laura.palmer 25.02.21, 18:20 Tekst linku Nie mogę znaleźć poprzedniego wątku, ale dobrze w nim pisano, że to musiało być coś więcej, niż samo polewanie wodą. Koszmar. Mam nadzieję, że oboje dostaną najwyższy możliwy wymiar kary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
canaille Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:22 Oj tam, oj tam. Wg sędzi to nie była patologiczna rodzina... www.rmf24.pl/fakty/polska/news-matka-ukarala-3-latke-zimnym-prysznicem-sad-to-nie-byla-pato,nId,5069818 Odpowiedz Link Zgłoś
bylam.stara.mostowiakowa Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:31 Ona była upośledzona, podobno miała orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu lekkim. Ale na fensbuku piękne zdjęcia z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:43 "Matka wobec dziewczynki stosowała takie metody wychowawcze, jakie wcześniej stosowano wobec niej, gdy była dzieckiem w domu dziecka, a więc zamykanie w ciemnym pomieszczeniu, czy też polewanie zimną wodą w przypadku niesygnalizowania potrzeb fizjologicznych. To, czego sama doświadczyła, przekładała na innych - powiedziała sędzia Rusin-Gielniewska." Kur$%^&, wiem, że to już pewnie przedawnione (i oczywiście żadne usprawiedliwienie), ale skoro dla opieki społecznej i sądu to nie jest nowa informacja, to co zrobiono w sprawie takich metod wychowawczych w domu dziecka? Dysfunkcyjna matka, jasne, ale jak widać, nie wzięło się to z sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:04 Ale co w ramach polskiego systemu chcesz zrobić? To nie Norwegia. Tu rodzina jest święta Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:36 "stosowała takie metody wychowawcze, jakie wcześniej stosowano wobec niej, gdy była dzieckiem w domu dziecka, a więc zamykanie w ciemnym pomieszczeniu, czy też polewanie zimną wodą w przypadku niesygnalizowania potrzeb fizjologicznych.“ I takie mamy dzisiaj standardy, ze jak ktos kogos poklepal po dupie 20 lat temu, to wielka afera. Ale ze w domu dziecka byly stosowane tortury i dokladnie wiadomo, w ktorym i kiedy, to nikt nie drazy tematu🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:46 Pewnie dom juz dawno zamkniety przeciez od 20 lat wgaszaja... matka pewnie tak zeznawala wiec sedzi bym sie nie czepiala - ona moze osadzac jak dostanie fakty a tak na wstepie to pewnie litowala sie nad matka Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:51 A opiekunowie, ktirzy tam pracowali już nie zyją. I finito. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:48 Tja, a tatuś mial zarzut znęcania się "za klapsy". Klapsy! A cóż tam taki klapsik? Są forumki, które całe dziecinstwo marzyły o tym, żeby im ojciec solidnie przywalił wychowawczo w dupę, bo to takie przyjemne, a tu się kurator bez sensu czepnął! I rodzina nie była patologiczna, a kuratora miała dlatego, żeby się asystenci rodzin uczyli jak ma wyglądać prawidłowa opieka nad dziećmi! Tak było! Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1984 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:35 W takich przypadkach sprawdzilby się kodeks Hamurabiego. Taką matkę nalezaloby również potraktować tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:44 Kiedy własnie ta matka w dzieciństwie tak była traktowana... Jak widać kodeks Hammurabiego niespecjalnie się sprawdza, nie żeby to jakieś odkrycie było. Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:48 Mało to osób twierdzących: mnie w dzieciństwie bito i na ludzi wyszedłem (rzadziej: wyszłam. Wydaje mi się, że jednak częściej słyszałam to/widziałam u mężczyzn). Brak szkoleń dla dysfunkcyjnych rodziców normą. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:05 Jak najbardziej się sprawdza, tylko że - jak to ująć? - w przeciwnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:49 >Kiedy własnie ta matka w dzieciństwie tak >była traktowana... Polewana wodą, nie zakatowana na śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:44 Osobę z niepełnosprawnością intelektualną, którą tak samo traktowano jak była dzieckiem? Terapia i antykoncepcja to byłyby najlepiej zainwestowane państwowe pieniądze. Aktualnie jest jedno martwe dziecko, dwoje w pieczy zastępczej tez pewnie bitych + doświadczających innych jazd pani i kolejnych „tatusiów”. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon [...] 25.02.21, 20:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:37 Tak podejrzewałam. Szkoda mi bardzo, że nie ma kary tortur. Dla właśnie takich śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso [...] 25.02.21, 18:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:56 gama2003 napisała: > Szkoda mi bardzo, że nie ma kary tortur. > Dla właśnie takich śmieci. Ten 'śmieć' tortur w dzieciństwie doświadczał właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:06 Ta pani była torturowana awansem, jesli nie zauważyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:51 A swoje dziecko zakatowała na śmierć. Nie zmarło od polewania wodą. Zostało śmiertelnie pobite. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:12 Przecież wiem. Ale czy kobieta upośledzona umysłowo, jeśli już ma dziecko/dzieci nie powinna być pod stałą opieką MOPSu, mieć asystenta, który by pomagal, uczył, w razie czego interweniował? Przecież to nie pierwszy raz pobili dziecko - nie wiadomo, które z nich, może zresztą oboje - co działo się wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:22 nangaparbat3 napisała: > Przecież wiem. > Ale czy kobieta upośledzona umysłowo, jeśli już ma dziecko/dzieci nie powinna b > yć pod stałą opieką MOPSu, mieć asystenta, który by pomagal, uczył, w razie cze > go interweniował? Każdy chory psychicznie powinien być leczony i mieć opiekę, a na świecie nie powinno być głodu i wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Są wyniki sekcji 3-latki 26.02.21, 21:33 Przecież nigdzie nie jest powiedziane że to ona je pobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Są wyniki sekcji 3-latki 26.02.21, 21:39 Pan kopał dziecko w brzuch, pani polewała. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 18:53 No właśnie. Dla mnie było przedziwne, że przy takich objawach i nieustalonej przyczynie śmierci nie zatrzymano obojga opiekunów dziecka od razu. Jeszcze się okaże, że to jednak pan lał, a zidiociała pani na to pozwalała. Ale oczywiście - żadna patologia, kochająca się rodzina, tylko trochę nieporadni. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:04 Czyli jak zwykle ematka miala nosa, ze dziecko bylo poprostu pobite Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:21 żaden nos, znajomość życia Niestety dobro dziecka w tym kraju to oficjalnie pojęcie puste. Liczy się wyłącznie katolska ideologia "świętości rodziny". Dlatego, dopóki rodzic/konkubent nie zakatuje dziecka na śmierć, to żadnej sprawy NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:38 Nie nosa. Doświadczenie życiowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:49 Kilka minut pod prysznicem by dziecka nie wykonczylo chyba ze jakies b rzadkie schorzenie (typu uczulenie i szok anafilaktyczny) niestety zwykle lanie za konczone tragedia duzo bardziej prawdopodobne Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:35 Alez ja to doskonale wiem. Mamuska mogla sobie mowic co chce, wiekszosc i tak spodziewala sie innej przyczyny niz smierci niz 5 minutowy zimny prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:03 To raczej typowy scenariusz, gdy upośledzona niezaradna samotna matka błąka się z dziećmi od jednego kochasia do drugiego. Pana denerwują te dzieci, których sam nie spłodził. Klasyka, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:28 Matka jest winna. To fakt. Ale nie tylko ona natemat.pl/340561,wychowana-w-domu-dziecka-matka-zabila-trzyletnia-hanie-z-klodzka Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:37 Nie wiem czy udostępnianie artykułu, gdzie zabójstwo dziecka nazywane jest " feralnym zdarzeniem " jest właściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:39 Raz w życiu zgadzam się z Ziobrą. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:42 angazetka napisała: > Raz w życiu zgadzam się z Ziobrą. RZYG! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:48 Bo? Co niewłaściwego jest w aresztowaniu obojga rodziców i sądzeniu ich za morderstwo, skoro - jak wynika z sekcji - zamordowali swoje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:55 angazetka napisała: > zamordowali swoje dziecko? O! To sąd już zdążył wydać wyrok w tej sprawie? To dawaj jego sygnaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:58 Nie, ślady ciężkiego pobicia trzylatka zrobiła sobie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:13 co nie znaczy, że matce można przypisać za to winę i odpowiedzialność. Ostatnio ujawniona "pomyłka" pisiej prokuratury właśnie dostała 12 000 000 milionów odszkodowania za niesłuszne skazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:38 Konkubent matki nie był rodzicem tego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:42 Jakiej pisiej pomyłka?! Komendę skazano prawie 20 lat temu. Pisu wtedy na świecie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:49 Kaczyński był wtedy szefem i to jego wina: "Lech Kaczyński jako minister sprawiedliwości i prokurator generalny naciskał na prokuraturę ws. Tomasza Komendy. " Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 22:49 ajr27 napisała: > Jakiej pisiej pomyłka?! Komendę skazano prawie 20 lat temu. Pisu wtedy na świecie nie było. a ty czegoś się, durna, dziś naćpała? Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:10 Co to za kraj, w którym do aresztowania dwóch takich osób jak rzeczeni opiekunowie w takich okolicznościach, jakie mamy konieczne było polecenie ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
azja_pl2 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 22:04 No wlasnie... „Polecilem...“ A gdyby szefo nie polecil, nikt by palcem nie kiwnal?? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:42 Zal czytać jak dorosłe kobiety nie potrafią wyciągać wniosków i jak ich myśl nie wybiega dalej niż najprostsza emocja, która kazałaby im te matkę zabić. Przestańcie wypisywać jak to "powinno się jej zrobić to samo". Zrobiono jej, w dzieciństwie. Takich metod ja nauczono. Bite przez nią dziecko z dużym prawdopodobieństwem za kilkanaście lat tez powtórzyłby schemat. Teraz wam go żal, za parę lat krzyczałybyscie "zrobić jej to samo!". Ta matka jest takim bitym dzieckiem. Na którym etapie bite dziecko, którego żałujecie, staje się znienawidzonym potworem? Naprawdę, ale tak zupełnie poważnie, uwazacie że najlepsze co tu jest do zrobienia i powiedzenia to "należy tak samo ją pobić"? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:47 Nie, nie jestem za tym, by matkę (i ojca) tak samo pobić. Ale to, że matka była tak samo skrzywdzona, nie umniejsza okropieństwa tego, co zrobiła. Nie każdy przechodzący przez piekło robi potem piekło innym. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:01 angazetka napisała: > Nie, nie jestem za tym, by matkę (i ojca) tak samo pobić. > Ale to, że matka była tak samo skrzywdzona, nie umniejsza okropieństwa tego, co > zrobiła. Nie każdy przechodzący przez piekło robi potem piekło innym. JPRDL - przecież ona jest niepełnosprawna umysłowo. Lanie w dzieciństwie na to nie pomogło - myślisz, że jak ty jej przywalisz to będzie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:08 A widziałaś pierwsze zdanie mojego posta? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:14 widziała. jeszcze raz: RZYG! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:29 Rzyg, bo? Kwestionujesz, że stała się tragedia? Że dziecko nie żyje? Że rodzice je pobili? Że tak, to są też lata niewydolności państwa, które pozwoliło na taki dom dziecka, w jakim żyła matka, a potem nie wyłapało dzieciaka w czas, bo rodzina jest święta? O co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:14 Nie dyskutuj z nią. To troll czystej wody, szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:59 An - nie każdy. Nie taki, co spotkal człowieka, od którego dostał współczucie, życzliwość i prawdziwą troskę. choć i to czasem już nie może pomóc. Chodzi mi o to, że nie jest to kwestia wolnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:00 Pomyliłam się, cały dzień pracuje - Taki, co spotkał człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 22:12 To samo miałam napisać. Osoby, które są w stanie wyjść z łańcucha przemocy to najczęściej takie, które w którymś momencie dostały prawdziwą pomoc. Jeśli życie tej kobiety to był ciąg koszmaru, z bidula prosto w łapy jakichś przemocowych konkubentów, do tego pewnie minimalne wykształcenie i całe otoczenie wokół pełne tego typu zachowań, to miała naprawdę małe szanse postąpić jak powiedzmy kobieta, która wyrwała się z przemocowego domu i jest teraz wzorową mamą, ale po drodze na studiach poznała rycerza na białym koniu, odbyła 2 terapie, przeczytała 10 podręczników psychologicznych i poznała 5 fajnych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 22:30 Zastanawiam się, jak można - czy można - przeciąć ten w zasadzie systemowy ciąg przemocy. Czy to wykonalne w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:37 35wcieniu napisał(a): > Zal czytać jak dorosłe kobiety nie potrafią wyciągać wniosków i jak ich myśl ni > e wybiega dalej niż najprostsza emocja, która kazałaby im te matkę zabić. > Przestańcie wypisywać jak to "powinno się jej zrobić to samo". Zrobiono jej, w > dzieciństwie. Takich metod ja nauczono. Bite przez nią dziecko z dużym prawdopo > dobieństwem za kilkanaście lat tez powtórzyłby schemat. Teraz wam go żal, za pa > rę lat krzyczałybyscie "zrobić jej to samo!". Ta matka jest takim bitym dziecki > em. Na którym etapie bite dziecko, którego żałujecie, staje się znienawidzonym > potworem? Naprawdę, ale tak zupełnie poważnie, uwazacie że najlepsze co tu jest > do zrobienia i powiedzenia to "należy tak samo ją pobić"? > No nieezupełnie. Gdzieś czytałam wątek o bicu dzieci i wielu użytkowników pisało, ze dostawali lanie w dzieciństwie, a swoich dzieci nie biją. Zdarzają się osoby, które jako dzieci dostawały bicie i teraz leją własne dzieci - i zawsze się można wytłumaczyć, bo tak mnie nauczyli w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:41 Ja znam osoby bite w dzieciństwie. Mają taką traumę, że z własnymi dziećmi przesadzają w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:44 Gdyby to było 50-lat temu to może bym się wzruszyła pod tym postem Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:52 Juz Panią bronią, ze była ograniczona, ze z domu dziecka, ze tak tak z nią robili...zaraz będzie ofiarą Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:54 hanusinamama napisała: > zaraz będzie ofiarą bo ona akurat TEŻ jest ofiarą. Ale nie liczę, że do takich zakutych pał, jak ty, hanusina, czy inna anagazetka, to dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 19:57 Dzięki za ciepłe słowo. Była ofiarą i została katem. To się zdarza, wiem. Ale dziecko nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:07 A co my jako społeczeństwo robimy, żeby przerwać ten łańcuch ofiar-katów? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:29 turzyca napisała: > A co my jako społeczeństwo robimy, żeby przerwać ten łańcuch ofiar-katów? > NAM odpierdala w druga strone: PARENTS SHOULD ASK THEIR BABY'S PERMISSION BEFORE CHANGING DIRTY NAPPY www.google.com/amp/s/www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/permission-nappy-change-consent-sexuality-expert-deanne-carson-a8345581.html%3famp Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon [...] 25.02.21, 20:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:35 alicia033 napisała: > hanusinamama napisała: > > > zaraz będzie ofiarą > > bo ona akurat TEŻ jest ofiarą. > Ale nie liczę, że do takich zakutych pał, jak ty, hanusina, czy inna anagazetka > , to dotrze. > > To trzeba mieć coś z głową, aby uważać, że na nocne moczenie jest najlepszy 5 minutowy lodowaty prysznic. A i wcześniej z tego co wiem małej niezle wlali on lub ona i to pewnie nie pierwszy raz. Dom dziecka domem dziecka, ale pani w buszu potem nie mieszkała ,ma 30 lat , nie wie jak żyją ludzie, nie czyta, nie wie jak wychowuje się dzieci? Mogłaby być niewinna jakby miała dajmy na to 10 lat, od urodzenia mieszkała w domu dziecka, nie znała innego życia, nie bywała w innych domach i tak dalej. Pani ma lat 30, od 12 lat pełnoletnia. Był czas się ogarnąć. Zadziwia mnie takie podejście robienia z oprawców ofiar. Tak jak ten chłopak, co to miesiąc temu zadzgał swoją 13letnią dziewczynę. Dziewczyna nie żyje, on ją zamordował, ale nagle niektórzy robili z niego ofiarę że stres, że ojca nie było na co dzień i że on sobie nie umiał inaczej psychicznie poradzić. Raczej nie jest normą sztyletowanie 13latek i wsadzanie pod zimny prysznic 3latek. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:40 >Dom dziecka domem dziecka, ale pani w buszu potem nie mieszkała ,ma 30 lat , nie wie jak żyją ludzie, nie czyta, nie wie jak wychowuje się dzieci? No jak? Jak? W środowisku w którym się wychowała i w którym się obracała? Jak? W ogóle, jakie czyta, co czyta!? Ty sobie wyobrażasz że taka kobita, z niepełnosprawnością umysłową w stopniu lekkim, z takiego środowiska, czyta cokolwiek?! >Był czas się ogarnąć. No tak, "weź się w garść", dobre na wszystko i do wszystkiego. Jak wiadomo, ludzie tak właśnie działają - w pewnym momencie zauważają że całe ich dzieciństwo i młodość to jedno wielkie pasmo g*na i w związku z tym oni teraz pójdą na kurs wieczorowy, pewnie finansowany przez państwo, żeby sie nauczyć jak być rodzicem, a potem cały zasiłek wydadzą na terapię, która pozwoli im poukładać samego siebie na nowo. NO TAKIE TO PROSTE, że też my jeszcze bazy na Plutonie nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:43 margerytka73 napisała: > Zadziwia mnie takie podejście robienia z oprawców ofiar. Co do zasady jest to normalne podejście - wariatów nie zamykamy w więzieniu za morderstwo, tylko umieszczamy w szpitalu psychiatrycznym. Z kobiety można by zdjąć odpowiedzialność za to morderstwo, gdyby stwierdzono jej niepoczytalność lub niepełnosprawność intelektualną niepozwalającą jej na ocenę skutków swoich działań. To, czy sama była ofiarą w dzieciństwie nie ma nic do rzeczy - większość morderców miała spaprane dzieciństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:03 Nikt tu nie pisze, że jest niewinna. Ale niektóre biorą pod uwagę to, co spowodowało, że postępuje jak postępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:08 nangaparbat3 napisała: > Nikt tu nie pisze, że jest niewinna. Ale niektóre biorą pod uwagę to, co spowod > owało, że postępuje jak postępuje. To powinno być bez znaczenia. Hitler też miał ciężkie dzieciństwo. Znaczenie może mieć tylko diagnoza lekarska wskazująca na problemy psychiczne czy intelektualne. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 22:39 A co, Hitler nie miał problemów psychicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Są wyniki sekcji 3-latki 26.02.21, 22:54 dramatika napisał(a): > nangaparbat3 napisała: > > > Nikt tu nie pisze, że jest niewinna. Ale niektóre biorą pod uwagę to, co > spowod > > owało, że postępuje jak postępuje. > > To powinno być bez znaczenia. Hitler też miał ciężkie dzieciństwo. > Znaczenie może mieć tylko diagnoza lekarska wskazująca na problemy psychiczne c > zy intelektualne. Pani ma diagnozę. Jest nieco upośledzona intelektualnie - gdybyś nie wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:05 Nawet nie wiemy czy do tego prysznica faktycznie doszło. Być może konkubent skatował dziecko, a matka od początku go kryje i stąd ten pomysł z prysznicem. Sama była polewana w DD wodą i dlatego taką wersję wydarzeń podała policji. Zdumiewające jest to, że babkę od początku aresztowano, a faceta dopiero teraz. Pewnie zdążył już wysprzątać mieszkanie z ewentualnych dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 26.02.21, 22:06 Może pobite dziecko tracilo przytomność i ona uważala, że zimna woda ocuci. A może to była dodatkowa kara. Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:22 Przypuszczam, że ta zimna woda miała powstrzymać wychodzenie siniaków po pobiciu. Stłukli dziecko na kwaśne jabłko, a gdy zorientowali się że przesadzili, zafundowali małej zimny prysznic żeby chronić własne dupy. 😡 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:48 no... metody wlasnie rodem z dd. zeby nie bylo widac za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:26 I to wydaje mi się właściwym tropem. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon [...] 25.02.21, 20:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:30 Wraca. Panią bili, więc i ona biła. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:36 Karma jak już- to wraca kiedy ktoś bił, a potem sam jest bity. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:05 To w nastepnym wcieleniu. I tak w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon [...] 25.02.21, 20:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:41 Wiemy, wiemy. Awansem zamordowałabyś to trzyletnie dziecko sama, bo przecież wiadomo, że w przyszłości będzie taka, jak matka. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:46 No właśnie jakby służby działały należycie, to dzieci byłyby odbierane zanim pojawi się trup, a oprawcy kastrowani. Ale wiadomo, prawdziwa rodzina chłopak i dziewczyna, nieważne że patolstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 20:59 Na razie jest info, że panią polewali wodą, żeby oduczyć moczenia. Nie ma nic, że w domu dziecka katowali wychowanków na śmierć. W ostatniej dyskusji o dd któreś ematki zapewniały mnie, że siostra Bernadetta to był wyjątek i w dd żyje się dzieciom bardzo dobrze, nawet linki wklejaly do artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:06 No ale to dziecko byłoby takie samo jak matka. Więc chyba słusznie że je teraz zabito: bo za 20 lat byś pisała, że "ta szmata powinna zdechnąć w męczarniach". No to zdechła. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:12 Nie byłoby gdyby upośledzonych i patusów sterylizowano. A upośledzonym, albo przemocowym patusom dzieci odbierano jeszcze w szpitalu. Niestety służby wkraczają dopiero, jsk pojawia się trup. Zwykle dziecka niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 [...] 25.02.21, 21:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:46 A co, poczujesz się lepiej, jak polinczujesz online? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon [...] 25.02.21, 21:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 21:53 cruella_demon napisała: > I dobrze, lincz jej się należy. > Szkoda że już nie można tradycyjnie. Ona jest upośledzona umysłowo - ty jesteś zwykłym poyebem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Są wyniki sekcji 3-latki 25.02.21, 23:02 Nie martw sie, juz jej ludzie pisza to co sama chcialabys jej napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 26.02.21, 20:31 wydarzenia.interia.pl/dolnoslaskie/news-smierc-trzyletniej-hani-matka-i-jej-konkubent-z-nowymi-zarzu,nId,5074202 Dla tych dwojga jedne słuszne miejsce to dawny gułag Workuta. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Są wyniki sekcji 3-latki 26.02.21, 22:13 A to co ma być? Zbigniew Ziobro poinformował, że na jego polecenie Prokuratura Okręgowa w Świdnicy postawiła parze zarzut zabójstwa dziecka ze szczególnym okrucieństwem. PR sobie poprawia? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Są wyniki sekcji 3-latki 26.02.21, 22:52 W świetle wyników sekcji to prokuratura to powinna zrobić bez polecenia ministra. Wicie rozumicie - prokurator wnosi akt oskarżenia w zależności od opinii ministra. Odpowiedz Link Zgłoś