Dodaj do ulubionych

Pierogi drozdzowe w piekarniku

04.02.21, 20:30
Ciasto zrobione i lezakuje w lodowce . Zapomnialam dac jajko, ale wyglada zacnie, posmaruje roztrzepanym przed pieczeniem. Farsz mam zamiar jak na ruskie, plus z siekanina z parzonej szynki I sera zoltego.
Robicie? Wychodza? Wszystkie rady mile widziane,
Rank here robic,mam takie plastykowe ustrojstwo do wycinania,falbanke robi.
Podobno.
Obserwuj wątek
    • laura.palmer Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 20:36
      Często robię pierogi drożdżowe lub empanadas, choć wolę te drugie. Lubię w nich to, że nie trzeba się spinać, żeby w pierogu nie było najmniejszej dziurki oraz to, że pieką się same, nie muszę stać nad garem, pilnować i wyławiać.
      Chyba jutro zrobię, właśnie się zastanawiałam co jutro zaplanować na obiad, a składniki mam. smile
      • lalkaika Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 20:41
        Podasz jakis farsz? Bo chyba wyjdzie dla pulku wojska a pomyslow brak. Byle latwe skladniki ,to sie rano kopsne do marketu, dzieki
        • laura.palmer Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 20:54
          Najczęściej robię z tym: empanadas, do drożdżowych też myślę, że się nada. Dobry jest też szpinak z twarogiem lub fetą, suszone pomidory+feta, kurczak z kukurydzą albo farsz z pieczarek+żółty ser. Moim zdaniem dobrze jest też zrobić jakiś sos, np. czosnkowy na bazie jogurtu, ale to oczywiście zależy od farszu, bo nie do każdego pasuje.
          • mysiulek08 Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 21:00
            empanadas moga byc ze wszystkim, chilijska klasyka to siekane! (nie mielone) mieso, najczesciej wieprzowe, poduszone z duza iloscia cebuli, sol, pieprz, kumin (breee i blleee), obowiazkowo rodzynki, cwiartka jajka na twardo i kilka oliwek
            ciasto jest kruchodrozdzowe na smalcu

            tylko, ze to nie sa pierozki w stylu argentynskich empanad, to sa empanadowe buly smile
            • mysiulek08 Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 21:02
              ja lubie z szynka, pomidorami i zoltym serem, przyprawione oregano

              miesne dobre, a nawet bardzo dobre jadlam tylko raz (kuminu w nich nie bylo)
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 21:01
      Nie lubię, są suche i dupa rośnie.
      To musisz czyms zapijać albo z jakimiś dipami jeść.
      Takie buły typu kapusniaczek.
      • kanna Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 21:19
        Ja tez wolę "normalne", podchodziłam do tych "z pieca" kilka razy w knajpach i jest dokładnie, jak piszesz - buła z nadzieniem.
        • nickbezznaczenia Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 21:23
          Został mi kiedyś farsz i następnego dnia postanowiłam zrobić pierogi pieczone. Zjedliśmy ale nie polecam
          Zdecydowanie za suche .
    • elinborg Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 21:20
      Ja robię z pieczarkami najczęściej albo z duszonymi warzywami- cebula, kapusta włoska lub biała, marchew, pietruszka, seler, trochę czosnku, lubczyk, dużo pieprzu.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 21:30
        Jakbyś tego nie zawijała to wyjdzie ci, smaczna i znana na całym świecie focaccia, polecam ;P
    • mariola233 Re: Pierogi drozdzowe w piekarniku 04.02.21, 21:27
      A ja dzisiaj robiłam bułki drożdżowe z kaszą gryczaną wymieszaną z serem białym i smażą cebulą, sól, pieprz bardzo pyszne robię często

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka