aniadawid1 15.02.21, 12:10 Od ponad miesiąca strzelają mi praktycznie wszystkie stawy. Rodzinny przepisał structum, ale poprawy nie widzę. Szukam w internecie naturalnych sposobów i znalazłam o liściach laurowych. Macie doświadczenie z tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
srubokretka Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 15.02.21, 13:51 Kilka mies temu strzelaly mi stawy. Odastwilam slodycze i pilam codziennie sok z zurawiny. Prawdziwy, bez dodatku cukru. Przez slomke. Inaczej mi nie przejdzie. Liscie laurowe kiedys mi pomogly , ale naprawde nie pamietam juz na co. Wiem, ze po tym kupilam rosline i do tej pory ja mam. Ja bym sprobowala, bo maja duzo Mg i innych dobrych slkadnikow, ktore pomagaja strawic jedzenie. Pisza cos wspomaganiu odchudzania... to sobie moge wyprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadawid1 Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 15.02.21, 15:26 Odstawienie słodyczy i picie żurawiny pomogło? Jeżeli tak to po jakim czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 15.02.21, 20:14 u mnie bardzo szybko. Tak ok 3-5 dniach, ale ja to wczesnie zauwazylam i lekarstw nie bralam. Zmienilam diete. Jadlam mniej i nie jadlam burakow (zauwazylam, ze czasami mi szkodza), staralam sie do obiadu jesc kapuste kiszona lub ogorek malosolny. Nie stosowalam jakies surowej diety, ale staralam sie unikac jedzenia , ktore moze szkodzic cukrzykom (moja babcia miala cukrzyce). Jednego dnia zrobilam sobie glodowke. Po kilku dniach, jak zauwazylam poprawe, to zaczelam sie rozciagac, a pozniej tanczyc. Ruch oczywiscie najbardziej pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 16.02.21, 10:12 >Prawdziwy, bez dodatku cukru. chyba kompot z zurawiny. Mi to rosnie w ogrodzie i sa to krzaczki z suchym dosc owocem. Wyciskasz to wychodzi miazsz suchawy. Aby zrobic sok ani rusz tylko kompot wyjdzie po dodaniu wody Odpowiedz Link Zgłoś
sky.dancer Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 15.02.21, 19:18 Spróbuj. Ja odczułam pewną ulgę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadawid1 Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 16.02.21, 09:16 www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_oczyszczanie_kosci_i_stawow_za_pomoca_lisci_laurowych_cz4.html?fbclid=IwAR0eKfThoTwDq1mRZD-4Pn7S_7kXk_blVtnuorY5QUcyHCgMMU4DIuszqkk Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 16.02.21, 00:57 Zainteresowało mnie, bo też mam problemy ze stawami, więc poczytałam trochę na temat. Wyczytałam, że ten napar trzeba pić ostrożnie, małymi łykami przez 12 godzin, bo wypicie zbyt dużej ilości takiej „herbatki” na raz może spowodować krwotok. Chyba się jednak nie skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadawid1 Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 16.02.21, 09:15 No właśnie jak zaczęłam czytać to te krwawienia mnie zmartwiły dlatego zapytałam macie doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 16.02.21, 11:12 Spróbuj lepiej tłoczonego na zimno oleju lnianego. Omega 3 działają mocno przeciw zapalnie. Biorę od prawie roku, efekty są bardzo odczuwalne. 1 łyżka rano, zapijam kawą, gotowe. Można też kupić kapsułki z omega-3 ale te odbijają mi się potem cały dzień rybą. Do tego zamiast liści laurowch, 1 mała łyżeczka mieszanki zmielonych nasion kolendry, kuminu (kmin rzymski) i gałki muszkatołowej. Taką mieszankę można nawet kupić w sklepach z suplementami, albo aptekach (cumin-muskat-koriander-gewuerzmischung), ale kuchenna szuflada daje też radę i możesz sobie zmieszać jak lubisz. O tym zapominam i biorą nieregularnie, ale używam tego sporo gotując. Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: Wywar z iści laurowych ktoś stosował? 16.02.21, 08:37 Czarci pazur jest podobno b. skuteczny na problemy ze stawami. Ja stosowałam u konia. www.medonet.pl/zdrowie,czarci-pazur---ziolo--masc--apteka,artykul,1730885.html Odpowiedz Link Zgłoś