bywalec.hoteli 11.01.21, 20:53 Emamy, okulary eliminujące niebieskie światło polećcie. Takie, które nosi się po zmroku, wieczorem, w trosce o dobry sen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szafireczek Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 11.01.21, 21:11 Okulary do snu to się zdejmuje, bo można sobie krzywdę zrobić. Urządzenia emitujące niebieskie światła należy wyłączyć. I po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 11.01.21, 21:14 Ktoś, coś? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 11.01.21, 21:54 szafireczek, te co się nosi jeszcze przed spaniem. Czyli np. jak wieczorem korzystasz z telefonu, telewizora czy komputera - to zakłada się takie okulary, żeby potem nie było problemu ze spaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 11.01.21, 22:03 Czyli z filtrem - u optyka dobiorą. Ale nie wiem, czy jak jest problem ze spaniem to jest to skuteczne. Lepiej nie mieć w sypialni niczego, co emituje niebieskie światło. U nas nie ma polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 12.01.21, 09:02 Szafireczku, nie mam problemów ze spaniem. Mogę wypić kawę i pójść spać. Ale ponoć lepiej się wysypiasz jak albo nie korzystasz z ekranów wieczorem, a jeśli już korzystasz (np. pracujesz na kompie lub oglądasz jakiś serial), to lepiej założyć takie okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 11.01.21, 21:18 Ale, że żółte szkła? Mam z lidla sportowe, bardzo fajne na rower, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowy.boom Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 11.01.21, 21:22 Takie na noc, aby dobrze spać Odpowiedz Link Zgłoś
ecru.08 Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 11.01.21, 23:11 Podobne nosi p.Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 12.01.21, 08:50 Chyba tak z żółtego. Ale czemu na rower? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 11.01.21, 21:23 Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Jeśli masz na myśli blokowanie niebieskiego światła z ekranów, to na szkła optyk może nałożyć specjalny filtr. Wszyscy moi domowi okularnicy taki mają. Na specjalnych okularach, które nosi się tylko po zmroku się nie znam. Przymierzam się do zakupu takich okularów „słonecznych” z pomarańczowymi szkłami, żeby nie raziły mnie światła samochodów z naprzeciwka, jak jadę gdzieś wieczorem. Tylko nie wiem, czy tobie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 12.01.21, 09:06 Ale ja nie noszę okularów, nie mam takiej wady wzroku, żebym musiał okulary nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 12.01.21, 05:54 W vision express dostaniesz takie do 100zl. Od ręki. Nazywają się iBlock. Mam, korzystam Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 12.01.21, 09:07 cisco1800 napisał(a): > W vision express dostaniesz takie do 100zl. Od ręki. Nazywają się iBlock. Mam, > korzystam I to jest konkretna odpowiedź. Bo np. takie Eyeshield kosztują aż 600. Wydało mi się to przesadzoną ceną. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 15.01.21, 10:35 cisco1800, w vision express zajrzałem - to jakiś szajs te okulary? Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 16.01.21, 22:15 Sprawdź sam Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 17.01.21, 00:40 no jak oglądałem to wydawały mi się tandetne, szajsowate Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Okulary eliminujące niebieskie światło polećc 12.01.21, 06:15 Takie będą idealne Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama