triismegistos 21.01.21, 10:02 Co można zrobić z potwornych ilości jogurtu naturalnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przestraszona_em Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:14 tanebo001 napisał: > Maseczkę na całe ciało? Dobry pomysł 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 17:58 A technicznie, jak to ma wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:04 Placuszki, serek, zabierać zupy, sosy, chleb, ciasto ucierane Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:50 nalej do brodzika i się taplaj, jak nie masz brodzika to pozostaje wylać na płytki Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:11 Tak, to zmniejszy ilość jogurtu mniej-więcej o połowę, ale jak ma 5kg tego jogurtu bto co potem zrobi z 2+ kg sera?:p Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 11:30 mashcaron napisała: > Tak, to zmniejszy ilość jogurtu mniej-więcej o połowę, ale jak ma 5kg tego jogurtu bto co potem zrobi z 2+ kg sera?:p Labneh można "zamarynować" w oleju, to pozwoli przechować część jeszcze dłużej - jakby trzeba było. Odpowiedz Link Zgłoś
donica35 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 20:53 O, to jest najlepsza propozycja. W oleju, kuleczki obtoczone w różnych ziołach i przyprawach, postoją kilka tygodni. Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:29 Oooo, to to to. Szybciej zjem niż sam jogurt... Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:10 - mango lassi - upiec ciasto / mufinki / bułki - na moich wypiekach jest mnóstwo przepisów z jogurtem - placuszki - zjeść z dodatkiem owoców i płatków owsianych - lody Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:13 Odzywke do wlosow, z jajkiem i miodem Chlodnik (choc o tej porze roku...) Ciasto Odpowiedz Link Zgłoś
chaber.niebieski Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:57 Pół lodówki?! Podziel się, niektórzy nawet lubią Jest taki jogurt, irlandzkiej produkcji Coolree Creamery - naturalny, organiczny - cudo pod słońcem! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 17:38 😱skąd takie ilości? Napadlaś na spożywczak osiedlowy? Może część rozdaj sąsiadom, bo faktycznie szkoda żeby się zepsuł... Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:15 Jogurt mrożony Ciasto na racuchy (i też zamrozić porcjami) Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:19 mango lassi, jogurty z owocami chłodnik maseczka na twarz dać koleżance Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:21 Lody zrob. Bo je mozna dlugo przechowywac Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:25 Można pójść na solarium, poparzyć skórę, a potem się jogurtem posmarować. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:39 Tak. Polskie glonojady by umarły, jakby obfitej ilości hialuronu nie okrasiły głęboką opalenizną. Kiedyś rzuciłam sobie "Solarium? Kto z tego jeszcze korzysta!?" a towarzyszące mi, niebędące glonojadami 55latki przyznały, że jedna korzysta regularnie, a druga przed wyjazdem na wakacje. Prawie spadłam z krzesła. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:43 Ja mam po drugiej stronie ulicy, przed lock downem klientki miewali codziennie, więc chyba nie tylko polskie glonojady korzystają:p Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:49 >chyba nie tylko polskie glonojady korzystają A podsłuchiwałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:51 Nie ma w mojej okolicy aż takiego skupiska Polonii żeby im się interes utrzymał :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 11:02 Zawsze jak opisuję jakieś uroki życia w pl, to mi emigrantki piszą, że tam gdzie żyją też tak jest. A mnie się wydaje, że uzurpujecie sobie prawo do polskiej chujowizny. W pl jest chujowiej, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 11:21 kurde, bugi już mi dawno kazała napisać w stopce "tylko żartowałam" a ja ciągle nie mogę się jakoś za to zabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 10:49 Zrobiłabym maseczkę na całe ciało. Np z dodatkiem soku cytrynowego. (Najpierw masaż szczotką na sucho) No ale to zejdzie z 0,5 litra, a ty masz potworne ilości.... Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 11:01 Googla ci zabrali, ze nie umiesz poszukać Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 11:46 W tych przepisach stoi jak byk: 2-3 łyżki lub 100-200g, lub jakoś tak, a ona ma pół lodówki jogurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 11:46 www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=dania+z+jogurtu+naturalnego Odpowiedz Link Zgłoś
reinadelafiesta Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 13:25 Możesz zmiksować jogurt z żelatyną do zimnych deserów (albo zwykłą, ale wtedy łatwiej o grudki), cukrem pudrem, na koniec dorzucić owoce/rodzynki/ płatki migdałów. Ew. bez dodatków a z polewą owocową. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 17:31 Zmiksować z owocami i masz najlepszy jogurt owocowy Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 17:46 Albo wymieszać z kakao naturalnym rodzynkami, płatkami owsianymi, łyżeczka cukru w zależności jak słodkie lubisz To przelożyc do pucharków, posypać wiórkami kokosowymi, na to kropelka dżemu/ wiśnia z kompotu i masz pyszny i zdrowy deser Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 18:01 Bierzesz litr jogurtu, dwie chłodne rozpuszczone w małej ilosci wody galaretki, garść rodzynek. Miksujesz i odstawiasz do lodówki na 15 min W tortownicy rozkładasz pokruszone herbatniki. Wylewasz na to mase, odstawiasz do lodówki. Po 30 min dekorujesz owocami wylewasz kolejną schłodzoną galaretkę. Odstawiadz aż galaretka na wierzchu stężeje. Voila, masz kolejny zdrowy deser Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 17:48 Bułeczki jogurtowe (ale to tylko 3/4 szklanki na to pójdzie). Jak się doda do tego te ciasta i racuchy, kąpiel w jogurcie etc., to w sumie zużyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 17:56 Jeśli to kilka litrów to zlać do czystych słoików, zakręcić i do lodówki. Stopniowo zjadać, nie ma pośpiechu, flora jogurtowa zabezpiecza przed psuciem. Jeśli kilkanaście-kilkadziesiąt litrów to nadwyżkę dać komuś w prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 17:58 twarozek zrob wlej wszystko do gara, wstaw do piekarnika na termoobieg i 100stp i niech tak sie grzeje kilka godzin, zostaw do ostygniecia, najlepiej na noc, potem wyloz na gaze na sitku, jak odcieknie masz twarozek, ktory zuzyjesz duzo szybiej a kompaktacja jogurtu jest duza przy twarozku Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 18:10 A jaka jest expiration date? Jutro? Jesli masz chociaz tydzien czasu no to spoko, zjesz bez jakichs extra zabiegow. Zamiast sera, do salaty, do zupy, zamiast lodow ... Lot's of options. I przyznam szczerze, ze ja yogurt trzymam najczesciej dluzej niz "best before" date sugeruje - nigdy sie nie zepsul wiec don't panic - dasz rade Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Oszalałam 🤯 22.01.21, 20:15 bi_scotti napisała: > . Zamiast sera, > Hmm ciekawe bjak by wyszedł tost z jogurtem 🤔 albo pizza :p Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 18:59 Podziel się z kimś. Kolezanka, sąsiedzi, jadlodzielnia, lodówki w dużych miastach dla biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Oszalałam 🤯 21.01.21, 20:18 do mleka dodajesz odrobinę jogurtu i zostawiasz w temperaturze 30 stopni, aż się zrobi (chyba noc wystarczy, ale nie pamiętam) jest pyszny - dużo lepszy niż kupowany Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Oszalałam 🤯 22.01.21, 19:53 a to nie wyjdzie zwazona breja? czy te 30 st. to moze byc piekarnik? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Oszalałam 🤯 22.01.21, 20:37 ostatni raz robiłam to jakieś 17 lat temu, więc lepiej wygugluj lub dopytaj triss pamiętam raczej gorące kaloryfery niż piekarnik (choć piekarnik na pewno też może być, chodzi o temperaturę a nie czynniki) a konsystencję gładziutką i ciągnącą - nie jak w sklepowych jogurtach, dużo fajniejszą Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama