pytajnik188 15.01.21, 10:04 Założyć cienkie rajstopy ze wzorkiem, do sukienki z golfem na taką pogodę. Mróz - 5, śnieg po kostki. Auto-miejsce docelowe:budynek - auto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:06 Nie, jeśli to wzorek w misie. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:08 Niestety nie w misie. Osobiście preferuję kaczuszki, ale nie było, musiałam wziąć nudny, delikatny wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:07 Ok, I'll bite: co ma "wypadanie" do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:10 To chyba zależy od miejsca docelowego, długości sukienki i wzoru na rajstopach:p Odpowiedz Link Zgłoś
gragi_tara Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:14 Jak do sandałów to nie😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:15 Czy WYPADA? Ale to chyba nie ta kategoria? Czy może czegoś nie wiem i wypada lub nie wypada czegoś założyć, bo śnieg i mróz. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:15 Ale że teraz już wypada albo nie wypada nie ze względu na miejsce i cel pobytu tylko na pogodę za oknem??? Jezu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 14:21 Moja babcia mówiła, że w zimie nie nosi się białych spodni...tak mi to zryło psyche, że rzeczywiście czułabym się dziwnie gdybym te białe spodnie założyła Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 14:22 Moja też tak mówiła 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 14:45 No i co, nosisz, czy nie nosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 15:40 Nie, no skąd. Żeby się babcia w grobie przewracała?:p Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 16.01.21, 00:24 mnie też tak mówili, i też raczej nie noszę, ale nie z powodu zimy tylko biały poszerza Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 16:41 magdallenac napisała: > Moja babcia mówiła, że w zimie nie nosi się białych spodni... Faktycznie tak sie kiedys mówiło Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 17:43 majenkir napisała: > > Moja babcia mówiła, że w zimie nie nosi się białych spodni...[/i] > > Faktycznie tak sie kiedys mówiło Nie tylko białych spodni, w ogóle białe ubranie w zimie było nie na miejscu. Zimą się nosiło ciemne ciuchy. Za to do letnich sukienek obowiązkowo biała torebka Nie kremowa, różowa, ani niebieska. Biała i już. Koleżanka tak twierdziła Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 17:51 Rzeczywiście pamiętam, że moja babcia- prawdziwa elegantka, nigdy nie nosiła białych ubrań w zimie i z tymi torebkami też się zgadza! Zakazane było też łączenie biżuterii srebrnej ze złotą i cienkie rajstopy (pończochy?) nawet w największy upał Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:30 Tylko jeśli są jednocześnie z dziurką i to ona ma być główną atrakcją wyprawy. Ale bardziej wypada zestaw klasyczny - pończochy i płaszcz, od-10 futro. Sukienka z golfem i rajstopy z wzorkiem to takie bardziej Alliexpress. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:31 Ja wiem, że emama lubi stawać na rzęsach aby odpowiedź była jak najbardziej zabawna w jej mniemaniu, ironiczna, nie na temat, oryginalna, wyłapująca grę słów, błąd itp. Doceniam każdy wysiłek. Serio. Zapytam tylko czy tak ciężko odpowiedzieć normalnie? Może to zadziwiające ale to moje pierwsze pozakomunijne rajstopy. Nie zakładałam, nie brałam pod uwagę, nie wyobrażałam sobie że założę, nie obserwowałam. Pytam więc, czy cienkie rajstopy w środku zimy to normalka czy raczej coś niekoniecznie dobrze wyglądającego. Po waszych relacjach na forum - można sądzić, że można nieźle zostać obśmianym. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:36 Jak zapytasz "czy wypada" to jest pytanie z zakresu etykiety. No to żadnej zasad to nie narusza. Dlaczego miałabyś zostać obśmiana za cienkie rajstopy w zimie? Dostosowujesz ubiór do widełek temperatury, pór roku czy indywidualnego odczucia? Bo mnie się jednak wydawało, że najbardziej racjonalne jest to ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 17:02 Serio ematka nie dostosowuje ubioru do temperatury. Poważnie? Moje indywidualne odczucie =0, bo nie chodzę w rajstopach. Proste. Rozczarowana jestem waszymi odpowiedziami. Stwierdzam, że cienkie rajstopy ziemię wyglądają głupio, są niepraktyczne i kompletnie od czapy. Wystarczyło to napisać. Chętnie bym przytoczyła kilka modowych podsumowań/komentarzy ememy na 300 postow... Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 17:23 Kup grubsze i po sprawie , jedna para cienkich rajstop na zimę to skrajny minimalizm . Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 17:51 Ale nikt nie twierdzil ze sa glupie i od czapy. Dostales ofpowiedzi 1. Tak 2. Zalezy is wzoru Ja nie dosc ze nosze rajstopy w zimie to jeszcze stawiam na wzorzyste. Mam subskrypcje rajstopowa raz w miesiacu dostaje poczta dwie pary szalonych rajstop nosze bo mi sie podobaja. Rowniez w zimie Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 18:20 Ja twierdzę, - po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 23:27 pytajnik188 napisała: > Serio ematka nie dostosowuje ubioru do temperatury. Poważnie? Moje indywidualne > odczucie =0, bo nie chodzę w rajstopach. Do temperatury nie- do indywidualnego jej odczucia tak. Wystarczą mi cienkie rajstopy to noszę cienkie. Za zimno- zakladam grube. Nie przeszkadzają mi cienkie u innych i nie uważam, że nie wypada. Co najwyżej z zazdrością wzdycham: mnie by było zimno. Przykro mi, że rozczarowałam Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:37 W ogóle bym nie zwróciła uwagi. Ale to ja, inni mogą zwracać :p Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:29 Tak, jeśli wszystkie odpowiedzi są niezgodne z twoimi oczekiwaniami, to na pewno problem w odpowiedziach a nie w źle zadanym pytaniu. Na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:47 Jak na żywo zaczniesz zaczepiać ludzi na ulicy, pokazywać im swoje rajstopki i pytać, czy wypada, to zapewniam, że będą równie zdezorientowani. To nie kwestia forum tylko, nazwijmy to, niezręczności w pytaniu. Na pytanie „czy wypada” nie ma dobrej odpowiedzi bo pytanie jest zwyczajnie głupie. Ubierz się tak, żeby było ci wystarczająco ciepło i żebyś się dobrze czuła. Skąd my na forum mamy wiedzieć w jakiej temperaturze się dobrze czujesz albo jaki styl ubierania preferujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
metro_mh Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 14:59 obśmianym się jest za głupie pytania, zakładaj co chcesz co komu do tego Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 16:58 Przeciez na to pytanie nie mozna serio odpowiedziec : nie znamy Ciebie, nie wiemy o jakie rajstopy dokladnie chodzi, nie wiemy nic o charakterze spotkania. Generalnie nie wiadomo nic, wiec odpowiedzi sa jakie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:38 ile den? Jak ok. 30-50, to wypada, 15 nie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 14:52 Wypada i 8 den, tylko żeby nie przemarzła, bo zapalenie pęcherza czyha. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:51 Widziałam wczoraj dziewczynę w cienkich rajstopach cielistych a la gołe nogi. Do tego miała długie kozaki pod kolano i sukienkę. Tak z 15-20 cm nóg było widać. Wyglądała bardzo ładnie. Inny but by tak dobrze nie wyglądał, bo tytłałby się w śniegu. A w pomieszczeniu biurowym może być i lekki strój zimą, zależy, jak grzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 10:52 Nue będziesz się pocić w tej sukience z golfem? Ja bym nie wytrzymała w biurze w takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:06 Ja mam dzisiaj na sobie grubą sukienkę swetrową z golfem, czarne grube rajstopy i czarne kozaki do kolan. Jedynym powodem, dla którego rajstopy są grube jest to, że w cienkich mi za chłodno na zewnątrz (mimo wszystko mam do przejścia kawałek z bloku na parking, a potem z parkingu do biura), a w grubych nie jest mi za gorąco wewnątrz. "Wypadanie" nie ma tu nic do rzeczy, a na przykład jasne sukienki swetrowe bardzo fajnie wyglądają z rajstopami cielistymi. Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:37 Ja miałam rajstopy z dodatkiem kaszmiru, którym obcięłam stopy i wkładałam na cieńsze rajstopy. Po przyjściu do biura ściągałam bez problemu w łazience. "Wyglądanie" stawiam na równi z "wypadaniem", komfort przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:15 Sądzisz, że śnieg się obrazi, a mróz strzeli focha? Mnie by było po prostu za zimno. Raz w życiu też miałam taką drogę, cienkie spodnie i skończyło się jakimś zapaleniem czy przeziębieniem. Droga na parking mnie załatwiła. Odpowiedz Link Zgłoś
latarka Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:50 PS Dlaczego przejmujesz się, tak bardzo, tym jak odbiorą i ocenią Cię inni? A może zmarzniesz w tych cieńkich rajstopach i rozchorujesz się, pomimo tego że 'wypadało'... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:36 Ale co tu ma "wypadanie" do rzeczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:41 widać niektóre zatrzymały się na fazie nastolatki, której się wydaje, że wszyscy na nią patrzą i oceniają, jak wygląda. A tymczasem ludzi nic/mało obchodzi co kto nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
latarka Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 15:41 alicia033 napisała: > A tymczasem ludzi nic/mało obchodzi co kto nosi. No, dokładnie. Prawda jest taka, że jesteśmy obojętni dla innych, w sensie obcych nam ludzi - chociaż miło jest myśleć, że tak nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 17:53 Chyba ze ktos ma cos co sie mocno rzuca w oczy albo spodoba. Ale to raczej rzadkosc na pewno nie sa to rajstopy we wzorek. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:41 Oczywiscie ze tak. Codziennie chodzę do pracy w cienkich rajstopach do różnych kozaków - głównie do cienkich kozaków zamszowych bez ocieplenia, bo spędzam w nich dzień w biurach. Sukienki miewam różne, raczej cienkie , ale często z żakietami czy kardiganami. Nie noszę rajstop 40 den i nie daj Boże grubszych. To i tamto by mi się zagrzało - jestem raczej z tych biegających z rozpiętą kurtką, bez czapki, niż z tych w kożuchach i w ciepłych skarpetach. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 11:52 A co do wzorków - noszę w gwiazki lub w delikatne kropeczki. Wygląda to ultraelegancko do kozaków i zakietu. No sukienek dzianinowyc nie mam - upiekłabym się. Ale wyobrażam sobie że elegancka stonowana sukienka dzianinowa, z golfem nawet lepiej, bo zachowana jest zasada skromnej góry - zestawiona z frywolniejszymi rajstopami we wzorek, będzie całkiem w porządku. Trzeba starać sie zachować proporcje, granice i smak. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 12:01 Nie wpadłabym na to, by rozpatrywać to w kategoriach "wypadania". Jak osoba nie zamarznie, to ok. Jak zamarznie, to nie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 12:07 Jeśli nie zmarzniesz to wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 14:19 U mnie -15, wczoraj do restauracji założyłam krótką sukienkę, wysokie buty BEZ rajstop. Nienawidzę rajstop, po prostu nienawidzę. Żeby mi nie było zimno na trasie auto- drzwi restauracji na sukienkę narzuciłam długi wełniany płaszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
latarka Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 15:42 Brrr...mam nadzieję, że chociaż sukienka była dzianinowa, ciepła Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 15:49 Ja noszę rajstopy we wzorki dopasowane do reszty odzieży, czasem zresztą dobór ciuchów jest pod rajstopy, pogoda nie ma nic do rzeczy, no ale ja prawie spodni nie noszę, tylko kiecki i spódnice, więc rajstopy różnorakie to norma o każdej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 16:50 O nie, jak na prawdziwą fashion victim przystało, była to jedwabna szmatka na ramiączkach Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 17:26 A ja ostanio tak się uciszyłam ze śniegu, że polazłam śmieci wynieść na boso. Nikt mi nie mówił, że nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
tomato.soup Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 16:22 Zależy od sukienki. Do cieplej, wełnianej nie założyłabym cieniutkich rajstop, bo by mi się wizualnie gryzło. Ale to JA, inni mogą mieć inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 16.01.21, 00:04 To uniwersalna zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 15.01.21, 23:23 Sukienka dzianinowa? Według mnie nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Czy wypada złożyć takie rajstopy? 16.01.21, 00:04 O, pardon. W ogóle nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama