pytajnik188 01.02.21, 14:24 Polska 2050 i transferach z PO? Właściwie sporo tu o polityce, a mi się nigdzie nie rzuciła dyskusja na temat. Może już była, a przegapiłam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiszantul Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 14:38 Przy okazji możecie napisać, co sądzicie o ruchu Wspólna Polska Rafała Trzaskowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:58 nie wiem co mysle o Wspólna Polska Rafała Trzaskowskiego bo nie wnikalam w ich program, ale wiem ze sam Rafal Trzaskowski wstydu w swiecie nie przyniesie. Nie sadze jednak aby Pan Trzaskowski byl w guscie polskiej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:27 > wiem ze sam Rafal Trzaskowski wstydu w swiecie nie przyniesie. buuuuuuuuuuuuuhahahahahahahahahah ahahahhahahahaha ahahahhahahahaha ahhahahahahaha hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:33 uwaga troll. Smieci Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:36 Mowisz o Trzaskowskim? Co chwila gafa. Szogun przy nim to mistrz intelektu W tym PO naprawde nie ma ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:57 mozesz podac przyklady gaf? no chyba nie przebija aktualnego prezdenta Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 19:46 ale sensowne a nie bzdety typu: Trzaskowski jechal autobusem i odbil bilet a nie trzeba bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 15:06 Głosowałam na niego w wyborach prezydenckich i jestem przekonana, że gdyby wszedł do 2. tury pokonałby Dudę. PO straciło resztki mojej sympatii wystawiając Trzaskowskiego, który nie miał z Dudą żadnych szans, co wynikało ze wszystkich sondaży i było do przewidzenia nawet na zdrowy rozum. W ten sposób udowodnili, że liczy się tylko doraźny partyjny interes. U Hołowni naj-najbardziej podoba mi się program ekologiczny. I podoba mi się, że nie uciekają od tematu rozliczenia PIS-u - bo ja na pewno nie będę głosować na partie głaskania po głowie i tolerancji. Nie jestem wielką fanką referendum aborcyjnego (mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć dlaczego), ale niechętnie przyznaję, że może nie być innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:55 Myślę dokładnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:57 asfiksja napisał: > jestem przekonana, że gdyby wszeł do 2. tury pokonałby Dudę. był za cienki, żeby wyjść z I tury ale z pewnością wygrałby drugą... Uważam, że Polacy mają już wystarczająco dużo problemów, dokładanie im religijnego świra u władzy jest całkowicie zbyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:09 Prawda. Gdybym był bogaty...... Męczace jest to, ja jak tylko uslyszałam, że Holownia jest zagorzałym katolikiem to ki się flaki wywróciły. Nie, nie i nie, marzę o geju ateiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:30 > marzę o geju ateiscie. Ja mysle ze Leppart bedzie startowac, po to sie lansuje. Ale komornik moze jej zaszkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 19:44 gej ateista? nie trzeba o nim marzyć, biedroń jest przecież gotowym kandydatem Odpowiedz Link Zgłoś
caponata75 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:34 Tak, do tej całej szajby brakuje świetojebliwego byłego ministranta. Facet dobrze się sprzedaje, bo jest szolmenem, w miarę dobrze wygląda, wie jak oczarować publiczność. Niestety jego wczesniejsze poglądy kompletnie go dla mnie dyskwalifikują. Jego program rozdziału kościoła od państwa, polega na tym by ich nie rozdzielać. Widziałyście? Kapelani mają zostać w wojsku i policji. Jaka to wielka zmiana? Nie będzie sukienkowych w szpitalach, straży leśnej i służbie celnej? Odpowiedz Link Zgłoś
caponata75 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:40 To w skrócie: Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 20:04 caponata75 napisała: > Tak, do tej całej szajby brakuje świetojebliwego byłego ministranta. Facet dobr > ze się sprzedaje, bo jest szolmenem, w miarę dobrze wygląda, wie jak oczarować > publiczność. Niestety jego wczesniejsze poglądy kompletnie go dla mnie dyskwali > fikują. Jego program rozdziału kościoła od państwa, polega na tym by ich nie ro > zdzielać. Widziałyście? Kapelani mają zostać w wojsku i policji. Jaka to wielk > a zmiana? Nie będzie sukienkowych w szpitalach, straży leśnej i służbie celnej? > Zgadzam się w całej rozciągłości. W tej chwili tylko Lewica z Biedroniem i młodzieżą jest w stanie uwolnić nas od wieloletniego betonu. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 06:08 Ale oni przypadkiemz SLD razem nie występują ( jeśli mowa o wieloletnim betonie). Jest spora grupa osób, która nigdy na SLD nie zaglosuje Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 10:14 kandyzowana3x napisała: > Jest spora grupa osób, która nigdy na SLD nie zaglosuje cóż, skoro wolicie katoliban... Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 11:34 Wyzywanie Hołowni od katolibanu jest oznaką nieznajomości polskiej sceny politycznej. Ale OK, nie głosuj na PIS ani na Konfederację to nadal jesteś w gruncie rzeczy po tej samej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 11:37 asfiksja napisał: > Wyzywanie Hołowni od katolibanu jest oznaką nieznajomości polskiej sceny politycznej "Marzę o tym, by była zakazana, ale dopóki żyję w takim społeczeństwie, w którym mamy ludzi, którzy mają różne poglądy w tej sprawie, muszę niestety próbować z nimi negocjować". Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 13:26 Cytujesz poglądy sprzed prawie 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 13:35 10 lat temu Szymon Hołownia miał ponad 30 lat, nie był już w wieku, w którym człowiekowi o 180 stopni zmieniają się poglądy na sprawy kluczowe. Jeśli sądzisz, że to się zdezaktualizowało, tu wypowiedź z listopada 2020: "Moje osobiste poglądy są bardziej konserwatywne, niż stan prawny z 1993, ale to moje prywatne zdanie". Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 12:13 Wzywanie do referendum w sprawie aborcji jest dowodem na to, że Hołownia jest mentalnym katotalibanem lub idiotą, który nie rozumie czym są prawa człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 13:30 Z tego, co pamiętam z prawa międzynarodowego (a coś tam pamiętam) to prawo do aborcji na każde żądanie nie należy (jeszcze) do praw człowieka. W przeciwieństwie do zakazu tortur (wolności od nieludzkiego i/lub poniżającego traktowania i/lub karania). Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 13:35 Nie zrozumialas kompletnie. Rzecz w tym, ze to nie wiekszosc w referendum powinna decydowac o prawach czlowieka- a wolnosc reprodukcyjna owszem, jest jednym z takich praw. Wiekszosc nie moze sobie dowolnie przeglosowywac, ktore prawa czlowieka jej sie podobaja a ktore nie, nie na tym polega demokracja, wyobraz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 13:53 Prawa reprodukcyjne należą do kategorii praw człowieka (w tym jest prawo do dostępnej i bezpiecznej aborcji). Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:39 Podaj konwencję, o której piszesz. Choćby podpisaną, bo że żadnej nie ratyfikowaliśmy to wiem. Bo na przykład zakaz tortur to art. 3 konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności. Wydaje mi się jednak, że prawo do dostępu do aborcji jest raczej w sferze postulatywnych niż rzeczywistych praw człowieka. Podobnie zresztą jak na przykład wszelkie prawa ekonomiczne (co komuś po wolności zgromadzeń i słowa, jak nie ma minimum egzystencji). Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 12:25 asfiksja napisał: > Wyzywanie Hołowni od katolibanu jest oznaką nieznajomości polskiej sceny politycznej. (Nie)stety to, że są w Polsce osoby publicznie deklarujące radykalniejsze, niż hołownia, poglądy katolicko-narodowe, jak np. braun z konfy nie znaczy, że poglądy hołowni nie są katolibskie. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 13:34 Jak uważasz. Fakty są takie, że parlamentarzystki, które przeszły do P2050 mają poglądy zdecydowanie lewicowe obyczajowo (jedna pani z Wiosny i Joanna Mucha opowiadająca się za aborcją na każde żądanie do 12 tygodnia). Ale oczywiście możemy uznać, że to po prostu głupie baby i omamił je dyskretny urok katolibanu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 21:51 O to to. To jest taki pis w białych rękawiczkach, twarda konserwa katolicka. Nope, to już było, żadnego Hołowni, fuj. Ja bym chciała kobietę, lewaczkę, feministkę wreszcie u władzy. Dość już rządów przemądrzałych białych heteromenów. Ew. Jacinda też mogłaby być, uwielbiam kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 23:05 Ma taki sam program w tej kwestii jak PO czy Nowoczesna (miała). Takich ministrantów świętojebliwych można liczyć w PO na pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
caponata75 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 23:51 Zgadza się, ale aurorka wątku nie pyta co sądzimy o PO. Wyborcą PO nidgy nie byłam, co najwyżej głosowałam na nich w drugiej turze, jako mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 10:05 To mamy podobnie. Będę głosować na PO albo Hołownie w drugiej turze jako mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 04.02.21, 08:18 Tak, tez jestem przekonana, ze mialby lepszy wynik niz Trzaskowski. W drugiej turze glosuje sie "przeciw" a nie "za". Niestety Trzaskowski, reprezentujacy PO/KO, mial zbyt duzo elektoratu negatywnego. A czy 10 lat temu ktos sobie wyobrazal, ze prezydentem moze zostac jakis nieznany Duda, o ktorym nikt nie slyszal? Nie, prezes namascil go bo Andrzejek nie mial zadnych wrogow. Nie mial elektoratu negatywnego (i latwo nim manipulowac, ale to juz dodatkowa kwestia). Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 04.02.21, 08:22 Tak mysle, czy zaglosowalabym na kazdego, gdyby mial szanse wygrac z PiSem? I chyba jednak na Bosaka ani na Zandberga to nie. Trzaskowski, Holownia, czy nawet stare PSL- lece do urn. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 04.02.21, 08:30 palacinka2020 napisała: > Tak, tez jestem przekonana, ze mialby lepszy wynik niz Trzaskowski. W drugiej > turze glosuje sie "przeciw" a nie "za". Niestety Trzaskowski, reprezentujacy PO > /KO, mial zbyt duzo elektoratu negatywnego. |To Hołownia 'marzy mi się całkowity zakaz aborcji' i 'finansowanie kościoła z podatków' nie ma negatywnego elektoratu? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 15:23 Jest mi on obojętny. I tak na niego nie zagłosuję. Tylko Lewica ma w programie przywrócenie praw kobiet. Reszta partii to jakieś klęczące przed KK zbieraniny dziadersów. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:23 Lewica sobie może mieć w programie, ale raczej nie przywróci. Przypominam Kwacha i jego konkordat. Za duże uwikłania finansowe. No, być może nie zaostrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:45 A ja przypominam, że konkordat nie był Kwacha, co się wciąż powtarza. Umowę konkordatową zawarł rząd Hanny Suchockiej w 1993 roku. Tu historia podpisania tego niewypału demagog.org.pl/wypowiedzi/konkordat-dzielem-sld-sprawdzamy-wypowiedz-joanny-senyszyn/ Od 2015 lewica jest oficjalnie za rozwiązaniem lub przynajmniej renegocjacją konkordatu. Co do meritum wątku: żadnego ministranta! Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:26 Lewica to jest opcja bratania się z episkopatem dla obopólnych korzyści, taka tradycja. Z wyjątkiem może środowiska Zandberga, ale oni sami mają poparcie na poziomie zaniedbywalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:27 Ach, no i oczywiście z wyjątkiem środowiska Lempart/Suchanow. Z wielkim zaciekawieniem patrzę, czy się tam wykluje coś wyborczego. Oby tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 09:47 Och, ja tez i trzymam kciuki, zeby to nie byla kolejna wydmuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 10:14 och, to jest wydmuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 15:25 Piąta kolumna epidiaskopu. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 12:57 PO-bis tyle, że ta istniejąca już jest, znana i przez niektórych lubiana i w zasadzie zagospodarowała zapotrzebiowanie na partie typu PO Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 15:26 Uwazam, ze jest mniejszym zlem, niz konfederacja. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:58 oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 09:26 Konfa to religijni ektstremiści, Hołek wydaje się być dość stanowany aczkolwiek wolałabym jednak osobę religijnie neutralną. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:22 Ale on w programie ma teraz powazny rozdział panstwa od kosicoła...coś na co sie PO przez lata nie zdecydowało, nawet sie nie zająkneli. Uwazam ze on jest aktualnie mniej koscielny niż PO. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:43 "Moi" pisowcy uważają Hołownię za diabła wcielonego Ja uważam, że ten toksyczny konkubinat państwa i Kościoła trzeba zlikwidować, ale do tego nie wystarczą siły działające z zewnątrz, żeby uniknąć oblężonej twierdzy, potrzebne są też te ze środka. PO i starej lewicy głupio by było teraz szafować hasłem rozdziału, bo że się w pas kłaniali biskupom, jak byli u władzy to każdy dobrze pamięta. Dlatego nadzieja w nowych siłach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:50 NO dokłądnie. PO była tak samo związane z kosicołem jak PIS, oni sie nawet nie zająkneli o tym, ze trzeba ukrócić KK władzę w naszym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:04 Hanusina: nie ma w programie rozdzialu panstwa od kosciola. Poczytaj sobie, jest juz jego program. Nie wypowie konkordatu, nie wyprowadzi religii ze szkol. Ten jego "rozdzial" to ochlapy. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:09 fornita111 napisała: > Hanusina: nie ma w programie rozdzialu panstwa od kosciola. Poczytaj sobie, jes > t juz jego program. Nie wypowie konkordatu, nie wyprowadzi religii ze szkol. Te > n jego "rozdzial" to ochlapy. Konkordat jest w Konstytucji. Religię ze szkół mogą wyprowadzić zainteresowani np. rodzice. Kiepskie to bierne marudzenie i oczekiwanie, że ktoś za nas załatwi nasze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:13 To nie jest bierne marudzenie. Tylko nie dorabiajmy dupie uszu i nie robmy z Holowni lewicy. On sie chce z Kosciolem dogadac i bardzo wyraznie masz to rozpisane w jego programie. A nt aborcji u niego konkretow nie ma ZADNYCH (w programie, bo podpinanie sie pod strajk kobiet to juz owszem, chetnie...) Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:18 Na ten moment stara opozycja gwarantuje Pisie szambo na długo. Od lat nie wygrali ważnych wyborów i taka jest prawda. Jeśli te kilka procent Hołowni jest w stanie wyciągnąć nas z PiSiego szamba to warto. Ale jak widać PiSie oszołomstwo zrobi wszystko, żeby zostać przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:36 Mimo wszystko wolę być wierna swoim poglądom i głosować na lewicę, niż na typa, który jest tak trochę za, ale w sumie to przeciw, ale jednak bardziej za, no chyba że przeciw, ale zależy, czy prywatnie, czy publicznie, a w ogóle to sam nie jest pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:40 No, dobrze. A jak będzie wspólna lista opozycji do Senatu (gdzie jest ordynacja jednomandatowa), jak to było w ostatnich wyborach, to nie zagłosujesz na Hołownię czy kogoś z jego listy? Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:07 Co konkretnie znaczy "rozdział państwa od Kościoła" w jego przypadku?? Jakieś konkrety?? Czy jak zwykle puste słówka? Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:11 konsta-is-me napisała: > Co konkretnie znaczy "rozdział państwa od Kościoła" w jego przypadku?? > Jakieś konkrety?? > Czy jak zwykle puste słówka? Mi na początek wystarczy, że przestaną wspierać patologię Rydzyka milionami z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:14 Aaa no to rzeczywiscie jak tobie wystarczy to nam tez powinno? No way Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:20 fornita111 napisała: > Aaa no to rzeczywiscie jak tobie wystarczy to nam tez powinno? No way Może ty się znakomicie czujesz w PiSim szambie i marzy ci się PiSie szambo na zawsze. Ale nie sadź wszystkich według siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:28 No musisz zyc z tym, ze prawicowy Holownia nie jest wymarzonym kandydatem ludzi o lewicowych pogladach i juz z niego nie rob jedynego mozliwego zbawcy od pisu- bo zwyczajnie nie wiemy, co sie jeszcze do wyborow wydarzy. Wiec spadaj z ta nachalna agitacja Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:31 fornita111 napisała: > No musisz zyc z tym, ze prawicowy Holownia nie jest wymarzonym kandydatem ludz > i o lewicowych pogladach i juz z niego nie rob jedynego mozliwego zbawcy od > pisu- bo zwyczajnie nie wiemy, co sie jeszcze do wyborow wydarzy. Wiec spadaj z > ta nachalna agitacja Za to wiemy, ze z twoimi zbawcami jesteśmy od lat w PiSim szambie. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:38 no dawaj jeszcze, bo widze ze jestes w fazie manii ulzyj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 15:27 Zagłosowałabym i chwaliła samego diabła, jak tylko miałby szanse wysłać pis w komos. Hołownia proponował świetnego ministra edukacji, kogoś, kto naprawdę się na tym zna, a nie tego...... Czarnka Odpowiedz Link Zgłoś
folivora Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 15:30 Ciężko cokolwiek sądzić o nim, ponieważ skrzętnie ukrywa wszelkie swoje poglądy, a jego program polityczny to "to by trzeba usiąść, pomyśleć, porozmawiać i wtedy się zdecyduje". A transfery z PO mnie nie dziwią, PO tonie, trzeba zmienić statek. A cała ta Polska 2050 będzie takim kolejnym PO czy Nowoczesną, ciekawa jestem, czy wytrzyma dłużej niż partia pana Petru. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:33 > A transfery z PO mnie nie dziwią, PO tonie, trzeba zmienić statek. > A cała ta Polska 2050 będzie takim kolejnym PO czy Nowoczesną, Amen, Aaaameeeeeeen, Aaaaaaaaaaaaaaaaameeeeeeeeeeeeeeeeeen Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:31 Bardzo mi się podoba wzmożenie pis-trolli w tym wątku Podobne wzmożenie na hasło "Hołownia" obserwuję wśród znajomych wyborców PIS. Czekam jeszcze na tę mantrę z KOD-em i Kijowskim, potem już tylko Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:38 Holownia i Trzaskowski - czy mozna sobie wyobrazic lepszych przeciwnikow? Niech zyja i dzialaja chlopaki - PiS bedzie rzadzil jeszcze 30 lat przy takiej opozycji )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:56 Gogo, śmiejesz się z Trzaskowskiego, to chyba nie wiesz, ze założył wielki ruch polityczny Wspólna Polska. Bo tego ogromnego entuzjazmu jego wyborców nie wolno zmarnować Słyszałeś o Wspólnej Polsce Trzaskowskiego? Bo większość ematki nie słyszała Odpowiedz Link Zgłoś
folivora Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 22:01 Jeśli o mnie mówisz pis-troll, to się właśnie spłakałam ze śmiechu, bo jestem lewicową aktywistką Nie, krytykowanie PO i Hołowni to nie tylko domena pisiorów, można nie być za pisem ani za tymi ugrupowaniami Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 22:04 Nie, ciebie w ogóle nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 10:32 asfiksja napisał: > Bardzo mi się podoba wzmożenie pis-trolli w tym wątku Podobne wzmożenie na h > asło "Hołownia" obserwuję wśród znajomych wyborców PIS. > Czekam jeszcze na tę mantrę z KOD-em i Kijowskim, potem już tylko Hitler. Identycznie pisano o Ruchu Paliktota, Nowoczesnej, partii Kukiza i paru innych przystawkach, o ktorych dzisiaj juz nikt nie pamieta. Ze zmiota PiS ze sceny politycznej i Kaczor sie juz nie podniesie. A jest 2021 i PiS nadal ma ponad 30% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 11:42 Ojoj, no, spokojnie. Drób przegrywał wybory za wyborami latami. PiS - przypominam - powstał 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 03.02.21, 03:56 PiS - przypominam - powstał 20 lat temu. Ale PC/PIS został zaplanowany jeszcze przez Breżniewa. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 03.02.21, 04:19 Była taka książka sci-fi o Fundacjach, rosyjska zresztą, o ile pamiętam. No więc ktoś w Akwarium ok. roku 1975 przewidział upadek ZSRR i Układu Warszawskiego. ten ktoś wiedział, że upadkowi nie da się zapobiec i przygotował plan odbudowy. W tym celu umieścił w wielu krajach śpiochów, którzy mieli odczekać trochę, robili w tym czasie lewe interesy, zdobywali legendę działaczy politycznych itd. Jednymi z takich śpiochów są właśnie Kaczyńscy i członkowie ich ugrupowania. Przez dziesięciolecia kręca lewe interesy i nikt nie mógł ich ruszyć, znani, nielubiani, nietykalni. Rośli sobie pod parasolem aż przy wsparciu fejków z centrali uzyskali władzę i pracują na rzecz odbudowy imperium radzieckiego. Co ciekawe, śpiochy są nie tylko w krajach dawnej strefy wpływów ZSRR, wystarczy spojrzeć na Borisa Johnsona, czy Donalda Trumpa. Wszyscy oni przez lata uchodzili za wariatów, którzy robią dziwne interesy, próbują coś bezskutecznie w polityce, tym czasem oni rośli w siłę i z pomoca podobnych fejków przejęli w władzę. Władzę w kraju demoktarycznym łatwo zdobyć, trudniej utrzymać. Ponieważ śpiochy maja się u władzy utrzymać aż do wykonania zadania wzorem literackiego pierwowzowu utworzono także Druggie Fundacje, organizacje, które trudno jest powiazać z rosyjskim wywiadem, oficjalnie się śpiochom przeciwstawiają, złorzeczą na nich itd. a jednak robią wszystko, by śpiochy sie u władzy utrzymały. W Polsce jest to PO. PO wykosiło całą scenę pozostawiając w grze tylko PO i PIS, a następnie przekazało PISowi władzę i pilnuje, by nikt do gry nie wszedł, stąd te dziwne twory Palikotów, Kijowskich, maja przejmować wszelki elektorat lewicow, centrowy i prawicowy, a następnie ośmieszać ideę opozycji wobec PIS. Żeby bło jeszcze ciekawiej, w apogeum całej akcji, gdy śpiochy zdobyły władzę i się umacniają pojawiła się Pandemia, dodatkowe terrorystyczne wsparcie dające śpiochom możliwość szybkiego przekształcenia panstw demokratycznych w dyktatury. Fajna historia? Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 15:51 Pastor Szymon przestał do mnie przemawiać. Potrafi tak ładnie i przekonywująco w zależności od sytuacji prawić kazania, ale jak Kidawa-Błońska zrezygnowała i pojawił się Trzaskowski, a ten z szewską pasją się na niego rzucił. Stracił kompletnie w moich oczach. Przez niego mamy nadal długopis na salonach. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:58 Nie, nie przez niego, tylko głupie decyzje PO. Trzeba było oficjalnie poprzeć Hołownię, to już byśmy mieli innego prezydenta. Ale musieli mieć „swojego”, to mamy, jak mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:06 milka_milka napisała: > Trzeba było oficjalnie poprzeć Hołownię, to już byśmy mieli innego prezydenta. Nie, nie mielibyście. Wygrałby też Duda tylko większą przewagą. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:14 > Wygrałby też Duda tylko większą przewagą. Też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:26 Czytałyście sondaże? To był jedyny kandydat, który miał szansę wygrać z Dudą. No ale PO musiała się honorem ująć i wystawić swojego. No i jest co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:44 milka_milka napisała: > Czytałyście sondaże? To był jedyny kandydat, który miał szansę wygrać z Dudą. N > o ale PO musiała się honorem ująć i wystawić swojego. No i jest co jest. > Ja w pierwszej turze głosowałam na niego, wielu moich znjomych również. W drugiej ,,zamkłam" oczy i zagłosowałam na p. Trzaskowskiego, ale inni, dla których ten kandydat nie był do przyjęcia zagłosowali na p. Dudę. Niestety. Także p. Hołownia miał szansę, ale PO postawiło na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:05 sarah_black38 napisała: > milka_milka napisała: > > > Czytałyście sondaże? To był jedyny kandydat, który miał szansę wygrać z D > udą. N > > o ale PO musiała się honorem ująć i wystawić swojego. No i jest co jest. > > > > Ja w pierwszej turze głosowałam na niego, wielu moich znjomych również. W drugi > ej ,,zamkłam" oczy i zagłosowałam na p. Trzaskowskiego, ale inni, dla których t > en kandydat nie był do przyjęcia zagłosowali na p. Dudę. Niestety. Także p. Hoł > ownia miał szansę, ale PO postawiło na swoim. A myślisz, że osoby o lewicowych i liberalnych poglądach "zamknąłby oczy" i zagłosowały na konserwatywnego katolika, który jeszcze niedawno był za zaostrzeniem zakazu aborcji? Czy może zostałyby w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:12 Tak właśnie myślę. A te, które głosowałyby na Hołownię, zagłosowały w większości na Dudę. I okazało się, że było ich więcej, niż tych lewicowych, głosujących na Trzaskowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:16 milka_milka napisała: > Tak właśnie myślę. A te, które głosowałyby na Hołownię, zagłosowały w większośc > i na Dudę. I okazało się, że było ich więcej, niż tych lewicowych, głosujących > na Trzaskowskiego. Akurat kierunki przepływu elektoratu sa znane i nie masz racji. Nie masz racji również w kwestii głosowania lewicowego elektoratu na Hołownię - ja pewnie bym została w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:15 milka_milka napisała: > Czytałyście sondaże? np please... > To był jedyny kandydat, który miał szansę wygrać z Dudą. gdyby miał szansę, to wygrałby. Noale NIE MIAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 19:55 Nie łudź się większość osób które głosowały na Trzaskowskiego wcale nie głosowałoby na Hołownię bo za bardzo zalatuje katolskim oszołomstwem. Frekwencja byłaby jeszcze niższa bo ludzie nie mieliby w ogóle kogo wybrać. Po prostu nie poszliby w ogóle na wybory Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 20:09 koronka2012 napisała: > Nie łudź się większość osób które głosowały na Trzaskowskiego wcale nie głosowa > łoby na Hołownię bo za bardzo zalatuje katolskim oszołomstwem. > Frekwencja byłaby jeszcze niższa bo ludzie nie mieliby w ogóle kogo wybrać. Po > prostu nie poszliby w ogóle na wybory Nie wiadomo co wydarzyłoby się gdyby Hołownia znalazł się w II turze. Zgodnie z sondażami był szansą na pokonanie Dudy. Natomiast wiadomo, że Trzaskowski poległ na II turze. Też zgodnie z sondażami. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 04:53 Pamiętam soje rozważania co zrobić jeśli do drugiej tury przejdzie Hołownia i rozwazałam raczej zostanie w domu. Podpobne rozkminy mieli moi znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 10:12 >Pamiętam soje rozważania co zrobić jeśli do drugiej tury przejdzie Hołownia i >rozwazałam raczej zostanie w domu. Podpobne rozkminy mieli moi znajomi. Tego nie rozumiem. Po 5 latach prezydentury Dudy, tego Dudy, łamaniu przez niego prawa rozważać zostanie w domu, bo kandydat nam światopoglądowo nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 10:24 zona_glusia napisał(a): > rozważać zostanie w domu, bo kandydat nam światopoglądowo nie odpowiada Ja rozumiem, bo pędzej ręka by mi uschła, niż zagłosowałabym na kandydata, którego poglądy zagrażają życiu i zdrowiu kobiet. Przy czym o adrianie przynajmniej wiadomo, że jest posłuszną marionetką, która na polecenie wykona każdy szpagat, chociaż 5 minut wcześniej twierdziłby coś zupełnie przeciwnego, jeśli jego partii się to przekalkuluje. hołownia natomiast to religijny świr, kierujący się wolą swojego boga. No więc: NIE, NIE i jeszcze raz NIE dla hołowni. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 14:00 Ja tak samo: nie, że Duda mnie urządza, ale wstawianie kogoś, kogo znam tylko z programów rozrywkowych i zalatujących fundamentalizmem wypowiedzi po gazetach na stanowisko prezydenta nie mieści mi się w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 18:46 Dokładnie tak samo- dla mnie to nie jest żaden wybór. Ba, pójdę dalej: nawet, jakby Hołownia jakimś cudem został prezydentem przy władzy PiS, to miałby równie marginalne znaczenie, co Duda, biorąc pod uwagę kierunek, jaki ta władza obiera i zgodność tego kierunku z jego przekonaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
folivora Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 22:03 Wg sondaży to Komorowski miał wygrać z Dudą, więc jasne, opieraj się na nich Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:24 NIe przez niego tylko przez to PO dało dupy...nawalili równo. Najpierw nie wiedzieli kogo wystawić (długopis juz dawno miał kampanie), potem dali Kidawe ale jakoś tak bez przekonania a potem Trzaskowskiego...prawda jest taka ze od dłuższego czasu PO nic nie robi. Najchętniej chciałabym aby w PL rzadziła lewica ale nie ma na to szans, wiec wole Hołownie niz PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 03.02.21, 00:14 Holownia to konferansjer. Zasada oceny człowieka - a zwłaszcza polityka (kandydata na polityka): Patrz co robi, a nie co mów (czy jak wygląda, i jaką ma żonę - to zawsze jest tylko PR i sztuczny wizeruek - tzw. casting) czyli weryfikacja wszystkich głosowań, interpelacji, złożonych wniosków, rzeczywistego konkretnego wymiernego zaangażowania - zarówno konkretnego polityka jak i jego pracowników biura. Dotyczy to kazdego ogrupowania. W Polsce NIE MA żadnego sensownego polityka/programu/lidera.. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 03.02.21, 00:47 ferra napisała: > W Polsce NIE MA żadnego sensownego polityka/programu/lidera.. > Zależy czego oczekujesz. Jeśli polityk ma za ciebie robić twoją karierę to masz rację. Jeśli ma za ciebie schudnąć to także masz rację... Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 03.02.21, 03:30 Oczekuję posiadania kręgosłupa + mózgu + odwagi cywilnej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 03.02.21, 09:29 ferra napisała: > W Polsce NIE MA żadnego sensownego polityka/programu/lidera.. kłamiesz. Są. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:25 Palikot, Kukiz, Petru... A jednak wciąż są ludzie skłonni uwierzyć, ze telewizyjny konferansjer z dnia na dzień zakłada partię i wygrywa sondaż poparcia partii opozycyjnych. Hołownia już miał taki sondaż. Co prawda Petru miał sondaż, w którym wygrywał z PiSem, ale wszystko przed Hołownią. Tylko gdzie są dzisiaj Palikot, Kukiz i Petru? Kukiz podobno w PSL Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:40 Przepraszam, już jest sondaż, gdzie Hołownia wygrywa z PiSem Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:43 Hołownia + PO + PSL 59% poparcia. To strasznie niesprawiedliwe, ze PiS rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:42 PIS przestanie rządzić. Jeśli nie w tym roku to w 2023. Jeśli nie w 2023 to wraz ze śmiercią Kaczyńskiego, który jest otyłym, zestresowanym samotnym mężczyzną 70+. Ale jest spora szansa, że w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 19:27 Złego diabli nie biorą. Zapamiętaj to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:00 >A jednak wciąż są ludzie skłonni uwierzyć, ze telewizyjny konferansjer z dnia na dzień zakłada partię i wygrywa sondaż poparcia partii opozycyjnych. W USA aktor Reagan byl prezydentem, Arnold senatorem i rzadzil cala California, a ostatni prezydent mial swoje show w telewizji pod nazwa Apprentice." You are fired!" Nie ze popieram na tych stanowiskach celebrytow a nie fachowcow ale realia sa jakie sa... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:28 Byłam na kilku spotkaniach z SzH zanim jeszcze zaczął poważnie wchodzić w politykę. Był dla mnie tą jaśniejszą twarzą polskiego katolika, zaangażowany społecznie, aktywny ekologicznie, otwarty na ludzi, krytyczny wobec KK jako instytucji. Wzbudzał moje zaufanie i sympatię. A później zaczęłam dostrzegać, jak staje się plastyczny, dopasowujący się do potrzeb grupy, z którą dyskutuje. Wciąż go szanuję jako człowieka ale nigdy nie zaufam politykowi, który wrzuca na sztandary jakąkolwiek religię. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:26 Ale taki własnie jest polityk. Przy czym mnie sie podoba ze chce oddzielić Kosciół od rządzenia, dać szkole decydowac ile ma byc lekcji religii w szkole, ustalić jasne zasady finansowania religii (róznych). To jest coś na co PO nigdy nie było stać...woleli całowac biskupów po rzopach. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:40 Hołownia plastyczny, lewica może i ok ale bez szans, PO tonie i tym sposobem będzie nami rządził mały gnom i wprowadzał nowy ład. I tego się boję. Pisie suwerenki nie mają żadnych rozterek, nie przeszkadza im że Suski jest miszczem intelektu, Sasin czego się dotknie to rozpieprzy, Gowin jeszcze bardziej "plastyczny" niż Hołownia, Mateuszek kłamliwy, a cała reszta chciwa i pazerna. I oto mamy wyjaśnienie zagadki popularności partii Kaczafiego - nie rozkminiać, tylko głosować za, bo głupimi i bezmyślnymi łatwiej manewrować Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:46 A może właśnie klucz do sukcesu to porozumienie opozycji wszak odzielnie nie mają szans i próba kompromisów? Chciałam też zauważyć, że Po jakoś strasznie anty kościółkowe nie jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 20:21 A ktoś uważa, że PO jest antykościółkowe? To chyba zupełnie nie obserwuje sejmowych głosowań. Tym niemniej Hołownia jest nie do przyjęcia- plastyczność jest dobra w konferansjerce, ale w polityce oczekuje się czegoś więcej niż dopasowania i bicia piany. Poza tym, o ile pamiętam, jest dość ściśle powiązany z dużym biznesem - nie jestem Kulczykiem, więc nie wiem, w jaki sposób ten pan miałby mnie reprezentować. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 20:34 Za to już wielokrotnie przerobiono opcję bez Hołowni i za każdym razem lądowaliśmy w Pisim szambie. Jeśli Hołownia zdobędzie to kilka procent, które pozwoli wyciągnąć nas z Pisiego szamba, to warto. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 21:59 Niektórzy nie rozumieją, że czas wybrzydzania się już skończył. Na spełnienie marzeń i wyobrażeń o polityku idealnym można czekać i czekać, tylko, że nie ma na to czasu. Trzeba patrzeć realnie kto ma szansę powstrzymać wreszcie Jarosława z jego "nowym ładem". Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 22:13 Otóż to. Czas wybrzydzania się skończył. Jeśli Hołownia porwie większość, ja idę i głosuje na niego bez względu na wszystko. Byle by obalić PiS. Jeśli się przejedzie jak Petru, to wiadomo - bez sensu. Myślę że czekać już nie ma na co. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:39 > czego się dotknie to rozpieprzy Czaskowski? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 16:56 Myslimy ze to produkt przedsiebiorcow majacy na celu trafienie w gusta bogobojnej prawicy i progresywnego srodka i lewicy w celu pojednania narodu a przede wszystkim reprezentacji sponsorow. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:11 A jaki był zdumiony jak się chciał podpiąć pod strajk kobiet chociaż zasadniczo -jak zwykle-"należałoby usiąść i pomyśleć, jest za a nawet przeciw" a one mu kazały wypierdalać Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:23 A potem przeprosiły. Nie doczytalas? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:25 Doczytałam. I dobrze. On się wycofał, one przeprosiły za mocne słowa, rozstali się w chłodnej ale nie wrogiej atmosferze i jest szansa że drugi raz takiego perfidnego ruchu nie spróbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:14 To nie był ruch perfidny, tylko sensowny. Najpierw razem wykopać obecną władze, a potem zastanawiać się nad różnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:20 Wykopać władze? A to protesty to miały na celu? Mhm... Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:37 Tez. Niektórzy ludzie brali w nich udział, mimo, że sami prywatnie nie zdecydowaliby się na aborcję. Ale są zdania, że nikomu nie wolno narzucać jedynie słusznego myślenia i jest to łamanie praw tych ludzi. To był tez protest przeciwko temu. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 12:24 Powyższa wypowiedź Pana H. wskazuje, że jednak chciałby narzucić zakaz aborcji. Całkowity. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 12:48 Oczywiście, że marzy mu się całkowity zakaz aborcji. Dlatego chce przeprowadzić referendum w tej sprawie w kraju, który nie jest krajem demokratycznym. A fankom Hołowni podpowiem, że papier przyjmie wszystko. Na referendum, oprócz pytań tendencyjnych "czy jesteś za pozwoleniem matkom na zabijanie życia nienarodzonego" może pojawić się pytanie "czy zabicie dziecka nienarodzonego powinno być karane tak samo jak morderstwo człowieka". Głupie pomysły Hołowni mogą nam z Polski zrobić Salwador, a pożyteczni idioci temu przyklaskują. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 12:54 O toto. Poza tym, kojarzę z różnych stron kto podczepia się do ruchu Hołowni, w gronie są np. radni, z którymi nawet PiS czy PSL nie chcą współpracować, bo mają zbyt podejrzane interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 12:55 Otóż to. Zwolennicy referendum w sprawie aborcji albo nie wiedzą, albo wypierają fakt, że w referendum bardzo łatwo osiągnąć oczekiwany wynik - wystarczy odpowiednio sformułować pytanie. A politycy twierdzący, że przydałoby się referendum w takiej sprawie, po prostu boją się otwarcie zaprezentować swoje stanowisko. Akurat tego pomysłu konsekwentnie bronią ci stojący w najboleśniejszym rozkroku, jak PSL i Hołownia właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 13:57 > Na referendum, oprócz pytań tendencyjnych Moje ulubione: "czy jesteś za tym, aby feminazistki mogły zabijać niewinne dzieciątka na kremy do oczu" (usłyszane w Drugim Śniadaniu Mistrzów) Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:43 Aktualnie to PIS nam robi Salwador a nie moze zrobić. A ze uwazam, ze Hołownia ma szanse przegnać PIS a nie rozleniwiona i bez pomysłów PO to trudno jestem w stanie zaryzykować. Serio uwazasz ze teraz lewica ma szanse wygrać?? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:52 > Serio uwazasz ze teraz lewica ma szanse wygrać?? Serio, uważam że jak nie wiadomo jak się zachować to trzeba zachować się przyzwoicie. A jeśli nie wie się na kogo głosować to warto oddać głos na partię, która nie ma w odwłoku praw człowieka. SLD jako jedyna partia próbowała złagodzić tzw kompromis aborcyjny. Ich jedyną winą jest to, że zamiast pójść na całość i zalegalizować aborcję próbowali układać się z kościelnymi terrorystami i wymyślili twór typu aborcja ze względów społecznych. Nie wiem czy Lewica będzie rządzić, ale dla mnie to jedyna partia, która na utworzenie rządu zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:32 Przecież on cały czas o tym mówi, a że na zasadzie "jestem za ale przeciw, niby tak ,niby nie, w chwili obecnej to ale ...". Za to durne idiotki widzą tylko że mówił coś o "rozdziale państwa od Kościoła"-cokolwiek to znaczy i że tak wzruszająco płakał gdzieś w w jakiejś audycji. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:27 A nie?? Przeciez już nie tylko o aborcje chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:03 Nic nie myślę. Nie widzę powodu poświęcać czasu na myślenie o człowieku/organizacji, który na każde pytanie na każdy mozliwy temat odpowiada że musi to sobie przemyśleć i dokładnie rozważyć, zanim zajmie stanowisko. Niech siedzi i myśli, jak wymyśli i powie to pomyślę czy chce mi się o nim myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:59 Na razie wszedł na drogę Rysia Petru- wpis z dzisiaj i jak jednak mówi się o planach i chce przywołać historię , to fakty jednak należy znać: twitter.com/Polska2050_live/status/1356174228236754946?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 18:44 Rysiu Petru już był. Teraz poproszę Kijowskiego, bez Kijowskiego wątek polityczny się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 16:29 Akurat ma jasne punkty dotyczące oddzielenia koscioła od Panstwa. A to moim zdaniem dobry krok. To jest coś na co czeka wielu polaków, tez wierzących. Cos na co PO nigdy sie nie zdecydowało (całowali iskupów po tyłkach tak samo jak PIS). Niestet w naszym kraju tu i teraz lewica nie wygra z PISem, a jak PIS zostanie to za chwile nie bedzie czym rządzić... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 02.02.21, 17:11 hanusinamama napisała: > Niestet w naszym kraju tu i teraz lewica nie wygra z PISem, no, jak dacie religijnemu świrowi zamydlić sobie oczy to nie wygra. A że będziecie w tak samo czarnej .upie jak za pisu, to tylko na własne życzenie. I nie ma już żadnego "za chwilę", to już jest kraj w ruinie. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:20 ale ten fenomen już dawno się wyjaśnił - PIS przycelował w elektorat mało refleksyjny acz liczny. I te wszystkie przaśne zagrywki - ukłon w stronę masowej rozrywki kosztem kultury wysokiej, podnoszenie z kolan, żeby nie nabawić się odcisków w kolejce po zasiłek, to kształtowanie tatuażowego i natiszertowego patriotyzmu, bez elementarnej wiedzy historycznej - to wszystko trafia do wdzięcznego tłumu. Szach- mat. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:22 to do Malia- źle się podpięło. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:22 Hołownia to wreszcie polityk, który ekologię traktuje poważnie. Do tego jako eksperta do sprawa edukacji ma Przemka Staronia (dla tych co nie znają, Przemek jest nauczycielem roku 2018). I tyle by mi wystarczyło. Wreszcie ktoś kto mówi o Polsce naszych dzieci. Znakomite rozmowy w kolegą Prokopem. Pokazują, że dwóch bystrych facetów o bardzo różnych poglądach na rozmaite tematy potrafi prowadzić kulturalną merytoryczną dyskusję. To nieosiągalne dla znakomitej większości polityków. Autentyczny społecznik, prowadzi z sukcesem fundacje, był ratownikiem medycznym. Pozytywna odmiana po partyjnych towarzyszach, którzy partyjną karierę robią od wczesnej młodości i totalnie odpłynęli od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:24 szkoda tylko, ze na kolanach przed kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:31 Jest katolikiem nie ukrywa tego, nie chce łączyć swojego światopoglądu z polityka, jako jedyny mowi o czytelnym rozdziale kościoła od państwa. Wręcz spotyka się z nagonką w skrajnie prawicowym środowisku. Gdzie to kleczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Co myślicie o Ruchu Szymona Hołowni 01.02.21, 17:39 Czas na coś, co nazywam przyjaznym rozdziałem Kościoła od państwa. Czyli jasnym pokazaniem gdzie jest Kościół, a gdzie jest państwo, i zbudowaniem pewnego partnerstwa między nimi. Miejsce Kościoła i wspólnot religijnych w państwie świeckim jest oczywiste i nie powinno być co do tego żadnych wątpliwości. Jednak jako prezydent ograniczałbym publiczną aktywność religijną prezydenta. To posłuży wszystkim. Tę aktywność przesunąłbym w stronę rozmowy, spotkań i np. rady religijnej, który mogłaby powstać przy prezydencie RP Czyli jak zawsze, warto rozmawiać, jest za a nawet przeciw, ale ogólnie kościół jest spoko i przyjaźnijmy się z nim. Pomijam wypowiedzi po aferach pedofilskich, w stylu "no źle zrobili ale to jego kościół i on się tam czuje jak w domu". Odpowiedz Link Zgłoś