leia33 25.02.21, 12:20 oprócz warmińsko - mazurskiego, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:20 Tak, jesteśmy wróżbitami! Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:23 Wiadomo. Nic się nie zmienia. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:26 Weź już nic nie mów, ku!@##$%%%^^^ Może 2 lata zamknięte będą, a kto bogatemu zabroni Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:26 Nieczynne. Na egzaminy i matury otworzą. I może na zakończenie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:28 A od września nowe fale... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:32 Nie no może tydzień pochodzą, żeby nauczyciele pierwsze roczniki opatrzyły wizualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:33 Te co działały działają, te zamknięte są zamknięte i póki co tak ma pozostać. Jeśli będą coś zamykać to regionalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:53 Jak kuźwa zamykać? Przecież są pozamykane w cholerę Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 12:58 glanaber napisała: > Jak kuźwa zamykać? Przecież są pozamykane w cholerę Nieprawda, klasy 1-3 działają normalnie i już rodzice młodszych dzieci mają wywalone na wszystko inne. Divide et impera. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:13 I zasiłków nie trzeba wypłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:13 iwoniaw napisała: > glanaber napisała: > > > Jak kuźwa zamykać? Przecież są pozamykane w cholerę > > Nieprawda, klasy 1-3 działają normalnie i już rodzice młodszych dzieci mają wyw > alone na wszystko inne. W jakim sensie mają wywalone? > Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:24 black.emma napisała: > W jakim sensie mają wywalone? > > W takim, że jeśli nie mają starszych dzieci, to całkiem powszechnie i bez żenady głoszą pogląd "no maluchom to najbardziej było potrzebne" oraz "a starszym to co się stanie, jak ptzed komprm posiedzą, to już wszak stare konie". Przykłady mam z życia i z forum, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:02 iwoniaw napisała: > black.emma napisała: > > > > W jakim sensie mają wywalone? > > > > > W takim, że jeśli nie mają starszych dzieci, to całkiem powszechnie i bez żenad > y głoszą pogląd "no maluchom to najbardziej było potrzebne" oraz "a starszym to > co się stanie, jak ptzed komprm posiedzą, to już wszak stare konie". Przykłady > mam z życia i z forum, niestety. > O to to. I jeszcze te stare konie powinny się same uczyć, same motywować i same ogarniać całokształt wokół siebie, np. obiad sobie ugotować jak starzy w pracy niezdalnej etc. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:06 Ta retoryka to chyba jest bliższa ZNP, które ma realny wpływ na otwarcie szkół, niż rodzicom młodszych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:11 black.emma napisała: > Ta retoryka to chyba jest bliższa ZNP, które ma realny wpływ na otwarcie szkół, > niż rodzicom młodszych dzieci? Nie wiem, jaka retoryka jest bliższa ZNP, bo takowego nie słucham, rodziców młodszych dzieci mam zaś wokół na żywo oraz w necie, nawet tu, na emamie. Natomiast zastanawia mnie, czy ów "realny wpływ ZNP na otwarcie szkół" to wkleiłaś tu piwtarzając propagandę tak bez głębszej refleksji, czy chociaż parę groszy wpadło? Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:22 iwoniaw napisała: > ów "realny wpływ ZNP na otwarcie szkół" to wklei > łaś tu piwtarzając propagandę tak bez głębszej refleksji, czy chociaż parę gros > zy wpadło? > Chyba uderzasz na oślep. Kto ma realny wpływ na otwarcie szkół i realne możliwości lobbowania za otwarciem szkół, ty, ja czy ZNP? Broniarz jak na razie dostaje histerii za każdym razem jak tylko padnie hasło, żeby otworzyć szkoły. Wiec już mi tu nie imputuj propagandy, bo ja akurat od marca piszę, że szkoły powinny być zamykane na samym końcu, o ile w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:26 Zastanawiam się po prostu, jak przytomny człowiek może uznać, że Broniarz ma więcej do powiedzenia w kwestii zamknięcia/otwarcia szkół niż ja czy ty, zwłaszcza jeśli pamięta jeszcze, jak się zakończył strajk sprzed 2 lat i jak bardzo rząd wziął pod uwagę jego postulaty. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:31 Broniarz ma przede wszystkim dostęp do mediów, wypowiada się w imieniu większości nauczycieli, a nigdy z jego ust nie padło zdanie na temat szkodliwości zamykania szkół. Wręcz przeciwnie. Nie mów, ze masz takie same możliwości jak ZNP, no ja nie mam. BTW strajk też przeprowadził, jakby grał przeciwko członkom swojej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:36 Ale ja nie o tym, jak z sensem czy bez sensu gada w mediach Broniarz, tylko czy ma on wpływ na rządzących i ich decyzje. Nie ma. Ja też nie mam i tu jesteśmy w takiej samej sytuacji. Z tą różnicą, że Broniarza jeszcze mogą wykorzystać medialnie, więc chłop powinien bardziej uważać, co gada, bo zaraz cała zdalna będzie przez niego 😀 I zastanów się - w końcu reprezentuje on większość nauczycieli czy wypowiada się wbrew temu środowisku? Nie można tak bezrefleksyjnie powtarzać wszystkiego zewsząd, trzeba robić przynajmniej jakąś selekcję, żeby było spójnie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:41 Reprezentuje przecież. A czy reprezentuje dobrze czy źle to jest inna kwestia. Ma wpływ oczywiście, jak każdy związek zawodowy. Gdyby od roku wszem i wobec lobbował za otwarciem szkół, to rząd chcąc nie chcąc musiałby się do tego odnieść. A ten im tylko przyklaskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:53 Rząd "musiałby się odnieść" do czegokolwiek? Czy my rozmawiamy o tej samej rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 15:00 No ok, nie musiałby. Masz rację, ZNP nic nie powinien robić, a zamknięciu szkół są winni rodzice klas młodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 15:17 black.emma napisała: > No ok, nie musiałby. Masz rację, ZNP nic nie powinien robić, a zamknięciu szkół > są winni rodzice klas młodszych. Nie napisałam nic podobnego. Wprost przeciwnie, ZNP mógłby w sumie coś sensownego (dla odmiany) robić, ale raczej w dziedzinie lobbowania w rządzie nie ma szans, więc o tym nie ma co mówić. Rodziców klas młodszych TYM BARDZIEJ nie obwiniam o żadne rządowe restrykcje, stwierdzam tylko fakt, że prezentują postawę, iż ich chata z kraja... Nie jest to jedyna grupa mająca wywalone na wszystko, co ich nie dotyczy bezpośrednio w tej konkretnej chwili zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:33 black.emma napisała: > Chyba uderzasz na oślep. Kto ma realny wpływ na otwarcie szkół i realne możliwo > ści lobbowania za otwarciem szkół, ty, ja czy ZNP? Broniarz jak na razie dostaj > e histerii za każdym razem jak tylko padnie hasło, żeby otworzyć szkoły. Wiec j > uż mi tu nie imputuj propagandy, bo ja akurat od marca piszę, że szkoły powinny > być zamykane na samym końcu, o ile w ogóle. Tu się z Tobą zgadzam. Oczywiście, że gdyby ze strony ZNP i grona nauczycielskiego była wola otwarcia szkół, toby na to naciskali, słali petycje, lobbowali. A tak o ile istnieją pojedynczy nauczyciele, którzy chcieliby wrócić do pracy stacjonarnej, to ich największy reprezentant ZNP zdecydowanie się temu sprzeciwia. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:48 glanaber napisała: > Tu się z Tobą zgadzam. Oczywiście, że gdyby ze strony ZNP i grona nauczycielski > ego była wola otwarcia szkół, toby na to naciskali, słali petycje, lobbowali. A > tak o ile istnieją pojedynczy nauczyciele, którzy chcieliby wrócić do pracy st > acjonarnej, to ich największy reprezentant ZNP zdecydowanie się temu sprzeciwia Wszak rząduś nasz o nauczycieli dba i ich słucha.... Kolejna, której antykoronaświruzm wyżera mózg... Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 15:01 Dlaczego uważasz, że ktoś kto jest za otwarciem szkół jest antykoronaświrem? Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 15:15 black.emma napisała: > Dlaczego uważasz, że ktoś kto jest za otwarciem szkół jest antykoronaświrem? Bo to durne trolliszcze jest. W temacie szkół zawsze najwięcej do powiedzenia mają bezdzietne zmyślone twory internetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 16:26 black.emma napisała: > Dlaczego uważasz, że ktoś kto jest za otwarciem szkół jest antykoronaświrem? Kolejna, którą z powodu antykoronaświrustotwa przerosło przeczytanie zacytowanego tekstu, do którego się odniosłam... Puk, puk - jakieś resztki komórek mózgowych się ostały? Pisanie, że ZNP czy nauczyciele mają wpływ na otwarcie (kub nie) szkół świadczy o totalnym braku myślenia i orientowania się w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 17:42 Gdzie napisałam, ze nauczyciele? I co ma "antykoronaświrustotwo" do tematu? I co to w ogóle znaczy? Napisz chociaż jeden post po polsku, będzie łatwiej z tobą dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 17:50 black.emma napisała: > Gdzie napisałam, ze nauczyciele? Ogarnięcie drzewka to kolejna rzecz, która cię przerosła... Nie do ciebie była ta wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:39 black.emma napisała: > ZNP, które ma realny wpływ na otwarcie szkół, Błahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:14 Działają tylko dlatego, żeby nie wypłacać zasiłków, bo chyba nie sądzisz, że z uwagi na dobro dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:19 triss_merigold6 napisała: > Działają tylko dlatego, żeby nie wypłacać zasiłków No to jest dla mnie oczywiste od samego początku. Chyba nikt zdrowy na umyśle nie uważa, że nastolatki nie są w stanie stosować środków ochrony równie skutecznie jak kilkulatki czy że kontakt nauczyciela licealnego z uczniami jest z natury rzeczy bliższy niż przedszkolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:25 Nie chodzi o dobro dzieci, to jasne, ale też nie o zasiłki, bo tych rodzicom dzieci w tym wieku już nie muszą wypłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:56 O zwolnienia. Mnóstwo ludzi brało zwolnienia, żeby nie zostawiać 8+ latków samych w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:21 iwoniaw napisała: > glanaber napisała: > > > Jak kuźwa zamykać? Przecież są pozamykane w cholerę > > Nieprawda, klasy 1-3 działają normalnie i już rodzice młodszych dzieci mają wyw > alone na wszystko inne. Divide et impera. > Masz oczywiście rację. Jednakowoż, klasy 1-3 to raptem 25% wszystkich szkolnych roczników, zatem rodzice młodszych dzieci (oraz oczywiście rządzący) nie mają żadnych podstaw, by mówić o „otwartych” szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:36 Ja słyszałam, że mają być zamknięte do 14 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow_dash Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:53 gdzie to słyszałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 13:55 Od 15 marca otworzone? Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:07 Czarnek dzis powiedzial, ze pewnie mlodsze roczniki tez wroca do domow. Starsze klasy na bank przed majowka nie pojawia sie w szkolach, a potem nawet jak bedzie wszystko pozamykane to i tak powiedza, ze to ludzi wina bo majowkowali i bedziemy miec sterowany recznie wzrost zakarzen, wiec beda miec podstawe do nieotwierania placowek. Imo w tym roku szkolnym klasy 4-7 nie wroca do szkol... Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:11 A jak w przyszłym obstawiacie? Odważą się kolejny rok dzieciaki w domach trzymać? Jakie jest w ogóle tego uzasadnienie? Przecież w Europie dzieci chodzą do szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:53 W Europie chodza do szkół bo tam ludzie sa rozsadniejsi a Polak wieczie wszystko neguje . Dlatego u nas mamy to, co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 17:53 Moja Uczelnia już planuje przyszłoroczną zimową sesję egzaminacyjną w trybie zdalnym, zatem kolejny semestr (po wakacjach) przewidują zdalny. A uczelnie w zasadzie działają tak samo jak szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 18:15 Która to, bo te które znam nie mają jeszcze takich pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 18:59 Wszystkie uczelnie już rozważają takie scenariusze, tylko głośno i oficjalnie jeszcze nikt o tym nie mówi. mia_mia napisał(a): > Która to, bo te które znam nie mają jeszcze takich pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 19:10 Ja wiem co się mówi po cichu i jednak 65:35 na naukę normalną na wydziałach teraz w 100% zdalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 19:17 mia_mia napisał(a): > Ja wiem co się mówi po cichu i jednak 65:35 na naukę normalną na wydziałach ter > az w 100% zdalnych. Pewnie zależy, gdzie się ucho przykłada Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 18:56 No działają jednak trochę inaczej - mogą decyzje w takiej kwestii podejmować autonomicznie. I na uczelniach, na których jest miks ludzi z różnych regionów kraju jest jednak trochę inna sytuacja, niż w szkołach, gdzie są dzieci z najbliższej okolicy/województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda2 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 18:58 little_fish napisała: > No działają jednak trochę inaczej - mogą decyzje w takiej kwestii podejmować au > tonomicznie. I na uczelniach, na których jest miks ludzi z różnych regionów kra > ju jest jednak trochę inna sytuacja, niż w szkołach, gdzie są dzieci z najbliżs > zej okolicy/województwa. Tak, masz rację, niemniej jednak widzę, że postępują podobnie do niższych szczebli edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
myslozbrodniarka Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:13 Od 17 marca zaczynają się próbne egzaminy. Może o takie otwarcie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:14 Niedzielski dzisiaj mówił, że bardzo by chciał by po wielkanocy wróciły he he, już to widzę. Dziady leśne nie mogą się zdecydować na jedną wersję, a codziennie cedzą po dwa słowa, żeby się lansować w mediach, zawracanie dudy tylko. A ty siedź i się domyślaj Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:25 Nie sądzę. Po prostu decyzja jest na dwa tygodnie. Tak jak w zeszłym roku cedzili te decyzje co konferencję Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:28 Nic się nie zmienia, ale po warmińsko-mazurskim masz się tym cieszyć, a nie martwić Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:33 No, chyba, ze akurat jest z warmińsko-mazurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:49 To wtedy ucieszy się, jak wrócą klasy I-III na stacjonarne. Chyba, że akurat nie ma ucznia z klas I-III, to wtedy się nie ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:50 No popatrz ile radości dzięki rządowi Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 14:48 Na razie bez zmian, ale biorac pod uwage dzisiejsze zestawienie, to kwestia czasu, kiedy i reszta podzieli los warm-maz. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 15:22 No przecie się wypowiedzieli - mamy się spodziewać raczej zamknięcia znów 1-3 niż powrotu starszych. A oni "chcieliby", żeby powrót był po Wielkanocy. Czyli cały marzec bez edukacji, a w kwietniu się zobaczy. Co było do przewidzenia, to stracone roczniki są. Ja jestem za powtórką tych lat, przynajmniej dla chętnych. Serio szkoda tej wiedzy, której inaczej nie zdobędą. I życia szkolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 18:59 Ale powtarzać kiedy, jak od września znowu rzekoma pandemia i szkoły zamkną? Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 26.02.21, 12:54 To ile lat musieliby powtórzyć - rok, dwa, pięć?? No super perspektywa - do osiemnastki w podstawówce. Bez jaj. Kto chce, ogarnie materiał. Oczywiście, nie sam, przy pomocy - rodziców, korepetytorów. A dzieciaki i tak się spotykają - wczoraj w parku widziałam całe grupy nastolatków - na rowerach, w skateparku, jest u nas wielka hala sportowa - grali sobie w piłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 26.02.21, 10:46 W kwietniu się zobaczy, z tym że prognozują spadek zachorowań na przełomie maja i kwietnia. Zanim się ten spadek ustabilizuje to będzie połowa albo i koniec maja ☹️ Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 15:31 Teraz priorytetem są "rodzinne święta" dla elektoratu PIS, a nie jakieś tam szkoły. Szkoła to wszak sprawa marginalna, najważniejsza jest rodzina, która powinna być razem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 17:48 Chyba ze akurat na same święta zrobią lockdown, gdyż na ten moment przewidują szczyt III fali Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 18:01 No pacz jaka zmiana. Wielkanoc rok temu, wiekszość zdezorientowana spędziła każde zamknięte we własnych ścianach, Boże Narodzenie troszkę lepiej bo jakieś osoby było można wpuścić, choć panika na forum była wielka, a teraż juz się przebąkuje o rodzinnych świętach. Czyli przy koszyczku wirus przycupnie i nie będzie aktywny? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 18:09 Dokładnie, też mnie to zawsze irytuje: jakie będą restrykcje na święta? W jakim gronie będziemy mogli się spotkać? K...a, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie w świetle zamkniętych szkół i branż. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 18:12 A jakie miałaś w poprzednie? Realnie żadnych i to się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 19:02 Teoretycznie nauka stacjonarna funkcjonuje w klasach 1-3. W szkole mojej 3klasistki ciagle zawieszają lekcje z powodu covidu raz w jednej klasie raz w drugiej. A to swietlice zamykają. Poproszę o informację kiedy przyjdzie normalnosc. Świat oszalal Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 26.02.21, 20:52 Żadne, nie o to mi chodzi, mam to gdzieś. Denerwują mnie artykuły pt. Jakie beda święta? Tak jakby to cokolwiek znaczyło wobec tego co się dzieje choćby ze szkolnictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 25.02.21, 19:21 Praca szkodzi zdrowiu i życiu, nauka też. Powiedz to tym co mi płacą... Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Przepraszam, czy wiadomo, co dalej ze szkołam 26.02.21, 10:33 Jest oficjalna informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama