karme-lowa 14.01.21, 21:16 Nie wiedziałam jak zatytuować🙈. Oba koty kastrowane 3 lata temu. Ten sam wet. I od jakiś 2 miesięcy jeden z kotów próbuje kopulować z drugim. Drugi takich "odruchów" nie ma. Czy to jest normalne zachowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatgris01 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:18 A był wykastrowany w wieku paru miesięcy, czy jako dorosły? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:20 chatgris01 napisała: > A był wykastrowany w wieku paru miesięcy, czy jako dorosły? > Miał ok 8 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:35 A, czyli to nie przyzwyczajenie sprzed kastracji. A poza tym jeszcze coś robi jak jajeczny kocur? Wrzeszczy, podsikuje, znaczy teren? Bo zdarzają się kocury z wewnętrznym jądrem (co nie zeszło do moszny, pozostało w jamie brzusznej), i często zachowują się jak pełnojajeczne, ale tych symptomów jest więcej (no i wet powinien zauważyć w trakcie kastracji, ale zdarzały się przypadki, że przegapili) Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:40 Oprócz tego zaczyna go myć (liże). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:48 Wygląda na dominację. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:56 chatgris01 napisała: > Wygląda na dominację. > Dziękuję. To chyba daruję sobie wizytę u weta. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:09 Moja kotka tak robiła (co prawda bez ruchów kopulujących, no ale to kotka, może dlatego). Właziła kocurowi na grzbiet, spłaszczała go jak naleśnik i bardzo energicznie go wylizywała, głównie po głowie. A on się potulnie temu poddawał Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:12 Tylko mój kot "wyciąga" prącie, a potem je myje. Dlatego mnie to zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:24 To, że sobie myje, to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:28 a moze to "kopanie" tylnymi lapami, czasami wyglada jak molestowanie Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:34 Nie, on normalnie na niego wchodzi i próbuje swoich sił😉. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:35 To może być próba dominacji. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:40 Bardzo możliwe, bo drugi kot leży wtedy bez ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 15.01.21, 00:02 to częste zachowanie u zwierząt, psy też "gwałcą" zabawki, nogę właściciela, fotel. Jeśli samiec zaczyna tak nagle robić a wcześniej mu się nie zdarzało, to może oznaczać chorobę. Po jej wykluczeniu przyczyna tkwi zazwyczaj w nudzie, stresie, nadmiernych emocjach i niespożytej energii. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:34 Ale przecież to są zachowania dominujące, nie mają nic wspólnego z kastracją. I suczkom (psim), wysterylizowanym, się zdarza, a przecie to "męska" rzecz. Ja psiara, ale podejrzewam, że i u kotów jest podobnie. Nie przejmuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 21:40 Moj 9 letni kot, kastrowany w wieku 7 miesięcy robi to czasem na nas, kiedy się rozanieli mizianiem. Zaczyna dreptac tylnymi łapami po nas. Dwóch weterynarzy stwierdziło, ze to nie ma podtekstu seksualnego, że to jakiś sposób próby dominacji czy coś. Generalnie w to wątpię i nadal twierdzę, że to proba gwałtu Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:10 Nasz kocur namiętnie gwałci wszelkie maskotki😄 Kastrowany jako 7 miesięczny kociak Suka gwałci kocura znaczy próbuje 😏 Normalnie jak w książce o rzepie 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:12 e-ness napisała: > Nasz kocur namiętnie gwałci wszelkie maskotki😄 > Kastrowany jako 7 miesięczny kociak > Suka gwałci kocura znaczy próbuje 😏 > Normalnie jak w książce o rzepie 😄 O rany🙈. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:30 Tak, spokojnie, zwierzaki tak robią - innego zwierzaka próbują dopaść, poduszkę, nogę pańcia/ pańci też chętnie molestują - niezależnie od płci, gatunku, przebytej kastracji czy nie Nie ma to wiele wspólnego z popędem ponoć, a z chęcią zdominowania "obiektu" bardziej, no i maluchów z tego nie będzie, więc zupełnie nie ma powodów do obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:34 Dziękuję. To mnie wszystkie uspokoiłyście. Tylko trochę mi żal drugiego kota. Nie wiem czy mam reagować? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:37 A jak on się zachowuje? Wygląda na przestraszonego, wycofanego? Chowa się? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 14.01.21, 22:41 chatgris01 napisała: > A jak on się zachowuje? Wygląda na przestraszonego, wycofanego? Chowa się? > Wygląda... biednie. Tak jakby się bał. Zazwyczaj ich rozdzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 15.01.21, 00:38 Ja bym jednak tego niewyżytego wzięła do weta. Coś tu nie gra, reaguj w porę jeśli nie chcesz za chwilę wycierać siuśków tego słabszego z różnych miejsc poza kuwetą. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Kastracja kota. Czy dobrze zrobiona? 15.01.21, 00:45 Zachowanie dominacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama