tanebo001
26.02.21, 22:32
Fora i grupy dla kobiet pękają w szwach. Współczesny facet to nie materiał na męża, jest niezaradny, nic nie potrafi sam załatwić, kran przecieka, a on wzywa fachowca, bo nie potrafi zmienić uszczelki, rezygnuję z randkowania, bo co jeden to gorszy. Aż chciałoby się zanucić tendencyjne gdzie ci mężczyźni...A może to właśnie są ci nowi mężczyźni? Ci, którzy tak, jak kobiety, zrywają z patriarchatem i mówią otwarcie: Jestem facetem, ale nie zamierzam podporządkowywać się zasadom, które nie są moje?, Hej, nie lubię majsterkować i nie chcę udawać, że jest inaczej?
Jednocześnie faceci odbijają piłeczkę i zarzucają kobietom, że bawią się w księżniczki (co drugi opis na Tinderze to jak jesteś księżniczką, to wypad), którym wszystko trzeba podstawić pod nos, że są atencyjne, za bardzo wyzwolone i skupione na sobie (głównie swoim wyglądzie na Instagramie).Wszystkie zarzuty mogą być oczywiście prawdą, ale najistotniejsze jest to, że ta przepychanka damsko-męska ujawnia dwie smutne rzeczy. Po pierwsze nie potrafimy budować zdrowych związków i zamiast poznawać nową osobę, próbujemy podciągnąć ją pod znane nam schematy. Po drugie nieograniczony dostęp do przedmiotów i usług sprawił, że coraz mniej robimy, a coraz więcej kupujemy. wiem, temat stary jak ematka ale zastanówcie się wychowując synów...