heca7 28.02.21, 12:53 Właśnie stado około 50 sztuk napadło mi karmik i taras. Odgonily sikory i wyrzucają na ziemię słonecznik. Co to za gatunek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Co to za ptak? 28.02.21, 12:59 Wow! Jak szybko. Dzięki 😀🥰 pierwszy raz widziałam u mnie taką szarańcze. Połowa stada opadła taras z karmikiem a druga oczko wodne żeby się napić wody. Sikorki próbowały walczyć ale zostały pokonane, przewaga liczebna była zbyt duża. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Co to za ptak? 28.02.21, 13:06 Piękne czyżyki. Mają teraz swój przelot nad Polską. Są częstymi gośćmi w karmnikach od stycznia domarca. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Co to za ptak? 28.02.21, 13:30 Tak I tak jak pisze Kosmos wyżej. Miały przelot. Stado na pewno większe niż 30 sztuk. Co najmniej 50. Dopadły karmika i wody. Taki ptasi MD Po jakiejś pół godzinie znikły jak sen złoty. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Co to za ptak? 28.02.21, 13:32 Nastaw się że mogą zostać parę dni nawet, jeśli posmakowalo uzupełnij zapsy słonecznika luskanego : uwielbiają Odpowiedz Link Zgłoś