patir23 19.02.21, 16:33 Gdzie lepsze jakosciowo ubrania . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 16:41 Wydaje mi się, że Orsay. Mam stamtąd dużo rzeczy.... ale w sumie to może po prostu mi się bardziej podobają i lepiej leżą(?). Co wejdę do Reserved to mam jakieś takie rozczarowanie. A Mohito też należy do grupy LPP (Reserved) i jakoś też mnie rozczarowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 16:46 Również uważam, że Orsay. No i rozmiarówka- w Orsay nie mam problemu z rozmiarem. Noszę 38, Orsay za każdym razem leży jak szyte na mnie. W Reserved jeszcze ani razu 38 na mnie nie pasowało, raz było za duże, tu odstawało, tam odstawało. Albo właśnie totalnie za małe, że dopiąć się nie mogłam. W Mohito- podobnie jak Roserved, raz jest tak, raz siak. Córka bardzo szczuplutka nastolatka (normalnie nosi 36) i dwukrotnie odsyłałam spódnicę, stanęło na 40rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 16:50 Właśnie, zapomniałam! I jeszcze ta rozmiarówka z Reserved, totalny kosmos, widać że szyje to 1000 firm z Bangladeszu i w każdej wzorzec metra jest strugany z bambusa i na oko, bo na pewno metrów krawieckich to oni tam nie używają. Odpowiedz Link Zgłoś
anus0033 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 16:42 Chyba mohito, z Orsay spodnie po kilku praniach tracą kolor, Resrved bardzo różnie, od skrajności w skrajność, mohito nieźle wypada Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 18:16 Czarne spodnie z Orsay po jednym praniu wypłukały mi się do szarego. Jasne kolory dłużej się trzymają. Co do Reserved to nie pamiętam kiedy ostatnio tam coś kupiłam. Brałam stertę ciuchów do przymierzalni i niczego nie kupowałam, bo były jakoś dziwnie uszyte. Orsay stoi różnie z jakością ubrań, ale przynajmniej te ubrania jakoś leżą. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 22.02.21, 08:35 Kupiłam trzy sukienki- żadna po 1 praniu nie nadaje się do użytku. Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 16:44 To zależy jak trafisz. Wszędzie ten sam poziom. Czyli jedne ciuchy fajnej jakości, inne szmaciorki. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 16:47 A poza tym: robisz jakieś badania sondażowe? Bonie wiempo co zwykłej konsumentce taka odpowiedź. W cxym to pomoże co tu napiszemy? Posluchasz i tylko tam kupisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 16:47 Imo są podobne jakościowo, takie średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 17:51 Orsay- jakość w miarę, rozmiary w miarę stabilne, niektóre modele świetne, inne - kicz. Reserved- początkowo jakość bardzo dobra, potem tąpnięcie (na kilka lat przestałam wchodzić w ogóle), teraz lepiej, rozmiary raczej stabilne. Zdarzają się modele z dobrej jakości tkanin. Mohito- rozmiary od Lasa do Sasa, kiepsko jesli chodzi o tkaniny (często plastikowy poliester), trochę fajnych fasonów i wzorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 18:24 Z tego wszystkiego to chyba mohito z. grubsza Reserved to jest absolutny szit Krok, tkanina - to już na wieszaku wygląda jak tanie gówno Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 18:24 Nie krok a kroj Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 18:33 Wg mnie wszystkie są na tym samym poziomie, jeśli chodzi o jakość. Niestety nie wysokim. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 18:40 Ja poza bielizną bardzo lubię Reserved, większość sukienek mam z tamtąd. Jak nie Ma nic w Reserved to idę do mohito. Orsay to nie moja bajka, ale moja 64letnia mama bardzo sobie chwali😉 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 19:43 Ja nie kupowałam nigdy ciuchów w Reserved, ale ostatnio zamówiłam biustonosze i jestem zachwycona. Wreszcie miseczka, która nie kończy się w połowie piersi, tylko zachodzi głęboko w stronę pachy i wszystko pięknie trzyma! Jeden tylko biustonosz sprawiał wrażenie o 2 rozmiary mniejszego, niż wynikałoby z metki... Odpowiedz Link Zgłoś
marszawka Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 20.02.21, 10:03 Też mam stamtąd 4 miękkie staniki. Najlepsze jakie mialam a 2 pak za 40 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 22.02.21, 23:36 Staniki z sieciowki? To się da nosić w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 23.02.21, 11:24 Przy miseczce np F lub wiekszej niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 18:43 Reserved to mi się kojarzył z fajnymi ciuchami na samym początku swojej działalności, nie kupuję w tych sklepach więc nie mam porównania, ogólnie już po wystawach widzę, że raczej straszą tanim poliestrem. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 18:54 Właśnie niedawno wspominałam pierwsze ciuchy z raczkującego reserved. Były, jak na tamte czasy zjawiskowe. Potem weszła marka reserved kids i na początku też ubrania były świetne. Dzisiaj to najgorsza jakość dostępna w Polsce. Mohito to w sumie to samo, niby półka wyżej, ale chyba tylko cenowo. Orsay ma średnią jakość, ale przynajmniej zaszewki wstawiają gdzie trzeba, wzornictwo takie raczej biurowo - ciotkowate, ale idzie coś kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 20.02.21, 08:35 Oj tak, kiedyś Reserved miało fajne ciuchy...tak 10+ lat temu... Mohito jest zdecydowanie gorsze jakościowo, prędzej w Reserved znajdziesz coś o dobrym składzie. Mohito to dla mnie taka marka dla dziewczyn w pierwszej pracy w korpo. Dziewczyny jeszcze mocno na dorobku, muszą się odkuć, a chcą i muszą modnie i ładnie wyglądać. Tylko niestety ta fatalna jakość Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 22.02.21, 05:22 Z Mohito prawda. Te ich marynarki, niby eleganckie bluzki to jest zgroza, bardzo sztuczne materiały, ale i fasony pozostawiają wiele do życzenia. Moim zdaniem Reserved wypada najlepiej. Oni mają sporo szajsu, ale i kolekcje ze 100% bawełny, płaszcze z dużą domieszką wełny, kolekcja letnia pamiętam, że mocno mnie zaskoczyła dużą ilością ubrań z lnu. Orsay nie moja stylistyka, kojarzy mi się z taką ciotką-klotką z małej mieściny. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 19:29 Też uważam, że Orsay. Można coś znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 19:33 Nie da się wybrać- za każdym razem patrzę po prostu na to, z czego i jak coś jest zrobione. Niestety- całe mnóstwo to szmaty ze sztucznego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 19.02.21, 21:25 Podobnie jak większość, Reserved jakość coraz gorsza. Dawniej, było znacznie lepiej. Mohito i Orsay nie mój gust aczkolwiek kupiłam i tu i tu kilka rzeczy, raczej klasycznych. Jakość, Orsay wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 20.02.21, 08:32 Mohito imho ma najwięcej plastikowych, sztucznych materiałów. Orsay jakby ciut lepszy od pozostałych dwóch. Kiedyś bardzo lubiłam Orsay, choć fasony dosyć konserwatywne, ale od jakichś 5 lat bardzo się zepsuli z jakością ( albo mi wzrosły wymagania). A szukasz czegoś konkretnego? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 22.02.21, 07:08 Oczywiście że nie szuka. Robi sobie jakieś badanie do pracy czy do czegoś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 20.02.21, 08:39 Porównywanie chyba, czyli jak to w sieciówkach, zależy, dużo szmat, ale trafiają się porządnie uszyte rzeczy z niezłych materiałów. Z tym że Orsay u mnie na ogół odpada ze względu na stylistykę tych ubrań - jak ktoś tu już napisał, ciotkowato-biurowa. Choć i tak się nieraz znajdzie i tam coś fajnego oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 20.02.21, 08:54 Z takich tanich sieciówek najfajniejsze jest medicine. Ciekawe wzory i nie tylko poliester. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 22.02.21, 07:19 To jak już mamy off top od tych trzech to ja lubię Carry i Sferę; ostatnio zwłaszcza Sferę, bo w zasadzie cały asortyment odpowiada mi kolorystycznie (to hiszpańska sieciówka i po prostu chyba celuje w ciemnowłose; niezależnie od mody w danym sezonie mają w cholerę bordo, morskiego, musztardowego albo jasnych, lekko ciepłych pasteli - pudrowy róż, oatmeal, jasny szarawy groszek) i mają sporo basica (zwłaszcza prostych sweterków). Mają też oczywiście wzory dość szokujące, na przykład z upodobaniem przypieprzają tu i tam złoty guziczek o średnicy od pół centymetra do tak ze trzech, ale te proste sweterki i bawełniane koszule są fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 20.02.21, 09:04 U mnie spośród tych trzech zdecydowanie wygrywa Reserved, chociaż z każdej mam coś fanego. Jakość wszędzie podobna, trafiają się i akryle i bawełny, zależy od kolekcji. Wybór modeli- reservedy ma większa powierzchnię, więc i mam wrażenie, że więcej ciuchów. FAsony- Reserved ma ubrania prostsze, często oversizowe, mniej udziwnione, dobre na co dzień. Orsay to biurowa klasyka, Mohito lepsze na wieczór, na spotkania- pełno cekinów, falbanek, ozdóbek. Jakość wykończenia- tutaj prowadzi chyba orsay- sukienki i żakiety najczęściej na podszewce, łatwo dobrać cale zestawy w jednej kolekcji. Mohito stawia na modę, wydaje się najlepsze dla bardzo młodych osób. No i Reserved jest najtańszy- często robi wyprzedaże i można upolować coś fajnego za niewielkie pieniądze. Przebija pozostałe sklepy swoją stroną internetową. Dlatego lubi go i ucząca się młodzież i oszczędne matki, lubiące modę, ale wolące wydać ciężko zarobione pieniądze na inne przyjemności, niż drogie szmatki Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 22.02.21, 07:13 Ja bym powiedziała, że porównywalnie reserved i orsay, a mohito słabo znam. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 22.02.21, 09:13 Wszędzie te same szmatki, bardzo kiepska jakość, sztuczności, wzory dla dziewczyn rozpoczynających prace w korpo. Odpowiedz Link Zgłoś
spiri.tain Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 23.02.21, 10:12 Zgadzam się. Wszędzie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
spiri.tain Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 23.02.21, 10:11 Nigdzie. Wszystkie tego typu sieciówki sprzedają ciuchy beznadziejnej jakości, w wysokich cenach. Ja od dawna kupuję w lumpeksach, lepiej dla mojego zdrowia i środowiska. Głowa mnie boli, gdy widzę wystawę takiego Reserved. Za kawałek szmatki, okupionej często pracą dzieci, w złych warunkach, trzeba zapłacić horrendalne ceny . Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 23.02.21, 10:38 jejku, rzeczy kupowane w Reserved i Orsayu 15 lat temu noszę dotąd (dobra, te, w które się mieszczę, bo "zmieniłam rozmiar"), ale ostatnio nie widzę tam nic, absolutnie nic na poziomie, nie mówiąc już o jakości. młodemu fajną kurtkę kupiłam w Reserved w zeszłym roku, ale poza tym nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 23.02.21, 11:10 Poziom podobny i jakość - jak się trafi. Ale. Po oglądzie ostatnimi czasy uważam że Reserved się poprawił pod względem jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Która sieciowka. Orsay Mohito czy Reserved 23.02.21, 11:37 Czasem mohito i reserved mają pojedyncze fajne rzeczy w kolekcjach letnich (t-shirty z modalu i lnu, koszule z domieszkami lnu), ale to chyba rok i 2 lata temu. Z pierwsza praca kojarzy mi sie wlasnie orsay sprzed 10+lat (spodnice olowkowe itp). Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama