natka24 22.01.21, 19:22 Witajcie. Proszę wyrazcie swoją opinię. Czy uważacie że lekki klaps to coś złego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicia033 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:25 serio? Mamy 2021 i ktoś jeszcze może wyskoczyć z takim pytaniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:12 Tez jestem w autentycznym szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:34 Klaps to sie tobie nalezy za zadawanie glupich pytan w celu wywolania gownoburzy na zacnym forum emama Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:36 Oczywiście, że to coś złego, co to w ogóle za pytanie? Moje dzieci wiedzą, że porozumiewamy się słowami albo przytulaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:39 Za to cudze byś chętnie skopała, zatłukła itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:43 Sympatia niektórych dla mordercy, który zamordował dziewczynke 20 ciosami noża jest wręcz przerażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:16 Swoją drogą ciekawe, jak to u niego było z "klapsami" przy wychowywaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:28 Bardziej ciekawe jest to czy Patrycja byłaby w stanie kiedykolwiek uderzyć swoje dziecko. Szkoda, że nigdy się tego nie dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 15:32 Taaa, słowa socjopatki co 5 letnie dziecko by 'zutylizowała'. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 15:58 Naprawdę sądzisz, że cokolwiek co ma do powiedzenia nienawidzaca zwierząt psycholka ma dla mnie znaczenie? Poza tym, nie obrażaj dzieci. Dzieci nie rzucają szczeniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 22:43 Ocho, zocha juz sie po swojemu wscieka. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 22:59 Ja się nie "wsciekam" , prymitywie, po prostu wyrażam pogardę wobec nienawidzacych zwierząt. Btw, możecie poczytać o swoim nowym idolu; forum.gazeta.pl/forum/w,567,171164296,171164296,Swir_ktory_rozjechal_psa.html Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 23:17 Zocha, ty idola dla siebie wyszukalas czy dobroczynnie innym chcesz wciskac? Znowu chcesz poszpanowac? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 23:22 Wątpię aby ktokolwiek na świecie chciał "szpanować" przed kimś takim jak Ty. Poza tym, to nawet nie mój wątek, ale skoro mojego nicka nie umiesz przeczytać, to tym bardziej cudzego wątku, a "idol" akurat dla nienawidzacych zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 26.01.21, 09:11 Zocha, uroiłaś sobie w swoim móżdżku że nienawidzę zwierząt. Dla ciebie nienawiść ta przejawia się tym że jestem absolutnie przeciw degeneratom którzy chcą 'utylizować' lub 'zabijać' dziecko za rzucanie zwierzęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 26.01.21, 10:16 Mój nick to Sofia, duży fiole ☺ Nie musiałam niczego sobie uroic, Twoje występy w wątku na temat psa z Sycowa mówiły wyraźnie jakiego rodzaju jesteś. Przedstawicielka wsi, na której pies zamarza na łańcuchu. Degeneratow to szukaj wśród tych, którzy znecaja się nad zwierzętami. PS Poczytaj zalinkowane artykuly nt. dalszych występów swojego idola z Sycowa. Ups "dziecka"😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:39 Nasze zdanie nie ma żadnego znaczenia, bicie dzieci - tak, klaps to bicie - w Polsce jest zakazane i karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:40 Mam 5 latkę na stanie i nigdy nie dałam jej klapsa. Nigdy nie było " powodu". Nie wiem co musiałoby się stać żebym uderzyła własne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 15:41 A wkładanie ołówka bratu do oczu? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:49 I jakaż piękna asekuracja z tym "lekkim klapsem"! Jeszcze nie aż tak dawno temu (początki forum emama) wiele osób pisało, że nie bije dzieci, tylko je klapsuje. Byłam tym zafascynowana: jeśli uważasz, że bicie dzieci jest spoczko, to chociaż miej odwagę to napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:54 Jeszcze na niektórych forach pojawiają się lekkie klapsy w odniesieniu do malutkich dzieci 🤦♀️ Ja się zawsze zastanawiam co takiego może zrobić trzylatek żeby go klapsować. Mamy 2021r. a ludzie nadal się zastanawiają czy klapsy są w porządku. No kurde, nie są i nigdy nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:05 Z obserwacji? Wybiec na ulice np Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:13 I co? Pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:18 Nie mam pojecia. Pewnie jak lejesz regularnie to dziala. Na tym wlasnie polega problem z biciem. Pozornie swietnie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:19 Chyba znowu jacyś w areszcie zimują za wychowywanie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:34 Tak, klapsowali trzymiesięcznego chłopczyka. Od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:40 A co, parlamentarzysta się przyznał, że przy przewijaniu przywalił niemowlakowi, bo się nie poddawał jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:42 Słyszałam o tym, niewyobrazalne Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 07:40 Spotkałam się niedawno z ostrzeżeniem, że dziecko oberwie i zastanawiam się co to może oznaczać Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 09:37 Któryś z prawicowych publicystów-debili "klapsował" dzieci. Szkoda, że jego tak raz w tyodniu szef nie wyklapsował. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:51 Trzeba lać I patrzeć czy równo puchnie! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:55 😂😂 To było powiedzenie mojego taty (nie, nigdy mnie nie uderzył). Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 12:17 Mojego tez . Ale ja czasami dostawalam jak sie wsciekl. Ale nie za czesto. To byly lata 80te, wiec myślę, ze wtedy to byla norma . Tzn w wielu domach tak bylo. Rodzice mowili mi, ze ciesz sie, bo w innych domach kablem biją lub trzepaczką , czy paskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 17:41 margerytka73 napisała: >. Rodzice mowili mi, ze ciesz sie, bo w innych domach kablem biją lub trzep > aczką , czy paskiem. Nie kłamali. Mówili o moim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 18:32 Też lata 70 - 80 te? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 19:21 Nie, jestem '85 rocznik, więc bardziej 90te. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 20:02 majenkir napisała: > 😂😂 To było powiedzenie mojego taty (nie, nigdy mnie nie uderzył). > mojego tez 😊i ja tez nie doświadczyłam przemocy Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:57 adriana.la.cerva napisał(a): > Trzeba lać I patrzeć czy równo puchnie! Prawda? I jeszcze "bije, bo się martwię" i "To dla twojego dobra dziecko" i "biję bo cię kocham". A tak poważnie to mój syn bez klapsów dzień uważa za stracony. Ubóstwia i zasypia najszybciej klepany w tyłek tzn. w pieluchę. Normalnie zaczynamy i kończymy dzień na klapsach Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:04 Wiesz, że masz rację! Pamiętam jak mój młody był niemowlakiem to nie było nic slodszego niż poklepywanie w kuper (W pampersie ofkors). Teraz jak się mnie pyta co dostanie to mu mówię, że lanie bo jeszcze nigdy nie dostał. Tak na zupełnie poważnie, to nie mam szacunku do ludzi stosujących przemoc wobec dzieci. Mam takiego kuzyna, na jego szczęście nie utrzymujemy kontaktu Ale wiem od rodziny, że on oklada swoje dzieci. Dziwi mnie brak reakcji na jego zachowanie bo to się dzieje przy światłach np. Podczas świąt. Skur...syn. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:07 m.youtube.com/watch?v=t0dAUd5Kw4Y;;t0dAUd5Kw4Y;;https://i.ytimg.com/vi/t0dAUd5Kw4Y/default.jpg;;"Tętno pulsu" - Czy bić dzieci? Niesmiertelne Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:12 Dobre, pierwszy raz widziałam. No i wiecie jak to jest - mnie bili I dzięki temu wyroslam na porządnego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:18 “Chodzi jak szwajcar” Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 20:06 adriana.la.cerva napisał(a): > Dobre, pierwszy raz widziałam. > > No i wiecie jak to jest - mnie bili I dzięki temu wyroslam na porządnego człowi > eka najbardziej szkodliwy tekst. ja nie wiem dorośli ludzie tak usprawiedliwiaja mega patologiczne skrzywienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:12 Moja jak była niemowlakiem też tak zasypiała 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:01 'uderzyłem Cię, bo Cię kocham'. Takie zdanie usłyszałam kiedyś na placu zabaw, mówił do ojciec do swojej córeczki, miała chyba z 4 latka. Dramat! Jak mąż jej nie będzie bil, to znaczy, że jej nie kocha? Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 22:23 princy-mincy napisała: > 'uderzyłem Cię, bo Cię kocham'. > Takie zdanie usłyszałam kiedyś na placu zabaw, mówił do ojciec do swojej córecz > ki, miała chyba z 4 latka. > Dramat! Jak mąż jej nie będzie bil, to znaczy, że jej nie kocha? Oczywiście, że nie kocha i jeszcze "jak chłop baby nie bije to jej wątroba gnije" Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:54 Dramat, że nadal można takie pytanie zadać Odpowiedz Link Zgłoś
tifa_lockhart Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:56 Czy jeśli według oceny innego człowieka zrobisz coś źle to on ma prawo cie uderzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 15:43 Policja przecież ma prawo cię lać, jeśli nie przestrzegasz prawa, patrz protest kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:58 Nie, nie można, bo w obecnych czasach to dzieci spuszczają lanie rodzicom. Taki mamy klimat Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 19:59 Halo! Tu 2021! Odpowiedz Link Zgłoś
nammkha Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:01 Tak uważam że to coś złego. To przekroczenie granicy dziecka. To pokazanie że bicie jest Ok, to pokazanie że gdy brakuje argumentów to zwycięża argument siły. Czy byłam w dzieciństwie klapsowana? Tak. Czy sama daje klapsy dzieciom? Nie, choć byłam przez starszego syna doprowadzana do skraju panowania nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_owca Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 12.02.21, 13:21 Czyli sama jesteś dowodem na to, że bite dziecko nie wyrasta z automatu na psychopatę, więc zaprzeczasz tezie którą postawiłaś na początku postu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:03 Czy zlego to nie wiem na pewno jest to objaw bezradnosci rodzica. Slabo. Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:09 To prowokacja moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:40 Dwa lata temu 43% Polaków nie wstydziło się powiedzieć ankieterowi, że klapsy są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 20:08 angazetka napisała: > Dwa lata temu 43% Polaków nie wstydziło się powiedzieć ankieterowi, że klapsy s > ą ok. maksymalny szok Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:11 Wy się śmiejecie a mnie ostatnio koleżanka zabiła tekstem, ze na jej syna juz nawet bicie nie działa. Dzieciak ma 6 lat i wpada w złośc łatwo. No i ze do tej pory porządne lanie pomagało..a teraz jak ona go bije to on jej oddaje i co ona ma zrobić. Fajna dziewczyna, lubię ją...szczęke z ziemi zbierałam. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:33 hanusinamama napisała: > Wy się śmiejecie a mnie ostatnio koleżanka zabiła tekstem, ze na jej syna juz n > awet bicie nie działa. Dzieciak ma 6 lat i wpada w złośc łatwo. No i ze do tej > pory porządne lanie pomagało..a teraz jak ona go bije to on jej oddaje i co ona > ma zrobić. Fajna dziewczyna, lubię ją...szczęke z ziemi zbierałam. > Ja z kolei znam odwrotny przykład. Koleżanka nigdy przenigdy nie uderzyła swojego syna a on jako 5 latek nieraz ją uderzył. Kiedy była w ciąży specjalnie pięścią uderzył ją w brzuch. Było to w mojej obecności, rozpłakała się i powiedziała " Dziecko ja cię nigdy nie uderzyłam,dlaczego ty mnie bijesz?". Nie wiem jak jest teraz ale kiedy miał 8 lat był tak agresywny że zaczęła z nim chodzić do psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 22:01 O matko, moja 5- latka też mnie bije jak jej się coś nie podoba. Mam nadzieję, że u nas aż tak źle się nie skończy Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 22:40 rb_111222333 napisał(a): > O matko, moja 5- latka też mnie bije jak jej się coś nie podoba. Mam nadzieję, > że u nas aż tak źle się nie skończy Nie martw się na zapas. Ten przykład pokazuje tylko że nie jest tak że tylko "klapsowe" dzieci są agresywne... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 22:45 bicie to atawizm to ze dzieci bija nie jest spacjalnie zaskakujace. komunikacja komunikacja i komunikacja. mowie slucham jestem wysluchany i nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 08:45 ichi51e napisała: > bicie to atawizm to ze dzieci bija nie jest spacjalnie zaskakujace. komunikacja > komunikacja i komunikacja. mowie slucham jestem wysluchany i nawzajem > Tak, tylko w wyżej wymienionym przeze mnie przypadku była komunikacja,komunikacja i jeszcze raz komunikacja. Jak raz mały przy mnie miał focha i nie chciał się ubierać żeby iść z ojcem do fryzjera to koleżanka przez pół godziny z nim dyskotowała,przekonywała, rozmawiała. W tym momencie byłam pełna podziwu dla niej bo ja na jej miejscu bym skapitulowała. No ale udało jej się,przekonała go. Tak więc była komunikacja a i tak zdarzało się że ją pięściami okładał... Mam nadzieję że już jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 02:42 I jak efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 08:41 taki-sobie-nick napisała: > I jak efekty? No właśnie nie wiem... Ostatni raz widziałam się z nią ponad rok temu, jakoś kontakt mam się urwał... Odpowiedz Link Zgłoś
dolcenera Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:20 Akurat ostatnio pracuję nad przemocą psychiczną względem dzieci 0-6 i te klapsy rozhisteryzowanych rodziców jakoś mniej mnie szokują niż wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:29 kiedys zainteresowal mnie problem treningu czystosci. szczeka mi opadla do jakiej przemocy potrafia sie posunac rodzice - straszenie nozyczkami bo sie dziecko zsikalo, pieprz cayenne na jezyk, trzymanie na zimnie i w zimnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:30 O pieprzu to czytałam lata temu jako sposób na odstawienie od piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:33 babka w Australii zabila dzieciaka tym piperzem a nozyczki zostaly uzyte z tego co pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:35 Ale do czego te nożyczki miały słuzyć? Nie wiem czy chce znać odpowieddź?? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:37 nie chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:39 No dobra nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
dolcenera Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:15 Mnie radzono ostrą musztardę na sutek, zaraz po wspaniałej technice wypłakiwania ( tylko włączysz kamerkę, żeby monitorować ze nic złego się nie dzieje, tylko bez dźwięku, i po kilku nocach kaprysy się skończą) Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:24 Mnie radzono posmarować sutka przekrojony peperoncino.. już pomijając barbarzyńskie metody to by mi chyba suta wypaliło 😱 to była porada prawie stuletniej "praprababci", więc jeszcze jakoś można wybaczyć, ale podobne porady bywały na forum jeszcze z 10 lat temu. Do spółki z poradami, że jak dzieciak się drze aż siny to płuca ćwiczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:25 Ta metoda wypłakiwania to sie chyba nazywa "samopocieszanie". Dziecko przestaje płakać..bo zaczyna kumac ze i tak nikt nie zareaguje.... Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:32 Czasami trudno odratować opuszczone młode ssaki, pomimo fizycznej kondycji to umożliwiającej, bo mają mechanizm lekkiej śmierci (takiej łóżeczkowej można porównać). Jak zrozumieją, że na ich wołanie nikt nie odpowiada, to sobie umrą. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcenera Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 07:01 Jak w latach 50 tych w rumuńskich sierocińcach. +++ depresja i anoreksja niemowlęca. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcenera Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 07:02 Ja to na osobisty użytek nazywam metoda „małej śmierci.” Odpowiedz Link Zgłoś
dolcenera Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:12 Coś w tym stylu łącznie z pozostawianiem za odjeżdżający samochodem lub straszeniem pożarciem przez ujadającego psa lub zanurzeniem w wannie wypełnionej parujacym wrzątkiem to tak w klasie buntu dwulatka O niechodzących niemowlakach i wyciszaniu terrorem nocnych płaczow nawet nie będę pisać. A dossier zaczęło się tak niewinnie od „ jak będziesz niegrzeczna, to mama po ciebie już nigdy nie przyjdzie do żłobka” Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:14 Jeżu kolczasty... Odpowiedz Link Zgłoś
dolcenera Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:17 Przy czym klapsa ani żadnej innej przemocy fiz we wspomnianych dossiers nie odnotowano. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:41 Niektórzy nie powinni mieć dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:08 Możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
nusiator Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:21 Tak. Klaps to coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:37 Uważamy, że to może być coś dobrego, ale tylko dla chętnych dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:52 O, to to. To jedyne klapsy, którę są ok. Nie muszą być lekkie Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:34 Się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 20:58 Przeciw, zdecydowanie. Mężowi klapsów nie daję, on mnie też nie, więc niby dlaczego miałabym dawać dziecku? Wg mnie to przemoc, nawet jeśli dorosłemu się wydaje, że klaps nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 15:36 > Przeciw, zdecydowanie. > Wg mnie to przemoc, nawet jeśli dorosłemu się wydaje, że klaps nie boli. Dopuszczam w szczególnych sytuacjach jako ostateczne narzędzie wychowawcze, gdy dzieciak celowo może komuś zaszkodzić. Miałam sytuację gdy starszy syn (niecałe 3 lata) chciał wkładać ołówek do oka młodszemu synowi (8 m-cy). Nic nie skutkowało, dopiero klaps spowodował że przestał. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:07 Głupie pytanie. No ale takie klapsy jak rozumiem mogą się zdarzyć rodzicom doprowadzonym do ostateczności. Moja mama kiedyś szarpnęła i klapnęła w pieluchę moje dziecko, no klapsa nie poczuło ale szepnięcie było nieciekawe można dziecku staw uszkodzić. Natomiast nie wiedzialam jak się zachować bo to była spontaniczna reakcja gdy dziecko zaczęło walić jakimś przedmiotem już nie pamiętam jakim w ekran telewizora. Na szczęście nic się nie stało. Miała prawo szarpnąć dziecko by ratować swój tv? Reakcje małej pamietam bo się przestaszyla, usiadła mi na kolanach i przytuliła do mnie i zerkała na babcie zza ramienia 🙂 Dziecko babcie uwielbia a długa chwila minęła zanim znów do niej podeszła. Na szczęście takie jednorazowe zdarzenie dziecko zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:49 Mnie klapsowali. Urazy nie zywie. Sama nie stosuje bo to nie ma sensu mysle ze obecnie Mamy wieksza swidomosc co dziecko moze zakumac co nie dzieciaka dluzej traktuje sie jak nieswiadomwgo zwierzaka ktore go rodzic nie dopilnowal. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 23:21 A nie mogła mu zabrać tego przedmiotu? Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 23:24 Szarpnęła, dała klapa i zabrała. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 21:53 A mogła tylko zabrać bez klapsow i szarpania. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 26.01.21, 10:15 Mogla ale właśnie to był odruch. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 02:52 Mogła zadziałać odruchowo. Tak, dorośli też czasem zachowują się odruchowo. A wątek uważam za prowokację celem ożywienia forum, to jakby na forum łysych pytać o dobrego fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 09:20 Jak ktoś ma odruch bicia, to powinien się udać na terapię. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 26.01.21, 10:16 Tak juz wysyłam 76 letnia schorowana seniorkę na terapie 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 12.02.21, 17:27 milupaa napisała: > Miała prawo szarpnąć dzieck > o by ratować swój tv? A gdyby dziecko zepsuło tv to byś odkupiła? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka55 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:11 Tak, coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:13 A dorosłym ? Za czy przeciw jesteś ? ( pytam nie o sprawy nieerotyczne a serio ) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 25.01.21, 15:38 Policja ma prowo dawać 'klapsy' na przykład gumowymi pałami na 11 listopada... lub na 'proteście kobiet'. Odpowiedz sobie czy jesteś za czy przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:18 Przeciw. Przemoc to przemoc. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 22.01.21, 21:35 Jestem przeciw. Męża też nie leję jak mnie wkurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 09:40 A czy lekki klaps dany tobie przez osobę 2x większą byłby ok? Jeśli tak to rozdawaj dziecku klapsy. Ja dałam mojemu synowi klapsa raz. Mój rezolutny 3 lub 4 latek powiedział : Jak mnie będziesz bić to nie będę cię słuchać. Dziecko było mądrzejsze ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jesteś za czy przeciw dawaniu klapsów dziecio 23.01.21, 20:15 milva24 napisała: > Jestem przeciw. Męża też nie leję jak mnie wkurzy. bo chodzi o lanie tych, którzy są dużo słabsi i wiadomo, że nie mogą oddać Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama