panna_lila 25.02.21, 08:19 porze roku szalała grypa? Nie chcę pisać grypo wróć, ale kiedy będzie normalnie?😭 Już nie wyrabiam psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:29 Akurat z tego okresu pamiętam wyjazdy Niech w końcu te szczepienia przyśpieszą! Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:33 Ja mam wrażenie, że od kilku miesięcy żyję na planie "Dnia świstaka" - mniej zachorowań, wzrost zachorowań, konferencja prasowa, przedłużenie obostrzeń na kolejne dwa tygodnie, po dwóch tygodniach - mniej zachorowań, wzrost zachorowań, konferencja prasowa, przedłużenie itd itd itd... Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:38 Ja weszłam w fazę że wszystko kiedys minie. Ten syf też. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:38 Nie pamiętam szalejącej grypy, za to pamiętam jak wybuchła pandemia wiele osób mówiło " ja już TO przechodziłem". Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:56 Nadal wielu żyje tą nadzieją. Moja siostra była pewna, bo to, bo tamto i ona na 100%, aż zrobiła test na przeciwciała i się mocno zdziwiła, że ewentualnie to wszystko przed nią. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 11:42 mia_mia napisał(a): > Nadal wielu żyje tą nadzieją. Moja siostra była pewna, bo to, bo tamto i ona na > 100%, aż zrobiła test na przeciwciała i się mocno zdziwiła, że ewentualnie to > wszystko przed nią. Tak, tak ..... bo te testy to są niesamowicie wiarygodne. Mój mąż ewidentnie przechodził Covid - gorączka, osłabienie, problemy z oddychaniem, brak smaku i zapachu. 2 tygodnie zalegał na kanapie. test - ujemny. Najpierw myslałam, że zmyśla bo test negatywny a on się "pieści ze sobą" Ale jak dosłownie chwilę po nim teściowie zachorowali - testy dodatni a mój mąż jest u nich po kilka godzin dziennie (tam pracuje) to było jasne, że nie wymyśla. Po 1-2 miesiącach zapach, smak wrócił, poczuł się jak bóg. zrobił testy na przeciwciała i co ????? przeciwciał przebytej choroby - brak - wynik ujemny w tym momencie - aktualna choroba - wynik dodatni. Także ........ te testy to żałosny żart. Tak, tak .... jestem foliarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 17:29 Mojej siostra i jej rodzina nie miała objawów, a ci od których miała się zarazić się nie testowali (poza nauczycielami ze szkoły dziecka). Gdyby jeszcze tylko ona przeszła bezobjawowo i nie miała przeciwciał to jeszcze do wybronienia, ale od niej nie zaraził się mąż i dziecko, którzy dodatkowo mieli prawie codzienny kontakt z jedną z osób, które twierdziły że na 100% przeszły. Za dużo zbiegów okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 18:03 o tak, znam jedną osobę która juz trzeci raz antyciała sobie sprawdzała, bo "na pewno przeszłam bezobjawowo" Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 26.02.21, 23:14 Tu jedna też taka była na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:38 Ja pamiętam stare, dobre czasy jak o tej porze miałam trójkę dzieci w szkole! O! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 18:05 i narzekania na forum "boze, znów ta szkoła, już nie wyrabiam z kanapkami, wożeniem, odbieraniem, kiedy to się skończy?" Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:41 Pamiętam, byliśmy na nartach w Alpach Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:42 Pojechalam z chorym dzieckiem - w sensie już brał leki, lekarka powiedziala, że górskie powietrze dobrze mu zrobi na rekonwalescencję Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 08:51 Co roku o tej porze zaliczaliśmy wyjazd w cieplejsze okolice w zeszłym roku też jeszcze zdążyliśmy na jeden (na drugi na szczęście nie, bo to już był czas lotu do domu). Sezon grypowy jakoś nigdy nas nie dotyczył i nie rozpaczam z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 09:03 Żeby aż szalała to nie pamiętam. Była. Sama miałam na przykład grypę w marcu w maturalnej klasie podczas próbnych matur (napisałam tylko polski, następnego dnia już nie byłam w stanie wyjść z domu). Wbiło mi się w pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 09:20 Grypy nie pamiętam, rok temu o tej porze szykowałam się na marcowy wyjazd wypoczynkowy, wrócilismy 3 dni przed narodowym zamykaniem wszystkiego, zdążyłam iść na piwko z kumpelami w ostatnim dniu przed zamknięciem Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 09:24 W przychodniach pustki, można by wysnuć mylny wniosek, ze przestaliśmy chorować. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 11:03 Bardzo mylny wniosek, przez miesiąc miała dolegliwości ze strony układu pokarmowego, nie dostąpiłam zaszczytu wejścia do przychodni, mam teraz skierowanie do dermatologa na usunięcie znamienia. Ale na NFZ owszem można się zapisać, ale jedynie na teleporadę, nie przyjmują wcale pacjentów w przychodni. Prywatnie oczywiście można robić i usuwać wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 11:05 Nigdy nie chorowalam na grypę. psychicznie też nie wyrabiam Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 11:07 >ale kiedy będzie normalnie?😭 Już nie wyrabiam psychicznie wiele lat nie. Przeciez sam Morawiecki powiedzial ze rzeczywistosc po pandemii nie bedzie ta sama co przed. Do lata licz na krach gospodarek w Europie i szalejaca inflacje Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 11:08 Dokładnie rok temu czekaliśmy na pacjenta zero. Ja też ciężko to znoszę, chociaż obiektywnie nie mam powodu do narzekań, inni mają gorzej, i w ogóle weź się w garść. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 11:26 Pamiętam, że o tej porze roku zawsze miałam wielki zjazd i ogromne poczucie beznadziei życiowej, a na wiosnę czekałam jak na zbawienie, choć wielkiej ulgi nigdy ona nie przynosiła. A że obecnie świat dopadły większe problemy od mojego poczucia beznadziei życiowej, to paradoksalnie czuję się lepiej, bo poczucie beznadziei wreszcie znalazło sobie dobre uzasadnienie i przez to się trochę wyciszyło. Jestem czubkiem, wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 17:22 Jak mi się robi ciężko to sobie myślę, że mogło być gorzej. Mogła epidemia wybuchnąć w czasach bez internetu, bez respiratorów, mogła mieć o wiele większą śmiertelność, mogłaby masowo zabijać dzieci i powodować wady u płodów.. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 17:27 "Jak mi się robi ciężko to sobie myślę, że mogło być gorzej. Mogła epidemia wybuchnąć w czasach bez internetu" Bez internetu to nikt by tej "pandemii" nie zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 17:32 Dokładnie o tym samym pomyślałam, media nie miałyby jak szczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 17:39 media i brak przyssania technologicznego..teraz jest to mozliwe, w czasach swinskiej grypy jakby mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 21:28 Uczniowie by zauważyli. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 25.02.21, 21:54 tiszantul napisała: > "Jak mi się robi ciężko to sobie myślę, że mogło być gorzej. Mogła epidemia wyb > uchnąć w czasach bez internetu" > > Bez internetu to nikt by tej "pandemii" nie zauważył No otóż, jak mówi mój ulubiony psycholog - kolektywny strach kowidowy jest spowodowany wylacznie medialna narracja Nikt się nie boi, bo widział ludzi którzy się pod biedra dusza, tylko dlatego, że zobaczył niebieskie slajdy na TVP czy TVN Głupich nie sieją Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pamiętacie stare dobre czasy jak o tej 26.02.21, 23:21 Pamietam lata, w ktorych na przelomie lutego i marca moj Sredni zaliczal pneumonia (czasem drugie w danym roku ), lezal na jakims ICU i "bylismy gotowi",eh ... Najczesciej wlasnie dlatego, ze ktos w szkole, na uni, w pracy mial objawy flu ale zamiast siedziec w domu byl gdzie byl , no i moj syn "sie zalapywal" Pod tym wzgledem (!!!!) this is definitely a better year. I mam nadzieje, ze ludzie naucza sie siedziec w domu gdy zle sie czuja, przestana byc stachanowcami! Albo przynajmniej beda nosic masks i nie beda prychac/kichac na reszte swiata! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama