asia_i_p 14.01.21, 17:09 skoro ministerstwo otwiera infolinię dla nauczycieli w sprawie nauczania zdalnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 17:13 A to figlarze😅 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 17:16 Jak wreszcie zacznie funkcjonować jakaś tarcza to będzie znaczyło, że knajpy otworzą Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 17:21 asia_i_p napisała: > > skoro ministerstwo otwiera infolinię dla nauczycieli w sprawie nauczania zdalne > go. > W sumie to wg jakiej logiki do tego wniosku doszłaś? Tzn. ja podejrzewam, że od poniedziałku faktycznie puszczą 1-3, ale nawet mi do głowy nie przyszło, że ta infolinia jest po coś innego niż pokazanie "ależ ci nauczyciele mają dobrze z tym ministerstwem, nie to co inne branże", a kto pójdzie do szkoły i kiedy, to zupełnie inna sprawa. Natomiast jak któraś z Was, drogie ematki-nauczycielki, zadzwoni tam z jakimś pytaniem, to ja bardzo proszę, żeby się tu z nami podzieliła wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 17:25 Przypuszczam, że wg logiki pisowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 17:28 Bo rząd z reguły nie robi rzeczy potrzebnych. Więc jeśli otwierają coś, co może się przydać przy zdalnej nauce, to ona już zmierza do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 18:34 A, rozumiem - śmiało założyłaś, że istnienie infolinii przy zdalnym nauczaniu byłoby dla kogokolwiek użyteczne 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 20:27 dokładnie w taki sam sposób, jak telewizyjne lekcje wiosną Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 21:50 Te lekcje to były wręcz szkodliwe niekiedy Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 21:51 Oświeciło mnie! Na tej infolinii mają pomagać w instalacji oprogramowania. Nie dzwońcie tam, bo wam komputery zawirusują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 22:03 daniela34 napisała: > Oświeciło mnie! Na tej infolinii mają pomagać w instalacji oprogramowania. Nie > dzwońcie tam, bo wam komputery zawirusują!!! Żeby to komputery - dasz sobie rękę uciąć, że to nie ma być oprogramowanie aktywowane potem przez te czipy, co to je właśnie implementują pod pozorem testów nauczycieli 1-3? 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 22:07 Ty masz rację! 😃😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 21:51 Tak samo użyteczne jak 500 pln na wyposażenie do zdalnego nauczania w listopadzie😆 Odpowiedz Link Zgłoś
latarka Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 17:24 Masz na myśli dzieci 1 - 3 klasy? Czy starsze klasy też? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 17:29 Dziś dostałam nowy plan lekcji i zasady na poniedziałek . DO piątku muszę dać odpowiedz czy i w jakich godzinach dziecko bedzie korzystac ze świetlicy Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 17:37 O. A u nas wszystko bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka-online Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 21:51 U nas nie mogą korzystać z szatni klasy 2 i 3, i trzecioklasiści maja korzystać z innego wejścia niż 1 i 2. I to tyle z nowości. Reszta bez zmian (w stosunku do września). Co najważniejsze wraca basen. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 22:11 Właśnie! Ciekawe, co z basenem, u nas na razie brak info. Brak korzystania z szatni hmm, biorąc pod uwagę, ze w poniedzialek ma byc -11, to ciekawe co zrobią z tymi ich butami i kombinezonami. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka-online Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 22:49 Kurtki maja wieszać w swoich salach, a o butach nic nie było - chyba teraz maja nie zmieniać. Z ta szatnia to chyba chodzi o to, ze mała jest, dla wszystkich klas 1-3, wieszak przy wieszaku wiec żeby dystans zachować to korzystają tylko klasy 1. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 23:34 Mają przez wszystkie lekcje w śniegowcach siedzieć? Takie są wytyczne higieniczne? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 23:38 Rany. Przecież w pustej szkole można na tymczasową szatnię przeznaczyć dowolną salę. Może ktoś na to wpadnie. Swoją drogą i ja, i moje dzieci chodziliśmy do szkół, w których nie zmieniało się butów. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 09:53 U mnie i w jednej ze szkół starszaka zmieniało się buty mniej więcej od października do kwietnia. Pojawiało się info: od dnia tego i tego obowiązuje zmiana obuwia. To jest najbardziej sensowne moim zdaniem. Latem (czerwiec, wrzesień) przychodzisz w sandałach bez skarpet i nie musisz zakładać trampka na bosą stopę albo nosić specjalnie skarpet w plecaku. Ale zimą nie gniją ci stopy cały dzień w butach zimowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka-online Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 11:53 Pewnie jak śniegu naniosą i zrobi się megasyf to zaraz będzie nakaz zmiany obuwia. Na razie nic o butach nie ma - czy trzeba je zmieniać czy nie, napisano tylko o kurtkach na wieszakach w salach lekcyjnych. Zresztą planu też nie ma, w e-dzienniku jest z nauczania zdalnego. Co do basenu to dziś napisali, że jednak na razie nie ma bo UM nie rozstrzygnął przetargu na przewóz dzieci. Na początku roku czekaliśmy na to 5 tygodni, a potem 5 tygodni były zajęcia i w końcu zamknięcie szkół dla 1-3. Mam tylko nadzieję, że jak go rozstrzygną to to szkół znów nie zamkną. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka-online Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 11:57 A doczytałam dokładnie, jednak buty też zostawione mają być na tych wieszakach. Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 13:25 U nas klasy 1-3 od września nie mogły korzystać z szatni. Miały kupione wieszaki, które były wstawione w klasie. Butów na zmianę nie było i nic mi nie wiadomo, żeby teraz miało być inaczej. A to -11 czy więcej to w górach czy krańcach wschodnich. W centrum, północy i zachodzie to tylko ca. 2 dni - podobno. A osobne wejścia - w naszej szkole są aż 4, od września były podzielone na różne klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 21:42 Właśnie słucham o tej infolinii: "Dzwoniąc pod ten numer konsultanci pomogą w instalacji oprogramowania"- to rozumiem, że to konsultanci będą dzwonić na infolinię i jednocześnie dzwoniąc pomagać (komu?) w instalacji oprogramowania. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 21:45 I dlatego teraz jest Ministerstwo Edukacji i Nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 14.01.21, 21:51 O Jezu🤣🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 01:28 OK, czyli to nie dla mnie, tylko dla konsultantów, którzy mają pomóc ministerstwu w instalacji oprogramowania. Słuszna inicjatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 09:17 🤣 na to wychodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 11:57 Ale jakiego oprogramowania niby? Po prawie roku nauki zdalnej ktoś chce pomagać instalować oprogramowanie? Teraz? Jak mamy wracać do szkoły? Słuchajcie, ja bym zadzwoniła tam z ciekawości, ale musiałabym mieć do tego czeską kartę z wątku obok Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 11:59 I wihajster🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 12:06 to niech ona pożyczy cały komplet i dzwonimy, niech widzą, że są potrzebni Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 12:09 Ale Ty jesteś konsultantem? To konsultanci mają dzwonić i pomagać, wiec czekaj grzecznie aż Cie znajdą 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Chyba jednak naprawdę dzieciaki wrócą do szkó 15.01.21, 14:32 Jak to? Mają sobie dzwonić losowo po ludziach i pytać, czy są nauczycielami i nie potrzebują przypadkiem pomocy w zainstalowaniu programu? Co ja mam powiedzieć jak zadzwonią do mnie? Powiem, że chcę, to będzie źle - bo jak to, nieporadna taka, nauka zdalna się kończy, a ta se jeszcze nie zainstalowała. Powiem, że nie chcę, to też źle, bo dobry rząd się stara, a ja się wypinam na taką pomoc. A jakby tak zadzwonili na czeską kartę, to można by po czesku coś do słuchu odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama