) ale teściowe, mający dom pod miastem, maja garaż i taka dodatkowa funkcje on pełni. I mój akumulator przejeździł 13 lat. Wątpie czy tyle dałby radę stojąć pod chmurkc. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:43 Mam garaż ale trzymam w nim graty, kwiaty. Bo to garaż w piwnicy czyli trzeba do niego zjeżdżać, najlepiej tyłem. Mam całą piwnicę więc mam gdzie trzymać opony do dwóch samochodów, packa, 5 rowerów itd. W garażu mój mąż trzyma np...szafę pancerną A po co mu taka? A bo była tania na likwidacji jakiegoś biura -150zł. Na razie stoi pusta, chyba będzie w niej trzymał jakieś papiery. Akumulatory mamy nowe, tzn ja dwuletni a mąż...nie wiem 4 tygodnie? Tyle ile mają nasze samochody. Nie wiem czy przetrwają tyle lat bo nie jeździmy samochodami dłużej niż 5-6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
omatulu01 [...] 07.01.21, 19:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 19:33 Od kiedy to nowe mieszkania od developera kupuje się za bezcen? Napisz coś jeszcze, pośmiejemy się. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 19:35 Jeśli masz jakieś dowody na oszustwa to napisz. Chętnie o tym porozmawiamy. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 18:27 >Nie wiem czy przetrwają tyle lat bo nie jeździmy samochodami dłużej niż 5-6 lat. he he he...a ja jezdże samochdem (z salonu) tyle, ile da rade. Lubie swój samochod (to mój przyjaciel a nie robot do zaspokojenia potrzeb) i nie przeliczam go na złotówki (wartośc sprzedaży). Moj samochod ma kilkanascie lat, za to nieco ponad 50 tys km, nie widze powodu zebym miala go "spuścic" bo jest "stary". Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 18:35 ps.nie lubie cie heca, od zawsze. Potwierdzone twoimi wpisami - a nie ze "bo tak" Moim zdaniem masz mnóstwo kompleksów i "doope wyzej niz srasz". A wnioskuje to stad ze przez lata całe mieszkalam w twojej okolicy (jako dziecko i rodzice wynajmowali mieszkanie w domku, z racji pracy) i DOSKONALE znam tutejsze (tamtejsze?) relacje. Mam tam tez mnóstwo kolezanek (bardziej niz kolegów) ze szkoly, tam. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 18:40 Ok, ja nie pomidorowa. Nie muszą mnie wszyscy lubić. Ps: tak tylko chciałam dodać, że poprawnie mówi się "wyżej srasz niż doopę masz". Odpowiedz Link Zgłoś
omatulu01 [...] 08.01.21, 18:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 19:26 Nie mam działki na Mazurach. Ani dmuchanego basenu Ps: robisz straszne literówki. Spokojnie, maść na ból doopy sprzedadzą ci w aptece bez teleporady. Odpowiedz Link Zgłoś
omatulu01 [...] 09.01.21, 16:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 16:30 Witam starego trolla od pereł 😂 Nigdy nie byłam w Cro oplem. Ciągle kłamiesz. Maść na ból doopy kupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 17:25 Heca, masz psychofana. Wrzućmy do trollowni zablokowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 19:34 Wow, ale zaśmierdziało zazdrością i zawiścią- udaje znawczynie Chorwacji?? Serio? Warto rozejrzeć się i trochę szerzej otworzyć oczy ludzie różnie żyją, czasami pisząc na forum opisują swoją rzeczywistość i nawet do głowy im nie przychodzi, że ktoś by to mógł odebrać jako przechwalanie, nieźle jesteście pyerdolniete. Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 19:51 magdallenac napisała: > Wow, ale zaśmierdziało zazdrością i zawiścią- udaje znawczynie Chorwacji?? Seri > o? Warto rozejrzeć się i trochę szerzej otworzyć oczy ludzie różnie żyją, czasa > mi pisząc na forum opisują swoją rzeczywistość i nawet do głowy im nie przychod > zi, że ktoś by to mógł odebrać jako przechwalanie, nieźle jesteście pyerdolniet > e. To zamieszkaj w Chorwacji, jak ci się tam tak bardzo podoba, "pyerdolnieta" istoto. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 00:44 Omatulu, mava, odpierdolcie sie od Hecy. Heca jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 00:44 Omatulu, mava, odpier.olcie sie od Hecy. Heca jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 09:37 Żeby na ematce komuś Chorwacji zazdrościć i dmuchanego basenu? Upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 15:27 marta.graca napisała: > Żeby na ematce komuś Chorwacji zazdrościć i dmuchanego basenu? Upadek. > dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 18:37 Byłam przywiązana tylko do pierwszego samochodu. Deawoo Tico I trochę szkoda mi było jak go sprzedawałam. A potem już się przyzwyczaiłam. Bardzo mało jeździsz. Jak sprzedawałam bodajże trzeci to po 6 latach miał 70 tys. I jakieś babsko przylazło i mi zarzuciło, że to nie możliwe iż tak mało i licznik był na pewno kręcony Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 19:28 Czyli optymalizujecie podatki zmieniając tak często samochody? Leasing to dobry sposób na wrzucenie w koszty Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 19:49 mava napisała: >Lubie swój samochod (to mój przyjaciel a nie robot do zaspokojenia potrzeb) Mam nadzieję, że w chwili, kiedy uznam, że auto to mój przyjaciel, ktoś z bliskich wyśle mnie do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 19:20 mava napisała: > I mój akumulator przejeździł 13 lat. Wątpie czy tyle dałby radę stojąć pod chmu > rkc. Moj, parkowany pod chmurka, bo jestem za leniwa zeby wjezdzac do garazu, ma juz 11 lat (samochod i akumulator). Zimy miewamy takie, za rano niezadko jest -20 a i -30 sie zdaza. Zero problemow z odpalaniem. Takze nie panikowala bym na tym tle Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 15:38 mava napisała: > pod warunkiem, że masz zawsze dobry akumulator. to fakt - zabytki w garażu, auta codzienne pod wiatą Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:11 To akurat nie jest prawda. Parkowałam auto we wiacie (z zamykana brama) przez kilkanascie lat i nigdy nie musiałam skrobać auta. Ciepło może nie jest, ale latem nie jest tez gorąco. Natomiast zawsze marzyłam o garażu w bryle budynku i przejściu z niego do pomieszczenia gospodarczego z dodatkowa lodówka (opcja szybkiego wstawienia zakupow) i potem na korytarz. I tak mam 🥳 Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:16 Jest na to jeden magiczny sposób: uruchomić silnik chwilę przed wsiadaniem. Ciepło i szyby odmrożone nawet bez garażu. A ile jest w ostatnich latach dni w roku z potencjalnym skrobaniem szyb? Jakieś pojedyncze... Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:25 kosmos_pierzasty napisała: > Jest na to jeden magiczny sposób: uruchomić silnik chwilę przed wsiadaniem. Chwila, to znaczy ile? Bo w terenie zabudowanym silnik może pracować tylko minutę. W ciągu jednej minuty żaden silnik nie zagrzeje samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 11:50 thea19 napisała: > kup sobie webasto Po co mam kupować całą firmę? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:30 kosmos_pierzasty napisała: > Jest na to jeden magiczny sposób: uruchomić silnik chwilę przed wsiadanie Wyjść z domu na mróz, odpalić auto, wrócić do domu żeby poczekac az auto się zagrzeje...? Nie dość, że upierdliwe to jeszcze sąsiedzi będą zachwyceni tym burczacyn autem na posesji obok okien ich sypialni... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:39 No, tak, bo Wy macie problem z sąsiadami, z terenem zabudowanym... Nie, wyjść w gumowcach i odpalić silnik. Wrócić, ubrać się, uczesać, zabrać, co potrzeba, itd. i wyjść na dobre. Tyle wystarczy, żeby szyby były czyste, śnieg migusiem zgarnie się szczotką. O ile akurat to jeden z tych nielicznych dni, gdy jest. Czasem mam wrażenie, że emama jest mistrzynią w tworzeniu problemów tam, gdzie ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:57 a po co wychodzic zeby odpalic? odpala sie z domu, wlacza klime i wsiada sie do chlodnego auta, a porze deszczowej do cieplego 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:02 Każdemu według potrzeb... i możliwości Btw są jakieś zabezpieczenia przed tym zdalnym odpalaniem silnika, macie pewnie. Tzn. pod domem to raczej nie problem, ale czytałam, że pod CH np. wyłapują te samochody i fale z pilota i mogą wykorzystać. Szczęśliwie nie muszę się o to martwić Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:12 Gdyby ktoś ukradł moje auto w ten sposób, to nie dość, że z telefonu mogę sprawdzić gdzie auto się znajduje, to zwyczajnie za pomocą on star mogę po prostu zablokować silnik w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:47 A najpierw aplikacja pokaże, że samochód zaczął się przemieszczać, więc złodziej daleko nie pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:03 Ja nawet pilota nie muszę szukać- odpalam z telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 19:02 Masz więc na pewno takiego wielkiego paliwożernego suva dla niepracujących pań domu Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 17:06 I cały czas samochód stoi i smorodzi...przypomij mi jak wrzucisz kolejny watek "jak być eko". Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 18:32 hanusinamama napisała: > I cały czas samochód stoi i smorodzi...przypomij mi jak wrzucisz kolejny watek > "jak być eko". > U mnie działa to tak- kończysz zakupy i dosłownie 5 zanim udasz się do auta automatycznie je odpalasz. Ja robię to tylko wtedy, kiedy jest bardzo zimno (u nas temperatury -30 to normalka) i wtedy, kiedy jest bardzo gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 18:39 Wiem jak to działa zauwazyłam tylko rozdojenie jaxni...bo za chwile kosmos wrzuc wątek o tym jak być bardziej eko. No to jej przypomne jak... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 18:44 Ok, drzewko się już trochę rozjechało i mocno się zastanawiałam, jakie to ja eko wątki zakładałam Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:40 Jest takie cos jak starter. Z domu nie trzeba wychodzic i zdrowiej dla silnika. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: jak duży macie garaż? 20.01.21, 05:56 W opcji "P" auto nie chodzi głosno... mam Jeepa Grand Cherokee pod domem - zwykle odpalam jak ubieram dzieci, żeby auto się rozgrzało - czasami muszę patrzeć przez drzwi czy lampy się palą bo przy zamkniętych drzwiach domowych nie słyszę śilnika, więc nie sądze, że skoro ja będąc fizycznie 4-5 m od samochodu go nie słyszę, to słyszy go sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 17:06 Kosmos ty taka proeko...i silnik odpalasz i samochód stoi i pali??? Shame of you!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 17:04 Ja tez i sobie cenie. Zakupy rozpakowuje w spiżarni. Poza tym jak sie ma małe dzieci wygodnie je zimą zapakować na dalszą podróż w zwykłym ubraniu do auta a kurtki popakować do bagażnika. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:16 W życiu nie skrobałam szyb pod wiatą Zimą przydają się podgrzewane fotele (także z tyłu) i kierownica. Poza tym wiata stoi pod wielkimi sosnami od wschodu. Szans na piekarnik nie mamy żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:17 My też parkujemy w cieniu. Teraz będziemy budować warsztat z magazynkiem, garaż nadal daleko na liście priorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:41 my postawilismy dwa kontenery jako pomieszczenia warsztatowo-magazynowe rozwiazanie na szybko bylo nam potrzebne, tzn przyjechaly zaladowane z poprzedniego magazynu Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:48 Też chciałam się wyłgać podobnym rozwiązaniem, ale okazało się, że ma być pięknie, z drewna, ful wypas... Ech, te męskie fanaberie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:58 Taki kontener można drewnem obłożyć. Mój sąsiad tak zrobił, z tym że on zamiast drewna prawdziwego dał takie kompozytowe deski😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:23 dokladnie, nasze stoja na razie 'gole', bo sa wazniejsze projekty ale w planach jest obudowa, ale pewnie szybciej sie przeprowadzimy Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:26 dwa 40stopowe ale jakos sie zgubily Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:13 Z piwnicy ciężko wnosić zakupy. Faktycznie słaby pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:18 Dokładnie. Poza tym ileż razy zjechałam na tyłku jak odśnieżałam zjazd do garażu Teraz nie ma takich zim ale kiedyś trzeba było raniej wstawać i zaczynać od odśnieżenia zjazdu. Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:28 >Poza tym ileż razy zjechałam na tyłku jak odśnieżałam zjazd do garażu to się zdecyduj...bo raz wymigujesz sie sniegiem a drugi raz mowisz, że od dawna go nie ma. A podjazd wystarczy wysypac piachem. No...u ciebie to pewnie tym, co zostało na palenisku, żwirem jakims czy co tam zostaje po weglu... Ja mam skosny wyjazd z garażu podziemnego i w zyciu nikt go nie odsnieżał, przez 20 lat od kiedy tu mieszkam. jak pogoda bywała "zimowa" to był piach w skrzyniach i cieć wysypywał na podjazd. Swoją droga tez nigdy nie widziałam żeby to robił. Podjazd ma odpowiednie profilowanie, jakos wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:39 mava, w domkach budowanych za komuny zjazd do garażu potrafi być bardzo stromy. W jednym domu był nie dość ze stromy bardzo to jeszcze pod katem prostym od kierunku wjazdu na działkę - właściciel posesji wybudował sobie dodatkowy garaż na zewnątrz tak lubił ten stromy wjazd Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:49 Ja mam gaz z sieci Skąd mam wziąć węgiel do posypywania?! Piach to jeszcze by się znalazł. Ale kiedyś najpierw żeby posypać piachem trzeba było ten podjazd odśnieżyć. Nic nie da jak posypiesz śnieg piachem, prawda? A jak kilka lat temu grzmotnęłam tyłkiem o podjazd to ma prawo to pamiętać do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
fantomowy_bol_mozgu Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 11:45 Tak technicznie rzecz ujmując, to samo posypanie drogi piachem coś daje, nawet bez odśnieżania (tak się robi na drogach, na których jest utrzymywany "biały standard"). Ale przy roztopach zostaje z tego piachu piękne błocko. Ja też jestem #team wiata, nasza ma ściany z dwóch stron i właściwie mieliśmy ją przerabiać na garaż, ale okazało się, że tak jest wygodniej, zabiera mniej miejsca na działce (ja mam niedużą). Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 12:01 Wiata bez ścian wygląda na lżejszą No i wygodniej się wysiada z samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 12:07 heca7 napisała: > Wiata bez ścian wygląda na lżejszą No i wygodniej się wysiada z samochodu. > Wiata Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 16:46 o, to juz duzy suv nie jest autem dla dywanowego prezydenta? bywalec sie takim zadowoli, no no Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:20 Garaż nie będzie pod domem, tylko w bryle budynku. Wiata pasuje mi do jakiegoś handlarza szrotem spod Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:44 Bo żeś prawdziwej wiaty nie widział i myślisz, że to takie coś zbudowane z kradzionych palet Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:45 dla niego wiata to cztery jakies slupy i blacha na dachu Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:27 Oglądam te filmy o kartelach narkotykowych i widzę, że macie tam tylko pustaki i blachę poza tymi rezydencjami bosów. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:29 widac geografia nie jest twoja mocna strona, kraje ci sie pomylily Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:55 nie rozróżniam tych bananowych republik eksportujących kokę do niuchaczy w USA w każdym razie jak Clarkson z ekipą top gear jechali przez Chile i Argentynę to była bieda z nędzą, trzeci świat madziu parlament wam demolują, fajne macie wybory Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 19:18 Ależ, ja zawsze twierdziłam, że USA to dziki kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 19:38 a u Was kradną auta? engin twierdzi ze nawet nie musi zamykać w Kalifornii Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:30 >dla niego wiata to cztery jakies slupy i blacha na dachu a dla ciebie to buda z kontenerów - sama o tym wyżej pisałaś więc.... Estetyka zapewne "porażajaca" Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:32 w kontenerze nie trzymam auta, poza tym ich nie widze, teren duzy Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: jak duży macie garaż? 20.01.21, 10:25 Moja wiata ma ceramike na dachu....w bryle domu mam 2 miejsca garazowe, pod wiata kolejne 3. Wyglada jak u Carringtonow, zle filmy ogladasz Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 17:59 Nie wiedziałam, ze dwustanowiskowy garaż to taki luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:05 Aż się boję napisać, że mój ma cztery stanowiska...tak jak i wszystkie pozostałe domy w sąsiedztwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom [...] 07.01.21, 18:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:24 o, widzisz i juz skrytykowal Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:26 Psychicznie chorymi się nie przejmuję Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:28 i masz racje, ale to zawsze chory, wiec troche wspolczucia trza miec Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 20:12 W Stanach ogolnie wszystko jest większe 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 17:01 I zazdroszczę...nasz 2 stanowiskowy miescie jeden samochód:0 i pierdyliard sprzetów sportowych. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 16:49 magdallenac napisała: > mój ma cztery stanowiska...tak jak i wszystkie pozostałe domy w sąsiedztwie. Haha, to juz wiem, gdzie moj syn sie przeprowadzi . Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:24 W pierwszym domu mam taki, ze ciezko z zaparkowanego samochodu wyjsc. Suv nawet nie zmiesci sie. W drugim domu nawet nie wiem ile mozna samochodow wepchac. 4? Nie lubie samochodow w garazu ( spalin w domu). Nie ja jedna. Wielu ludzi parkuje przed domem, mimo obszernych garazy. Wielu sasiadow ma samochody w leasingu. Co 2 lata nowy, wiec garazowanie to zbednna upierdliwosc. Pozadnne utrudnienia sniegowe wystepuja przez kilka dni w roku. Gdybym budowala cos nowego to podobnie jak ty wolalabym 2 miesca. W razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 17:02 Jak masz małe dzieci wygodnie wsadzić prosto z domu do samochodu. Zimą stoi w garazu. Od wiosny do jesieni na podjezdzie, zrobilismy spory na 2 samochody obok wjazdu do garażu. Natomiast moj wkurw powodują saisedzi parkujący przy ulicy bo im sie nie chce na podjazd swoj wjechać albo do garazu... Odpowiedz Link Zgłoś
akn82 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:30 A co to jest "kolorowe autko"? Brzmi troszkę jak resoraczek Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:56 Takie dla kobiety, seksowne, proste w obsłudze, bezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 19:13 Jak autko- w domyśle mały samochód może być bezpieczne?! Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 19:22 kiedyś jeden facet usiłował mnie przekonać, że smart jest super bezpieczny bo ma klatkę Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 20:19 Albo male, albo bezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
akn82 Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 00:10 Niestety nie rozumiem. Obsługa auta jest taka sama niezależnie od rozmiarów tegoż. Bezpieczeństwo małego samochodu jest wątpliwe. Ja tam wyglądam sexy niezależnie od tego czym się wożę lub chodzę.; P Wkurzyłabym się gdyby mi mąż takimi tekstami zasuwał. Ale co kraj to obyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 00:21 Też nie rozumiem co jest trudnego do ogarnięcia w obsłudze samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 17:00 Aaaaa...to takim u nas mąż jeździ, tyle ze nasze czarne. Tez kolor. Tyle ze w przeciwieństwie do ciebie ja mam ten dom, ten garaż oraz ten samochód... Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: jak duży macie garaż? 20.01.21, 10:27 To moze gustuj w madrzejszych skoro tylko male autko, koniecznie seksowne ,umie obslugiwac😅czy to aluzja do ... Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 10:56 Toczydełko z silnikiem kosiarki😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: jak duży macie garaż? 07.01.21, 18:53 Tez podwójny z osobnym miejscem na ogrodowe narzędzia, kosiarki, spryskiwacze itp, i przechowywanie kół z oponami, wiertarek itd Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: jak duży macie garaż? 08.01.21, 16:59 Haha...dwustanowiskowy ma tyle pomiescic? Moj 2stanowiskowy miesci nasz duzy rodzinny samochód, rowery i hulajnogi dzieci, nasze rowery na scianie juz wiszą. Mniejszy smaochód kibluje pod chmurką..nima dla niego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: jak duży macie garaż? 09.01.21, 20:09 48 m2. Mieszczą się dwa auta + regały na dyrdymały 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama