chersona 19.02.21, 15:51 ile razy zdarzyło się Wam kupić "nadgryziony" paluchami kosmetyk. mnie już drugi a zakupy w rossmanie robię sporadycznie. raz był to balsam, w którym zerwana była folia i ślad palucha, dzisiaj krem pielęgnacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marszawka Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 16:13 Nigdy , bo nauczona doświadczeniem zawsze sprawdzam czy nikt folii nie zdarł. Za to kiedyś kupilam plastry do depilacji bez oliwki w tubce. Wtedy akurat zapomniałam sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
disco-ball Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 00:58 Ja tak samo! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 16:15 Nigdy. Ale ja zawsze sprawdzam i wiele razy zdarzyło mi się NIE KUPIĆ pożądanego kosmetyku, bo wszystkie na pólce były pootwierane i wymacane. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 20:07 Ja podobnie. Ale głównie chodzi o kolorówkę, te sprawdzam bardzo dokładnie. Kremy zazwyczaj mają folię i inne zabezpieczenia. Generalnie biorę kosmetyki z tyłu półki. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 18:06 Nigdy. Balsamy kupuje sporadycznie i w butelkach więc nie ma tam żadnej folii, a kosmetyki typu szminki sprawdzam przed zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 19:19 Nigdy, oglądam pudełka, a jak jest już ostatnie i wygniecione to najczęściej nie biorę. Brzydzą mnie psiknięte dezodoranty, zawsze patrzę czy są zabezpieczenia niepozrywane. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 19:22 Moja starsza córka kupiła na gwiazdkę młodszej m.in. pomadkę ochronną w kartoniku. Nie sprawdziła zawartości. Młodsza dostała ...kartonik, bo ktoś ukradł szminkę. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 09:19 I starsza nie czuła, że coś ta szminka zbyt lekka? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 22:57 Nie, była bardzo zdziwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 19:22 Mnie się udało dwa razy kupić skrzynkę piwa z butelką posiadającą odpadłe denko, pustą znaczy. Liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:43 oczywiście, że się liczy. takie samo chamstwo. ja ze spożywki - jeśli o piwie mowa - kupiłam kiedyś mocno wydziubane masło klarowane. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:54 Nieno, w aspekcie chamstwa bym mojego piwa nie umieścił. Butelka prawdopodobnie uległa uszkodzeniu przy napełnianiu skrzynki albo w transporcie. Mnie chodziło o sam fakt rozczarowania zakupem. A Twoje masło klarowane na pewno podziubała sikorka. Na tym forum o tym pisano, jak to sikorki wydziobują mózgi sierotkom i bezbronnym staruszkom. To masło na pewno pomylił jakiś zwyrodniały sikor z mózgiem kochanka biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 23:33 Mój chłop tak kupił mleko ostatnio, sześciopak w butelkach. Jedna butelka pusta, przedziurawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 09:14 "Na tym forum o tym pisano, jak to sikorki wydziobują mózgi sierotkom i bezbronnym staruszkom. To masło na pewno pomylił jakiś zwyrodniały sikor z mózgiem kochanka biskupa." 😄😄😄 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 09:30 krwawy.lolo napisał: > Mnie się udało dwa razy kupić skrzynkę piwa z butelką posiadającą odpadłe denko > , pustą znaczy. Liczy się? Ale że w Rossmannie? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 09:35 Nie, w Gaulfrau. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 09:41 Iwles nie zrozumie, nie ten poziom abstrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 09:53 A znasz taki sklep Fickdich, matek polek? To twoj target. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 10:00 A Verpissdich - artykuły dyplomatyczne, znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 10:01 W RTL-Samstag Nacht (licencja amerykańskiego programu) był taki dowcip, jakoby w Chinach odkryto embriona w udzie faceta. Kolega miał mu powiedzieć "fick dich ins Knie". Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 21.02.21, 08:41 Jezu, co za poziom żartów 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 19:49 Kosmetyku nie kupiłam otwartego, ale będąc w ciąży kupiłam tabletki na zgagę w aptece, gdzie część rzeczy leży w części samoobsługowej. W domu się zorientowałam, że połowa tabletek zjedzona. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 19:52 Przypomniało mi się, jak kiedyś jedna forumka się oburzała, że wszystkie kartony z mlekiem w lokalnej biedronce są pootwierane. Pisała, że nawet z pracownicą sklepu sprawdzały i każdy karton był otwarty. Dopiero forum ja oświeciło, że to kartony z takim korkiem, który zrywa folię przy pierwszym odkręcaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 19:55 To ja pisałam, że przy mnie klientka tak robiła... I sprzedawczyni, zamiast ją opier...lic i kazac zapłacić za otwarte opakowania, to zaczęła z nią kolejne kartony odkręcac i sprawdzać 😜 Dwie idiotki się trafiły... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:12 ha ha ha - niezapomniany! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:43 Nie wierzę, że to prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 15:20 memphis90 napisała: > To ja pisałam, że przy mnie klientka tak robiła... I sprzedawczyni, zamiast ją > opier...lic i kazac zapłacić za otwarte opakowania, to zaczęła z nią kolejne ka > rtony odkręcac i sprawdzać 😜 Dwie idiotki się trafiły... > To był niezapomniany wątek😂. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 23:28 Ja kiedyś chłopa ochrzanilam, że otwarte kupił 😂😂😂. No tak, to już wiem, czemu uciekł do innej 😝😝😝 Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:09 Raz . Krem bambino dla dzieci. Ludzie to chamskie świnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:11 ot pamietacie watek o otwartych kartonach mleka? Odpowiedz Link Zgłoś
zazou123 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:59 Tak i nAwet dzisiaj Prz nowym kartonie z mlekiem mi się przypomniało😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 22:25 Taki wątek przegapiłam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:31 O kurcze, mi nigdy. Reklamowałas? Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 20:42 jeszcze nie, jutro się przejdę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 23:30 A jak udowodnisz, że to nie Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 19.02.21, 23:31 Mysle że nie ma co udowadniać, dobry sklep uwierzy klientowi po prostu, od jednego kremu nie zbiednieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 09:26 Mi się zdarzyło dwa razy, że w kremie to sreberko tak luźno sobie leżało, ni musiałam go zdzierać, bo samo odpadło, jak ruszyłam. Ale to raczej w czasie produkcji się stało. Potem się zastanawiałam, czy taki krem można używać, skoro nie był należycie zaklejony. Czy należy go traktować jak otwarty? Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 10:28 Nie, nigdy. Albo kupuję kosmetyki w zafoliowanych pudełkach albo balsamy/szampony/odżywki w butelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 10:33 Kupić się nie zdarzył ale skala pootwieranych kosmetyków kolorowych jest dla mnie zawsze przerażająca - na prawdę kobity nie potrafią użwać testerów a jak nie ma to po prostu się opanować i nie korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 22:31 Pytanie, czy u nas w Polsce w sklepach są powszechnie dostępne i wyłożone testery. Bo z moich obserwacji z drogerii typu Hebe, Rossman wynika, że wystawione jest coś tam symbolicznie, ale na pewno nie wszystkie odcienie np. pudru czy podkładu. Generalnie bieda z nędzą w porównaniu do innych krajów, gdzie np. w H&M każdy kosmetyk miał tester (jak wiemy, H&M drogerią nie jest, ale ma małą serię kosmetyków). Co dopiero mówić o drogeriach. Więc złych zachowań nie usprawiedliwiam, ale drogerie mogłyby się naprawdę dużo lepiej postarać. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 21.02.21, 08:48 Jakiś debil wrzucił filmik w necie, na którym podmieniał odcienie farb w kartonikach... Ha, ha,ha, takie heheszki... I mnóstwo osób mu w komentarzach przyklaskiwalo Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 20.02.21, 15:14 Ja kupiłam wyschniętą maskarę. Miałam rachunek, oddałam, oddali kase. A paluch w kremie to nie wina sklepu tylko klientów... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 21.02.21, 08:42 Bo ludzie to straszni egoiści są. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: rossmann po raz kolejny otwarty kosmetyk 21.02.21, 08:51 Nie zdarzyło mi się. Właśnie dlatego, e WIEM i w tej sieci bywa masa "macantów" co to brzydzi się użyć testera, ale kupić nie chce tylko posprawdzać. Pominę tu fakt, że widziałam kilkakroć jak panienki z obsługi kremowały sobie łapeczki nie testerem, a właśnie z tubki kremu z półki i spokojnie odstawiały taki wybrakowany towar na półkę... Zgłosiłam to kierowniczce sklepu, ale nie mam pojęcia czy ona z tym cokolwiek zrobiła. Jeśli już kupuję cokolwiek w Rossmanie - pięć razy sprawdzam, czy zabezpieczenie towaru jest nienaruszone - zaklejone pudełko, takim foliowym paseczkiem czy krążkiem obsadka sklejona ze skuwką tuszu (albo słoiczek z zakrętką), zdejmuję nakrętkę tubki upewniając się, czy pod nią jest naklejona srebrna folia zabezpieczająca... Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama