eska123 11.01.21, 13:40 komu udało się wyzdrowieć? Na czym polega leczenie? Czy to jest uleczalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evee1 Re: Szpiczak mnogi - czy znacie kogoś, 11.01.21, 13:48 Znam dwie osoby chorujące na szpiczaka. Są po autoprzeszczepach szpiku. Jedna miała dwa, bo pierwszy się nie udał. Ta osoba jest w remisji ponad 20 lat. Druga miała autoprzeszczep trochę ponad dwa lata temu i narazie czuje się ok. Nie wiem czy można mówić o całkowitym wyleczeniu w przypadku szpiczaka, raczej o całkowitej remisji. Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Szpiczak mnogi - czy znacie kogoś, 11.01.21, 13:48 Cytat z linku " (...)Szpiczak mnogi nie jest wyrokiem, to choroba na dzień dzisiejszy nieuleczalna zaliczana do przewlekłych, z którą można jednak długo i efektywnie żyć (...)" Link Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Szpiczak mnogi - czy znacie kogoś, 11.01.21, 14:23 Znam dwie osoby. Jedna zyje z tym juz ponad 20 lat i ma sie w miare dobrze. Mojej cioci sie nie udalo. Leczenie przynioslo skutek ciocie postawili na nogi , czula sie dobrze. Niestety czasy covidowe nie sa dobrym momentem dla chorych ludzi. Przyplatala sie sepsa, ktorej nikt nie zdiagnozowal, bo najpierw czekali na wyniki testu na covid. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Szpiczak mnogi - czy znacie kogoś, 11.01.21, 14:28 Tez znam dwie osoby, jedna żyje już naście lat od diagnozy, nie wiem, jakie miała leczenie- to rodzina kolezanki i nie wypada mi pytać, druga miała dwa autoprzeszczepy (pierwszy bez efektu), minęło już ok 7 lat od tego drugiego, jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Szpiczak mnogi - czy znacie kogoś, 11.01.21, 16:12 To nie jest uleczalne, zaleczalne owszem. Znałam osobę, która żyła naście lat od diagnozy, umarła raczej wskutek kumulacji przeróżnych chorób i podeszłego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama