ewa_2009 17.01.21, 02:46 Jak sądzicie - czy to była premedytacja czy przypadek, że chłopak zamordował w ostatnim możliwym momencie, żeby nie być sądzony jako dorosły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkir Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 06:06 Myślę, że to jednak zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 06:44 A jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 08:20 Będę się powtarzać : po co kolejny wątek o tym samym? Był wątek w którym padły wszelkie scenariusze. Teraz to już napędzanie sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 16:07 Nie wiem po co o tym pisać. Jak nie tu to na FB...i wszedzie wszyscy najmądrzejsie. Komu ma słuzyc taka sensacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 08:23 Myślę, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 08:48 Myślę, że zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 08:54 Musiałby być wyjątkowo bystry i zaznajomiony z prawem żeby wiedzieć, że dziecko w szczególnych przypadkach może być sądzone jak dorosły. Większość dorosłych o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 09:22 Kiedy ja byłam małolatą dobrze wiedziałam jakie sa wiekowe widełki odpowiedzialności karnej za różne rzeczy. Właściwie cała moja klasa w liceum wiedziała. Przerabialiśmy to na wos. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 10:35 Taa, i taki był inteligentny, oczytany, sprytny, doinformowany, że zaplanował sobie, że zabije przed 15 rokiem życia bo nie pójdzie siedzieć, jednocześnie zabił jadąc autobusem z ofiarą na miejsce zbrodni, bo myślał że nikt się nie dowie, że to on i jeszcze wszystko się samo magicznie rozwiąże. Cóż za logika. Ciekawe czy wpadkę też zaplanował przed 15 rokiem życia. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 10:59 Piętnastolatek to nie jest mały dzidziuś. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 11:02 To nie mały dzidziuś, ale też nie kandydat do popełnienia zbrodni doskonałej. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 11:05 Doskonałej nie, bo sprawa się rypła. Ale blisko, bo się mu upiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 11:05 A co ma piernik do wiatraka czy mały dzubdziuś czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 11:08 Małego dziubdziusia nie podejrzewałabym o taką wiedze ani umiejętnosć wyciagnięcia wniosków. Pietnastolatka w normie intelektualnej już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 11:42 Słusznie. To podejrzenie, prawdopodobieństwo, coraz wyższe z wiekiem. Ustawodawca, zapewne na podstawie badań naukowych i innych, ustalił tą granicę na 15-lat. Średnio, dla chłopców i dziewcząt, dla z miasta i wsi, z pełnej rodziny i patologicznej, z dostępem do internetu i bez, średnio, co oznacza że naprawy można dać przykład zarówno dojrzałego 14-latka, jak i niedojrzałego 16-latka. I nawet biorąc tą ustawową granicę 15 lat to nie jest ona z urzędu, tylko zawsze sąd rozpatruje indywidualnie dany przypadek. Bo normalnie to jest założenie odpowiedzialności 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 12:22 Małe dziubdziusie tez zabijają i to całkiem pomysłowo, bez specjalnego dostępu do informacji. Wieksze też mogą. Tym bardziej że wypływu na czas ciazy, jej ujawnienie nie wybierają sobie zbyt specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 21:58 Ten gówniak z premedytacją zaplanował tę zbrodnię, mimo iż naiwnie wypierasz fakty, że wziął ze soba nozy w wiadomym celu i zaprowadził ofiarę w usyronne miejsce, żeby ukryć zwłoki, co też zrobił. Gałęziami byly nakryte (w zimie). Celowo pomagał w poszukiwaniach, by perfidnie zmylić podejrzenia. Degenerat, nie rokujący na poprawę, czy inwestycję w żywienie i utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 22:36 To do mnie, o wielka pani nie potrafiąca CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM? Co się dziwić dziecko, skoro dorosła osoba... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 11:00 Chłopak był w podstawówce, ja w tym wieku nie wiedziałam jak sądzi się nastoletnich morderców i raczej nikt z moich znajomych nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 11:14 Wątpię, że Ty w jego wieku miałaś internet w telefonie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 16:08 Watpie aby 15latke tego szukał w necie.. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 16:20 Wątpię czy dla współczesnego 15 latka istnieje jakikolwiek temat, na który informacji nie szuka w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 16:51 Dla mnie bardziej prawdopodobne jest, że zabił, bo dziewczyna była umówiona do ginekologa, nie mógł czekać, myślał, że z jej zniknięciem zniknie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:46 triismegistos napisała: > Kiedy ja byłam małolatą dobrze wiedziałam jakie sa wiekowe widełki odpowiedzial > ności karnej za różne rzeczy. Właściwie cała moja klasa w liceum wiedziała. Prz > erabialiśmy to na wos. > A ja nie miałam pojęcia. Nigdy mnie to nie interesowało. Nawet dzisiaj tak średnio się orientuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 09:25 Wystarczy, że miał dostęp do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 11:33 akurat z tydzień przed tą sprawą było glośno o 43 latku który zamordował mając 13 lat - była mowa, że ukarzą go jak nieletniego nawet na forum był stosowny wątek, mógł chłopak się tematem zainteresować dogłębniej gdyby nie powyższe, uznałabym że przypadek, ale że sprawa głośna i świeża, rozważam, czy przypadkiem nie było to zamierzone? Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 09:19 Przypadek. Zbieg okoliczności. Zabił we wtorek, a obiło mi się o uszy, że w środę dziewczyna z matką miała iść do ginekologa. Może plota. Najnowsze fakty jednak wskazują, że jest zaburzony. To bardzo zła wiadomość bo po 21 roku życia wyjdzie na wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 09:27 Zabił we wtorek, bo w środę dziewczyna miała iść z matką do ginekologa i wtedy okazałoby się, że jest z nim w ciąży. On nie widział innego rozwiązania jak zabić ją. Nie będzie dziewczyny to i nie będzie ciąży i nikt się nie dowie. Takie było jego chore myślenie, tak bardzo bał się, że jego rodzice i inni ludzie dowiedzą się o ciąży. Zaburzony, zdemoralizowany ale nie myślał o tym, że kolejnego dnia kończy 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 09:33 Zaburzony, zdemoralizowany morderca już za 6 lat znów będzie na wolności. Mamy wspaniałe prawo Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: nastoletni morderca - premedytacja? 17.01.21, 11:40 I to jest przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
backup_lady Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 15:01 A to nie jest tak, że po 21 r.ż. przenoszą go do normalnego więzienia? Szczerze to byłam przekonana, że w poprawczaku się jest do 18 r.ż., a potem normalne więzienie aż do odbycia końca kary. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 15:11 Tak powinno być. Poprawczak tylko jako okres odizolowanie młodocianego, od "zaawansowanego społeczeństwa" w więzieniu dla dorosłych. Kara klasyfikowana jest, natomiast ocenienie resocjalizacji i rozwoju psychicznego może wpłynąć na jej umorzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 15:45 Umorzenie kary jest obraźliwe wobec ofiary i jej bliskich. Dziewczynka jest równie martwa, niezależnie od wieku mordercy Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:14 backup_lady napisała: > A to nie jest tak, że po 21 r.ż. przenoszą go do normalnego więzienia? Szczerze > to byłam przekonana, że w poprawczaku się jest do 18 r.ż., a potem normalne wi > ęzienie aż do odbycia końca kary. Karą jest pobyt w poprawczaku. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:20 W przypadku morderstwa poprawczak to raczej kpina z bliskich ofiary niż kara Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:28 sofia_87 napisał(a): > W przypadku morderstwa poprawczak to raczej kpina z bliskich ofiary niż kara Zasada jest prosta - dzieci nie zamyka się w więzieniu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:30 To jest morderca, a nie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 17:09 sofia_87 napisał(a): > To jest morderca, a nie dziecko To jest dziecko. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 17:17 To jest morderca dziecka, a dokladnie to nawet dwojga dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 19:25 "To jest morderca dziecka, a dokladnie to nawet dwojga dzieci" To ciekawe, bo wtedy z pozycji lewackich otrzymujemy, ze aborcja na życzenie matki to "zwykły zabieg", a aborcja na życzenie osoby trzeciej to zamordowanie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 19:29 Czy dobrze wnioskuję, ze jeśli chłopak był ojcem dziecka, to z lewicowego punktu widzenia miał pewne prawo do terminacji ciąży? Czy jednak spośród rodziców takie prawo powinny mieć jedynie matki? Zabójstwo "osoby z płodem w macicy" (brzmi dumnie, co?) to osobna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 19:56 Nie, decyzja w kwestii ewentualnej terminacji ciąży należy do ciężarnej Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:02 sofia_87 napisał(a): > Nie, decyzja w kwestii ewentualnej terminacji ciąży należy do ciężarnej To trochę tak jak z tasiemcem. Decyzja o usunięciu tasiemca należy do osoby, w której ten tasiemiec żyje. Tak, tasiemiec to też życie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:09 A co, chciałbyś decydować o tasiemcu sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:44 sofia_87 napisał(a): > A co, chciałbyś decydować o tasiemcu sąsiada? A gdzie to wyczytałaś??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:17 "To jest morderca dziecka, a dokladnie to nawet dwojga dzieci" "Nie, decyzja w kwestii ewentualnej terminacji ciąży należy do ciężarnej" Czyli jeśli ojciec zdecyduje o aborcji, jest to "morderstwo dziecka", a jeśli matka - "usunięcie płodu" Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:19 Jak ojciec będzie w ciąży to będzie jego decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:57 tiszantul napisała: > "To jest morderca dziecka, a dokladnie to nawet dwojga dzieci" > > "Nie, decyzja w kwestii ewentualnej terminacji ciąży należy do ciężarnej" > > Czyli jeśli ojciec zdecyduje o aborcji, jest to "morderstwo dziecka", a jeśli m > atka - "usunięcie płodu" Nie, aborcja nigdy nie jest zabiciem dziecka. Już ci to chyba wyjaśniałem? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:01 tiszantul napisała: > "To jest morderca dziecka, a dokladnie to nawet dwojga dzieci" > > To ciekawe, bo wtedy z pozycji lewackich otrzymujemy, ze aborcja na życzenie ma > tki to "zwykły zabieg", a aborcja na życzenie osoby trzeciej to zamordowanie dz > iecka Nie, aborcja w żadnym przypadku nie jest zamordowaniem dziecka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:17 Eee... nie miałaś podstaw wiedzy o prawie w ramach wos w szkole średniej? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 15:52 Po co komu śledztwo, po co proces, skoro ematkowa krynica mądrości WIE co myślał, co czuł, co planował morderca. Wszystko jasne, możemy się rozejść. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:05 Nikogo nie obchodzi co myślał lub czuł morderca. Istotne jest to, że zabił Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:06 sofia_87 napisał(a): > Nikogo nie obchodzi co myślał lub czuł morderca. Istotne jest to, że zabił Sąd obchodzi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:15 Wątpię aby znalazł się sędzia, który w tym przypadku lek zwyrodnialca przed wlasnym ojcem czy alimentami uzna za okoliczności łagodzące. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:26 sofia_87 napisał(a): > Wątpię aby znalazł się sędzia, który w tym przypadku lek zwyrodnialca przed wla > snym ojcem czy alimentami uzna za okoliczności łagodzące. A ja nie wątpię, że pewnego rodzaju ojciec może być okolicznością łagodzącą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:29 Skoro chłopak miał problem z ojcem albo się go bal, to powinien popelnic samobójstwo zamiast zabijać niewinna dziewczynę. Ale niestety, to fakt, dla niektórych "trudne dzieciństwo" to okolicznośc łagodząca Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:35 Zośka, powinnaś założyć kiosk z dobrymi radami dla nastolatków. Ciekawe czy swoim dzieciom też będziesz doradzać samobójstwo jako receptę na rozwiązywanie życiowych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 16:41 Mój nick to Sofia. Moim dzieciom nie będę doradzać ani samobójstwa ani morderstwa jako rozwiązania problemów. Po prostu w tym konkretnym przypadku lepiej by było gdyby ten zwyrodnialec zabił siebie niż niewinną dziewczynę Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 17:10 sofia_87 napisał(a): > Mój nick to Sofia. > Moim dzieciom nie będę doradzać ani samobójstwa ani morderstwa jako rozwiązania > problemów. > Po prostu w tym konkretnym przypadku lepiej by było gdyby ten zwyrodnialec zabi > ł siebie niż niewinną dziewczynę Gdyby zabił siebie, to też by zabił niewinną osobę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 17:16 Ale dzięki jego śmierci ona by przeżyła, to już coś. Poza tym, to on miał problem, a nie ona. Może ona nie miała powodu obawiać się rodziców, nawet będąc w ciąży w takim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 18:42 sofia_87 napisał(a): > Ale dzięki jego śmierci ona by przeżyła, to już coś. Przeżyłaby dzięki śmierci niewinnego dziecka? No to teraz on przeżył dzięki śmierci niewinnego dziecka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 18:50 Niewinne dziecko 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 18:53 triismegistos napisała: > Niewinne dziecko 🤣 A gdzie ty winę tego dziecka widzisz? S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:02 Mordercę nazywasz niewinnym dzieckiem, no brawo Ty. Naprawdę porownujesz te dwie kwestie? Jeśli on miał problem, to miał prawo odebrać sobie życie, zważywszy na to czym jest to ten chłopak, to sorry, ale jego śmierć to nie bylaby żadna strata dla ludzkości, natomiast nie miał prawa odebrać życia innej osobie. Masz dzieci? Czy gdyby ktoś zabił Twoje 13letnie dziecko, niezależnie od płci, to miałbyś tyle zrozumienia dla mordercy? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:03 sofia_87 napisał(a): > Mordercę nazywasz niewinnym dzieckiem, no brawo Ty. > Naprawdę porownujesz te dwie kwestie? Jeśli on miał problem, to miał prawo odeb > rać sobie życie, zważywszy na to czym jest to ten chłopak, to sorry, ale jego ś > mierć to nie bylaby żadna strata dla ludzkości, natomiast nie miał prawa odebra > ć życia innej osobie. > Masz dzieci? Czy gdyby ktoś zabił Twoje 13letnie dziecko, niezależnie od płci, > to miałbyś tyle zrozumienia dla mordercy? Jeśli by sobie odebrał życie, to by zabił niewinne dziecko - siebie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:11 Jeśli by zabił siebie to nie bylaby żadna strata. Poza tym, o swoim życiu i jego zakonczeniu miał prawo decydować, o zakończeniu życia innej osoby już nie Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:43 sofia_87 napisał(a): > Jeśli by zabił siebie to nie bylaby żadna strata. Zabicie niewinnego dziecka to żadna strata??? No to zabicie tej dziewczynki to też żadna strata. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:45 Ty masz jakieś problemy psychiczne, które nie pozwalają Ci odróżnić ofiary od mordercy? Mam nadzieję, że nie masz dzieci. uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/13-letnia-patrycja-zamordowana-przez-bylego-chlopaka-byla-w-ciazy,333403.html Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 09:56 Nie, on ci pokazuje całkiem ciekawy paradoks. Ty zakładasz, że lepiej, żeby zabił siebie, bo lepiej zabić winnego niż niewinnego, ale jeżeli on by zabił siebie, to wtedy nie bylby winny - więc nie byłoby lepiej. Po prostu twoje "rozwiązanie" nie funkcjonuje przy normalnym przepływie czasu, bo wybór w poniedziałek ma być oparty na tym, co się stało we wtorek, chociaż uniemożliwia stanie się tego, co stało się we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 10:01 Nie rozumiesz, ja po prostu uważam, że człowiek ma prawo odebrać SOBIE życie jeśli sytuacja go w jakiś sposób przerasta, natomiast nie ma prawa odebrać życia innej osobie aby rozwiązać swoje problemy. Poza tym, we wcześniejszej Uwadze pokazano dowody na to, że on planował ja zabić w razie ewentualnej wpadki, zanim jeszcze ta wpadka miała w ogóle miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 11:39 > Poza tym, we wcześniejszej Uwadze pokazano dowody na to, że on planował ja zabić w razie ewentualnej > wpadki, zanim jeszcze ta wpadka miała w ogóle miejsce. I moze masz teorie jak to sie stalo ze nikt nie zareagowal i gdzie byli dorosli? Cale jego otoczenie, cale spoleczenstwo zakwalifikujesz teraz do odstrzalu? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 11:43 Mam wrażenie, że wiedzieli o tym wyłącznie jego rówieśnicy, wątpię aby traktowali to poważnie. Poza tym, ja nie jestem zwolenniczką przypisywania wspolwiny "otoczeniu". To on zabił, a nie jego kolega czy koleżanka Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 11:43 Ten argument ma sens, ale wcześniej go nie używałaś. Wcześniej używałaś arguementu, że lepiej, żeby zabił siebie, bo jest mordercą, niż niewinną dziewczynę i ten argument sensu nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 11:44 Używałam tego argumentu kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 21:18 sofia_87 napisał(a): > Używałam tego argumentu kilka razy. Niestety. Moim zdaniem nikt nie ma prawa głosić publicznie, że inna osoba, tym bardziej niedorosła, powinna była popełnić samobójstwo. Osoba konkretna, rzeczywista i w pełni rozpoznawalna. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 21:25 Z dwojga złego w tym przypadku lepsze byłoby samobójstwo niż morderstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 19:01 lauren6 napisała: > Zośka, powinnaś założyć kiosk z dobrymi radami dla nastolatków. > > Ciekawe czy swoim dzieciom też będziesz doradzać samobójstwo jako receptę na ro > związywanie życiowych problemów. Spytaj triss ona uważa ze woli umrzeć .A nie PENWIE swoim dzieciom powie pozbądź się głupiej ,która się pcha w pieluchy.🤦♀️Lepsza smierć niż dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 17:09 sofia_87 napisał(a): > Ale niestety, to fakt, dla niektórych "trudne dzieciństwo" to okolicznośc łagod > ząca Szczególnie w przypadku dzieci. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 17:10 Mówimy tu o mordercy, który zamordował dziecko, w sumie to nawet dwoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 18:40 sofia_87 napisał(a): > Mówimy tu o mordercy, który zamordował dziecko, w sumie to nawet dwoje dzieci. Co nie przeczy temu, że jest to dziecko. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 19:57 Jest zwyrodnialym morderca, a nie dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:00 sofia_87 napisał(a): > Jest zwyrodnialym morderca, a nie dzieckiem Jest mordercą i jest dzieckiem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:02 Jako morderca nie jest nawet człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:04 sofia_87 napisał(a): > Jako morderca nie jest nawet człowiekiem. Zapisz się do psychiatry. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:12 Tobie to by się przydało. Twoje wpisy na temat tego zwyrola są co najmniej odrazajace Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:16 Oooo, zocha w swoim zywiole szaleje. Kiedys twoj synek taki numer ci wytnie ze sie oblizesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:18 Martw się o swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:28 sofia_87 napisał(a): > Martw się o swoje dzieci. Ty sie martw o swoje. Beda z nich takie ananaski jak ich zwyrodniala mamusia doradzajaca profilaktycznie samobojstwo innym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:32 Ja się nie muszę bać o swoje. Powtarzam martw się o swoje, matka psychofanka z ematki, z problemami psychicznymi. Profilaktycznie? Można to i tak nazwać, ale jeśli na drugiej szali jest morderstwo, to dla wszystkich, oprócz niego, samobójstwo jest lepszym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:49 sofia_87 napisał(a): > Ja się nie muszę bać o swoje. > Powtarzam martw się o swoje, matka psychofanka z ematki, z problemami psychiczn > ymi. > > Profilaktycznie? Można to i tak nazwać, ale jeśli na drugiej szali jest morders > two, to dla wszystkich, oprócz niego, samobójstwo jest lepszym rozwiązaniem. Samobójstwo dziecka jest taką samą tragedią jak zabójstwo dziecka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:52 Nie jest. Człowiek ma prawo zakończyć swoje życie, ale nie ma prawa zabijać. Poza tym smierć mordercy to żadna tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:53 sofia_87 napisał(a): > Nie jest. > Człowiek ma prawo zakończyć swoje życie, ale nie ma prawa zabijać. > Poza tym smierć mordercy to żadna tragedia Ale gdyby on się zabił zamiast ją zabić, to by nie był mordercą. Byłby niewinnym dzieckiem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:54 Ale swoje życie miał prawo zakończyc. Zresztą on planował morderstw na wypadek wpadki już 4 miesiące temu. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:01 Można mieć tylko nadzieję, że swoje zaburzenie rozładowujesz głównie prymitywizmem na forum, czerwona zośko. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:04 yadaxad napisał(a): > Można mieć tylko nadzieję, że swoje zaburzenie rozładowujesz głównie prymitywiz > mem na forum, czerwona zośko. W realu pewnie by dzieci mordowała. Profilaktycznie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:07 W realu to dziecko zamordował ten morderca, dla którego masz tyle zrozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:05 Ja mam natomiast nadzieję, że wulgarni analfabeci z tego forum (mój nick składa się z 5 liter, moja 3latka to ogarnia, Ty najwyraźniej nie) pozostają bezdzietni. Martw się o zaburzenia swoje i innych sympatyków mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:08 Współczuję dziecku. Matka o takim profilu mentalnym jak ty, będzie miało się z czego leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:09 yadaxad napisał(a): > Współczuję dziecku. Matka o takim profilu mentalnym jak ty, będzie miało się z > czego leczyć. Albo kogoś zabije. S. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:12 Zosia mu wytłumaczy, że tylko posprzątało. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:15 Przypominam, że w obronie tego co "posprzatal" problem w postaci ciężarnej dziewczyny to występuje na tym forum wasza dwójka. Między innymi. Mlodocianych morderców szukajcie więc wśród swojego potomstwa, choć mam nadzieję, że nikt taki nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:17 sofia_87 napisał(a): > Przypominam, że w obronie tego co "posprzatal" problem w postaci ciężarnej dzie > wczyny to występuje na tym forum wasza dwójka. Między innymi. > Mlodocianych morderców szukajcie więc wśród swojego potomstwa, choć mam nadziej > ę, że nikt taki nie istnieje Nazywanie dziecka dzieckiem to obrona? Ty naprawdę masz nie po kolei pod pułapem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:19 Nazywanie mordercy dzieckiem jest chore. Podobnie jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:26 sofia_87 napisał(a): > Nazywanie mordercy dzieckiem jest chore. Podobnie jak Ty A to jest dziecko. Dlaczego mam negować rzeczywistość JA jestem normalny. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:27 Nie, nie jesteś normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 21:27 sofia_87 napisał(a): > Nazywanie mordercy dzieckiem jest chore. Słuchaj, człowiek, który zamordował, jest dzieckiem. Nazywanie go "dorosłym" czy wręcz "zwyrolem" nie zbliża nas do zrozumienia tego, co się stało, dlaczego się stało. A jak nie rozumiemy, nie możemy zapobiec podobnej sytuacji. Bardziej Twoim językiem: powinniśmy wiedzieć, jak to się dzieje, że niektórzy ludzie są"zwyrolami", żeby było ich na świecie jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 21:41 Jego sms sprzed kilku miesięcy dość jasno wyjaśnia co się stało; zabił ja bo zaszła w ciążę, a on tak postanowił na wypadek wpadki zanim ona skończy 16 lat. Pozostaje pytanie czy jest zaburzony czy to psychopata czy jest może w jakiś inny sposób odczlowieczony. Zapobiec takiej sytuacji można kazac surowo mordercę żeby kolejny chłopak w podobnej sytuacji nie potraktowal morderstwa jako rozwiązania na wypadek niechcianej ciąży. Chec zdobycia wiedzy skąd się biorą zwyrole nie wyklucza surowej kary dla jednego z nich Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:30 Już zauważyłam, że czytać ze zrozumieniem nie umiesz, żadna treść do ciebie nie dotrze, pijesz tylko własną żółć, która ci się ulewa, zlizujesz, ulewasz i tak w kółko. Przydajesz się o tyle, że mało kto tak eksponuje zaburzenie, czym podkreślasz aspekty problemu i potrzebę pogłębienia tematów. Od kształtowania piesiów, po zauważanie rozwoju dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 22:13 O czytaniu ze zrozumieniem napisała ta, która nie potrafi prawidłowo przepisać nicka składającego się z pięciu liter. Nic mi nie wiadomo o ulewaniu i zlizywaniu tego , widocznie opisujesz zachowanie, które jest norma w Twoim środowisku. Obrzydliwe, ale cóż, może to dla Ciebie forma terapii. Zaburzenia i to poważne niestety mają wszelkiej maści pikajace serduszka pragnące widzieć człowieka, któremu można i trzeba pomóc w zbrodniarzu, a zapominajacy o ich ofiarach. Ty się w ogóle do niczego nie przydajesz, może byłby z Ciebie jakiś pożytek gdybyś umiała wyciągać wnioski z błędów innych, ale to przekracza Twoje możliwości. PS Mordowanie ciężarnych, czy jakichkolwiek koleżanek to NIE JEST etap rozwoju dziecka. Informowanie znajomych o zamiarach pozbycia się dziewczyny o ile zajdzie w ciążę przed ukończeniem określonego wieku, plany dotyczące ukrycia zwlok, to także NIE JEST etap rozwoju dziecka. Choćby możliwe, że w Twoich kręgach zlizywaczy tego co wydaliliscie istnieją tego rodzaju "dzieci". Ale nie wmawiaj sobie i innym, że to jest normalne Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:23 yadaxad napisał(a): > Zosia mu wytłumaczy, że tylko posprzątało. Chyba raczej triss ,ze lepiej śmieć niż dziecko w tym wieku. 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:25 3-mamuska napisała: > yadaxad napisał(a): > > > Zosia mu wytłumaczy, że tylko posprzątało. > > > > Chyba raczej triss ,ze lepiej śmieć niż dziecko w tym wieku. 🤦♀️ W końcu każdy musi umrzeć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:30 snajper55 napisał: > 3-mamuska napisała: > > > yadaxad napisał(a): > > > > > Zosia mu wytłumaczy, że tylko posprzątało. > > > > > > > > Chyba raczej triss ,ze lepiej śmieć niż dziecko w tym wieku. 🤦♀️ > > W końcu każdy musi umrzeć. > > S. Kiedyś tak ,ale nie pod wczesną śmiercią. Wiesz najwidoczniej jej psuje ze chłopak pozbył się problemu, jeśli głupia małolata pcha się w pieluchy w wieku nastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:41 Lepiej to być pięknym bogatym i nieśmiertelnym, dopóki się nie znudzi. A z każdej tragedii powinien wypływać wniosek. Jeśli chłopak -planował-, to co był z tym milutki? Czego zabrakło, by jego nastawienie zauważyć? Dlaczego dziewczynka się go trzymała? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 22:18 A co z tych wniosków będzie miała ofiara albo jej rodzice? Przede wszystkim to należy zadbać o to aby on już nigdy nie miał szans nikogo zabić Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:01 > Przede wszystkim to należy zadbać o to aby on już nigdy nie miał szans nikogo zabić W tym celu panstwo gwarantuje mu dlugi pobyt w poprawczaku. Zocha, poczytaj sobie przed snem . dziennikzachodni.pl/dr-maciej-bernasiewicz-przestepczosc-nieletnich-spada-ale-wzrasta-poziom-demoralizacji-to-skutek-problemow-w-rodzinach/ga/c1-15392979/zd/47494475 Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:10 Sześć lat to niedługo zważywszy na to, że popełnił zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:20 Zocha, ty zagadaj do specjalistow od kodeksu karnego. Z twoja zdolnoscia do przekonywania uda ci sie wynegocjowac i kare smierci dla nieletnich. Do roboty zamiast na forum truc . Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:28 A co jest złego w karze śmierci dla kogokolwiek kto popełnił morderstwo? Od "roboty" to są takie jak Ty 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:31 Dla tego 6-latka ktory meczyl pieska tez zalecalas kare smierci, ty zwyrodnialcu. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:44 Zwyrodnialcem powinnaś nazywać tego, który znecal się nad szczeniakiem. Oraz sama siebie, skoro wzruszala Cie śmierć recydywisty, a nie wzruszyla gehenna tego psiaka Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:36 Zwyrodniałość i morderstwo to są dwie różne sprawy. Mogą się zazębić. Ty jesteś zwyrodniała, ale może nikogo nie zabiłaś, choć przy tym afekcie do do pchnięcia w samobójstwo, nikomu nie życzę twojego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:47 W Twoim towarzystwie i tak nie zamierzam przebywać. Życzę Ci natomiast towarzystwa tych, których tak gorąco bronisz na tym forum. Mordercy, zwyrodnialcy to akurat Twoje klimaty. Btw, naprawdę nie uważasz, że byłoby lepiej dla wszystkich gdyby ten chłopak zabił siebie zamiast zabijac dziewczynkę? Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:58 Jakie najlepiej? Dojdziesz tym do aborcji. No tak, byłoby lepiej. Gdzie ja go broniłam, jakie klimaty? Bardzo niezdrowo się nakręcasz. Jesteś w tej samej kategorii mentalnej, co ten chłopak morderca. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:59 I znowu mylisz mnie ze sobą, to już obraźliwe Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:18 Ale on nie będzie w poprawczaku za karę. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:25 Oczywiście, jak można karać zwyrodnialca za morderstwo Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:18 Akurat wszystko to co napisałaś idealnie odnosi się do Ciebie i Twojego dziecka. Choć mam nadzieję, że ono nie istnieje. Matka, która z taką werwa broni mordercy, może wychować wyłącznie potwora. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 23:59 Jestem na forum długo, rzadko piszę, ale autentycznie pierwszy raz mam mdłości z nerwów. Kobieto (lub nie), mądrzejsi niż Ty i ja układali kodeksy na podstawie nauki. To, że nazwiesz kilka razy DZIECKO zwyrodnialcem i będziesz życzyła mu samobójczej śmierci na szczęście niczego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 00:01 Najwyraźniej nie byli mądrzejsi. Na szczęście niczego nie zmienia? Będziesz mówić o szczęściu gdy ofiarą tego lub podobnego mu zwyrola padnie Twoje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 00:06 Przestań manipulować, nie napisałam, że to jakiekolwiek szczęście, że dziewczyna została zabita. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 00:23 Nie, napisałaś tylko, że na szczęście MORDERCA nie zostanie ukarany. Może więc warto postawić się w sytuacji rodziców tej dziewczyny? Naprawdę nie uważasz, że z dwojga złego jednak lepszym wyborem dla wszystkich byłoby samobójstwo chłopaka, skoro miał taki problem z ciąża, niż mordowanie tej dziewczyny? Niestety on kilka miesiecy przed ciąża miał plan B na wypadek wpadki uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/13-letnia-patrycja-zamordowana-przez-bylego-chlopaka-byla-w-ciazy,333403.html Poczytaj, obejrzyj i dalej nazywaj go dzieckiem, które "na szczęście" uniknie kary Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 00:51 Weź czytaj uważniej, co? Dasz radę? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 02:42 sofia_87 napisał(a): > Nie, napisałaś tylko, że na szczęście MORDERCA nie zostanie ukarany. > Może więc warto postawić się w sytuacji rodziców tej dziewczyny? > Naprawdę nie uważasz, że z dwojga złego jednak lepszym wyborem dla wszystkich b > yłoby samobójstwo chłopaka, skoro miał taki problem z ciąża, niż mordowanie tej > dziewczyny? Samobójstwo tego chłopaka to by była śmierć niewinnego dziecka. Jesteś zwolenniczką zabijania niewinnych dzieci? S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 09:15 Jego śmierć uratowalaby jej życie. Poza tym, on mógł decydować o przerwaniu swojego życia, a nie jej. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:45 sofia_87 napisał(a): > Tobie to by się przydało. > Twoje wpisy na temat tego zwyrola są co najmniej odrazajace Wiesz, to można napisać o twoich wpisach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:46 Zdanie obrońcy mordercy może mieć znaczenie wyłącznie dla psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:51 sofia_87 napisał(a): > Zdanie obrońcy mordercy może mieć znaczenie wyłącznie dla psychiatry I znów nie wiadomo komu odpowiadasz. Ty tak lubisz rzucać w przestrzeń stwierdzenia nieadresowane do nikogo? Mówiłaś o tym psychiatrze? S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:53 Piszę do Ciebie i o Tobie. Powiedz swojemu i poproś o silniejsze leki Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 20:59 sofia_87 napisał(a): > Piszę do Ciebie i o Tobie. A skąd to można wiedzieć, skoro nie cytujesz? już ci to wyjaśniałem, a ty nawet takiej prostej rzeczy nie potrafisz zrozumieć... S. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 18.01.21, 21:01 Myślałam, że jesteś w stanie ogarnąć poprzedni wpis i odpowiedz na niego. Ty nie potrafisz zrozumieć, że pora abyś się zgłosił na leczenie zamknięte, skoro leki nie działają Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 15:16 "Mówimy tu o mordercy, który zamordował dziecko, w sumie to nawet dwoje dzieci" Gdzie jest Strajk Kobiet? To drugie to był płód, a nie dziecko. Tyle tu zwolenniczek Strajku Kobiet i nikt nie reaguje na tę konserwatywną propagandę o "dzieciach nienarodzonych"? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 22:06 tiszantul napisała: > "Mówimy tu o mordercy, który zamordował dziecko, w sumie to nawet dwoje dzieci" > > Gdzie jest Strajk Kobiet? To drugie to był płód, a nie dziecko. Tyle tu zwolenn > iczek Strajku Kobiet i nikt nie reaguje na tę konserwatywną propagandę o "dziec > iach nienarodzonych"? Strajk kobiet był po to aby kobiety nie musiały nosić chorych płodów ,aż do porodu i ich naturalnej śmierci czy życia w cierpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 21:09 sofia_87 napisał(a): > Nikogo nie obchodzi co myślał lub czuł morderca. Istotne jest to, że zabił A powinno, jeśli chcesz zapobiec podobnym sprawom. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 22:26 Ale ona nie chce zapobiegać. Ona chce prymitywnej zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 19.01.21, 23:14 Dożywocie dla mordercy zapobiega kolejnym jego zbrodniom. Jakoś mnie nie dziwi, że podobni Tobie uważają kare, czyli "prymitywna zemstę" za coś gorszego niż morderstwo Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: nastoletni morderca - premedytacja? 20.01.21, 12:06 Popatrz tak: usuwanie morderców oznacza, że wcześniej przynajmniej jedna osoba straci przez takiego życie. Nie lepiej byoby zaobiegać? Odpowiedz Link Zgłoś